Brno /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Co má společného copatá Wednesday ze strašidelné komedie Addamsova rodina, děda Komárek z filmu na Na samotě u lesa a japonská gejša? Například to, že díky nim může vzniknout špičkový oběd.
Královéhradecko, Trutnov – Více než půl hodiny trvalo čtení obžaloby v případu výrobců a distributorů pervitinu, kteří včera stanuli před Krajským soudem v Hradci Králové.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Inspiraci ve specialitě podniku, řízku po mlynářsku, našel majitel restaurace ve Vídni. V Brně však host dostane víc strouhanky než masa.
Domažlice /FOTOGALERIE/ -Vůně ovaru, jelítek, jitrnic i tlačenky se v sobotu linula ze dvora vinotéky v domažlické Vodní ulici. Bylo to neklamné znamení, že hlavním sortimentem v nabídce tentokrát nebude mok z hroznů.
Kutná Hora /ROZHOVOR/ - V centru Kutné Hory se nachází malý dětský ostrůvek. Hlídají ho rybky vymalované pod klenbou stropu a je v něm plno hraček, her a zábavy. Nahlédli jsme do dětského hlídacího centra Bublinka, které během hlídání poskytuje dětem ve věku od 3 do 7 let klidné, bezpečné rodinné prostředí.
Pardubice – /RECEPT/ - Nový projekt Pardubického deníku „Vaříme s Deníkem“ již co nevidět začne! Výběrovými kritérii prošlo několik desítek zájemců a zájemkyň.
Pardubice – Nový projekt Pardubického deníku „Vaříme s Deníkem“ již co nevidět začne! Termín uzávěrky již vypršel a výběrovým sítem nakonec prošla pětice soutěžících.
Hluzov /FOTOGALERIE/ - Zimní měsíce neznamenají jen začátek plesové sezony, ale i období domácích zabijaček. Tato tradice, která je na vesnicích stále velmi populární, se samozřejmě nevyhýbá ani obcím na Hranicku.
Hluzov – Zimní měsíce neznamenají jen začátek plesové sezóny, ale i období domácích zabijaček. Tato tradice, která je na vesnicích stále velmi populární, se samozřejmě nevyhýbá ani obcím na Hranicku.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kuchaři v brněnských restauracích se učí vařit podle módních gastronomických trendů. V prvním letošním díle seriálu Test restaurací se na tom shodují tři brněnští šéfkuchaři, kteří pro Brněnský deník Rovnost hodnotí restaurace v seriálu Test restaurací. Zároveň vybrali nejlepší a nejhorší podniky hodnocené v loňském roce.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Kláry Boháčkové na Hovězího draka byl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu žádán.
Liberec – Úřední obsílka málokdy zvěstuje něco dobrého. V tomto konkrétním případě sdělila více než patnácti stovkám Liberečanů, kteří se starají o staré či postižené lidi, že namísto dvoutisícové částky dostanou u poštovního okénka napříště jen osm stovek.
Olomouc – Čtvrt kilogramu pervitinu měl podle obžaloby prodat osmadvacetiletý muž z Olomouce, někdejší nadějný fotbalista, který sám užíval drogy. Ve středu stanul před krajským soudem v Olomouci, hrozí mu až 12 let vězení.
Východní Čechy - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Východní Čechy - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Příprava vánočního stolu je každoročním rituálem snad ve všech domácnostech. Její součástí není jen vaření, ale i výzdoba tabule. Právě vkusně připravený stůl může vyvolat nejen chuť k jídlu, ale i tu správnou vánoční náladu. Proto se při jeho přípravě nebojte popustit uzdu fantazii.
Vimperk /FOTOGALERIE/ – Za necelé čtyři měsíce existence už si do malého pivovaru v centru Vimperku našli cestu stálí hosté. Jaké byly začátky a o jaké pivo ze Šumavského pivovaru mají hosté největší zájem? I na to odpovídal Deníku jeho spoluvlastník Ivan Hojdar.
ČR - Příprava vánočního stolu je každoročním rituálem snad ve všech domácnostech. Její součástí není jen vaření, ale i výzdoba tabule. Právě vkusně připravený stůl může vyvolat nejen chuť k jídlu, ale i tu správnou vánoční náladu. Proto se při jeho přípravě nebojte popustit uzdu fantazii.
Vimperk /FOTOGALERIE/ – Za necelé čtyři měsíce existence už si do malého pivovaru v centru Vimperku našli cestu stálí hosté. Jaké byly začátky a o jaké pivo ze Šumavského pivovaru mají hosté největší zájem? I na to odpovídal Deníku jeho spoluvlastník Ivan Hojdar.
Ostrava - Ostravští pivovarníci zefektivnili proces vaření piva v oblasti nakládání s vodou. Na první pohled to může vypadat jako nesmysl, ale pivovar Ostravar dosáhl v listopadu historického rekordu, když k výrobě jednoho litru piva potřeboval pouhých 3,3 litru vody.
Ostrava – Ostravští pivovarníci zefektivnili proces vaření piva v oblasti nakládání s vodou. Na první pohled to může vypadat jako nesmysl, ale pivovar Ostravar dosáhl v listopadu historického rekordu, když k výrobě jednoho litru piva potřeboval pouhých 3,3 litru vody.
Svratka – Vítězkou pořadu Prostřeno!, jehož štáb zavítal minulý týden na Vysočinu, se s přehledem stala třicetiletá trenérka sportovního aerobiku a jógy, Lenka Krupíková ze Svratky na Žďársku.
Ústí nad Labem – Práce s nevidomými a slabozrakými může být pěkně náročná. „Po devíti letech bych od nich ale už nemohla odejít. Kdyby mě tato práce nebavila, tak bych ji nedělala,“ říká Blanka Krotilová, ředitelka ústeckého Tyflocentra.
Patříte k ženám, které si nedovedou představit krásné Vánoce bez velikého úklidu? Vyčítáte si, že ačkoli svátky jsou za dveřmi, vy jste příbytek vysmýčit nestihly?
Kladno - Plameny, zápach, dým, přiotrávení lidé a nakonec potopa. Taková je bilance požáru, který zachvátil v pátek několikapatrový dům v Kladně - Kročehlavech.
Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.
Krnov -Čerti k začátku prosince neodmyslitelně patří. Proto se dětské oddělení městské knihovny v Krnově zaměřilo právě na ně. Nejprobíranější postavou zde byl čert Pepiáš.