
Nad Šternberk se vznesly novoroční lampiony štěstí. VIDEO
Šternberk – Silvestrovská diskotéka, vypouštění lampionů štěstí, ale i vaření nebo ohňostroj. Tak vypadaly letošní silvestrovské oslavy ve Šternberku, na tamním Hlavním náměstí.
Šternberk – Silvestrovská diskotéka, vypouštění lampionů štěstí, ale i vaření nebo ohňostroj. Tak vypadaly letošní silvestrovské oslavy ve Šternberku, na tamním Hlavním náměstí.
Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Oblíbený komik. Spíkr TV vaření „Prostřeno!" Ctitel a chovatel koní. Herec z TV seriálů, filmů i z divadel. Tím vším je Václav Vydra nejml., ročník 1956.
Ústí nad Labem - Oblíbený komik. Spíkr TV vaření „Prostřeno!" Ctitel a chovatel koní. Herec z TV seriálů, filmů i z divadel. Tím vším je Václav Vydra nejml., ročník 1956. Více v rozhovoru s ním…
Tábor – (Předchozí díl pojednával o vaření piva v Táboře v období, kdy město dobyli Švédové.)
Krnov, Branice - Děti z Krnova a z Branic už vědí, že česká a polská Štědrovečerní večeře se liší pouze v maličkostech. Vařit typické pokrmy obou zemí se naučily v rámci projektu Vaříme společně - Gotujeme razem.
Náchodsko /SOUTĚŽ/ - Náchodský Deník a PRIMÁTOR a. s. pořádají soutěž o dárková balení piv PRIMÁTOR. Každou sobotu v prosinci nacházíte na tomto místě otázky o náchodském pivovaru. Každá otázka má pět výherců a na závěr všechny správné odpovědi slosujeme a absolutní vítěz se může těšit na třicetilitrový sud piva PRIMÁTOR Premium.
Krnov, Branice - Děti z Krnova a z Branic už vědí, že česká a polská Štědrovečerní večeře se liší pouze v maličkostech. Vařit typické pokrmy obou zemí se naučily v rámci projektu Vaříme společně - Gotujeme razem.
Krušovice – Absolutní návštěvnický rekord v Královském pivovaru Krušovice letos jednoznačně padne. Od začátku ledna do konce listopadu už na exkurzi do výrobních prostor pivovaru přijelo 46 940 lidí.
Tábor – (Předchozí díl pojednával o snahách oživit výrobu piva v Táboře po dobytí města Marradasem.)
Hodonín – Čtyři dny měli přátelé ze sdružení Norská rada na to, aby uskutečnili charitativně zaměřený nápad. Na první svátek vánoční, Boží hod, nabízeli lidem bez domova guláš.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
K tradicím Vánoc patří, že Češi si na tyto svátky nejraději dopřejí bramborový salát a kapra, i když se v mnoha rodinách nebrání inovaci a jedí různé úpravy mořských ryb. Nejoblíbenějším vánočním cukrovím jsou vanilkové rohlíčky, vyplývá z průzkumu portálu o vaření TradičníRecepty.cz.
Praha – K tradicím Vánoc patří, že Češi si na tyto svátky nejraději dopřejí bramborový salát a kapra, i když se v mnoha rodinách nebrání inovaci a jedí různé úpravy mořských ryb. Nejoblíbenějším vánočním cukrovím jsou vanilkové rohlíčky, vyplývá z průzkumu portálu o vaření TradičníRecepty.cz.
Další díl seriálu přináší zajímavé tipy, jak vylepšit nedílnou součást české vánoční kuchyně
Svitavy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Praha - Obchodní řetězce Albert, Globus a Tesco nabízejí v ČR v předvánočním období nejvíc slevových akcí. Nejoblíbenějším akčním zbožím je v těchto dnech v ČR tuk Hera. Ukázal to průzkum agentury Sales House.
Další díl seriálu přináší zajímavé tipy, jak vylepšit nedílnou součást české vánoční kuchyně.
Rychnov nad Kn. – Profesionální cukrářka Kateřina Skokanová se zúčastnila soutěže Dobroty paní Dobromily už po druhé. A v obou případech ve své kategorii zvítězila.
České Budějovice – V osmnácti letech už má na svém kontě velké úspěchy nejen ve své rodné zemi, ale i na mezinárodním poli. Martin Škoda, rodák ze Soběslavi a student českobudějovického Biskupského gymnázia J. N. Neumanna, vydal letos na jaře svou první, a dlužno podotknout, že velmi úspěšnou kuchařku.
Jihlava – Pivovar Jihlava se při vaření speciálních piv vrací ke starým recepturám, které používali pivovarníci ve městě v minulých staletích.
Praha – Čtyři hodiny vaření, tři nejlepší učni kuchaři a v hlavní roli kuře a la bažant. Takový byl poslední souboj soutěže Sollertia, který se konal na Středním odborném učilišti gastronomie v Praze 10. Tři nejlepší učni, kteří vzešli ze školních kol, bojovali nejen mezi sebou. Ale hlavně s vyzyvatelem šéfkuchařem v jedné z pražských restaurací Jiřím Králem.
Mezholezy u Kdyně – V Mezholezích by se zpět k obecním zabijačkám vrátit nechtěli.
Zlín - Přečtěte si názory školáků z 8. B ze Základní školy Komenského I, Zlín, Havlíčkovo nábř. 3114. „Moje budoucnost ohledně zaměstnání je zatím nejasná," míní například Aleš. „ Zdravotní sestra to by bylo asi pro mě to pravé," říká zase Denisa.
Trutnovsko - Před Vánoci a hlavně po nich má kdekdo hluboko do kapsy. Peníze ušetří staré nápady.
Jihlava – Pivovar Jihlava se při vaření speciálních piv vrací ke starým recepturám, které používali pivovarníci ve městě v minulých staletích.
Vlčnov – Vánoce ve Vlčnově, tak se jmenoval sobotní program, jenž se pokusil Vlčnovjanům i přespolním návštěvníkům ukázat, na pozadí jakých zvyků slavili vánoční svátky naši předkové. Posloužilo k tomu několik obecních usedlostí, kde mohli lidé na vlastní oči sledovat draní peří, výrobu oplatků, vaření kyselice, nebo třeba vyřezávání betléma.
Trutnovsko - Před Vánoci a hlavně po nich má kdekdo hluboko do kapsy. Peníze ušetří staré nápady.
Kde jinde mohl probíhat rozhovor s Karinou Havlů (61), autorkou desítek kuchařek, než na ochutnávce. Za zvuků špuntů z otvíraných láhví italského vína jsme si povídali nejen o jídle. Asistoval nám u toho Igor Holub, manžel a osobní sekretář paní Kariny, s nímž žije střídavě v Táboře a městečku Latina blízko Říma.
Další díl seriálu nabízí zajímavé tipy, jak potěšit na Vánoce své blízké něčím k snědku
Chebsko - Zakoupili jste si někdy takzvaný med na pečení a vaření? Ten se nyní v předvánočním čase prodává v mnoha obchodech i v Chebu a okolí.
Rakovník – Že pivo do Rakovníka patří už od nepaměti a Rakovničtí měli s jeho vařením dlouholeté zkušenosti, mimo jiné dokládá kniha Rakovnické pivovarnictví od nejstarších dob až do konce osmnáctého století od Jana Rennera.
Svitavy - Zastupitelé města posvětili na středečním zasedání dovybavení kuchyně v seniorcentru.
K nejčastějším škůdcům v domácnostech nebo chalupách patří moli, a to jak mouční, kteří škodí v kuchyních či spížích na potravinách, tak moli šatní, který škodí ve skříních na oděvech.
Tábor – Předchozí díl, který vyšel v Táborském deníku 8. prosince, pojednával o hádkách mezi měšťany a představiteli obecního pivovaru hned po jeho založení na začátku 17. století.
Břeclav – Vedení břeclavské nemocnice se pustilo do oprav stravovny. Do tří let chce vaření převzít znovu do své správy. Bude to levnější, tvrdí.
Hradec Králové – Každý ze Slováků, kteří žijí v Čechách, přijde na vánoční setkání krajanů s malým uvařeným či upečeným překvapením. Například Júlia Špalková, předsedkyně Regionální obce Slováků v Hradci Králové, přinese specialitu od Bratislavy.
Hradec Králové – Každý ze Slováků, kteří žijí v Čechách, přijde na vánoční setkání krajanů s malým uvařeným či upečeným překvapením. Například Júlia Špalková, předsedkyně Regionální obce Slováků v Hradci Králové, přinese specialitu od Bratislavy. Jedná se o tenkou placku s vlašskými ořechy, medem a česnekem.
Hradec Králové – Až dvanáctiletý pobyt za mřížemi hrozí třem ze čtveřice mužů obviněných z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Podle obžaloby měli muži vyrobit téměř tři čtvrtě kilogramu pervitinu.
Hradec Králové – Až dvanáctiletý pobyt za mřížemi hrozí třem ze čtveřice mužů obviněných z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.
Hradec Králové – Až dvanáctiletý pobyt za mřížemi hrozí třem ze čtveřice mužů obviněných z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Podle obžaloby měli muži vyrobit téměř tři čtvrtě kilogramu pervitinu.
Hradec Králové – Až dvanáctiletý pobyt za mřížemi hrozí třem ze čtveřice mužů obviněných z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Podle obžaloby měli muži vyrobit téměř tři čtvrtě kilogramu pervitinu.
Praha /INFOGRAFIKA, ANKETA/ - Pěvecká klání, talentové soutěže i souboje ve vaření. Pořadů s federální značkou se v tuzemských televizích objevilo tolik, že už loni jejich ředitelé pochybovali, zda to není příliš.
Šluknov - Středisko volného času Schrödingerův institut ve Šluknovském výběžku spojilo tisíce lidí. Asi stovka dobrovolníků se už rok podílí na tvorbě programu pro děti, týdně se na jeho akcích vystřídá i kolem 6 000 návštěvníků. Kromě sportovních aktivit, kultury, ručních prací či vaření se věnuje opravě bývalého kláštera boromejek v Jiříkově u hranic s Německem.
Libáň – V základní škole se uskutečnila výroba adventních věnců a ozdob na krásný vánoční strom na náměstí v Libáni. Tato akce proběhla ve spolupráci základní školy a Sdružení rodičů a přátel libáňské školy.
Další díl našeho seriálu o vaření vám přináší zajímavé rady a tipy, co uvařit z plodů kaštanovníku
Praha /ROZHOVOR/ – Český MasterChef má jméno Petr Jonáš. Rozhodlo to sobotní finále stejnojmenného pořadu, kde porazil soupeřku Michaelu Králíkovou. S vítězem televizní soutěže MasterChef Petrem Jonášem jsme hovořili o posledním souboji, cestě do Edinburghu a chystané kuchařce…
Jáchymov - Na Základní škole M. C. Sklodowské v Jáchymově na Karlovarsku představují novinky nejen pro děti, ale myslí i na jejich rodiče či jiné dospělé. Škola má nově vybavenou moderní učebnu informatiky, cvičný byt či keramickou dílnu s pecí.
Břeclavsko – Když člověk poprvé projede okolo domu Luboše Řeháka z Lednice, těžko si všimne něčeho zvláštního. Sedlová střecha, plot, dvorek a okolo pobíhající pes… Při bližším prohlédnutí se ale stavba ve srovnání s okolím vymyká. Jde o pasivní dům s minimálními náklady na provoz. V břeclavském regionu je jich zatím pouze pár.
Ostrava /DENÍK ZAUJALO/ - Vánoční shon, nakupování dárků, vaření dobrot. Aby prodejny sváteční návaly v obchodech zvládly, většinou zaměstnávají brigádníky. Podle zjištění Deníku je ale volných míst méně než před několika lety.