
Přestal mě bolet krk i záda, říká Hanka po relaxačním kolečku
Ústí nad Labem - Chcete si užít pravé dostihy? Můžete! S Deníkem dokonce ve VIP zóně s kompletním servisem na mosteckém hipodromu!
Ústí nad Labem - Chcete si užít pravé dostihy? Můžete! S Deníkem dokonce ve VIP zóně s kompletním servisem na mosteckém hipodromu!
Praha /ROZHOVOR/ - Manažerka Eva Zlámalová dokazuje, že některé staré mýty o výrobě piva už neplatí.
Nejen masem živ je člověk u grilu. Pestrost dodává barevná a křupavá zelenina. Jak ji však ugrilovat, aby chutnala a nestala se z ní beztvará hmota bez chuti? Poradíme vám v dnešním dílu seriálu o grilování, který vznikl ve spolupráci se školou vaření Chefparade.
Mnoho lidí si i v obdobích, kdy houby nerostou, rádo pochutná na nějaké té specialitě z nich připravené, anebo si jen otevře houbičky naložené nakyselo. Pro obě tyto skupiny jsme připravili několik rad, jak si svou oblíbenou pochutinu zajistit…
Strakonice – O pěnivém moku vyprávěli někdejší sládek a ředitel strakonického pivovaru Jindřich Vondřička a jeho současná sládková Dagmar Vlková.
Vsetín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Vsetín – Šestnáct soutěžních kuchařských týmů se přihlásilo do druhého ročníku Vsetínského gulášfestu, který se v sobotu a neděli konal v areálu fotbalového stadionu v Tyršově ulici ve Vsetíně. Jejich úkolem bylo připravit co nejlepší hovězí guláš z osmi kilogramů hovězího masa.
Chomutov – Již za tři týdny, v sobotu 3. září od 14 hodin se na zámku Červený hrádek uskuteční již šestnáctý ročník Mistrovství ČR ve vaření svíčkové. Soutěže se mohou zúčastní profesionální i amatérští kuchaři, muži i ženy.
Na chatě chce málokdo trávit hodiny u plotny. Čas, peníze i prostor ušetří chytrá mikrovlnka.
Vlčnov, VlachoviceVrbětice – Už počtvrté starosta Vlčnova Jan Pijáček přes prázdniny svlékl pomyslné úřednické sako a nasadil si kuchařskou čepici. Na dva týdny se opět stal kuchařem na dětském táboře ve Vlachovicích Vrběticích u Valašských Klobouk.
Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled. Proto také existuje mnoho receptů, při nichž můžeme jejich ceněné vlastnosti skvěle využít.
Mikulov /FOTOGALERIE/ – Mikulovské pivobraní přilákalo za dva dny téměř tři tisíce lidí. V amfiteátru mohli ochutnat i mikulovské pivo.
Buchlovice /ROZHOVOR/ – Vaří, kdo může (a umí), to byl název doprovodného pořadu pětapadesátiletého Petra Stupky, gastronomického specialisty a známého televizního kuchaře z Českých Budějovic, který byl hostem desátého ročníku Festivalu česneku v Buchlovicích.
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.
Chodovice – Minulý školní rok i ten nadcházející je ve zdejší ZŠ a MŠ realizován projekt na rozvoj vzdělávání a na rovné příležitosti dětí a žáků, včetně těch se speciálními vzdělávacími potřebami.
Třebechovice pod Orebem - Také o letních prázdninách mohou rodiče z Třebechovic i blízkého okolí přijít se svými dětmi do Rodičovského centra Domeček.
Pardubice/Přelouč – Kolem nás je prý hodně znalců zlatavého moku, ale do hloubky se mu věnuje jen málokdo
Bodza, Bulhary – Zástupci obce, fotbalisté a folklorní skupiny z Bulhar přijali pozvání svého slovenského partnera z obce Bodza a v sobotu obohatili program Bodziánských obecních slavností.
Chramostek - Už druhý letošní Den kávy pořádal Jaroslav Hobík ve svém zahradnictví v Chramostku. Tentokrát věnoval příspěvky od návštěvníků na zahradu pro nevidomé, kterou zakládá hned v sousedství.
Velký Týnec /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Sedm vynikajících gulášů musela v sobotu odpoledne zhodnotit ve Velkém Týnci odborná porota. Soutěž ve vaření tohoto pokrmu byla součástí Pivních a gulášových hodů a lahodné chutě hodnotitele letos donutily vyhlásit hned dvě druhá a dvě třetí místa.
Frenštát pod Radhoštěm – Už dvacátý ročník Gulášových slavností se koná tuto sobotu ve frenštátském Liščím mlýně. Celý areál Chatové osady tam od rána do noci provoní spousty druhů guláše. Chybět ale nebude ani muzika. Také ona bude vonět v mnoha podobách.
Velký Týnec – Country muziku, zlatavý mok hned několika značek a soutěž ve vaření guláše nabízí v sobotu 30. července Velký Týnec na Olomoucku. Pivní a gulášové slavnosti se konají v obci už třetím rokem.
Litoměřice - Litoměřice se poslední prázdninový víkend stanou dějištěm filmového festivalu o jídle a pití.
Rokycany - Tajům zhotovování voňavého a zajímavě komponovaného dárku se vyučovalo v Rokycanech.
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.
Ledeč nad Sázavou - Nechce se ani věřit, ale letos je tomu 62 let, co je posázavské město Ledeč bez piva. Naštěstí jen bez piva vyráběného přímo ve městě.
Severní Čechy - Model, který platil ještě v předchozí generaci, se pozvolna stává minulostí. Čeští tatínkové se dnes stávají zcela běžně aktéry porodu a objevují se i bílé vrány, které místo maminek nastupují rodičovskou dovolenou.
Severní Čechy - Model, který platil ještě v předchozí generaci, se pozvolna stává minulostí. Čeští tatínkové se dnes stávají zcela běžně aktéry porodu a objevují se i bílé vrány, které místo maminek nastupují rodičovskou dovolenou.
Pasov – Slavnostní shromáždění, bohoslužba, folklorní večer a řada výstav byly na programu 26. celoněmeckého setkání Šumaváků o víkendu v Pasově.
Jižní Čechy – Sobota 30. červencebude v Čepřovicích u Volyně na Strakonicku patřit už III. ročníku soutěže ve vaření hovězího guláše na otevřeném ohništi Gulášiáda. Porota bude hodnotit nejen samotný výsledek vaření, ale také týmovou práci a kostýmy.
Náchodsko /S DENÍKEM UŠETŘÍTE/ -Zavařování vlastního ovoce a zeleniny se z úsporných důvodů jednoznačně vyplatí, protože cena sterilovaných potravin se v obchodech neustále zvyšuje.
Čepřovice - Soutěž už má třetí pokračování
Jižní Čechy - Táborsko čeká výstava květin v Radimovicích u Želče nebo Divadlo v trávě v Bechyni.
Jedovnice - V Morálním čokobahnu se v kempu Olšovec v Jedovnicích utkalo skoro dvacet bojovníku. Čokoládového ringu se nezalekly ani ženy.
Příbram /ROZHOVOR / – V březnu jsme uveřejnili rozhovor s kuchařem Petrem Kuncem, který se z Rožmitálu přes Londýn dostal až do exotického Bangkoku. Zde se věnuje profesi kuchaře. V prvním rozhovoru jsme se ho ptali na jeho cestu z příbramské hotelové školy do pražských restaurací a dále do anglických kuchyní. Dozvěděli jsme se něco o přípravě pokrmů v anglických restauracích. Petr nám také přiblížil svoje hlavní motto: polovinou úspěchu je profesionální přístup.
Nošovice – Rekordní návštěvnost by mohl letos zaznamenat pivovar Radegast. Například v červnu zaznamenal nejvyšší měsíční návštěvnost ve své více než čtyřicetileté historii.
Nošovice - Rekordní návštěvnost by mohl letos zaznamenat pivovar Radegast. Například v červnu zaznamenal nejvyšší měsíční návštěvnost ve své více než čtyřicetileté historii.
Plzeň – Zabavit ratolest v období prázdnin může pro rodiče být náročný úkol, zvlášť pokud se obávají, že potomek není dostatečně samostatný k pobytu v klasickém dětském táboře. Alternativou mohou být příměstské tábory, které dětem skýtají jak pestrý, tak zábavný program.
Hranice – Tři jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů se sjely v pondělí po půl páté odpoledne na hranickou Hromůvku.
Přerov /FOTOGALERIE/ – Živé ryby, které si mohli lidé přímo u prodejce ugrilovat, byly v neděli dopoledne hlavním lákadlem Hanáckých farmářských trhů na přerovském výstavišti. Jeho bránou prošlo během dopoledne na devět set návštěvníků, prodejců ale tentokrát dorazilo o něco méně.
Římský hrách neboli cizrna je luštěnina příbuzná hrachu, kterou pěstovaly starověké civilizace již před sedmi tisíci lety. Do severní Evropy se dostala ve středověku. Od 15. století se cizrna stala běžnou venkovskou potravinou a následně se probojovala i do měšťanské gastronomie, do té doby vyhrazené masitým pokrmům. Koncem 19. století upadla nadlouho do zapomnění a nyní se do české kuchyně vrací.
Předlice/Krásné Březno – Na ústecká předměstí dorazila skupina deseti dobrovolníků z celého světa, aby zde po dobu dvou týdnů bavila místní děti. V plánu mají zábavná odpoledne, loutkové divadlo, tvůrčí dílny nebo vaření tradičních jídel různých kultur.
Valašské Meziříčí /FOTO/ – Kuchaře čeká několik bezesných noci. Začíná tradiční Gulášfest. Zásmažka a cibulový základ pro úvodní den jsou hotové. Ženy loupají další cibuli, chlapi v kuchyni krájejí maso. Odpoledne ho rozvaří a noční směna dílo dokončí.
Lovosice – Máte-li rádi hospůdky, šenky, restaurace nebo hostince a chcete-li se seznámit s pohostinností na Lovosicku, a to nejen nyní, ale hlavně v dobách někdy nedávno, ale většinou přece jen již minulých, prolistujte si knihu Jiřího Skalského Krčmy, hospody, restauranty aneb Průvodce po starých pohostinstvích v Lovosicích a okolí.
Příbram – Jen stěží si mnoho lidí umí představit, co znamená celodenní péče o starého, nemocného, zdravotně či tělesně postiženého člověka. Je to obrovská zátěž pro obě strany. Pečující osoba často nemá šanci vzdálit se z domova. V tomto případě by mohl být dobrým pomocníkem denní stacionář, který před několika dny otevřela Farní charita Příbram.
Vyškov – Ještě loni měl vyškovský pivovar namále. Vypadalo to, že dlouholetá tradice místního piva skončí fiaskem. Teď už je situace zcela opačná, výroba se znovu rozjíždí a pivovar má před sebou oslavy stoletého výročí místních sklepů. Slavit bude už ve středu odpoledne.
Domažlice – Kluci a holky v akci, tak se jmenoval příměstský prázdninový tábor, který pro děti uspořádal Dům dětí a mládeže Domino v Domažlicích.
Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled.
Vlčnov – Také Vlčnov se dostal do hledáčku dvojice kulinářských specialistů Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, kteří jsou známí jako protagonisté pořadu České televize Kluci v akci.
Ostrava – Počet minipivovarů na severní Moravě a ve Slezsku se neustále zvyšuje. Ke třinácti přibudou letos další dva na Opavsku a Jablunkovsku.
Tovačov ‒ Dobové kostýmy, svíčky i úplně jinou trasu prohlídky nabídli pořadatelé návštěvníkům nočních prohlídek zámku v Tovačově. Letošní ročník nesl název Obrazy ze života lidu Tovačovského v průběhu staletí a představil divákům vlastní pohled na některé kapitoly z dějin zámku.