Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Studenti z Charbulky kouzlili s jídlem i filmem

Brno /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Co má společného copatá Wednesday ze strašidelné komedie Addamsova rodina, děda Komárek z filmu na Na samotě u lesa a japonská gejša? Například to, že díky nim může vzniknout špičkový oběd.

Dobroty ze zabijačky provoněly vinotéku

Domažlice /FOTOGALERIE/ -Vůně ovaru, jelítek, jitrnic i tlačenky se v sobotu linula ze dvora vinotéky v domažlické Vodní ulici. Bylo to neklamné znamení, že hlavním sortimentem v nabídce tentokrát nebude mok z hroznů.

V Bublince pomáhají dětem svět objevovat a respektovat

Kutná Hora /ROZHOVOR/ - V centru Kutné Hory se nachází malý dětský ostrůvek. Hlídají ho rybky vymalované pod klenbou stropu a je v něm plno hraček, her a zábavy. Nahlédli jsme do dětského hlídacího centra Bublinka, které během hlídání poskytuje dětem ve věku od 3 do 7 let klidné, bezpečné rodinné prostředí.

Zabijačka: z čuníka si udělali tlačenku a jelítka

Hluzov /FOTOGALERIE/ - Zimní měsíce neznamenají jen začátek plesové sezony, ale i období domácích zabijaček. Tato tradice, která je na vesnicích stále velmi populární, se samozřejmě nevyhýbá ani obcím na Hranicku.

Nejlepší byla loni Bohéma. Midway propadla

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kuchaři v brněnských restauracích se učí vařit podle módních gastronomických trendů. V prvním letošním díle seriálu Test restaurací se na tom shodují tři brněnští šéfkuchaři, kteří pro Brněnský deník Rovnost hodnotí restaurace v seriálu Test restaurací. Zároveň vybrali nejlepší a nejhorší podniky hodnocené v loňském roce.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Kláry Boháčkové na Hovězího draka byl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu žádán.

Ministerstvo: Nevyužíváte sociálního systému...

Liberec – Úřední obsílka málokdy zvěstuje něco dobrého. V tomto konkrétním případě sdělila více než patnácti stovkám Liberečanů, kteří se starají o staré či postižené lidi, že namísto dvoutisícové částky dostanou u poštovního okénka napříště jen osm stovek.

Vánoční příprava: jak vyzdobit štědrovečerní tabuli

Příprava vánočního stolu je každoročním rituálem snad ve všech domácnostech. Její součástí není jen vaření, ale i výzdoba tabule. Právě vkusně připravený stůl může vyvolat nejen chuť k jídlu, ale i tu správnou vánoční náladu. Proto se při jeho přípravě nebojte popustit uzdu fantazii.

Šumavský pivovar vrátil do města tradici

Vimperk /FOTOGALERIE/ – Za necelé čtyři měsíce existence už si do malého pivovaru v centru Vimperku našli cestu stálí hosté. Jaké byly začátky a o jaké pivo ze Šumavského pivovaru mají hosté největší zájem? I na to odpovídal Deníku jeho spoluvlastník Ivan Hojdar.

Vánoční příprava: jak vyzdobit štědrovečerní tabuli

ČR - Příprava vánočního stolu je každoročním rituálem snad ve všech domácnostech. Její součástí není jen vaření, ale i výzdoba tabule. Právě vkusně připravený stůl může vyvolat nejen chuť k jídlu, ale i tu správnou vánoční náladu. Proto se při jeho přípravě nebojte popustit uzdu fantazii.

Šumavský pivovar vrátil do města tradici

Vimperk /FOTOGALERIE/ – Za necelé čtyři měsíce existence už si do malého pivovaru v centru Vimperku našli cestu stálí hosté. Jaké byly začátky a o jaké pivo ze Šumavského pivovaru mají hosté největší zájem? I na to odpovídal Deníku jeho spoluvlastník Ivan Hojdar.

Zajímavý rekord: litr piva vyrobí z 3,3 litrů vody

Ostrava - Ostravští pivovarníci zefektivnili proces vaření piva v oblasti nakládání s vodou. Na první pohled to může vypadat jako nesmysl, ale pivovar Ostravar dosáhl v listopadu historického rekordu, když k výrobě jednoho litru piva potřeboval pouhých 3,3 litru vody.

Zajímavý rekord: litr piva vyrobí z 3,3 litrů vody

Ostrava – Ostravští pivovarníci zefektivnili proces vaření piva v oblasti nakládání s vodou. Na první pohled to může vypadat jako nesmysl, ale pivovar Ostravar dosáhl v listopadu historického rekordu, když k výrobě jednoho litru piva potřeboval pouhých 3,3 litru vody.

Natáčení bylo náročné, vzpomíná Krupíková

Svratka – Vítězkou pořadu Prostřeno!, jehož štáb zavítal minulý týden na Vysočinu, se s přehledem stala třicetiletá trenérka sportovního aerobiku a jógy, Lenka Krupíková ze Svratky na Žďársku.

Blanka Krotilová, ředitelka Tyflocentra: Kolegyni dělám oči

Ústí nad Labem – Práce s nevidomými a slabozrakými může být pěkně náročná. „Po devíti letech bych od nich ale už nemohla odejít. Kdyby mě tato práce nebavila, tak bych ji nedělala,“ říká Blanka Krotilová, ředitelka ústeckého Tyflocentra.

Hasiči zachránili muže z hořícího bytu

Kladno - Plameny, zápach, dým, přiotrávení lidé a nakonec potopa. Taková je bilance požáru, který zachvátil v pátek několikapatrový dům v Kladně - Kročehlavech.

Šest hodin u plotny s kuchařem

Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.

Pekelné besedy o čertech v knihovně

Krnov -Čerti k začátku prosince neodmyslitelně patří. Proto se dětské oddělení městské knihovny v Krnově zaměřilo právě na ně. Nejprobíranější postavou zde byl čert Pepiáš.