Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Vařit v cizí kuchyni, navíc pod dohledem kuchařského profíka a za ustavičné pozornosti fotografů a jejich aparátů, to je přece jenom něco jiného, než připravit doma nedělní oběd. Na vlastní kůži si to vyzkoušela Venuše Kubáčová.
Plzeňský kraj - Jak nebezpečné se může stát vaření jídla, se v těchto dnech přesvědčili členové domácnosti v Nýrsku nebo v Domažlicích. Podle hasičů i policistů je třeba dávat na zapnuté kuchyňské spotřebiče velký pozor. Podobné případy totiž nekončí jen začouzeným bytem.
Ostrava - Jedenáct korun si od Nového roku musí studenti a zaměstnanci Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava připlatit za jídlo v menze. A to se odrazilo na její návštěvnosti.
Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Východní Čechy / Náchodsko – Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Ostrava - Jedenáct korun si od Nového roku musí studenti a zaměstnanci Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava připlatit za jídlo v menze. A to se odrazilo na její návštěvnosti.
Střední Morava, Praha - Kulinářský souboj regionů bude už za pár hodin znát svého vítěze. Autoři těch nejlepších receptů z celé republiky se o víkendu utkali v pražském kuchyňském studiu o pomyslný gurmánský titul. Barvy našeho regionu hájila paní Alena Neugebauerová.
Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.
Telč - V Lannerově domě prožil celé dětství a ještě teď si vybaví jména většiny sousedů. Do nově opraveného domu, kde dříve bývaly městské byty, se jedenašedesátiletý Ludvík Doskočil v sobotu vrátil po téměř čtyřiceti letech.
Až se příští sobotu poprvé v letošním roce otevřou brány a vrata hradů a zámků na Znojemsku, bude se vše blýskat čistotou. Pracovníci památek v těchto dnech finišují s velkým jarním úklidem, aby mohli příští víkend předvést prvním návštěvníkům interiéry v plné parádě.
Četla jsem článek o krabičkové dietě, kterou jsem sama držela. Byl to sice drahý špás, ale zhubla jsem. Připadá mi však hodně troufalé, když dr. Středa tvrdí, že úplně stejně se dá zhubnout i v Mekdonaldovi. Vždyť všude píší o tom, jak jsou hamburgery nezdravé a hlavně, že se po nich tloustne. Já sama dávám přednost normálnímu vaření a když potřebuju shodit, tak zkusím třeba ty krabičky… Čtenářka
Rychnovsko - Občanské sdružení Pferda neprovozuje v Rychnově nad Kněžnou jen kavárnu, ale i bydlení s asistentem. Nově tady svůj domov našel i šestatřicetiletý Petr Pavlišta.
Znojemsko - Až se příští sobotu poprvé v letošním roce otevřou brány a vrata hradů a zámků na Znojemsku, bude se vše blýskat čistotou. Pracovníci památek v těchto dnech finišují s velkým jarním úklidem, aby mohli příští víkend předvést prvním návštěvníkům interiéry v plné parádě.
Uherské Hradiště – Podlít sklenkou vína či piva pokrm při vaření jej může jistě chuťově obohatit, neměli byste to však ve větších dávkách zkoušet na sobě. Důkazem tomu může být páteční požár rodinného domu v Jarošově.
Litomyšl – Ve městě chystají na květen festival jídla, který připomene odkaz české kuchařky, hospodyně i buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové. Ta v Litomyšli pobývala jedenáct let.
Ostrava - Soutěž Česko vítá jaro jde do finále! Podpořte paní Šárku Trojanovou, která za náš region bude pod dohledem televizních kamer v sobotu 24. března připravovat s patronkou Radkou Kocurovou pokrm zvaný Beskydský maras. Jaké je to jídlo? Odkud pochází? Kdo je vlastně paní Šárka z Ostravy-Hrabůvky? Co dělá, když zrovna nevaří?
Žulová – Přímo při výrobě dopadli policisté v Žulové vařiče pervitinu. Policejní komisař zahájil trestní stíhání tří mužů. Dva muži ve věku 32 let z Olomouce a Moravského Berouna byli obviněni ze spáchání pokusu přečinu nedovolené výroby psychotropních látek. Třetího třiatřicetiletého muže policisté viní z účastenství ve formě pomoci k tomuto přečinu.
Praha /ROZHOVOR/ - Vyprávěj – Osudy je bonusová série oblíbeného seriálu, která se zanedlouho objeví na obrazovce a která se ale od těch předchozích výrazně liší. Autoři totiž na přání diváků na devět večerů zastavili neúprosný čas a pozornost věnují těm postavám, na které se Vyprávěj zatím moc nedostalo. Dvořákovi tak ustupují do pozadí a hlavní roli přebírají Matěj, Iveta, Hynek a další „nenápadní“ hrdinové s nejasnými osudy. Také Scarlett Francová v podání populární Zlaty Adamovské… „Zapojit nové příběhy do již známých dílů a situací. Ale současně to bylo také nejvíc vzrušující. Představte si, že jste viděli díl, kde se něco důležitého odehrálo například Zuzce, která o tom mluví s Milenou. Teď se do této situace vrátíme, ale odbočíme do Mileniny linky. Skládají se nám tak další paralelní linky a celý svět seriálu se tím stává daleko rozmanitější,“ odpověděl scenárista Rudolf Merkner na otázku, co bylo během práce na této řadě vůbec nejtěžší…
Ředkvičky jsou oblíbená a zdravá kořenová zelenina, příbuzná s ředkví. Pěstují se jako pochoutka, mají malé, chutné a křehké bulvy s mírně štiplavou chutí.
Jablonec n. N. - Hlasujte pro svou finalistku. Její číslo je 07. Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finiše! Severní Čechy bude spolu s herečkou Veronikou Žilkovou reprezentovat Laďka Staffen z Jablonce nad Nisou.
Brno - Speciální zelené pivo prodávané před Velikonocemi začal v noci na dnešek stáčet do sudů pivovar Starobrno. Letos ho uvaří rekordních 6000 hektolitrů a začne ho prodávat na Zelený čtvrtek.
Litomyšl – Ve městě chystají na květen festival jídla, který připomene odkaz české kuchařky, hospodyně i buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové. Ta v Litomyšli pobývala jedenáct let.
Krakov – Karel Staněk svoji aspikovou bábovku, která porotě nejvíce chutnala, dělal poprvé v životě: „Vůbec to byl můj první výtvor, co se týká vaření. Ale jsem pro každou legraci, a když se ve vsi něco děje, rád se přidám,“ přiznal.
Plzeň /FOTOGALERIE/ - V práci chytá černé pasažéry v tramvajích a trolejbusech, po večerech peče dorty. A ne tak ledajaké. Na jeho dortech se to jen hemží šmouly, zvířaty nebo pohádkovými postavami. Petr Kalčík z Plzně má zkrátka několik různých tváří.
V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření.
Živanice - /FOTOGALERIE/ - Nestává se často, že by se v Živanicích zčista jasna objevila kuchyně tak, jako se to stalo v úterý. Za místní sokolovnou se natáčel další z dílů pořadu Česko na talíři. Na výsledek celodenního natáčení se diváci televizní stanice Prima Familly budou moci podívat v neděli 15. dubna od osmnácti hodin. Jako hlavní host v živanickém dílu tentokrát vystoupil herec, bavič a moderátor Jiří Krampol spolu se svou manželkou Hanou. Pod vedením šéfkuchaře Jaroslava Sapíka a moderátorky pořadu Daniely Šinkorové zde chystali recept, který si s nimi mohou uvařit i diváci.
Region - Už jen pár dnů a kalendáře nám ohlásí příchod jara. I v Deníku ohlašujeme změnu ročních období akcí Česko vítá jaro. Vítáme ho společně se čtenáři soutěží o nejlepší velikonoční recept. Zúčastnila se i Milena Strnisková z Olomouce, která se s ostatními podělila o svůj recept na jarní omáčku.
Živanice - /FOTOGALERIE/ - Jak dopadlo živanické natáčení kuchařského pořadu Česko na talíři, se televizní diváci dovědí už za měsíc. Vysílá se v neděli 15. dubna
V Chefparade naleznete kuchařské kurzy vaření pro všechny - nezáleží na věku, pohlaví a ani na tom, zda jste začátečníci, pokročilí či jste v kuchyni jako doma.
Praha - Krevety, ústřice, krabi i hlemýždi se podle oslovených předních šéfkuchařů stále častěji objevují na jídelních lístcích tuzemských restaurací ve větších městech. Ačkoli jsou Češi ve srovnání s Evropskou unií podprůměrní jedlíci ryb, exotické korýše a měkkýše se naučili jíst na svých zahraničních cestách a vyhledávají je i po návratu domů.