
Festival dobrého jídla zamíří i na Vysočinu
Vysočina – Pomalu pečené prsíčko z perličky, vepřový krk z biofarmy Sasov připravený metodou sous vide nebo jemně rozpečený zrající kravský sýr z farmy v Krasolesí.
Vysočina – Pomalu pečené prsíčko z perličky, vepřový krk z biofarmy Sasov připravený metodou sous vide nebo jemně rozpečený zrající kravský sýr z farmy v Krasolesí.
Cheb - Až devadesát procent dotázaných dětí je spokojeno s nabídkou i cenami pochutin.
Pardubice - „Naše práce je před dokončením, nyní začínáme montovat parapety," řekl stavbyvedoucí Václav Blažek
Příbram – Tradiční středeční a sobotní trhy v Příbrami lidé opět najdou na opraveném náměstí TGM.Už minulý týden přilákaly spoustu návštěvníků, kteří si přišli vybrat z širokého sortimentu zboží kromě elektroniky.
Varnsdorf – Před nepřízní počasí se v sobotu bylo možné skrýt do bezpečí varnsdorfského pivovaru Kocour, kde se konal 3. ročník pivního festivalu ALEfestivALE, tedy přehlídky svrchně kvašených piv.
Praha /VIDEO/ – Jedna hraná novinka, dva dokumenty a jeden animovaný příběh. Takto pestrá žánrová nabídka vstoupila koncem týdne do kin. V kinech tedy běží německá bojovnice, obrazově strhující Samsara i neobvyklý záznam jednoho fotbalového zápasu.
Písecko - Ve Štědroníně se koná drakiáda.
Vlašim - Letos naposledy nakupovali lidé čerstvou zeleninu, ovoce, sýry, med, uzeniny a další produkty na Podblanických farmářských trzích v pátek 26. října.
Pardubice – V ulici Jana Palacha v areálu za zastávkou městské hromadné dopravy Na Spravedlnosti byly otevřeny Pardubické trhy.
Ústí nad Labem - Pořádně vyfiletovat rybu, aby v mase nezůstaly kostičky. Udělat z česneku a sójové omáčky marinádu. Nezapomenout nasekat na drobno petrželovou nať na ozdobení. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se jako každý čtvrtek vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku.
Náchodsko - Přinášíme aktuální filmovou nabídku biografů v regionu.
Písecko - V Divadle Pod čarou v Písku zazpívá Lešek Semelka. V milevském domě kulury je prodloužená tanečních hodin. V tělocvičně ZŠ v Klukách se bude tančit zumba.
Pardubice – V ulici Jana Palacha v areálu za zastávkou městské hromadné dopravy Na Spravedlnosti byly otevřeny Pardubické trhy.
Světlá nad Sázavou - Že mají farmářské trhy na náměstí Trčků z Lípy ve Světlé nad Sázavou své opodstatnění, potvrdily ty čtvrteční, v letošním roce již třetí.
Náchodsko - Přinášíme programovou nabídku biografů.
Havířov - Nejmladší město republiky se v pátek stane dalším z těch, ve kterých jsou pořádané farmářské trhy. Ty se budou konat na náměstí Republiky čtyři pátky po sobě.
Region - Už to nejsou jen knedlíky s UHO (v minulosti všeobecné vžitá zkratka pro univerzální hnědou omáčku ze školních jídelen – pozn. aut.), bramborová kaše bez chuti nebo znojemská pečeně s rýží. Ty doby jsou snad definitivně pryč.
Pelhřimov - V pondělí se v Pelhřimově konaly poprvé farmářské trhy.
Hradec Králové – S plnými taškami odcházeli v sobotu zájemci z Gayerových kasáren, kde se uskutečnily tradiční Farmářské trhy. Někdo chodí cíleně za určitými prodejci, další si ještě vybírali.
Pustiměř – Modré nebe, žloutnoucí a červenající listí a zelená tráva. To je scenérie, kvůli které mnoho lidí vyráží na moravské kopce pouštět se svými dětmi draky. A stejná situace je i v Pustiměři. Vysoko nad okolní krajinu se vypíná zdejší dominanta, kostel svatého Benedikta. Drakiáda se koná na místním fotbalovém hřišti, před kterým je chvíli po druhé odpoledne zaparkovaných už několik desítek aut.
Kroměříž - Produkty své práce nabízeli v pátek opět na Velkém náměstí v Kroměříži pěstitelé, zahrádkáři i řemeslníci, konal se tam totiž pátý Farmářský trh. Největší zájem byl o burčák a také potraviny, které se na trzích vyskytují pravidelně: sýry, koření, perníky nebo čerstvá vejce. Lidé si ale mohli koupit i doplňky do bytů v podobě košíků sušených či živých květin a přehozů nebo deček.
Hradec Králové – V sobotu 20. října se můžete opět vypravit do Gayerových kasáren, kde budete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z hradeckého regionu.
Pardubice - V Ideonu si na své přijdou milovníci dobrého jídla i pití. Lákadlem je večerní burčák
Pardubice - V Ideonu si na své přijdou milovníci dobrého jídla i pití. Lákadlem je večerní burčák
Ústí nad Labem - Karbanátky z mletého masa, smíchané s nakrájenou paprikou. Tak to jsme tady ještě nevařili. To byla slova šéfkuchaře restaurace Sport Pub Zlatopramen, když uviděl recept čtenářky Ústeckého deníku.
Královéhradecko - Jako každý týden, i tentokrát Deník čtenářům přináší některé užitečné tipy na společenské události, které se v okrese chystají o nadcházejícím víkendu.
Pardubice – Návštěvníci pardubického Výstavního a společenského centra Ideon budou moci od čtvrteční desáté hodiny dopolední až do soboty 20. října obdivovat prezentace firem s gastro technikou, výrobců a prodejců masných výrobků, lihovin a nealkoholických nápojů, sýrů, cukrářských potřeb.
Sušice – Nakupujícími hojně navštěvované farmářské trhy v Sušici o uplynulém víkendu pro letošní rok skončily.
Pardubice – Ve Společenském a výstavním centru Ideon se od čtvrtka 18. října do soboty 20.října uskuteční již 16. ročník největší východočeské gastro výstavy.
Jiřetín pod Jedlovou - Nejlepší pekařský výrobekv soutěži regionálních potravin byl dílem šťastného nápadu iobjevených receptur.
Kroměříž – Farmářské trhy už se stávají nedílnou součástí programu obyvatel Kroměříže: další z nich se uskuteční v pátek na Velkém náměstí.
Pardubice – Ve Společenském a výstavním centru Ideon se od čtvrtka 18. října do soboty 20.října uskuteční již 16. ročník největší východočeské gastro výstavy.
Chrudim - O tom, že krást se nevyplácí, se přesvědčil dvaačtyřicetiletý muž z Orlickoústecka, který v neděli po šestnácté hodině zamířil do jednoho z obchodních domů v Chrudimi.
Valšovice - Chladné ale slunečné počasí přivítalo v sobotu 13. října účastníky petanguového turnaje, který ráno odstartoval již šestý ročník Dne s regionem Hranicko. Celkem 16 družstev soutěžilo od devíti hodin o pohár předsedy Mikroregionu Hranicko, který nakonec získal tým z Tučína. Tradiční události, která podporuje rozvoj hranického regionu, se letos zúčastnili také partneři z polské obce Kolonowskie.
Olomouc /REPORTÁŽ/ – Sobota, pár minut před půl desátou. Přijíždím k výstavišti Flora z Wolkerovy ulice a na rozbahněné ploše hledám místo k zaparkování. Ze dvou zájezdových autobusů vystupují natěšení zahrádkáři, většinou manželské páry středního věku. Zmateně se proplétají mezi popojíždějícími auty, pokřikují po sobě a zdržují řidiče, kteří se v blátě a obrovských kalužích pokoušejí zaparkovat.
Praha /VIDEO/ - Reklamními poutáky v brčálově zelené Rybářské baště, kam míří Zdeněk Pohlreich na další misi, opravdu nešetří. V Hostivaři slibují kdeco, také diskotéku 80. let. Ale „blahé osmdesátky" připomíná hlavně interiér restaurace, kde by kolemjdoucí podle názvu normálně předpokládal nabídku čerstvých ryb.
Olomouc /REPORTÁŽ/ – Sobota, pár minut před půl desátou. Přijíždím k výstavišti Flora z Wolkerovy ulice a na rozbahněné ploše hledám místo k zaparkování. Ze dvou zájezdových autobusů vystupují natěšení zahrádkáři, většinou manželské páry středního věku. Zmateně se proplétají mezi popojíždějícími auty, pokřikují po sobě a zdržují řidiče, kteří se v blátě a obrovských kalužích pokoušejí zaparkovat.
Olomouc – Cukrárna v Lošticích na Šumpersku místo sladkostí prodává moučníky vyrobené z Olomouckých tvarůžků, které jsou univerzálnější pochoutka než mnozí labužníci tuší. Z pikantního sýra s nezaměnitelným aroma lze kromě obligátních pomazánek či smažených jídel vyrábět také voňavé dorty a zákusky, které se tváří sladce, ale chutnají slaně a mají typickou vůni. Prodej tvarůžkových moučníků rychle roste.
Plzeň – Devadesát firem nabízejících vše, co souvisí se stavbou či rekonstrukcí domu či bytu.
Městec Králové /FOTO/ - Městec Králové se stal ve čtvrtek gastronomickou velmocí. Nad vším bděl kuchař Picka.
Kroměřížsko – Jít s dobou: to je trend, kterým se snaží kromě komerčních restaurací řídit také školní kuchyně. Malým strávníkům tak i na Kroměřížsku nabízí moderní jídla, těch tradičních se ovšem tak docela nevzdávají.
Hustopeče – Ochutnat letošního Krále vín budou mít příležitost zájemci na královském koštu. Je na programu příští sobotu v Hustopečích. Vládce vín České republiky však nebude jediným vzorkem hustopečské prezentace lahodných moků. „Bude zde k ochutnání téměř tři sta medailových vín ze soutěže," informoval autor projektu Branko Černý.
Bor – Vždy druhou sobotu v měsíci se v Boru budou konat farmářské trhy. Bor je tak po Tachovu, Plané a Stříbru čtvrtým městem tachovského okresu, kde se farmářské trhy konají.
Kroměřížsko – Jít s dobou: to je trend, kterým se snaží kromě komerčních restaurací řídit také školní kuchyně. Malým strávníkům tak i na Kroměřížsku nabízí moderní jídla, těch tradičních se ovšem tak docela nevzdávají.
Nový Jičín - O pravý český česnek měli největší zájem návštěvníci farmářského trhu, který v pátek 5. října proběhl v centru Nového Jičína. Ve stáncích své produkty nabízelo přes tři desítky prodejců.
Přerov /ROZHOVOR/ – Do soutěže Pizza-Cup se třicetiletý Petr Čéč z Přerova hlásil již třikrát. Tento rok však postoupil do jejího finále, kde získal cenné třetí místo. Pro Přerovský a hranický deník poskytl tento vyučený kuchař, který se řadu let specializuje na pečení pizzy, rozhovor.
Lešná – O tom, že podzim není jen pošmourným časem plískanic, ale i obdobím radovánek v přírodě plné barev, budou chtít přesvědčit veřejnost pracovníci zámku v Lešné u Valašského Meziříčí.
Beroun – Ovčí nebo kozí sýry, žinčicu, máslo, ryby, klobásy, domácí chleba, škvarkové placky nebo štrůdl, koláče, česnek, jablka, ale i košíky nebo vařečky.
Most /FOTOGALERIE/ – Sladký burčák tekl v sobotu v Chrámcích proudem a nechyběla ani ochutnávka vín. Konala se tam Burčáková slavnost, kterou pořádalo místní vinařství. Návštěvníci mohli přímo sledovat, jak se takový nápoj vyrábí. Pro děti bylo připraveno hledání pokladu sv. Václava.
Beroun – Farmářské trhy získávají u českých zákazníků stále větší oblibu, a tak se i v Berouně pokusí oživit tento moderní trend.