Kreativ

ŠTÍTEK: Malajsie

Michal Gálik (vpředu).

Díky práci snů zdarma cestuje po světě. Při natáčení mu ale opice ukradla kameru

Brno - Videa z různých koutů světa natáčí z loďky či horkovzdušného balonu. Sedmadvacetiletý Michal Gálik loni vyhrál v brněnské společnosti Sygic Travel konkurz na práci snů. Díky ní rok zdarma cestuje po světě a natáčí 360stupňová videa do internetové aplikace pro cestovatele. „Raději cestuji za přírodou než do měst. Je v nich na mě moc stresu a ruchu," tvrdí mladík.

Michal Gálik (vpředu).

Díky práci snů zdarma cestuje po světě. Při natáčení už mu opice ukradla kameru

/ANKETA/ Videa z různých koutů světa natáčí z loďky či horkovzdušného balonu. Sedmadvacetiletý Michal Gálik loni vyhrál v brněnské společnosti Sygic Travel konkurz na práci snů. Díky ní rok zdarma cestuje po světě a natáčí 360stupňová videa do internetové aplikace pro cestovatele. „Raději cestuji za přírodou než do měst. Je v nich na mě moc stresu a ruchu," tvrdí mladík.

LUKÁŠ REŠETÁR si bravurně plní  své futsalové povinnosti  a navíc stíhá nastupovat za fotbalové Slatiňany.

Na přípravný futsalový turnaj do Číny jedou čtyři hráči Chrudimi

Chrudim – Přesto, že mistr letošní sezony je již znám a do startu dalšího ročníku nejvyšší futsalové soutěže ještě několik měsíců zbývá, futsalová reprezentace nelení a míří na přípravný turnaj do Číny, kde se chystá otestovat různé herní varianty a strategie.

Zuby má krokodýl konžský asi centimetr a půl dlouhé a jsou ostré. Krokodýl má pevný stisk a když kousne, tak ještě škubne hlavou. Pokousání od něj by nebylo nic příjemného.

Chytám krokodýly rukama. Osvědčilo se to

Studenec – Krokodýla konžského objevili a popsali badatelé již před sto lety. Po nich však přišli jiní vědci, kteří rozhodli, že se o nový druh nejedná. A tak se na metr dlouhého trpaslíka mezi krokodýly na dlouhá desetiletí zapomnělo a považován byl pouze za variabilitu krokodýla čelnatého.

NA ČEZETÁCH Z BOLESLAVI DO SKANDINÁVIE A ZPĚT

Životní cesta: tři nadšenci míří z Čech do Singapuru

Mladá Boleslav – Posledních několik dní na zkompletování výstroje, posledních několik nocí luxusu vlastní postele. Trojice dobrodruhů z Mladé Boleslavi a zároveň nadšenců do starých motocyklů se v pátek večer vydá na svou životní cestu. Jejich cílem je vzdálený městský stát v jihovýchodní Asii sousedící s Malajsií a Indonésií – Singapur!

Stop palmovému oleji na jindřichovské základce.

„Stop palmovému oleji!", zaznělo ze základní školy v Jindřichově

Palmový olej. Jaké problémy souvisí s jeho pěstováním, v čem všem je obsažen… Děti z jindřichovské základky o tom hodně vědí a umí se k tématu odborně vyjadřovat. Předvedli to na komunitní akci s názvem Stop palmovému oleji, která byla vyvrcholením stejnojmenného měsíčního projektu MŠ a ZŠ Jindřichov.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Lektorka učí plést dekorace

Mělník – Další z kurzů pletení z pedigu je v plánu na čtvrtek 20. dubna a ten následující 27. dubna od 16 hodin v tanečním sále kulturního domu.

Nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una byl v Malajsii zavražděn.

Malajsie svolila k vydání těla zavražděného Kim Čong-nama do KLDR

Malajsie dnes vyslovila souhlas, aby bylo na žádost rodiny předáno do KLDR tělo Kim Čong-nama, zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una. Oznámil to malajsijský premiér Najib Razak. Výměnou za vydání těla se do Malajsie má vrátit devět Malajsijců zadržovaných v Pchjongjangu.

V Malajsii balzamují tělo bratra severokorejského vůdce Kim Čong-Una

Tělo zavražděného bratra Kim Čong-una je pořád v Malajsii

Tělo zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una je měsíc a půl po činu stále v Malajsii. Uvedla to dnes malajsijská vláda. Ze zosnování vraždy Kim Čong-nama, který byl zabit s pomocí bojového nervového plynu VX na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru, jsou podezřelé severokorejské tajné služby.

Renata Ramšáková se stala nejúspěšnější závodnicí.

Renata Ramšáková získala tři zlaté

Kolín – V Nymburce proběhla největší soutěž Českého svazu Taekwondo ITF Czech Open. Letos se přihlásilo rekordních 518 závodníků z 47 oddílů, přičemž 20 výprav přijelo ze zahraničí.

V Malajsii byl zavražděn nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Malajsie potvrdila identitu Kim Čong-nama na základě vzorků DNA

Malajsie potvrdila identitu zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una na základě vzorků DNA získaných od jednoho z dětí oběti. Oznámil to dnes malajsijský vicepremiér Ahmad Zahid Hamidi. Ze zosnování vraždy Kim Čong-nama, který byl usmrcen 13. února na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru, jsou podezřelé severokorejské tajné služby.

V Malajsii balzamují tělo bratra severokorejského vůdce Kim Čong-Una

Tělo bratra severokorejského vůdce bylo v Malajsii nabalzamováno

Tělo zavražděného bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una bylo tento týden v malajsijské metropoli podle agentury Reuters nabalzamováno. Žádný člen rodiny totiž dosud nepožádal o vydání pozůstatků a diplomatická roztržka mezi Malajsií a Severní Koreou pokračuje.

Produkce palmového oleje letos může vzrůst o 11 procent

Globální produkce palmového oleje by letos mohla vzrůst o 11 procent na 65 milionů tun, především díky příznivému počasí. Proti používání palmového oleje ale v poslední době ve světě sílí odpor kvůli odlesňování, které je s produkcí spojeno. Loni produkce palmového oleje dosáhla 58,3 milionu tun. Pro Reuters to oznámil konzultant odvětví M.R. Čandran.

Severní Korea, ilustrativní foto

Kvůli vraždě Kim Čong-nama si KLDR a Malajsie drží občany jako rukojmí

Pchjongjang zakázal opustit území občanům Malajsie, pobývajícím v Severní Koreji. Malajsie vzápětí odpověděla stejným zákazem pro Severokorejce. Mezi oběma zeměmi panuje napětí kvůli nedávné vraždě bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una na letišti v Kuala Lumpuru. Informovala o tom agentura Reuters.

Ústecký akademik zvládl cestu kolem světa za 28 dní.

Ústečan zvládl cestu kolem světa za 28 dní. Za letenky nedal ani 28 tisíc korun

/ROZHOVOR/ – Cesta kolem světa je snem asi každého cestovatele. Jen málokdo si ji ale může dovolit. Pokud byste jeli s cestovní kanceláří, mohli byste zaplatit i několik stovek tisíc korun. Jiří Anděl z Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem ale využil nízkonákladové letecké společnosti. Za letenky nedal ani 28 tisíc korun.

Anis Amri

Kokain a hašiš. Drogy, které pravidelně užíval berlínský atentátník Amri

Tunisan Anis Amri, který loni v prosinci spáchal teroristický útok na vánoční trhy v Berlíně, pravidelně užíval drogy. Agentuře DPA to dnes na základě výsledků pitvy potvrdil italský vyšetřovatel Alberto Nobili. Podle něj není vyloučené, že byl Amri pod vlivem omamných látek i v době spáchaní atentátu.

Ústecký akademik zvládl cestu kolem světa za 28 dní.

Ústecký akademik zvládl cestu kolem světa za 28 dní

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ – Cesta kolem světa je snem asi každého cestovatele. Jen málokdo si ji ale může dovolit. Pokud byste jeli s cestovní kanceláří, mohli byste zaplatit i několik stovek tisíc korun. Jiří Anděl z Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem ale využil nízkonákladové letecké společnosti. Za letenky nedal ani 28 tisíc korun.

V Malajsii byl zavražděn nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Malajsie vyhostila po vraždě bratra lídra KLDR jejího velvyslance

Malajsijská vláda v rámci vyšetřování nedávné vraždy bratra lídra KLDR na letišti v Kuala Lumpuru dnes vyhostila severokorejského velvyslance. Jako nežádoucí osoba musí vycestovat ze země do 48 hodin, uvedlo podle agentury Reuters malajsijské ministerstvo zahraničí. Dále se tak vyhrotilo napětí mezi Malajsií a KLDR kolem zabití Kim Čong-nama.

V Malajsii byl zavražděn nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Vražda Kimova bratra: Malajsie propustila občana KLDR, na jiného má zatykač

Malajsijské úřady dnes propustily Severokorejce, který byl v Malajsii zadržen v souvislosti s vraždou bratra severokorejského vůdce. Severokorejec byl předán imigračním úředníkům k deportaci do KLDR. Malajsie zároveň vydala zatykač na zaměstnance severokorejské letecké společnosti Air Koryo, kterého chce kvůli vraždě vyslechnout. Ze zločinu jsou podezřelé severokorejské tajné služby.

Salvador je se 104 vraždami na 100.000 obyvatel nejnebezpečnější zemí světa, nepočítaje válečné oblasti.

V Salvadoru letos klesl počet vražd. Úřady zaznamenaly "jen" 493 případů

Počet vražd v Salvadoru v prvních dvou měsících letošního roku prudce klesl, za leden a únor úřady zaevidovaly 493 případů. Ve stejném období loni jich bylo 1404, informovala dnes agentura AP. Salvador patří podle údajů OSN k zemím s nejvyšším počtem vražd v přepočtu na obyvatele. Většinu násilí mají na svědomí zločinecké gangy.

Nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una byl v Malajsii zavražděn.

Kvůli smrti bratra Kim Čong-una Malajsie ruší bezvízový styk s KLDR

Malajsie z bezpečnostních důvodů odstoupila od bezvízového styku se Severní Koreou. Dva týdny po smrti bratra severokorejského vůdce, z něhož jsou obviňovány severokorejské tajné služby, to podle státní tiskové agentury Bernama oznámil malajsijský vicepremiér. Generální prokurátor prokurátor Apandi Ali dnes oznámil, že Severokorejec zadržený v souvislosti s atentátem bude propuštěn a deportován do KDLR.

Motocyklový závodník Karel Abraham.

Abraham chce v MotoGP dojíždět na bodech. Ducati mi sedí, libuje si

Motocyklový jezdec Karel Abraham by se při svém návratu do seriálu mistrovství světa MotoGP rád pohyboval na bodovaných pozicích. Po nedávných testech věří, že se mu to podaří. Zároveň si však uvědomuje, že teprve ostré závody mu ukážou, jak je na tom ve srovnání se soupeři v královské kategorii doopravdy.

Motocyklový závodník Karel Abraham.

Abraham chce v nové sezoně MotoGP dojíždět na bodech. Ducati mi sedí, libuje si

Praha, Brno - Motocyklový jezdec Karel Abraham by se při svém návratu do seriálu mistrovství světa MotoGP rád pohyboval na bodovaných pozicích. Po nedávných testech věří, že se mu to podaří. Zároveň si však uvědomuje, že teprve ostré závody mu ukážou, jak je na tom ve srovnání se soupeři v královské kategorii doopravdy.

V Kábulu došlo k dalším sebevražedným útokům.

Dva sebevražedné útoky v Kábulu mají nejméně 16 obětí

Nejméně 16 mrtvých si dnes vyžádaly dva sebevražedné útoky v afghánské metropoli Kábulu, dalších nejméně 40 lidí bylo při atentátech zraněno. S odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví to uvedla agentura AP. K útokům se přihlásilo radikální islamistické hnutí Taliban.

Nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una byl v Malajsii zavražděn.

Extrémní dávka jedu. Kim Čong-nama zabila za 20 minut

Bratr severokorejského prezidenta Kim Čong-nam zemřel během 15 až 20 minut od chvíle, co byl 13. února na letišti v Kuala Lumpuru otráven. Paralyzoval ho silný neurotoxin, jak vyplývá z výsledků pitvy, které včera zveřejnil malajsijský ministr zdravotnictví. Krátce předtím úřady oznámily, že letiště v Kuala Lumpuru je zcela bezpečné, bez jakýchkoli stop po jedu.

Studentům přednášeli vrstevníci ze zahraniční.

Studentům přednášeli cizinci

Vyučování ve Střední škole v Havířově-Prostřední Suché bylo v tomto týdnu obohaceno o přednášky zahraničních studentů z Indonésie, Číny, Gruzie, Indie a Egypta.

Kim Čong Un

Podle pitvy Kim Čong-nama zabil během 20 minut silný neurotoxin

Bratr severokorejského prezidenta Kim Čong-nam zemřel během 15 až 20 minut od chvíle, co byl 13. února na letišti v Kuala Lumpuru otráven. Paralyzoval ho silný neurotoxin, jak vyplývá z výsledků pitvy, které dnes zveřejnil malajsijský ministr zdravotnictví. Krátce před tím úřady oznámily, že letiště v Kuala Lumpuru je zcela bezpečné, bez jakýchkoli stop po jedu.

Kim Čong-un

Zbytky smrtící chemikálie se na letišti v Kuala Lumpur nenašly

Malajsijské úřady oznámily, že dokončily prohlídku části letiště v Kuala Lumpur kvůli možné přítomnosti chemické látky, kterou tam byl 13. února otráven bratr severokorejského vůdce. Podle malajsijského ministra zdravotnictví je terminál 2 zcela bezpečný. Podle agentury AP ale od incidentu prošly místem desítky tisíc lidí.