Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Vybírali jste nejlepší jarní recept

V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření. 

Jiří Krampol si odskočil do Živanic. Vařil před kamerou

Živanice - /FOTOGALERIE/ - Nestává se často, že by se v Živanicích zčista jasna objevila kuchyně tak, jako se to stalo v úterý. Za místní sokolovnou se natáčel další z dílů pořadu Česko na talíři. Na výsledek celodenního natáčení se diváci televizní stanice Prima Familly budou moci podívat v neděli 15. dubna od osmnácti hodin. Jako hlavní host v živanickém dílu tentokrát vystoupil herec, bavič a moderátor Jiří Krampol spolu se svou manželkou Hanou. Pod vedením šéfkuchaře Jaroslava Sapíka a moderátorky pořadu Daniely Šinkorové zde chystali recept, který si s nimi mohou uvařit i diváci.

Jarní omáčku, tu znám od své babičky

Region - Už jen pár dnů a kalendáře nám ohlásí příchod jara. I v Deníku ohlašujeme změnu ročních období akcí Česko vítá jaro. Vítáme ho společně se čtenáři soutěží o nejlepší velikonoční recept. Zúčastnila se i Milena Strnisková z Olomouce, která se s ostatními podělila o svůj recept na jarní omáčku.

Pokrmy z darů moře jsou u Čechů stále oblíbenější, vedou krevety

Praha - Krevety, ústřice, krabi i hlemýždi se podle oslovených předních šéfkuchařů stále častěji objevují na jídelních lístcích tuzemských restaurací ve větších městech. Ačkoli jsou Češi ve srovnání s Evropskou unií podprůměrní jedlíci ryb, exotické korýše a měkkýše se naučili jíst na svých zahraničních cestách a vyhledávají je i po návratu domů. 

Revizor relaxuje pečením dortů

Plzeň – V práci chytá černé pasažéry v tramvajích a trolejbusech, po večerech peče dorty. A ne tak ledajaké. Na jeho dortech se to jen hemží šmouly, zvířaty nebo pohádkovými postavami. 

Pivovar Primátor přivezl ze slavností tři medaile

Náchod/Tábor Každým rokem se v únoru náchodský pivovar Primátor účastní Reprezentačních slavností piva v Táboře a většinou se mu daří dosáhnout nějakého úspěchu. Také v letošním ročníku degustační soutěže o Zlatou pivní pečeť vystoupil hned třikrát na stupeň vítězů, kdy získal zlatou, stříbrnou i bronzovou pivní pečeť.

V bývalém Domu služeb byla pěstírna marihuany

Pardubice /FOTO/ - V těchto dnech narazili pardubičtí kriminalisté na dobře utajenou velkopěstírnu konopí. Ta byla zřízena ve sklepních prostorech pod prodejnou se smíšeným zbožím, a to přímo v bývalém Domu služeb na Palackého třídě.

Veletrhy v Brně představují motorky i hračky pro děti

Brno - Prodítě, Itea, Rybaření, Peníze a Motosalon. Tyto veletrhy jsou pro návštěvníky brněnského výstaviště otevřené do neděle. Na první čtyři akce platí jednotné vstupné 160 korun a mluvčí Markéta Kamenická očekává, že příjde třicet tisíc lidí.

Škola vaření: MDŽ? Udělejte ženám dort či tatarák

Doba, kdy Mezinárodní den žen symbolizovaly povadlé rudé karafiáty a oschlé chlebíčky, je pryč. Dnes můžeme oslavit hezký jarní svátek a politiku nechat dávno stranou. Pánové, neváhejte a připravte ženám ve svém okolí něco dobrého.

OBRAZEM: Televizní kulinářskou show zažili v Náramči

Nárameč - Štáb televize Prima natáčel v Náramči na Třebíčsku pořad Česko na talíři. Přímo na návsi se v úterý na pódiu vybaveném kuchyňskou linkou odehrával další díl této kuchařské show. Tentokrát za účasti České miss 2010.

S šéfkuchařem Sapíkem v Boskovicích vařil Laďa Kerndl

Boskovice - Štáb televize Prima v pondělí v Boskovicích natáčel další díl pořadu o vaření s názvem Česko na talíři. Šéfkuchaři Jaroslavu Sapíkovi byl na pódiu na Masarykově náměstí k ruce zpěvák Laďa Kerndl, který bydlí v nedalekém Žernovníku.

Budeme mít vlastní pivo, těší se lidé ve Frýdlantě

Frýdlant /GALERIE/ - Zhruba dvanáct měsíců uplyne do chvíle, než lidé ve Frýdlantě poprvé ochutnají nové místní pivo Albrecht. Chmelový mok, který ponese jméno vévody Albrechta z Valdštejna, muže, jenž je úzce spjatý právě z Frýdlantem, by příznivci piva poprvé měli vypít na Valdštejnských slavnostech v roce 2013. A i když ještě do té doby uplyne moře času, už nyní je o pivo i frýdlantský pivovar, kde se má vařit, velký zájem.

FOTO: Chtějí být zdravou školou

Klatovy – Smažené hranolky, hamburgery nebo pizza. Tohle rozhodně nebylo součástí zdravého dne, který se konal na Základní škole Klatovy, Čapkova ulice.

Destila si postaví ve Slavkově vlastní pivovar a pálenici

Slavkov u Brna - Výrobce pivovarů a destilačních zařízení Destila chce mít svůj vlastní pivovar a pálenici. Postaví je ve Slavkově u Brna v průmyslové zóně. Investice vyjde na 25 milionů korun, řekl  jednatel firmy Karel Dvořák.

Kriminalisté z Hodonínska dopadli významné výrobce a prodejce pervitinu

Hodonín, Dubňany - Tři velké ryby hlásí ve svých sítích kriminalisté z hodonínského Toxi-týmu. Do vězení se mu podařilo dostat dva významné výrobce a jednoho prodejce pervitinu. Ti podle policie zásobovali Hodonínsko, Břeclavsko, Brněnsko a Uherskohradišťsko až kilogramy drog. Výrobcům hrozí až desetileté a prodejci pětileté vězení.

Škola vaření: čerstvé houby lze mít i v zimě

Jestliže nevíte, co s volným časem třeba o víkendu, pojďte s námi do lesa. A rovnou na houby. Že nerostou? V liduprázdném lese sice o bedli nezakopnete, zato taková hlíva nebo penízovka patří mezi vyhlášené delikatesy. O houbaření v zimních měsících jsme si povídali s mykologem a blogerem Janem Borovičkou.

Velká soutěž Deníku Česko vítá jaro

Hrajte s námi - hledáme nejlepší velikonoční recept! Pošlete nám originální recept z vašeho regionu. Recepty vyhodnotí odborná porota, která každý týden vybere šest nejlepších. Ty budou zveřejněny ve čtvrteční příloze Deníku Můj životní styl.

V redakci se karty obrátily, i když jen na jednu hodinu

Benešov – Je pondělí dvě hodiny odpoledne a do redakce Benešovského deníku vchází, v čele se svou učitelkou českého jazyka Evou Hasmanovou dvanáctka žáků osmých tříd benešovské Základní školy Jiráskova.