
Pivní štamgasti začínají sázet na kvalitu
Velké Meziříčí - Už od roku 2004 v Meziříčí funguje Malostránský minipivovar v Jelínkově vile.
Velké Meziříčí - Už od roku 2004 v Meziříčí funguje Malostránský minipivovar v Jelínkově vile.
Vysočina - Už od roku 2004 v Meziříčí funguje Malostránský minipivovar v Jelínkově vile.
Plzeň /FOTOGALERIE/ – Herec Pavel Nový a zpěvák Matěj Ruppert v úterý v Prazdroji dohlédli na správnost procesu při vaření várky piv Gambrinus a Pilsner Urquell pro Pilsnerfest. Jak velí tradice, konec várky oznámili ve varně údery na zvon.
Plzeň – Herec Pavel Nový a zpěvák Matěj Ruppert v úterý v Prazdroji dohlédli na správnost procesu při vaření várky piv Gambrinus a Pilsner Urquell pro Pilsnerfest.
Skalička – Kdo získá symbolickou zlatou vařečku a k tomu třeba i litr domácí slivovice? Ten, kdo se v sobotu 21. července ve Skaličce pochlubí tím nejlepším gulášem. První ročník akce, která skloubí jak dovednosti, tak i zábavní program pořádá obec na Hranicku ve spolupráci s místními hasiči, Sokolem Skalička místní skupinou Nihlov-Těšice i Olomouckým krajem.
Brno – Za všechno může guláš a manžel. Tak popisuje svoji cestu k titulu autorky nejúspěšnější kuchařky Jana Florentýna Zatloukalová. Její autogramiáda spojená s vařením oběda byla součástí gastronomického festivalu Jídlo zblízka.
Brno – Za všechno může guláš a manžel. Tak popisuje svoji cestu k titulu autorky nejúspěšnější kuchařky Jana Florentýna Zatloukalová. Její autogramiáda spojená s vařením oběda byla součástí gastronomického festivalu Jídlo zblízka.
Praha – Herec Lukáš Hejlík, jehož znají diváci Prima family ze seriálu Ošklivka Katka, je prvním amatérským kuchařem dalšího týdne letního speciálu VIP Prostřeno.
Moravský Žižkov – Nový minipivovar se na úvod dočkal vysvěcení. Divočáka a Žižkovský ležák přišly ochutnat stovky lidí z Moravského Žižkova i okolí.
Valašské Meziříčí – Programem třetího dne vyvrcholí v sobotu v areálu fotbalového stadionu ve Valašském Meziříčí Gulášfest 2012.
Jižní Čechy - Právě dovolená je přesně ten čas, kdy se máme věnovat sobě. A pokud se rozhodneme pro změnu svého dosavadního stylu života, tak proč ne právě teď
Blanensko /TIP NA VÍKEND/ – Je libo dobrota do žaludku? Nebo hudba, co lahodí uchu? Kroje, co potěší oko? A což takhle recesistický závod? Nebo sport? Ve městech a obcích na Blanensku je o víkendu z čeho vybírat
Ždírec nad Doubravou – K horkému létu patří samozřejmě i pořádná letní žízeň, kterou teď umí zahnat a uhasit třeba i poctivé ždírecké pivo.
Ždírec nad Doubravou – K horkému létu patří samozřejmě i pořádná letní žízeň, kterou teď umí zahnat a uhasit třeba i poctivé ždírecké pivo.
Pro nedělní zahradní piknik mi chyběly suroviny na vaření. A taky nápoje, bez nichž by piknik v krásném horku nebyl piknikem.
V našem seriálu Abeceda koření jsme se dostali k písmenu „K", kterým začíná celá řada koření a dochucovadel. Proto jsme se rozhodli tomuto písmenu věnovat více dílů. Dnes vás seznámíme s pikantními kapary, orientálním kardamomem a tradičním kerblíkem.
Moravská Třebová /ROZHOVOR/ – Fotofestival Moravská Třebová 2012 je mezinárodní přehlídkou umělecké fotografie. Tato událost přivede do města každoročně řadu osobností. Svoji tvorbu zde letos představuje světově uznávaný fotograf ROBERT VANO. Narodil se na Slovensku, má americký pas, ale žije v Praze.
Cheb - Mňouka má nejraději 13letého syna chovatelky Michala. Stále vyhledává jeho společnost.
Strakonice, Volyně – ZŠ a MŠ Plánkova: Martina Košťálová, Školní jídelna Volyně: Božena Ouředníková.
Moravská Třebová – Fotofestival Moravská Třebová 2012 je mezinárodní přehlídkou umělecké fotografie. Tato událost přivede do města každoročně řadu osobností.
Hořice – Již v pondělí zavítají do města umělci, kteří byli vybráni ze stovky přihlášek, aby se zúčastnili tradičního Mezinárodního sochařského sympozia. Letošní rok nepřijedou pouze čeští odborníci na kámen, ale také cizinci.
Ústí nad Labem - Kuchař Vladimír Houda: Žádná nuda se při vaření nekonala. Kuře bylo dost oblíbené.
Klabava, Plzeň – Za sebou má šestnáctidenní cestu multikárou po jihovýchodní Evropě, před sebou cestu do Mongolska. Tentokrát však Gustav Vacek z Klabavy vyráží ´vejtřaskou´ neboli náklaďákem Praga V3S.
Ústí nad Labem - Vykutálení prodejci mají novou fintu: zavolají, že jste něco vyhráli, aby vás pak nalákali na prezentaci drahých hloupostí.
Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Plány na zbudování piko pivovaru v centru města získávají reálnou podobu. Vařit pěnivý mok zde bude již na podzim sládek Petr Vachek.
Třebíč /ROZHOVOR/ - Když přijde řečna vaření, ožije. Přestože vařením a přípravou jídelníčku či sháněním surovin se zabývá od rána dlouho do večera. Šéfkuchař Radek Kühweg z Třebíče se rozhodl zúročit své bohaté zkušenosti s vařením nejen v místních, ale i brněnských, jihlavských a zahraničních podnicích.
Buchlov - Buchlov, jeden z našich nejstarších a nejkrásnějších hradů, si připravil pro letošní sezónu nový prohlídkový okruh pro děti. Školený průvodce v historickém kostýmu je nebude unavovat nezáživnými letopočty, o to víc se dozví o životě na hradě a legendách, které se k němu vážou.
Jeseníky - Tradiční jídla podle receptů z historických kuchařek mohou až do konce září ochutnávat návštěvníci i obyvatelé jesenických hor. Ve čtvrtek 14. června odstartoval druhý ročník festivalu Chuť Jeseníků.
Police nad Metují - Den plný nevšedních chvil budou moci zažít všichni ti, kteří přijdou v sobotu do zdejšího kláštera.
Přerov – Muzeum Komenského v Přerově vystaví od neděle 24. června unikátní pozdně gotickou listinu, která opravňovala na území Přerova vařit pivo. Obohatí tak výstavu uspořádanou ke 140. výročí založení pivovaru.
Náchodsko – Prázdniny se nezadržitelně blíží a před spoustou rodičů vyvstává otázka – kam s dětmi? Ne každý má hlídací babičky či možnost vzít si dovolenou na celé dva měsíce.
Chodská Lhota - Když někdo přijde navštívit osmašedesátiletou Vlastu Panošovou do Chodské Lhoty na Domažlicku, nesmí zapomenout dbát na slušné vychování a smeknout. Pokud tak neučiní, postará se o to papoušek Žako.
Trhové Sviny - Na Buškově hamru se soutěžilo o nejlepší guláš. Zvítězili Marie Řehoutová a Václav Pilbauer
Lázně Bělohrad – Na čtyři dny ožilo město Mezinárodním folklorním festivalem Pod Zvičinou, na který zavítaly tuzemské i zahraniční soubory.
Jablonec nad Nisou – Výstava pivního skla od 18. století po současnost představí nejen typické exempláře, ale též zajímavosti, návrhy vzešlé ze soutěže sklářských škol regionu nebo práce předních českých návrhářů Jana Čapka a Ronyho Plesla, Designéra roku 2011.
Děčín /FOTOGALERIE/ - Pohodové odpoledne provoněné specialitami tradiční filipínské kuchyně měli v sobotu 16. června možnost strávit návštěvníci děčínské zoo.
Světlá Hora /ROZHOVOR/ - Celkově už třetí volební období plní Václav Vojtíšek funkci starosty ve Světlé Hoře, obecní úřad nyní vede druhé volební období v řadě. Za jeho působení se obyvatelé obce velmi stmelili, o čemž svědčí počet společenských a kulturních akcí. Lidé se mají chuť bavit a setkávat se, dělat něco pro obec, pro sebe i pro druhé.
Děčín - Pohodové odpoledne provoněné specialitami tradiční filipínské kuchyně měli v sobotu 16. června možnost strávit návštěvníci děčínské zoo.
Kladno – Moderní sporáky, myčka na nádobí a barevné kuchyňské linky. Kdejaká hospodyňka o podobné kuchyni jen sní, ale žáci kladenské Základní školy v Moskevské ulici mají šanci získat základy vaření v nově zrekonstruované cvičné kuchyni. Finance získal Tomáš Vlček, jenž jako nejlepší hráč finále fotbalového E.ON Junior Cupu obdržel pro svou školu 50 000 korun.
Napajedla - Zámek v Napajedlích je plný překvapení. Barokní památka totiž včetně prohlídek nabízí i další zajímavosti jako například golf, kurzy vaření, originální ubytování nebo unikátní výstavu filmových prvorepublikových plakátů a fotografií.
Praha - V rámci projektu Řemeslo žije! učni ukázali, že hravě zvládnou i tzv. „vyšší gastronomii".
Chodská Lhota – Když někdo přijde navštívit osmašedesátiletou Vlastu Panošovou do Chodské Lhoty, nesmí zapomenout dbát na slušné vychování a smeknout.
Chomutov - Každý bude mít možnost ochutnat dvě jídla ze sezonních potravin
Jižní Čechy - Příprava jídel do krabiček se stává stále více populární a nás těší rovněž zájem o tento páteční seriál Deníku.
Šumpersko/Jesenicko – Tradiční jídla podle receptů z historických kuchařek mohou až do konce září ochutnávat návštěvníci i obyvatelé jesenických hor. Ve čtvrtek 14. června odstartoval druhý ročník festivalu Chuť Jeseníků.
Vzpomínáte si, když jste jako malí přemýšleli, čím budete, až vyrostete? Já úplně přesně. A také si úplně přesně pamatuji, jak se moje vysněná kariéra měnila. A kdyby jenom po roce…
Praha - V rámci projektu Řemeslo žije! učni ukázali, že hravě zvládnou i tzv. „vyšší gastronomii".
Plzeň – Ve voňavém krámku s kořením v plzeňské Dominikánské ulici obsluhoval včera zákazníky Antonín Klement.
Horké letní dny se nezadržitelně blíží a s nimi i vedra, která nám čas od času komplikují život. Jak ochladit byt či dům a navodit v něm příjemné klima?
Světlá Hora – Po více než roce jsme navštívili Andreu Lukaštíkovou ze Světlé Hory, účastnici kulinářské televizní soutěže Prostřeno. Partnerem této soutěže na televizi Prima jsou i naše noviny, Deník. Vzpomíná kuchařka na vaření před kamerami v dobrém? Stýká se ještě s loňskými soupeři?