Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravilo pro své návštěvníky skutečnou velikonoční lahůdku: výstavu s názvem Kraslice na cibulovém loži. Začíná už tento týden - ve čtvrtek 7. března v 17 hodin.
Mikulov - Vaření je pro výtvarnici Jitku Plesz z Mikulova potěšením. Již třicet let sbírá staré recepty, podle kterých připravuje nejrůznější menu. „Vařím celý život, přestože to není moje pravá profese. Recepty, které najdu, si ukládám do sešitku," usmívá se majitelka mikulovské Eat Art Gallery.
Pro mužského je to jedna z nejtěžších urážek. Přesto tento zvláštní druh existuje. Telefonuje mamince i několikrát denně a co ta řekne, je svaté. Má nejraději, když partnerka dělá všechno tak, jak to dělala jeho maminka. Vyprat, vyžehlit nebo uvařit si neumí – nikdy to přece nepotřeboval. Z mamahotelu přešel rovnou do partnerského vztahu a v něm očekává totéž. Může ale tvrdě narazit
Kynšperk nad Ohří - Jak asi chutná? Bude mít správný říz? Udrží se pěna ve vychlazené sklenici, nebo padne ještě před prvním lokem? A budou mít i tmavé? To jsou otázky, které se honí hlavami snad všech pivařů v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku.
Mikulov – Pochutnat si na pudincích našich babiček budou mít lidé šanci v mikulovské Eat Art Gallery. A to již o tomto víkendu díky workshopu zaměřeném na přípravu pikantních i sladkých pudinků.
Velehrad – „Mám vás oslovovat paní Dudová, nebo raději sestro Václavo?" ptám se generální představené velehradských řádových sester Václavy Dudové. Ještě nikdy jsem totiž s žádnou řeholnicí nemluvil. „Říkejte mi sestro, paní zní před ostatními divně," radí mně.
Napajedla - Odhalte taje moravské kuchyně. A ochutnejte zdejší regionální kulinářské skvosty, tak jak je připravovaly naše babičky. S tímto mottem přichází Moravský kulinářský institut (MOKUL), jenž je součástí zámeckého komplexu v Napajedlech.
Napajedla - Odhalte taje moravské kuchyně. A ochutnejte zdejší regionální kulinářské skvosty, tak jak je připravovaly naše babičky. S tímto mottem přichází Moravský kulinářský institut (MOKUL), jenž je součástí zámeckého komplexu v Napajedlech.
Nový Jičín - Novojičínské Beskydské divadlo chystá na tento týden něco pro milovníky komedií. S dramatizací slavného humoristického románu Arta Paasilinny Stará dáma vaří jed už tento čtvrtek přijede Agentura Harlekýn s Naďou Konvalinkovou a dalšími známými herci.
Beskydy - Jak vzniká minipivovar. To je název seriálu Deníku, ve kterém postupně sledujeme vznik Beskydského pivovárku v obci Ostravice. Obliba minipivovarů mezi lidmi roste, přiblížíme si tedy, jak to vypadá, když roste jeden zcela nový jdeme postupně od rekonstrukce budovy, v níž se bude nacházet, přes navážení technologií až po uvaření první várky piva.
Hradec Králové – Hned dvojici akcí na středu 20. února připravila Daneta, centrum pro zdravotně postižené v Hradci Králové. Ve svých částech – mateřské, střední škole a dílnách Daneta se budou právě ve středu konat dny otevřených dveří.
Břeclav – Obnova Zámeckého pivovaru v Břeclavi jede na plné obrátky. Historický areál získal nového ředitele, dělníci finišují se stavebními pracemi na interiéru a technologie na vaření piva už mají brzy sloužit. Za měsíc totiž začne pivovar se zkušebním provozem.
Břeclav – Obnova Zámeckého pivovaru v Břeclavi jede na plné obrátky. Historický areál získal nového ředitele, dělníci finišují se stavebními pracemi na interiéru a technologie na vaření piva už mají brzy sloužit. Za měsíc totiž začne pivovar se zkušebním provozem.
Velehrad – „Mám vás oslovovat paní Dudová, nebo raději sestro Václavo?" ptám se generální představené velehradských řádových sester Václavy Dudové. Ještě nikdy jsem totiž s žádnou řeholnicí nemluvil. „Říkejte mi sestro, paní zní před ostatními divně," radí mně.
Velké Karlovice /ROZHOVOR/ – Je mrazivé sobotní ráno. Venku vládne pohádková zima. Zasněžené kopce i údolí jsou jako vystřižené z katalogů cestovních kanceláří. Hotelová jídelna se pozvolna plní lidmi. Většina z nich po vydatné snídani zamíří na sjezdovky, nebo začne polykat své kilometry na běžkách.
Znojmo – Přestože ještě vládne tuhá zima, rodiče dětí už mohou přemýšlet, co se svými ratolestmi o letních prázdninách. Jisté ulehčení jim v tom přináší organizátoři dětských táborů, kteří již oznamují své letošní termíny.
Modrá– Sedmdesát skautských kuchtíků a kuchtiček ze Slovácka se v sobotu odpoledne zúčastnilo v Archeoskanzenu Modrá devátého ročníku skautského zimního vaření, zcela ojedinělé akce svého druhu v České republice.
Moravskoslezský kraj - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Moravskoslezský kraj - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Moravskoslezský kraj - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Moravskoslezský kraj - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Moravskoslezský kraj - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Moravskoslezský kraj - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Hradec Králové – Prostřeno, oblíbená televizní soutěž, ve které mezi sebou soupeří kuchaři amatéři, se natáčela v Hradci Králové. Jak to vypadá pod pokličkou natáčení? V podstatě stejně, jako na televizních obrazovkách. Soutěžící popisuje, jaké jídlo připravuje, jaký zvolil postup a celkově svoje vaření komentuje.
Jak vzniká minipivovar. To jen název seriálu Deníku, ve kterém postupně sledujeme vznik Beskydského pivovárku v obci Ostravice. Obliba minipivovarů mezi lidmi roste, přiblížíme si tedy, jak to vypadá, když roste jeden zcela nový jdeme postupně od rekonstrukce budovy, v níž se bude nacházet, přes navážení technologií až po uvaření první várky piva.
Střední Morava - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Střední Morava - Ukažte, jak umíte vařit. Pošlete nám svůj recept a vyhrajte hodnotné ceny. Blíží se jaro a regionální Deník připravuje v rámci projektu Česko vítá jaro kuchařskou soutěž Jaro na talíři. Již před rokem jsme vyhlásili podobnou soutěž.
Znojmo – Přestože ještě vládne tuhá zima, rodiče dětí už mohou přemýšlet, co se svými ratolestmi o letních prázdninách. Jisté ulehčení jim v tom přináší organizátoři dětských táborů, kteří již oznamují své letošní termíny.
Horní Planá – Různé druhy koblih a koblížků i boží milosti mohli ochutnat v pondělí odpoledne ti, kdo se přišli podívat do Stifterova domku v Horní Plané.