
Policisté v Brně našli dvě varny pervitinu
Brno – Nepoučitelný. Takovým slovem se dá charakterizovat sedmačtyřicetiletý muž z brněnského Komárova. Policisté ho chytili při výrobě pervitinu. Už poněkolikáté.
Brno – Nepoučitelný. Takovým slovem se dá charakterizovat sedmačtyřicetiletý muž z brněnského Komárova. Policisté ho chytili při výrobě pervitinu. Už poněkolikáté.
Hranice- Zajímavou zkušeností si prošel jeden z obyvatelů Hranic Marián Šuba. Majitel firmy zabývající se prodejem dřevěných briket, pelet a palivového dříví se zúčastnil soutěžního televizního pořadu o vaření Prostřeno.
Svitavy - V sedmém kole Mattoni NBL hostil svitavský nováček v domácí hale soupeře z Kolína s cílem navázat na týden staré vítězství nad Opavou. Tentokrát však jeho naděje vydržely pouze poločas. Středočeši v dalším průběhu využili svitavského střeleckého výpadku a dokráčeli k výhře. Basketbal Qanto Svitavy – BC Kolín 56:73 (20:18, 33:36, 44:55).
Zatímco obyvatelé panelákových bytů často bojují se suchým vzduchem, lidé žijící v cihlových domech mají nezřídka problém s nadměrnou vlhkostí. Ta stojí za vznikem plísní ničících vybavení bytu a nepříznivě ovlivňujících zdraví.
Mělník - Ve sklepě Martina Hromádky, kde jsou desítky lahví a soudků domácího piva, by se každý pivař cítil jako v ráji.
Počátky – Blíží se Halloween a v obchodech se na zákazníky začínají usmívat vydlabané dýně.
Uherské Hradiště – Poslední dny zbývají do chvíle, kdy diváci Slováckého divadla uvidí novou komedii francouzské dramatičky Yasminy Rezy Bůh masakru.
Ohnišov – Volební místnost v Ohnišově během voleb doslova sálala přátelskou atmosférou.
Hradec Králové – Druhý den komunálních voleb strávila celé dopoledne i odpoledne v poklidu doma, jako každou jinou sobotu. Pavla Finfrlová, lídr hradecké ODS, odvolila již v pátek, aby právě sobota byla klidná.
Přívory /FOTOGALERIE/ - Už v sedmi letech dokázala Vlasta Hanykýřová sama upéct perník.
Vyškov - Už tak dost napjatou situaci ve vyškovském pivovaru, pro nějž stát nyní hledá nájemce, ještě vyhrotily fámy o parcelaci a údajném zániku podniku. Nervózní jsou hlavně zaměstnanci.
Sedlčany - Středočeští záchranáři zasahovali v úterý odpoledne v Sedlčanech u pětašedesátiletého muže, který se opařil při vaření brambor.
Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – V 60. letech začala zářit jeho hvězda ve společnosti Flamenga či Blue Effect, od 70tých zpívá s ETC…. V 80. letech se na zdech objevovalo „Nechte zpívat Mišíka“, když byl zakázán. Po sametové revoluci zpíval (s malou poslaneckou odbočkou v České národní radě) a zpívá a hraje dál. Navzdory chorobám těla, které ho sem tam zákeřně přepadnou. S Vladimírem Mišíkem jsme si povídali o socialistickém lágru, básních u postele a improvizaci při vaření…
Žatec /FOTO/ - Maminky i děti mají o dění v mateřském centru nebývalý zájem, a tak byly otevřeny nové prostory.
Nezabudice - Pět hvězdiček nejen za excelentní zvěřinovou svíčkovou by si bez mrknutí oka jistě zasloužila amatérská kuchařka Marie Konopásková z Nezabudic.
Troubky – Těstoviny z Troubek patří mezi nejlepší potravinářské výrobky, jaké vznikají v Olomouckém kraji. Rozhodla o tom odborná porota, která letos poprvé udělovala výrobcům ocenění Regionální potravina. Na Přerovsku je společnost Troubecká hospodářská jedinou firmou, která zelené logo bude moci používat. Těstoviny vyrábí od roku 1988.
Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, PONDĚLÍ 4. ŘÍJNA/ - Setkala jsem se v poslední době se svými přáteli a povídali jsme o všem možném. Řeč přišla i na návštěvy. Jsou to lidé velmi společenští, oba pocházejí z jiných měst než ze Zlína a oba v jiných městech studovali. Všude mají spoustu kamarádů a příbuzných.
Žatec - Změna umožní získání licence k vaření piva.
Hradec Králové – /NOVÉ FOTOGRAFIE/ „Dobrý nápad,“ shodli se návštěvníci na parkovišti Adalbertina. Většina doufá, že se zachová tradice a trhy budou pokračovat.
Uherské Hradiště – Už jen dva týdny zbývají do chvíle, kdy návštěvníci Slováckého divadla zhlédnou novou komedii Bůh masakru. Podle kuloárových informací se mají nač těšit.
Litvínov - Fotoreportér Deníku vařil a připravoval pokrmy ve zbrusu novém restaurantu v areálu litvínovského Zimního stadionu Ivana Hlinky.
Žďár nad Sázavou – Besedy, přednášky, autorské čtení, burzy knih a mnoho dalších činností chystají jak pro stávající čtenáře, tak i pro ty budoucí zaměstnanci Knihovny Matěje Josefa Sychry ve Žďáře nad Sázavou.
Nymburk /FOTOGALERIE/ - Po čase přinášíme další vaření se známou tváří regionu. Tentokrát jsme navštívili rehabilitační pracovnici a doma také kuchařku pro další dva hladové krky Petru Vernerovou z Nymburka, v blízkých kruzích přezdívanou Bublanina.
Ostrava- Současné snižování stavů zaměstnanců a také snižování platů v Moravskoslezském kraji způsobilo, že desítky lidí se rozhodly pustit se do soukromého podnikání. Informuje o tom ve své zprávě občanské sdružení Prosperita.
Ostrava - Zájem o podnikání v Moravskoslezském kraji stoupá. Začátečníkům poradí na desetidenním kurzu.
Nedražice – K propojení plynovodu z Kostelce do Nedražic došlo před týdnem.
Uherské Hradiště - Někde se v letošním podivném létě urodily, někde ne. Řeč je o švestkách, kadlátkách, karlátkách, duranciích, zkrátka o takzvaném modrém ovoci.
Rájec-Jestřebí /FOTOGALERIE/ – Pod kotli pořádně zatopeno. Z komínů stoupá dým a všude voní cibule a zvěřina. Pod střechou na dvorku rájeckého zámku v zástěrách a s noži kmitá několik lidí. Jeden krájí cibuli, druhý zase maso, další přikládá. V úterý dopoledne odstartovala v Rájci-Jestřebí soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Pec pod Sněžkou– Deset kotlů a kolem deset kuchařů světším či menším množstvím pomocníků. Pro všechny stejný základ, 15kilo masa a přísady dle libosti. Ktomu dvě hodiny na přípravu. Tak vypadaly základní pravidla čtvrtého ročníku soutěže onejlépe uvařený guláš pod Sněžkou.
Strážnice /FOTOGALERIE/ - Od čtvrtku do soboty pořádá Národní ústav lidové kultury ve strážnickém skanzenu Podzim na dědině.
Bruntál, Zátor /FOTO/ - Nejméně dvě stě gramů pervitinu uvařil Erich Belej u souseda Milana Skalky v Zátoru. Martin Zelinka z Nových Heřminov se Skalkou jezdil do Polska pro suroviny.
Velhartice – O víkendu 25. a 26. září budou vždy od 10.00 do 17.00 hodin hrad Velhartice obléhat Bavoři.
Karviná – Školní kuchařky nemají na růžích ustláno. I když výsledek jejich práce se dá hodnotit nejdřív před polednem, do práce chodí o dvě hodiny dříve, než školákům a učitelům začne první hodina. Aby se děti v poledne mohly najíst, vaří se v kuchyni ve velkém už od rána.
Třebíč – „Koulela se ze dvora velikánská brambora,“ znělo včera Třebíčským „mateřským“ centrem. Probíhal tam totiž Bramborový den.
Zlínský kraj – Na rozdíl od velkých společností se malé výrobny zaměřují na produkci nepasterizovaného piva.
Bavoři se chystají obléhat Velhartice. Použijí přitom praku, zvaného trebuchet. Na to, co o víkendu uvidí návštěvníci Velhartic, jsme se zeptali Davida Růžičky, pracovníka Národního památkového ústavu v Plzni.
Zlínský kraj – Když se zeptáte člověka na ulici, jaká česká piva zná, obvykle odpoví Plzeň, Gambrinus, Radegast nebo například Staropramen. Jen málokdo se zmíní o nějakých menších.
Nový Jičín-Žilina /FOTOGALERIE/ - Nevyužitá budova žilinské základní školy se proměnila v chráněné bydlení pro handicapované lidi. Bydlet zde bude od Nového roku patnáct klientů.
Březnice - Mateřské centrum Pampeliška Březnice připravilo na 25. a 26. září víkendový kurz Základy zdravého vaření, který se koná v rámci projektu Zdravě? Hravě!. Uskuteční se v hájovně v nedalekém Bezděkově – v sobotu od 8 do 19 hodin, v neděli pak od 8 do 18 hodin.
To, jak se momentálně cítíme, je podle psychologů ve velké míře dáno mimo jiné tím, ve kterém prostředí se právě pohybujeme. Podobu sídliště, na kterém bydlíme, asi přímo neovlivníme, ale interiér svého bytu změnit můžeme. Vytvořme si tedy domov, kam se budeme rádi vracet a kde se nám bude dobře žít. Abychom pocítili výraznou změnu, stačí málo. Třeba i vymalovat!
Olomouc – Co všechno se dá vyčíst ze starých kostí, jestli mají zvířata otisky prstů jako lidé nebo třeba proč při vaření praskají párky – to vše se dozví studenti Univerzity dětského věku. Pro nejmenší se akademická půda otevírá už počtvrté.
Strážnice – Zpracování ovoce a kukuřice. Témata, kterým se věnuje letošní Podzim na dědině. Tradiční akce, kterou pořádá Národní ústav lidové kultury, začíná ve čtvrtek třiadvacátého září v areálu jihovýchodní Moravy ve Strážnici. Akce potvrá až do soboty.
Kroměřížsko – Přebalování, krmení, vaření, koupání a uspávání dětí, do toho všeho pak ještě úklid domácnosti.
Uherské Hradiště – Jeden vyhodil na ulici křečka, druhý pořád telefonuje, třetí se slepě zastává syna a čtvrtá černochů v Africe – prostě dokonalý guláš.
Kroměřížsko – Přebalování, krmení, vaření, koupání a uspávání dětí, do toho všeho pak ještě úklid domácnosti.
Jindřichův Hradec – Centrum pobytových a ambulantních sociálních služeb Bobelovka v Jindřichově Hradci poskytuje sociální služby lidem s mentálním, případně kombinovaným postižením v denním a týdenním stacionáři a celoročním domově pro osoby se zdravotním postižením.
Milevsko - 2. základní škola J. A. Komenského Milevsko slavnostně otevřela i učebnu pro výuku vaření.
Týnec nad Sázavou – Dětský lékař Josef Zemánek má zcela jiné koníčky, než je smažení, pečení nebo vaření. Jsou jimi především dějepis a hudba.
Cheb – Chebský hrad v uplynulém víkendu ožil nultým ročníkem Chebských hradních slavností. Letos je to právě 710 let od první zmínky o vaření piva ve městě a k tomuto jubileu se organizátoři rozhodli slavnosti uspořádat.
Vranová Lhota – Druhý ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše se minulou sobotu uskutečnil v Hraničkách. Soutěžící pod kotlíky zatopili přesně v pravé poledne.