Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Pudingy babiček bývaly slané, říká majitelka Eat Art Gallery Jitka Plesz

Mikulov - Vaření je pro výtvarnici Jitku Plesz z Mikulova potěšením. Již třicet let sbírá staré recepty, podle kterých připravuje nejrůznější menu. „Vařím celý život, přestože to není moje pravá profese. Recepty, které najdu, si ukládám do sešitku," usmívá se majitelka mikulovské Eat Art Gallery.

Jak přežít s „mamánkem"

Pro mužského je to jedna z nejtěžších urážek. Přesto tento zvláštní druh existuje. Telefonuje mamince i několikrát denně a co ta řekne, je svaté. Má nejraději, když partnerka dělá všechno tak, jak to dělala jeho maminka. Vyprat, vyžehlit nebo uvařit si neumí – nikdy to přece nepotřeboval. Z mamahotelu přešel rovnou do partnerského vztahu a v něm očekává totéž. Může ale tvrdě narazit

Pivovar nabídne hned čtyři druhy Kynšperského zajíce

Kynšperk nad Ohří - Jak asi chutná? Bude mít správný říz? Udrží se pěna ve vychlazené sklenici, nebo padne ještě před prvním lokem? A budou mít i tmavé? To jsou otázky, které se honí hlavami snad všech pivařů v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku.

V mikulovské Eat Art Gallery uvaří pudinky babiček

Mikulov – Pochutnat si na pudincích našich babiček budou mít lidé šanci v mikulovské Eat Art Gallery. A to již o tomto víkendu díky workshopu zaměřeném na přípravu pikantních i sladkých pudinků.

Háčkování, vaření, Esmeralda. Tady začaly nový život

Velehrad – „Mám vás oslovovat paní Dudová, nebo raději sestro Václavo?" ptám se generální představené velehradských řádových sester Václavy Dudové. Ještě nikdy jsem totiž s žádnou řeholnicí nemluvil. „Říkejte mi sestro, paní zní před ostatními divně," radí mně.

Institut v Napajedlech znovu nabídne kurzy vaření

Napajedla - Odhalte taje moravské kuchyně. A ochutnejte zdejší regionální kulinářské skvosty, tak jak je připravovaly naše babičky. S tímto mottem přichází Moravský kulinářský institut (MOKUL), jenž je součástí zámeckého komplexu v Napajedlech.

Institut znovu nabídne kurzy vaření

Napajedla - Odhalte taje moravské kuchyně. A ochutnejte zdejší regionální kulinářské skvosty, tak jak je připravovaly naše babičky. S tímto mottem přichází Moravský kulinářský institut (MOKUL), jenž je součástí zámeckého komplexu v Napajedlech.

Agentura Harlekýn přiveze komedii Stará dáma vaří jed

Nový Jičín - Novojičínské Beskydské divadlo chystá na tento týden něco pro milovníky komedií. S dramatizací slavného humoristického románu Arta Paasilinny Stará dáma vaří jed už tento čtvrtek přijede Agentura Harlekýn s Naďou Konvalinkovou a dalšími známými herci.

Pivovárek vsadil na technologie české výroby

Beskydy - Jak vzniká minipivovar. To je název seriálu Deníku, ve kterém postupně sledujeme vznik Beskydského pivovárku v obci Ostravice. Obliba minipivovarů mezi lidmi roste, přiblížíme si tedy, jak to vypadá, když roste jeden zcela nový jdeme postupně od rekonstrukce budovy, v níž se bude nacházet, přes navážení technologií až po uvaření první várky piva.

V hradecké Danetě je během celé středy patřičně živo

Hradec Králové – Hned dvojici akcí na středu 20. února připravila Daneta, centrum pro zdravotně postižené v Hradci Králové. Ve svých částech – mateřské, střední škole a dílnách Daneta se budou právě ve středu konat dny otevřených dveří.

Břeclavský pivovar má ředitele. Za měsíc zahájí zkušební provoz

Břeclav – Obnova Zámeckého pivovaru v Břeclavi jede na plné obrátky. Historický areál získal nového ředitele, dělníci finišují se stavebními pracemi na interiéru a technologie na vaření piva už mají brzy sloužit. Za měsíc totiž začne pivovar se zkušebním provozem.

Břeclavský pivovar má ředitele. Za měsíc zahájí zkušební provoz

Břeclav – Obnova Zámeckého pivovaru v Břeclavi jede na plné obrátky. Historický areál získal nového ředitele, dělníci finišují se stavebními pracemi na interiéru a technologie na vaření piva už mají brzy sloužit. Za měsíc totiž začne pivovar se zkušebním provozem.

Háčkování, vaření, Esmeralda. Tady začaly nový život

Velehrad – „Mám vás oslovovat paní Dudová, nebo raději sestro Václavo?" ptám se generální představené velehradských řádových sester Václavy Dudové. Ještě nikdy jsem totiž s žádnou řeholnicí nemluvil. „Říkejte mi sestro, paní zní před ostatními divně," radí mně.

Michelinská hvězda pro valašskou restauraci? Možná ve vzdálené budoucnosti

Velké Karlovice /ROZHOVOR/ – Je mrazivé sobotní ráno. Venku vládne pohádková zima. Zasněžené kopce i údolí jsou jako vystřižené z katalogů cestovních kanceláří. Hotelová jídelna se pozvolna plní lidmi. Většina z nich po vydatné snídani zamíří na sjezdovky, nebo začne polykat své kilometry na běžkách.

Děti na Znojemsku se už mohou hlásit na tábory

Znojmo – Přestože ještě vládne tuhá zima, rodiče dětí už mohou přemýšlet, co se svými ratolestmi o letních prázdninách. Jisté ulehčení jim v tom přináší organizátoři dětských táborů, kteří již oznamují své letošní termíny.

Prostřeno aneb Švédská kuchyně v Hradci před kamerou

Hradec Králové – Prostřeno, oblíbená televizní soutěž, ve které mezi sebou soupeří kuchaři amatéři, se natáčela v Hradci Králové. Jak to vypadá pod pokličkou natáčení? V podstatě stejně, jako na televizních obrazovkách. Soutěžící popisuje, jaké jídlo připravuje, jaký zvolil postup a celkově svoje vaření komentuje.

Pivovárek vsadil na technologie české výroby

Jak vzniká minipivovar. To jen název seriálu Deníku, ve kterém postupně sledujeme vznik Beskydského pivovárku v obci Ostravice. Obliba minipivovarů mezi lidmi roste, přiblížíme si tedy, jak to vypadá, když roste jeden zcela nový jdeme postupně od rekonstrukce budovy, v níž se bude nacházet, přes navážení technologií až po uvaření první várky piva.

Děti se už mohou hlásit na tábory

Znojmo – Přestože ještě vládne tuhá zima, rodiče dětí už mohou přemýšlet, co se svými ratolestmi o letních prázdninách. Jisté ulehčení jim v tom přináší organizátoři dětských táborů, kteří již oznamují své letošní termíny.