
ČEZ zavedl nový tarif elektřiny, ušetří stokoruny
Praha - Nový eTarif pro domácnosti funguje podobně jako internetové bankovnictví.
Praha - Nový eTarif pro domácnosti funguje podobně jako internetové bankovnictví.
České Budějovice - Redaktorka Deníku vyzkoušela, co obnáší dobrovolnická práce. Vyrazila do domova pro seniory na českobudějovickém sídlišti Máj
Praha - Na sedmnáctém místě z 21 finálových receptů se umístila staropražská krkovice na černém pivu Dany Pickové.
Rokycany - Nový zábavní směr pronikl z televizních obrazovek i do Rokycan.
Vajíčka, vajíčka a zase vajíčka. V období velikonočních svátků je kupujeme na kopy. Jsou všude, kam se podíváte. Víte ale, jak je skladovat a barvit? Nebo jak je bezpečně konzumovat?
Hazlov – Aniž by to tušila, předběhla ředitelka Základní školy Hazlov Hana Martínková dobu
Osvračín – Bez dostatečně vysoké dotace Osvračínští vodovod s kvalitní vodou nezískají.
Brno /FOTOGALERIE/ – Bohatá pěna, příjemná hořkost, správný říz a hlavně zelená barva. I tak může vypadat pivo. To původní začali vařit v brněnském pivovaru Starobrno před šesti lety a jeho obliba i navzdory neobvyklé barvě vzrůstá. Také proto, že milovníci piva jej mohou ochutnat jen jednou ročně. Na Zelený čtvrtek.
ČR– Čechům zřejmě začala opět chutnat zelenina vypěstovaná na domácí půdě. Aspoň tak usuzuje Zelinářská unie Čech a Moravy, podle níž byl letos osázen stejný rozsah polí jako loni.
Třebíč – Tradici pivovarnictví v Třebíči hodlá v budoucnu obnovit nový majitel lihovarnického areálu nad bazilikou. Tím se stala místní firma Variant plus.
Brno /FOTOGALERIE/ – Bohatá pěna, příjemná hořkost, správný říz a hlavně zelená barva. I tak může vypadat pivo. To původní začali vařit v brněnském pivovaru Starobrno před šesti lety a jeho obliba i navzdory neobvyklé barvě vzrůstá. Také proto, že milovníci piva jej mohou ochutnat jen jednou ročně. Na Zelený čtvrtek.
Třebíč – Tradici pivovarnictví v Třebíči hodlá v budoucnu obnovit nový majitel lihovarnického areálu nad bazilikou. Tím se stala místní firma Variant plus.
Písecko - V Naději budou vařit.
Ostrava/Praha– Čechům zřejmě začala opět chutnat zelenina vypěstovaná na domácí půdě. Aspoň tak usuzuje Zelinářská unie Čech a Moravy, podle níž byl letos osázen stejný rozsah polí jako loni.
Praha – Čechům zřejmě začala opět chutnat zelenina vypěstovaná na domácí půdě. Aspoň tak usuzuje Zelinářská unie Čech a Moravy, podle níž byl letos osázen stejný rozsah polí jako loni.
Chotyně – O tom, jaké to je, když si na někoho zasedne osud, ví od víkendu své Miroslav Hrabar z Chotyně na Liberecku. V sobotu mu totiž vyhořela jeho stodola.
Chotěboř – Velké narozeniny slavil v pátek večer kulturní dům Junior v Chotěboři.
Praha - Na šestém místě z 21 finálových receptů se umístila pečená kančí kýta s karamelovým zelím Michaela Váni.
Bruntál -Co bude vařit o víkendu, nám prozradilaZuzana Urbanková, ředitelka bruntálské Obchodní akademie a Střední zemědělské školy, obyvatelka Starého Města.
Jihlava - Milovníci chmelového moku se mohou těšit na velikonoční dvoubarevný speciál jihlavského pivovaru.
Vyškov – První zařízení na Vyškovsku, které nabízí doplňující vzdělání dětem se sníženými rozumovými schopnostmi, kvůli kterým se nemohou učit na běžném typu střední školy, otvírá základní škola Osvobození ve Vyškově.
Praha - Na třetím místě z 21 finálových receptů se umístily tvarohové taštičky Mileny Ježkové.
Zábřeh /FOTOGALERIE/ – Kolem stolu stojí pětice lidí. V rukou mají nože a v očích slzy. To není scéna z akčního filmu. Jsme v severomoravském městě Zábřeh a účastníci zdejšího kurzu vaření krájí cibuli na jednu ze specialit, kterou připravují.
České Budějovice – Bretaňskou paštiku, vepřovou klobásu andouille de Guémené či koláč se sušenými švestkami.
Krnov /GLOSA/ -Redaktorka Bruntálského a krnovského Deníku Markéta Charousková glosuje peripetie přátelských vztahů.
Litoměřice – „Noc s Andersenem“ prožilo z pátku na sobotu v městské knihovně Karla Hynka Máchy v Litoměřicích šestadvacet malých čtenářů, tentokrát z 5.základní školy, která patří ve spolupráci s knihovnou k nejaktivnějším.
Kynšperk nad Ohří - Do zaniklého pivovaru se vrací stará tradice – pěnivý mok tu prý lidé ochutnají už v létě
Kroměříž – Klíče, peněženky, finanční hotovosti, nebo také jízdní kola: to je jen neúplný výčet věcí, které lidé nejčastěji ztrácejí v ulicích Kroměříže.
Žatec /FOTO/ - Dvoučlenné týmy musely připravit pokrmy podle zadání.
Buchlovice – Rytíři v plné zbroji, pěvecký sbor, chutné speciality a mnoho dalšího si mohou užít všichni, kteří v sobotu zavítají na hrad Buchlov. Poprvé v historii správa hradu otevírá sezonu s plnou parádou.
Brno – Svým názvem připomíná divadelní hru Václava Havla, s absurdním dramatem ale nemá nic společného. Aprílová zahradní slavnost, jak organizátoři pojmenovali páteční akci starolískoveckého Centra volného času Linka, byla totiž zasvěcená hlavně kouzlení.
Kroměříž - Už několik dní pobývá v Kroměříži skupinka jedenácti italských studentů ze střední hotelové školy v Bardolinu.
Už několikrát jsme vás informovali o akci Dnes jím jako Afričan, která probíhala celý březen. Známé osobnosti, ale děti si daly dostaveníčko v Café NONA na Nové scéně Národního divadla, aby ochutnali netradiční pokrmy a dozvěděli se něco o černém kontinentu. Mezi hosty byla i Tina Pletánková a akci přišla osobně podpořit.
Polička - Budoucí kuchaři z Poličky se zúčastnili soutěže Vaření bez hranic 2011 v Jirkově u Chomutova.
Hořice – V pátek 25. března se na gymnáziu konal projektový den na téma ROZVOJOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ.
Hradec Králové – Ovoce, zeleninu i další zboží si můžete vyzvednout, nebo je dostanete přímo domů
Šanov /FOTOGALERIE/ - Ještě v pátek vyrazil masopustní průvod od místní základní a mateřské školy. Děti se vydaly na náves, obešly školu a nezapomněly ani na postranní uličky.
Opava – Patří ke koloritu města Opavy. Strážní přechodů. Po celé Opavě se nachází deset těchto mužů v oranžových vestách. Hlídají zebry, přátelsky zdraví řidiče a ručí za bezpečný přechod dětí i dospělých přes vozovku.
Tachov – Maso, cibule, paprika, pepř, sůl a možná trochu chilli a vše se zamíchá s vodou. Co z tohoto kratičkého receptu? Přeci guláš. A o ten v sobotu šlo především.
Táborsko –Přes zimu zavřené památky se připravují na turistickou sezonu. Některé zdražily vstupné.
Slaný -Rozhovor s vedoucí učitelkou odborného výcviku Hanou Hortovou z Integrované střední školy ve Slaném.
Příbram /NAŠE ŘEMESLO/ - Naše řemeslo. Tak se jmenuje pravidelný seriál Příbramského deníku. Minulou sobotu jsme měli rozhovor s všestranným zemědělcem, který se mimo jiné věnuje těžbě dřeva. V tomto pokračování seriálu nahlížíme do zákulisí dalšího řemesla, které je staré jako lidstvo samo.
Klatovy - Žáci předvedli, jak umí dobře vařit. Tento týden se na základní škole v Plánické ulici v Klatovech konal již sedmý ročník soutěže „Vaření je hra“.
Černá Hora – Se začátkem jara má pro pivaře Pivovar Černá Hora dvě zprávy. Ta špatná je, že od prvního dubna zdraží téměř všechny druhy točených piv. Ta dobrá, že na trh přichází s novými nopálovými pivy. Nopálové pivo, tedy pivo s výtažkem z opuncie, se nikde jinde v Česku koupit nedá.
Klatovsko – Nabídky cateringových firem jsou velmi široké a přizpůsobují se požadavku zákazníka.
Brno – Postavit vodu na čaj. Ale také napíchnout sousto na vidličku nebo třeba jenom polknout. Pro většinu lidí úkol, kterému věnují sotva myšlenku. Pro člověka s pohybovým postižením překážka tak vysoká, že jej izoluje od zbytku světa.
Klatovsko – Nabídky cateringových firem jsou velmi široké a přizpůsobují se požadavku zákazníka.
Svitavy – Z českých polí mizí další tradiční česká plodina. Česnek. Obchody totiž nabízejí levnější čínský česnek.
Jenichov - Ludmila Žemberyová natáčí už šestou televizní šou. „Pořád jsem stejná, i když mi televize změnila život,“ říká Lída Žemberyové z Jenichova na Mělnicku. Kamarádí se s celebritami, létá na natáčení, spí v luxusních hotelích.
Příbram - Kdo už se nemůže dočkat, až se v Příbrami rozjedou farmářské trhy, může se těšit alespoň na školní biojarmark. Koná se za měsíc, to znamená 21. dubna od 13 do 17 hodin, ve školní jídelně K Zátiší vedle Základní školy Jiráskovy sady v Příbrami.