Kreativ

ŠTÍTEK: spravedlnost

Ilustrační snímek

KRIMI MIX: Z auta ukradl vše, co mohl

Mladá Boleslav – Zatím neznámý pachatel vnikl v neděli v ranních hodinách do osobního automobilu značky Ford Transit, která bylo zaparkované v Ptácké ulici na Krásné louce.

Uctění památky zastřeleného strážmistra SNB Josefa Hendrycha.

Uctili zastřeleného strážníka

Sloupnice - Před sedmdesáti lety přišel u Sloupnice v osadě Končiny o život strážmistr Sboru národní bezpečnosti Josef Hendrych.

Pěstitel lilií Jiří Hloušek.

Pěstitel lilií: Mám radost z každé nové odrůdy, která se povede

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Lilie, které v květinářství nekoupíte, letos návštěvníci obdivovali už potřicáté na výstavě lilií v Rabasově galerii v Rakovníku, kterou připravili členové Specializované Základní organizace Českého svazu zahrádkářů Martagon. Její jednatel Jiří Hloušek prozradil něco o historii výstavy i o záludnosti pěstování lilií.   

Třicátá výstava lilií v Rabasově galerii v Rakovníku

Mám radost z každé nové odrůdy, která se povede, říká pěstitel lilií

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Lilie, které v květinářství nekoupíte, letos návštěvníci obdivovali už potřicáté na výstavě lilií v Rabasově galerii v Rakovníku, kterou připravili členové Specializované Základní organizace Českého svazu zahrádkářů Martagon. Její jednatel Jiří Hloušek prozradil něco o historii výstavy i o záludnosti pěstování lilií.

Anzor Gubašev, jeden z odsouzených z vraždy Borise Němcova

Ruský soud uznal pětici Čečenců vinnou z vraždy Němcova

Porota dnes v procesu s vrahy bývalého ruského vicepremiéra a pozdějšího opozičního vůdce Borise Němcova vynesla jednoznačný rozsudek. Podle ní je všech pět Čečenců za smrt politika zodpovědných. Podle rodiny zavražděného však skuteční strůjci atentátu spravedlnosti unikají.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Zbraně a republika

Velkou většinou hlasů přijali poslanci zbraňovou novelu, ve které se deklaruje ústavní právo občanů držet a nosit zbraň kvůli obraně státu. Z diskuse v parlamentu je patrné, že důvodem nevšední shody koalice s pravou i levou opozicí je pocit, že se svět stává nebezpečným a také nesouhlas s tím, že se EU rozhodla v nebezpečném světě držení zbraní omezovat.

Policie. Ilustrační foto.

Spravedlnosti unikal čtrnáct let

Svitavsko – Za velkou louží klid celostátně hledaný muž nenašel. I do USA dosáhla ruka spravedlnosti a to po dlouhých čtrnácti letech.

Ilustrační foto

Spravedlnosti unikal 14 let

Pardubický kraj, Svitavsko - Za velkou louží klid celostátně hledaný muž nenašel. I do USA dosáhla ruka spravedlnosti a to po dlouhých čtrnácti letech.

Ilustrační foto.

Muž rozkopal policistům dveře

Sušice – Policisté dopadli vandala, který minulý čtvrtek v noci zaútočil na jejich služebnu v Sušici. Byl přitom nejspíše opilý.

Vojtěch Filip

Komunisté vyrazí do voleb s heslem: Mír, spravedlnost a bezpečí

Komunisté půjdou do podzimních sněmovních voleb s heslem "Mír ve světě, spravedlnost a bezpečí doma". Po zasedání širšího vedení KSČM, které schválilo volební program i podobu volebního hesla, to řekl místopředseda KSČM zodpovědný za přípravu voleb Jiří Dolejš. 

Volby ve Velké Británii

Britové hlasovali proti brexitu i za sociální spravedlnost, tvrdí Němci

Theresa Mayová si chtěla mimořádnými volbami posílit pozici při vyjednávání podmínek pro odchod Velké Británie z Evropské unie. Ve skutečnosti ale prohrála. První reakce z Německa toto přesvědčení posilují. Špičky německé politické scény navíc tvrdí, že voliči dali britské vládě najevo, že by rádi v EU zůstali.

James Comey před senátem

O ruském zásahu do voleb nepochybuji, řekl exšéf FBI Comey před Senátem

James Comey, bývalý šéf FBI, jehož odvoláním americký prezident Donald Trump nedávno šokoval celé USA, dnes vypovídal před americkým Senátem. Jádrem sporu je, jestli svým jednáním prezident bránil výkonu spravedlnosti, za což by mohl být žalován. Comey nepochybuje o tom, že Rusové ovlivňovali americké prezidentské volby v roce 2016. Zastavit vyšetřování „ruské věci" mu Trump přímo nenařídil, ale doporučil.

Polsko vzpomíná na oběti smolenské letecké katastrofy z roku 2010. Ilustrační foto

Exhumace smolenských obětí ukázaly chaos v rakvích

Exhumace obětí leteckého neštěstí polského vládního letounu u ruského Smolensku přinesly podivná zjištění. V mnoha rakvích se nacházely kusy různých těl. Tento delikátní problém se týkal i zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczyńského, dvojčete Jaroslawa, nynějšího předsedy strany Právo a spravedlnost.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Rathova naděje

Naděje Davida Ratha, že se vyhne vězení, spočívá v nepředvídatelnosti rozsudků u českých soudů. Jelikož si každý soudce zákony vykládá po svém, není důležité, co obviněný provedl, ale kdo to posuzuje. Nyní se Nejvyšší soud zabývá rozhodnutím soudu vrchního, který zrušil rozsudek soudu krajského. 

Hledaný symbol tetřeva je zpátky na svém místě.

Kultovní zpodobnění tetřeva z mohyly na Toku je zpět

Obecnice - Abstraktní zpodobnění tetřeva, které v zimě zmizelo z vrcholu nejvyšší brdské hory Tok, je zpět. Zmizení oblíbeného a symbolického označení na vrcholu vyvolalo na sociálních sítích obrovskou bouři. Dnes bylo letité dřevo s nápisem Tok náhodně nalezeno v hustém porostu nedaleko vrcholové mohyly a ihned opět umístěno na své místo.

Herečka Marta Issová s režisérem Davidem Ondříčkem 5. března v Praze před předáváním cen České filmové a televizní akademie Český lev.

Methanol. Dukla. Filmaři budou natáčet o tragédiích na Ostravsku

Ostravsko a Karvinsko nejsou jen atraktivní lokality, které lákají domácí i zahraniční filmaře při natáčení filmů a televizních seriálů. Za všechny vzpomeňme z poslední doby například třídílné televizní psychologické drama Spravedlnost v hlavní roli s Ondřejem Vetchým.

Herečka Marta Issová s režisérem Davidem Ondříčkem 5. března v Praze před předáváním cen České filmové a televizní akademie Český lev.

Filmaři budou natáčet o tragédiích na Ostravsku

Ostravsko a Karvinsko nejsou jen atraktivní lokality, které lákají domácí i zahraniční filmaře při natáčení filmů a televizních seriálů. Za všechny vzpomeňme z poslední doby například třídílné televizní psychologické drama Spravedlnost v hlavní roli s Ondřejem Vetchým.

Prof. Tomáš Halík.

Biskupové vyzvali k modlitbě kvůli vládě, Halík kritizuje Zemana

Praha - Čeští a moravští biskupové vyzývají k modlitbě za vyřešení současné vládní krize. V textu zveřejněném na webu České biskupské konference uvádějí, že podporují myšlenky demokracie, "založené na pravdě, spravedlnosti, vzájemné úctě a zodpovědnosti při vědomí, že vládnout znamená sloužit". K současné politické situaci se o víkendu vyjádřil také kněz, teolog a filozof Tomáš Halík, který, ne poprvé, kritizoval prezidenta Miloše Zemana.

Ilustrační foto.

Po chodnících se v Divišově již projdou

Divišov – Nové chodníky před bytovými domy v Divišově v ulici Na Sídlišti již mohou obyvatelé městyse plně využívat. V rámci projektu vytvořila pověřená firma také místa pro kontejnery a několik vyznačených, parkovacích míst.

Ilustrační foto.

Po roce nastupuje spravedlnost

Dolní Třebonín – Policie ČR včera oznámila zprávu o zahájení trestního stíhání dvou mužů ve věku 34 a 70 let z Českokrumlovska.

Zanedlouho se projdou obyvatelé Divišova v ulici Na Sídlišti po zcela nových chodnících. Rekonstrukce cest v této lokalitě bude městys stát něco přes milion korun.

Nové chodníky budou mít u bytovek v Divišově

Divišov /FOTOGALERIE/ - Po nových chodnících se zanedlouho projdou obyvatelé Divišova, a to především ti, kteří chodí ulicí Na Sídlišti nebo žijí v bytovkách, u kterých se chodníky vytváří. Nyní je stavební firma ve druhé polovině projektu, do dokončení schází už jen čtrnáct dní.