Kreativ

ŠTÍTEK: New York

Sál velké scény Horáckého divadla Jihlava.

Mladí umělci se představí v Horáckém divadle v Jihlavě

Mimořádně talentovaní mladí umělci klasické hudby se představí v Horáckém divadle v Jihlavě. Cestou čtyřmi stoletími rakouské klasické hudby od osmnáctého století návštěvníky koncertu provedou basbarytonista Lukáš Bařák, sopranistka Kristýna Kůstková a přední český klavírista Ahmad Hedar.

Tenista Jiří Veselý slaví ve Wimbledonu další výhru

Skvěle, pánové. Veselý s Menšíkem vydřeli postup, Kvitová nezvládla noční bitvu

Třetí hrací den v areálu Flushing Meadows nabídl českým tenisovým fanouškům skvělou podívanou. Jako první si postup do třetího kola hlavní soutěže připsala Karolína Muchová, která si poradila s Polkou Frechovou. Stejný počin se o pár hodin později povedl rovněž Jiřímu Veselému s překvapením letošního US Open Jakubem Menšíkem. V turnaji naopak končí Petra Kvitová, jež v noční noční bitvě na centrkurtu Arthura Ashe nestačila na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou.

Karolína Muchová

Muchová míří v New Yorku do třetího kola. Strýcová si v deblu prodlužuje kariéru

Česká tenistka Karolína Muchová postoupila do třetího kola grandslamového US Open. Desátá nasazená tenistka a finalistka letošního Roland Garros porazila na betonových dvorcích v New Yorku Polku Magdalenu Frechovou dvakrát 6:3. Rodačka z Olomouce se utká o osmifinále s Američankou Taylor Townsendovou, která vyřadila nasazenou devatenáctku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Výtvarný kemp v Újezdci u Luhačovic

Výtvarný kemp v Újezdci u Luhačovic

O letních prázdninách se děti z našeho dětského domova opět po roce vydaly na výtvarný kemp do městské části Uherského Brodu – Újezdce. Čas na tvoření, hry, sportování a také grilování jsme trávili v budově bývalé mateřské školy.

Následky ničivých požárů v Řecku

Požáry v Řecku hoří dvanáctý den. V parku Dadia shořelo území větší než New York

Požáry v Řecku se šíří dvanáctý den v řadě a ty největší stále ještě nejsou pod kontrolou. V okolí města Alexandrupoli a v parku Dadia na severovýchodě země oheň zničil už skoro 83.000 hektarů území, což je plocha větší než město New York. Nasazeno je skoro 500 hasičů, jedenáct letadel a pět vrtulníků, s hašením dál pomáhá i hasičská jednotka z Česka. Na několika místech se požár přiblížil k obydleným oblastem, což si vyžádalo další evakuace. Lesy hoří také v jižním Bulharsku nedaleko řeckých hranic.

Markéta Vondroušová

US Open jako drogové doupě? Tenisté cítí marihuanu. Zkuste to, radí sekuriťák

US Open není jen o tenisu. Americký grandslam se v mnoha směrech vymyká od ostatních majorů. Některé zvyklosti vás v New Yorku přímo šokují. Jedním ze specifik, se kterými se musejí tenisté ve Flushing Meadows vypořádat, je – světe div se - závan marihuany. „Voní to tady jako v obýváku Snoop Dogga,“ poznamenal Alexander Zverev. Trávu na kurtu cítila i wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová.

Česká tenistka Karolína Muchová

US Open: Postup do druhého kola slaví Muchová, Menšík i Kvitová, Lehečka vypadl

Tenisté Jakub Menšík, Jiří Veselý, Karolína Muchová a Petra Kvitová postoupili do druhého kola US Open. Turnajová desítka Muchová vyřadila 6:4 a 6:0 Australanku Storm Hunterovou, nasazená jedenáctka Kvitová si poradila se Španělkou Cristinou Bucsaovou poměrem 6:1, 7:6. Sedmnáctiletý Menšík porazil při svém grandslamovém debutu Gregoirea Barréreho z Francie 6:4, 4:6, 7:6 a 6:2 a Veselý udolal dalšího Francouze Enza Couacauda v pěti setech 5:7, 6:3, 6:2, 3:6 a 6:4.

Markéta Vondroušová po vítězství ve Wimbledonu

Mám na zádech malý terč, říká Vondroušová. Konečně našla sponzora

Nenápadná Češka byla dosud známá hlavně pro svůj talent, smůlu na zranění a tetování. Po letošním senzačním triumfu ve Wimbledonu je na tenistku Markétu Vondroušovou upřena větší pozornost než dříve. Česká jednička cítí tlak, ale snaží se od všeho oprostit a soustředit se jen na sebe. Poslední grandslam sezony, US Open, si chce užít. V New Yorku se představí v outfitu nového sponzora. 

Americký tenista John Isner

Nechytatelný servis i rekordní utkání. Isnera čeká na US Open domácí rozlučka

Tenisový svět se bude muset rozloučit s další ikonou. Sbohem tenisu totiž dává osmatřicetiletý Američan John Isner, který se naposledy představí na domácím grandslamu v New Yorku. Král zabijáckých servisů či vítěz nejdelšího utkání v historii tenisu. I takhle budou fanoušci vzpomínat na vytáhlého sympaťáka, jenž to na okruhu ATP dotáhl k šestnácti titulům a místence v elitní desítce světového žebříčku.

Navždy tě budeme milovat, Queenie. Maminka a tatínek. I to se píše na jednom z náhrobků.

Na nejstarším hřbitově pro zvířata na světě mají hroby i lidé. Je k tomu důvod

Nejstarší fungující hřbitov pro domácí mazlíčky na světě najdete v Hartsdale nedaleko New Yorku. Slouží od roku 1896 a jsou zde uloženy ostatky více než 80 tisíc zvířat. Uložit svého mazlíčka na zvířecí hřbitov v Hartsdale však není úplně levná záležitost. Zvláštností je, že si jej za místo svého posledního odpočinku mohou zvolit i lidé. 

Zpěvák Martin Chodúr při fotografování pro Deník.

Na Landecké slavnosti dorazí i Martin Chodúr, nabídnou pestrý program

V pondělí 21. 8. se na počest 1. ročníku divadelního festivalu Divadelní hvězdy nad Ostravou uskuteční kulturně-zábavné odpoledne s přesahem do večerních hodin s názvem Landecké slavnosti. Tento den se mohou návštěvníci těšit nejen na divadelní představení Caveman a vystoupení Martina Chodúry, ale také na skvělý doprovodný program.

Australský rebel Nick Kyrgios si letos doslova podmanil tribuny wimbledonského areálu

Další trable známého bouřliváka? Kyrgios zmešká i US Open, čeká jej pád

Takovou sezonu si po loňském úspěchu na Wimbledonu rozhodně nepředstavoval. Australský rebel Nick Kyrgios nadále laboruje se zraněním zápěstí, kvůli kterému letos odehrál jediný turnaj na trávě v německém Stuttgartu. A ani tentokrát nemá osmadvacetiletý tenista pro své fanoušky dobré zprávy. Zdravotní potíže jej totiž vyřadily i z blížícího se amerického grandslamu, což bude mít (nejen) pro jeho postavení na žebříčku neblahé následky.

Sokol Hostouň - FK DUKLA Praha 0:3 (0:1), 1. kolo 24. 8. 2022

Pohár Hostouň - Dukla: televize, Vaclík, děti i legenda Jiras

"Rejžo, kam mám postavit tu kameru? I tohle budete moci slyšet během středy 9. srpna na stadionu Vojtěcha Zeithamela v Hostouni. Právě sem Česká televize vyšle svoje přenosové vozy, televizáky, komentátory i spolukomentátory, aby odsud do všech koutů republiky nasměrovala přímý přenos fotbalového utkání Moc Cupu. Pro Hostouň to bude obrovský svátek, a přestože hodně pršelo, hrát se bude.

Benešov City Live: z koncertu revivalové kapely Kiss Czech Company na Masarykově náměstí v Benešově.

Benešovem zněly skladby slavné kapely Kiss. Nechyběl ani největší hit

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Masarykovo náměstí v Benešově zaplnili v pátek 4. srpna především fandové americké rockové skupiny Kiss. Tu si vzala za vzor revivalová kapela Kiss Czech Company, díky které zněly v rámci akce Benešov City Live po celý večer z pódia skladby legendárních “kisáků“.

Nick Kyrgios šokoval anglické publikum s červenou kšiltovkou na slavnostním ceremoniálu

Samé pití a večírky. Za pět let už mě rozhodně neuvidíte, šokoval rebel Kyrgios

V posledních měsících toho s raketou v ruce příliš nenahrál. Kvůli vleklému zranění musel dokonce vynechat i slavný Wimbledon, kde se loni probojoval až do finále. Že by to však australského bouřliváka Nicka Kyrgiose nějak trápilo, se říct nedá. Osmadvacetiletý tenista si opět užívá tak trochu po svém. Navštěvuje exhibice i vyhlášené večírky a do světa nadále vypouští jeden kontroverzní výrok za druhým.

Poštu vypravila vzorně.

Od sousedů: Lahvová pošta od pětileté holčičky

Pětiletá Emma z Wallernu chtěla staré okenní záclonky své prababičky poslat dál láhvovou poštou. Na procházce začátkem dubna svou zásilku vybavenou kresbami a velkými písmeny svého jména vhodila do Trattnachu v okrese Grieskirchen.

Nošení mokrého spodního dílu od plavek může ženám přivodit nepříjemné komplikace.

Chození v mokrých plavkách: Jaká jsou rizika a co rozhodně nedělat

Chození v mokrých plavkách se nevyplácí. Především pokud je řeč o spodním dílu. Nošením vlhkého spodního prádla trpí především ženy, u kterých může nedostatečně vysušený díl plavek vyústit v nepříjemné a bolestivé intimní problémy. Proč je nošení mokrých plavek tak nebezpečné, jak se vyhnout infekci intimních partií a co s plavkami rozhodně nedělat?

Ilustrační foto.

Některé děti zmizely už před lety. Hledá je policie a pomáhá i Marek Ztracený

Jen v Karlovarském kraji se každou chvíli pátrá po desítkách ztracených či pohřešovaných dětí. Drtivá většina z nich se dříve či později najde. Jde většinou o klienty výchovných ústavů, odkud opakovaně utíkají. Další skupinou mohou být děti šikanované či jinak týrané. A pak jsou zde děti, které zmizely před několika lety a dodnes je policisté hledají.

Ilustrační foto.

Některé děti zmizely už před lety. Hledá je policie a pomáhá i Marek Ztracený

Jen v Karlovarském kraji se každou chvíli pátrá po desítkách ztracených či pohřešovaných dětí. Drtivá většina z nich se dříve či později najde. Jde většinou o klienty výchovných ústavů, odkud opakovaně utíkají. Další skupinou mohou být děti šikanované či jinak týrané. A pak jsou zde děti, které zmizely před několika lety a dodnes je policisté hledají.

Americký zpěvák Tony Bennett zemřel

Zemřel americký zpěvák Tony Bennett. Bylo mu 96 let

Ve věku 96 let dnes zemřel legendární americký zpěvák Tony Bennett, který oslovil generace posluchačů. Informovala o tom dnes agentura AP. V posledních letech Bennett zaujal duety se slavnými, často mnohem mladšími kolegy. Po celou svoji kariéru interpretoval, převážně v jazzovém stylu, klasické americké songy, jako například na albech Cheek to Cheek a Love for Sale, která natočil v letech 2014 a 2021 se zpěvačkou Lady Gaga.

Nekoupíte?

Od sousedů: Svetr po Dianě je v aukci

Červený svetr s ovečkami, který kdysi nosila Diana Spencer jako princezna Waleská od roku 1981, má být vydražen, a Sotheby's doufá, že vynese až 80 000 dolarů. Do tohoto pátku je k vidění v její londýnské síni.

Koncert světové legendy, anglického hudebníka a občasného herce Stinga v plně zaplněné pardubické Enteria Areně.

VIDEO: Sting zahrál v pardubické enteria Aréně. Podívejte se

/NOVÉ FOTOGRAFIE/ Pardubická hokejová hala nespí ani v létě. Ve středu 19. července sem zamířil britský zpěvák a baskytarista Sting se svou kapelou. Přivítala jej prakticky plná hala, která se dočkala zhruba stominutového programu, který přetékal hity.

Michaela Šetlíková: Pánové a gentlemani

Pánové a gentlemani. Kniha Michaely Šetlíkové je průvodcem elegancí

Knihu Pánové a gentlemani vydal Dauphin v rámci svého 4. knižního čtvrtku. Těšte se na knihu, co pohladí na duši svou elegancí, dýchne na čtenáře starými časy. Ona si vůbec Michaela Šetlíková na titulu dala hodně záležet. A nejen to, kniha dostala vše, co si zaslouží. Čtenáře tak potěší i bohatá obrazová příloha.

Natáčení filmu Deadpool 3, kde si Hugh Jackman znovu zahraje Wolverina (vlevo) a Ryan Raynolds Deadpoola (vpravo)

Stávka herců v Hollywoodu: Deadpool 3 a další projekty přerušují natáčení

Chystané třetí pokračování filmové série o komiksovém hrdinovi Deadpoolovi nebo Mission: Impossible 8 jsou mezi prvními hollywoodskými projekty, jejichž tvorba se zastavila poté, co odbory zastupující zhruba 160 tisíc herců spustily stávku kvůli sporům o pracovní podmínky. Informují o tom americká média. Podle zpravodajské společnosti BBC by mohla být zasažena také produkce dalšího Avataru i slavnostní premiéry a další akce. Herci odpoledne zahájili protesty u sídel firem Disney, Netflix a HBO v Kalifornii a New Yorku.

Miliardář a letec Howard Hughes se svým Boeingem 100A v roce 1940. V té době už měl na kontě množství leteckých rekordů.

DiCapriův Letec Hughes: Film ho vykreslil přesně, umíral jako troska

Definoval Hollywood své doby, přepsal dějiny letectví, v podnikání slavil úspěchy jako málokdo, v náručí držel nejkrásnější ženy světa. Bojoval však také s psychickou nemocí, několikrát se málem zabil při leteckých nehodách a umíral zanedbaný, obklopen lahvemi s vlastní močí. Legendární Američan Howard Hughes přesně před 85 lety překonal světový rekord, když obletěl planetu za 91 hodin.