Kreativ

ŠTÍTEK: ATP World Tour Finals

Radek Štěpánek na turnaji ve Vídni.

Štěpánek chytil na závěr sezony hlad a je připraven i rozhodnout

Praha - Naladěný a natěšený na vrcholný závěr roku je tenista Radek Štěpánek. Zkušeného hráče nejdříve čeká příští týden ve dvojici s Indem Leanderem Paesem čtyřhra na Turnaji mistrů v Londýně a pak s českým týmem obhajoba "salátové mísy" ve finále Davisova poháru proti Srbům v Bělehradu.

Argentinec Del Potro.

Del Potro ve finále v Basileji po roce opět porazil Federera

Basilej - Argentinský tenista Juan Martín Del Potro obhájil titul v Basileji. V repríze loňského finále porazil 7:6, 2:6 a 6:4 Švýcara Rogera Federera, který si mohl v případě vítězství v rodném městě zajistit účast na Turnaji mistrů.

Petra Kvitová na Turnaji mistryň došla do semifinále.

Tenistka Kvitová bere Turnaj mistryň jako dobrý konec sezony

Istanbul - Na pozitivní vlně zakončila tenistka Petra Kvitová letošní nevyrovnanou sezonu. Účast v semifinále Turnaje mistryň, v kterém dnes nestačila na Číňanku Li Na a prohrála 4:6, 2:6, znamenala pro českou jedničku dobrý konec roku.

Radek Štěpánek na turnaji ve Vídni.

Štěpánek vynechá Paříž a soustředí se na Masters a Davis Cup

Praha - Tenista Radek Štěpánek vynechá příští týden turnaj série Masters v Paříži a připraví se na blížící se vrcholy roku. Nejdříve bude hrát od 4. listopadu v Londýně čtyřhru na Turnaji mistrů a vzápětí spolu s českým týmem bojovat v Srbsku ve finále Davisova poháru o obhajobu "salátové mísy".

Petra Kvitová

Kvitová vstoupí do Turnaje mistryň jako nová světová šestka

Londýn - Tenistka Petra Kvitová si těsně před startem Turnaje mistryň v Istanbulu polepšila ve světovém žebříčku o jednu příčku na šestou. Naopak Tomáš Berdych se po roce objevil na horším než šestém místě, neboť v dnešním novém pořadí ATP je sedmý.

Bulharský tenista Grigor Dimitrov slaví první titul v kariéře.

Bulharský tenista Dimitrov přehrál Ferrera a slaví první titul

Stockholm - Bulharský tenista Grigor Dimitrov porazil ve finále ve Stockholmu turnajovou jedničku Španěla Davida Ferrera 2:6, 6:3, 6:4 a slaví první titul v kariéře. Světová trojka Ferrer, který už má jistou účast na listopadovém Turnaji mistrů, po jasné převaze v prvním setu podlehl Dimitrovi za dvě a čtvrt hodiny.

Německý tenista Tommy Haas vyhrál turnaj ve Vídni a vybojoval patnáctý titul na okruhu ATP v kariéře.

Ve finále tenisového turnaje ve Vídni byl Haas lepší než Haase

Vídeň - Německý tenista Tommy Haas vyhrál turnaj ve Vídni a vybojoval patnáctý titul na okruhu ATP v kariéře. V utkání soupeřů s takřka stejným jménem nestačil na pětatřicetiletého veterána Robin Haase z Nizozemska. Druhý nasazený Haas zvítězil po třísetové bitvě 6:3, 4:6, 6:4 a oživil šance na premiérovou účast na listopadovém Turnaji mistrů v Londýně.

Rumunská tenistka Simona Halepová v Moskvě.

Halepová a Gasquet rozšířili v Moskvě sbírku letošních titulů

Moskva - Rumunská tenistka Simona Halepová a Francouz Richard Gasquet rozšířili na moskevském turnaji Kremlin Cup své sbírky letošních titulů. Nejvýše nasazený Gasquet se díky třetí trofeji v sezoně zároveň posunul na poslední postupové místo pro Turnaj mistrů, Halepová se stala vítězkou už páté akce WTA od začátku roku.

Ilustrační foto.

Golfisté se na bednu nedostali

Jičín – Mezi Mostem a Louny, na svazích výrazné místní dominanty Raná, se konal další ze série turnajů extraligy extrémního golfu (EEG), tentokrát MAT Most uspořádal poslední dějství kategorie B.

Petra Kvitová a Tomáš Berdych

Berdycha čeká náročný program, Kvitová by si rok klidně prodloužila

Prostějov – Do závěrečné části letošní sezony vyrážejí nejlepší čeští tenisté ze své základy v Prostějově. Zatímco Petru Kvitovou čeká už jen jediný tenisový vrchol roku v podobě Turnaje mistryň, tak Tomáš Berdych má naplánované ještě čtyři akce – turnajové podniky v Basileji a Paříži, Turnaj mistrů v Londýně a v neposlední řadě finále Davis Cupu.

Český tenista Tomáš Berdych.

Berdycha čeká náročný program. Kvitová by si rok klidně prodloužila

Prostějov – Do závěrečné části letošní sezony vyrážejí nejlepší čeští tenisté ze své základy v Prostějově. Zatímco Petru Kvitovou čeká už jen jediný tenisový vrchol roku v podobě Turnaje mistryň, tak Tomáš Berdych má naplánované ještě čtyři akce – turnajové podniky v Basileji a Paříži, Turnaj mistrů v Londýně a v neposlední řadě finále Davis Cupu.

Tomáš Berdych v Šanghaji.

Berdych vypadl v Šanghaji ve třetím kole s Almagrem

Šanghaj - Tomáš Berdych neobhájil v Šanghaji loňské semifinále a na turnaji série Masters vypadl ve třetím kole. Českého tenistu dnes v boji o čtvrtfinále vyřadil Španěl Nicolás Almagro, jemuž po dvou a půl hodinách podlehl 7:6, 3:6 a 6:7.

Tomáš Berdych na Masters v Šanghaji.

Berdych na Masters v Šanghaji prošel do osmifinále, Rosol nestačil na Ferrera

Šanghaj - Tenista Tomáš Berdych překonal bolest zad z Pekingu a v utkání 2. kola turnaje série Masters v Šanghaji porazil Španěla Feliciana Lópeze po setech 7:6 a 6:2. Potřetí za sebou tak dosáhl 50 výher v sezoně. Postupem do finále v Šanghaji by si Berdych definitivě zajistil postup na londýnský Turnaj mistrů.

Petra Kvitová si přivezla na asijské turnaje formu. V Pekingu prošla do semifinále.

Kvitová v semifinále, Berdych může Nadalovi překazit návrat na trůn

Peking - České jedničky Tomáš Berdych i Petra Kvitová si zahrají na turnaji v Pekingu semifinále a oba se přiblížili o další krok účasti na Turnaji mistrů. Berdycha navíc čeká další velká výzva - nejlepší tenista sezony Rafael Nadal, kterého může připravit o návrat na světový trůn. Berdych však levorukého Španěla neporazil už sedm let.

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Tokiu.

Berdych se v žebříčku vrátil na páté místo, Kvitová je opět sedmá

Londýn - Tenista Tomáš Berdych se po finále v Bangkoku vrátil na páté místo světového žebříčku, přeskočil opět švýcarskou legendu Rogera Federera. Petra Kvitová se díky titulu v Tokiu posunula z 11. příčky zpátky na sedmou. Oba zároveň udělali další krok k účasti na Turnaji mistrů, respektive mistryň.

Tomáš Berdych na turnaji v Bangkoku.

Berdych porazil po boji Simona a zahraje si v Bangkoku finále

Bangkok - Tomáš Berdych si zahraje na turnaji v Bangkoku potřetí letos finále a má šanci získat první titul v sezoně, který mu jako jedinému z elitní desítky žebříčku chybí. Nejlepší český tenista v semifinále úspěšné zvládl třísetovou bitvu s Francouzem Gillesem Simonem, kterého po předchozích třech porážkách porazil 6:7, 6:2 a 7:5. Pomohl si k tomu také 18 esy.

Andy Murray nebyl ve čtvrtfinále US Open v ideálním psychickém rozpoložení.

Murray jde na operaci se zády a zřejmě vynechá zbytek sezony

Londýn - Pro wimbledonského vítěze Andyho Murrayho letošní sezona s největší pravděpodobností skončila. Britský tenista se příští týden podle BBC podrobí operaci zad a na kurty se nejspíš vrátí až příští rok. Třetí hráč světa tak přijde i o listopadový Turnaj mistrů v Londýně.

Radek Štěpánek (vpravo) a Leander Paes ve finále US Open.

Další výzva. Štěpánek s Paesem mají jistotu Turnaje mistrů

Londýn - Tenista Radek Štěpánek si zahraje letošní Turnaj mistrů. Spolu se svým partnerem Leanderem Paesem z Indie se díky deblovému titulu na US Open kvalifikovali na vrchol sezony a v listopadu v Londýně se pokusí zaútočit na titul ve čtyřhře. Do dvouhry jako třetí postoupil wimbledonský vítěz Andy Murray.

Novak Djokovič na Turnaji mistrů v Londýně.

Djokovič bude v Londýně obhajovat titul na Turnaji mistrů

Londýn – Srbský tenista Novak Djokovič bude obhajovat titul na Turnaji mistrů v Londýně. První hráč světového žebříčku se stal po Španělovi Rafaelu Nadalovi druhým hráčem, který si zajistil účast v listopadovém vrcholu sezony.

Tenista Jiří Novák

Oslavy kulatin načnou děti a známé osobnosti

Zlín – Pod dohledem takových osobností, jako jsou pátý muž světa Jiří Novák nebo filmový princ Jan Čenský, odstartují o víkendu oslavy zlínského tenisu. Před rovnými devadesáti lety v roce 1923 začal s prvními nesmělými krůčky na dvou pískových kurtech, ve středu patří Tenisový klub Zlín k největším na Moravě.

Startuje Senior's Tour 2013

Region – Pátým ročníkem Senior's Touru v kategorii 50+ startuje v sobotu nová sezona tenisových amatérů nad padesát let. Do celostátního měření sil se zapojí také spousta hráčů z našeho regionu.

Radek Štěpánek měl před finále Davis Cupu proti Španělsku dobrou náladu.

Štěpánek před finále: O pomstu nejde. Ze staré porážky se musíme poučit

Praha /ROZHOVOR/ - Ve třiatřiceti letech ví, že už moc šancí na vítězství v Davis Cupu mít nebude. O to víc se Radek Štěpánek těší na pražské finále se Španělskem. „Kolikrát se povede hrát o Davis Cup doma? Nemůžu se už dočkat, bude to tenisový svátek," svěřil se zkušený reprezentant, který spolu s Tomášem Berdychem stojí za úspěchy českého týmu z posledních let.

Tomáš Berdych na tiskové konferenci před finále Davis Cupu proti Španělsku.

Berdych chválí atmosféru v týmu: Jsme dobrá parta, je tu sranda

Praha /ROZHOVOR/ - Po vypadnutí na nedávném Turnaji mistrů si Tomáš Berdych před novináři postěžoval na únavu a řekl, že mu došla šťáva. Už je ale zachráněn – na úterním tréninku daviscupového týmu mu parťák Radek Štěpánek přivezl vozík s barelem čerstvě namíchaného nápoje.

Vítězné gesto Novaka Djokoviče ve finále Turnaje mistrů v Londýně proti Rogeru Federerovi.

Djokovič vyhrál Turnaj mistrů pro nemocného otce: Dodal mi inspiraci

Londýn - Tenista Novak Djokovič vyšperkoval další skvělou sezonu triumfem na Turnaji mistrů. První hráč světa po pondělní finálové výhře nad Rogerem Federerem ze Švýcarska věnoval londýnský titul svému otci Srdjanovi, který nemohl kvůli nemoci podporovat svého syna z hlediště, jak bývá zvykem.

Zklamaný Tomáš Berdych na Turnaji mistrů.

Už má sny o tenisácích, na finále Davis Cupu se ale Berdych nahecuje

Londýn - Český tenista Tomáš Berdych se cítil po vyřazení z Turnaje mistrů unavený. V utkání proti prvnímu hráči světa Novaku Djokovičovi ze Srbska, které v Londýně prohrál 2:6 a 6:7, mu chyběla energie. Před finále Davisova pohár proti Španělům proto doufal, že se ještě i za pomoci fanoušků zmobilizuje.

Tomáš Berdych si na Turnaji mistrů v Londýně už nezahraje.

Berdych proti Djokovičovi nevyužil tři setboly, i proto v Londýně končí

Londýn - Tenista Tomáš Berdych si semifinále Turnaje mistrů nezahraje. Český hráč prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska 2:6, 6:7 a ze skupiny A do dalších bojů v Londýně nepostoupil. Z britské metropole se Berdych nyní přesune do Prahy, kde se příští týden pokusí s českým týmem ve finále Davisova poháru získat proti Španělům slavnou "salátovou mísu".

Tomáš Berdych na turnaji mistrů nestačil na favorita Murrayho.

Skvělý vstup, nastavenou laťku ale Berdych neudržel a s Murraym prohrál

Londýn - Tenista Tomáš Berdych prohrál své zahajovací utkání na Turnaji mistrů. V Londýně podlehl domácímu favoritovi Andymu Murraymu po setech 6:3, 3:6 a 4:6. V dalším zápasu skupiny A porazil nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič loňského finalistu turnaje Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie 7:6 a 6:3.

Tomáš Berdych na Masters v Paříži.

Berdych těsně 'ulétl' kanárovi, nakonec ale v Paříži s přehledem postoupil

Paříž -  Tenista Tomáš Berdych otočil na turnaji série Masters v Paříži zápas s Kevinem Andersonem a postoupil do čtvrtfinále. Pátý nasazený Čech porazil dvoumetrového Jihoafričana ve třetím kole 1:6, 6:3 a 6:4. Po dnešku už je jasných všech osm účastníků Turnaje mistrů v Londýně, posledními se stali Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Srb Janko Tipsarevič.