Česká Lípa – Exploze těkavých látek, jež vznikají při vaření pervitinu, byla hlavní příčinou loňského tragického požáru bytu na českolipském sídlišti Špičák. Na místě tu uhořela mladá žena, její pětiletá dcerka zemřela po intoxikaci plyny při převozu v sanitce.
Litomyšl – Český národ je suverénně první v konzumaci piva. V poslední době navíc přibývá milovníků pěnivého moku, kteří experimentují a pivo si vaří sami.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA, ANKETA/ – Konec zimy s sebou přináší patnácté výročí technické novinky, kterou oceňují především milovníci piva. Právě před patnácti lety se totiž v brněnském Restaurantu na Piavě začal pěnivý mok točit z takzvaných tanků.
Praha /JAK CHUTNÁ PRAHA/ - Už jen do konce března může veřejnost zasílat své recepty do kulinářské soutěže Jak chutná Praha a zapojit se tak do hry o atraktivní zájezdy do Itálie nebo Paříže, či kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu.
Tachov – Březen je měsícem knihy a v letošním roce poprvé také měsícem čtenářů. Tachovská knihovna tuto skutečnost neignoruje a připravila pro zákazníky dvě akce.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Petřvald /FOTOGALERIE/ – Drobné i větší stroje, které při vaření, praní i úklidu domácnosti pomáhaly našim prababičkám a babičkám, jsou k vidění na výstavě v pobočce Muzea Těšínska v Petřvaldu.
Zábřeh – Olin Bezchleba je kuchař. Pracoval pro nadnárodní potravinářský koncern v řadě zemí Evropy. Vařil ve francouzských restauracích, měl možnost zblízka poznat i německou či polskou kuchyni.
Zábřeh /REPORTÁŽ/ – Asi každý o nich někdy slyšel, ale jen málokdo s nimi má osobní zkušenost. Kurzy vaření v posledních letech proslavila zejména televize. Program zaměření na kulinářství nechybí v nabídce snad žádné televizní stanice. Ale navštívit takový kurz osobně, to se poštěstí zpravidla jen obyvatelům velkých měst.
Jindřichův Hradec – Věcný dar ve formě vybudování dětského hřiště pro Domov pro matky s dětmi v Políkně v hodnotě sto tisíc korun, které bude sloužit pro děti ubytované se svými matkami v tomto zařízení, poskytne městu Jindřichův Hradec společnost Radek Havlín – zeměměřická a obchodní kancelář.
Liberec – Poprvé zrovna dnes si budou moci zaměstnanci libereckého podniku Magna Exteriors & Interiors (Bohemia) vybrat k obědu třeba také makrobiotické menu.
Ústí nad Orlicí – Obecně prospěšná společnost Cedr Pardubice zahájila v únoru ve své pobočce v Ústí další aktivity, konkrétně jde o sociálně aktivizační službu.
Plzeň – Plzeňský Prazdroj bude od dubna dovážet do Polska ležák Pilsner Urquell výhradně z Plzně. Pivovar končí s licenční výrobou v polských Tychách, která začala v roce 2002 kvůli nedostatečné kapacitě plzeňského pivovaru a celním bariérám na dovoz piva. Ty pominuly vstupem Polska do EU.
Zábřeh - Zábřežský azylový dům získal významnou finanční injekci od Olomouckého kraje. Příspěvek 2,7 milionu korun pomůže zlepšit sociální služby pro klienty zařízení.
Znojmo – Spolumajitel a generální ředitel rodinného pivovaru Stanislav Bernard, moderátoři a spoluautoři televizního pořadu o vaření Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina či výkonný ředitel tuzemské odnože nadnárodní společnosti Ogilvy & Mather Tomáš Vacek budou hosty konference zaměřené na marketing v cestovním ruchu a gastronomii. Tu v druhé polovině března pořádá znojemská Soukromá vysoká škola ekonomická.
Zlín – Žádné vyvařování se konat nebude! Generální manažer zlínských extraligových hokejistů Miroslav Michalovský se do paměti hráčů, ale i širší veřejnosti několikrát vryl svou pověstnou láskou k vaření, kterou nejednou motivoval své svěřence k lepším výkonům.
Chrudim – Lucie Oberreiterová, Michaela Doležalová, Jana Kloferová a Jana Mlatečková – to je čtveřice statečných, které se rozhodly vyhlásit válku přebytečným kilogramům a přihlásily se do soutěže Hubněte s Deníkem do jarních šatů.
Milíkov – Koníčka, kterého by zřejmě ocenil každý labužník, má Miluše Kantnerová z Milíkova. Jednou z jejích největších radostí je vaření a sbírání receptů a kuchařek.
Okres Bruntál -V průměru nejvíce výjezdů je v pondělí a měsícem nejplodnějším na výjezdy se stal leden. Za celý minulý rok mají za sebou hasiči na území regionu Bruntál celkem tisíc sedm set osmdesát tři události.
Zlín /FOTOGALERIE/ – „Mohl to být krásný víkendový den strávený společně s dětmi,“ posteskl si koordinátor aktivit Centra pro rodinu Zlín Josef Červenka. Ten totiž v sobotu 19. února uspořádal ve Zlíně v Zelenáčově šopě tradiční Sobotní tatinec s maminkou. Sejít tam měli rodiče se svými ratolestmi a užít si společnou sobotu plnou her a pohádek. Bohužel přišla jenom jedna rodina.
Plzeň /FOTOGALERIE/ - Technici Plzeňského Prazdroje měnili pětimetrové ručně vyráběné řetězy, které otírají dno pánví na míchání sladu. Měděné řetězy jsou součástí technologie na přípravu plzeňského piva a při výrobě mu tak dodávají specifickou chuť i barvu.
Plzeň – Bez měděného řetězu u dna varných pánví by prý pivo nemělo tu správnou chuť. Proto, aby mohl míchat sladinu tak, jak má, se musí každé čtyři měsíce vyměnit.
Kutnohorsko - Není to tak dávno, co se veřejně hovořilo o monitorování dítěte prostřednictvím pásku na ruce. Rodiče už od narození prakticky neustále řeší otázku bezpečnosti dětí a dohledu nad nimi.
Vyškovsko – Děti na některých základních školách mají možnost se v určitých předmětech naučit něco málo uvařit. Malé kuchaře tak mají třeba v Podomí nebo také na Purkyňově škole ve Vyškově. Díky novému projektu mohou školy získat pro děti kuchařky zdarma.
Modrá /FOTOGALERIE/ – Hlady by jistě neumřelo osmdesát skautských kuchtíků a kuchtiček z deseti družin a oddílů ze Slovácka, kteří se v sobotu 12. února ve Velkomoravském opevněném sídlišti středního Pomoraví v Modré zúčastnili již sedmého ročníku skautského zimního vaření.
Vintířov - Důvod k radosti má František Plemeník z Vintířova na Sokolovsku. Pštrosí samice emu, kterou chová na zahradě, začala snášet vejce. A jsou opravdu pořádná. Váží okolo půl kilogramu a měří 12 krát 8 centimetrů.
Plzeň – Šenk Na Parkánu se nachází v domě s bohatou historií spojenou s vařením piva - právováreční měšťané zde měli svoji sladovnu. V roce 1966 tu byla otevřena proslulá pivnice, která byla později uzavřena a na počátku 21. století po rozsáhlé rekonstrukci znovu zahájila provoz.
Beroun /FEJETON/ - Tak vám nevím, už jsou to dva, ale možná že už tři roky, kdy jsme si poprvé s kamarádkou Radkou řekly, že bychom se spolu vydaly za hranice všedních dnů.
Drahany – Zlatou vařečku, soutěž pětičlenných družstev ve vaření v kotlíku, pořádají po roce opět v Drahanech. Akce, která přežila rok 1989, začíná v lese na okraji městyse už brzy ráno.