
Učiliště v Plané vychovává odborníky ve svých profesích
Planá – Střední odborné učiliště v Plané se představuje.
Planá – Střední odborné učiliště v Plané se představuje.
Písecko - V Naději vPískubudou zdobit perníčky.
Ostrava /FOTOGALERIE/ – Nejrůznější lahůdky ale i vybavení profesionálních kuchyní nabízel jedenáctý ročník Gastrofestivalu, který se od čtvrtku do soboty konal ve výstavním areálu na ostravské Černé louce.
Klatovy - Třetí ročník Dnů španělské kultury v Klatovech se uskuteční 1. až 15. prosince.
Dnešní díl seriálu Škola vaření přináší užitečné tipy na zdravý jídelníček v zimním období
Tachov - Má reakce se týká článku Vlasty Filipové z Tachova, který vyšel ve středu 23. listopadu pod titulkem Péče v domově pro seniory prý nebyla dostačující.
Pardubice - Velký oříšek k rozkousnutí mají od včerejšího dne na svém stole pardubičtí vyšetřovatelé požárů. Příběh požáru a následného výbuchu v jednom z pardubických panelových bytů přitom ze začátku vypadal jako stovka obdobných.
Pardubice - Velký oříšek k rozkousnutí mají od úterý na svém stole pardubičtí vyšetřovatelé požárů. Příběh požáru a následného výbuchu v jednom z pardubických panelových bytů přitom ze začátku vypadal jako stovka obdobných.
Brno - Kuchař Jiří Babica zavítal v úterý odpoledne do Brna, aby návštěvníkům Knih Dobrovský v Joštově ulici představil a podepsal svoji novou knihu nazvanou Babicovy dobroty - Recepty, triky a vychytávky, které v televizi neuvidíte.
Čáslav - Výrobky z dílny čáslavské Diakonie si mohou zakoupit zájemci v internetové aukci. Tu pořádá nezisková organizace již popáté.
Ostrava -Za vodu, kterou lidé odeberou z vodovodu, ale už ji nevypustí zpět do kanalizace, nemusí platit poplatky za stočné. Úspora přitom není zanedbatelná. Může dosáhnout minimálně 939 korun za rok.
Jistebnice -Dvaadvacetiletá dívka z Jistebnice se přihlásila do soutěže vaření.
Francova Lhota /FOTOGALERIE/ – „Dobré jídlo, dobré pití, to je naše živobytí.“ To si tuto sobotu mohl říkat každý, kdo navštívil druhý ročník obecní zabijačky ve Francově Lhotě.
Opočno - Slavnostní otvírání rekonstruovaného objektu provázené vůní zelí a jitrnic, to se často nestává. Ve středu to v Opočně nikoho nepřekvapilo, otvírala se totiž školní kuchyň s jídelnou.
Napajedla - Napajedelský zámek se bude rekonstruovat. Obnovy se dočkají například historické sály z dob hrabat na zámku či prostory z období baťovského, kdy zámek vlastnila firma Baťa za doby Jana Antonína Baťy.
Ostrava – Druhý ročník akce s názvem Kreativní žena se uskuteční v sobotu 19. listopadu 2011 od 16 do 21 hodin v hotelu Park Inn Ostrava v Hornopolní ulici. V bleskové soutěži Deníku můžetezískat dvě VIP vstupenky.
Napajedla - Víkend interiéru a aranží se o víkendu uskuteční v zámku Napajedla.
Zábřeh /FOTOGALERIE/ – „Máte to moc nadrobno, budete z toho mít kaši,“ zhodnotí mrknutím oka banán nakrájený na kolečka kuchař Milan Macháček. Je středa 9. listopadu večer a já stojím se zástěrou a nožem v ruce u stolu v zábřežském ateliéru Designfoods. Spolu s dalšími milovníky dobrého jídla se zde účastním kurzu vaření.
Mosty u Jablunkova /AKTUALIZOVÁNO/ - Chtěli byste ochutnat poleśniky? Lidé, kteří v sobotu odpoledne zamířili do Mostů u Jablunkova na Gorolský den s jídlem, tuto možnost měli. Poleśniky jsou placky, které se ovšem připravují jinak na Těšínsku než na Jablunkovsku.
Čachrov – I přesto, že o čachrovské základní škole kolují různé fámy a někteří rodiče své děti vozí raději do jiných škol, tato škola funguje a nemá v plánu končit.
Město Albrechtice - Mladí odborníci na gastronomii se utkali v osmnáctém ročníku soutěže Gastrojunior ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jak umí vařit kuchtíci z Krnovska předváděl Dominik Unčovský ze školy v Městě Albrechticích.
Frýdlant - /FOTOGALERIE/ Po letech chátrání znovu ožije zámecký pivovar. Lidé tam mají jezdit na pivo Albrecht.
Trutnovsko, Pojizeří - Poslední dílčí kolo vyhrál dvorský Jaroslav Samek, letos už podruhé.
Zábřeh - Rozhovor se kuchařem a pořadatelem kurzů vaření v Zábřehu Olinem Bezchlebou o svatomartinských pokrmech.
Písecko - V Písku se koná burza středních škol a učilišť.
V dávných dobách bylo vejce považováno za symbol světa a plodnosti. Dnes je pro nás surovinou, kterou používáme téměř každý den. Zjistěte s námi, jaké druhy vajec máme, čím se liší BIO vejce či jak poznáme ta čerstvá. Samozřejmě přidáváme i další užitečné rady, které se hodí do každé kuchyně!
Šnepov -Kvalita pitné vody ve Šnepově je žalostná. Překročeny jsou hlavně limity dusičnanů. Obec bude jednat s VaKem
Jihlava -Školních jídelen, které by vyšly vstříc vegetariánům, je stále málo. I kvůli normám.
Nové Strašecí – Dana Derechová je vedoucí školní jídelny Základní školy Nové Strašecí. Deníku řekla, jak jídelna připravujete dětem pokrmy a hlavně na základě čeho. Dále pak sdělila, že školní jídlena chystá tzv. bioden, kdy se bude vařit pouze z biopotravin.
Jestli vás někdo v těchto dnech poslal k šípku, bylo by dobré vzít tuto větu doslova. Šípkové keře jsou ještě obsypané a takové množství vitaminů, které plané plody ukrývají, nenajdete v žádné lékárně. A kdo má rád zvěřinu nebo miluje bylinkové čaje, měl by si rychle pospíšit.
Borovany – Správně ochutit jitrnice, zašpejlovat a naplnit střívko a uhlídat budoucí dobrotu při vaření není úplně jednoduché.
Borovany – Správně ochutit jitrnice, zašpejlovat a naplnit střívko a uhlídat budoucí dobrotu při vaření není úplně jednoduché
Písecko - Do mateřského centra Kvítek mohou zajít maminky s dětmi na cvičení s Brumlou.
Cheb -Jedním z projektů je společné vaření našich kuchařů a žáků školy v Komnathu. Recepty babiček žáků na obou stranách hranic jsou velmi zajímavým tématem i pro vznik česko-německé kuchařky, která bude výstupem z tohoto projektu.
Břestek /FOTOGALERIE/ – Po první břestecké pouti v historii obce, tradičním vaření trnek a šlapání zelí, se v sobotu 22. října navečer obyvatelé obce v tamní sportovní hale vyřezávali a rozsvěcovali dýně.
Most – Ryby jsou považovány za zdravou potravinu. Ne ale každý je umí správně a chutně zpracovat. Naučit zájemce připravit lahodné pokrmy z ryb se rozhodla Pavla Janů z mostecké prodejny Rybárničky – lahůdky U Petra. Dvakrát v měsíci v obchodě pořádá kurzy vaření. A je o ně nevídaný zájem.
Kroměříž – Titulem mistr republiky v míchaných nápojích pro rok 2011 mezi juniory se už několik dní může chlubit teprve osmnáctiletý Tomáš Zezulák z Morkovic.
Kysané zelí je vynikajícím zdrojem vitaminu C. Během zimních měsíců se stalo nepostradatelnou součástí naší kuchyně. V minulosti chránilo kysané zelí námořníky před kurdějemi, dnes si bez něj nedokážeme představit například pečenou kachnu.
Rumburk - Policisté v Rumburku mají za sebou již druhý úspěšný zátah proti drogám, pomáhala protidrogová centrála.
Nová Ves u Leštiny /FOTOGALERIE/ – Statek u Pipků v Nové Vsi u Leštiny zdobí tisíce dýní.
Kaňk – Příchuť orientu a nádech exotiky bude mít další díl kulinářské talk show Co se skrývá pod pokličkou.
Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.
Zlín - Příprava jednoduchých svačin, cvičení s balančními podložkami pro správné držení těla či technika pilates. Takový program v pátek veřejnosti nabídlo občanské sdružení Kamarád Nenuda, které připravilo na ukončení Týdne zdraví ve Zlíně.
České Budějovice –Od 1. prosince zvýší E. ON ceny. Ročně to bude až 800 korun.
Opavsko - V průměru přes pět procent. O tolik se zvednou ceny zemního plynu od začátku letošního listopadu. Už tradiční tah dodavatelů plynu před nastupující zimou nutí lidi poohlížet se po jiných zdrojích energie.
Napajedla – /FOTOGALERIE/ Domácí chleba, paštiky, škvarková pomazánka, sýry či koláče přilákali o víkendu desítky návštěvníků do Napajedel. Tamní zámek uspořádal druhý ročník Gurmánských slavností.
Ústí n. O. - Obecně prospěšná společnost Cedr Pardubice navýšila ve své pobočce v Ústí počet klientů v sociálně terapeutické dílně. Důvodem byl velký zájem o tuto službu, zájemci čekali v pořadníku i několik měsíců.
Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Nemocnice v Litoměřicích dokončila první část rekonstrukce varny v kuchyni, kde se vaří denně stovky porcí jídel.
Zlín – Když se zeptáte známé rakouské žurnalistky a vídeňské zpravodajky Marie Woodhamsové, jaký je rozdíl mezi Čechy a Angličany, odpoví vám se smíchem: „Angličané jsou gentlemani, Češi ne, ale najdou se mezi nimi výjimky.“ Ví, o čem mluví.
Kutná Hora – Umíte si představit tři sta řízků a jejich smažení? Doma na čtyřech plotýnkách těžko, ale v jídelně u žižkovské základní školy takový problém nemají. Denně tu připravují obědy až pro pět set strávníků.