Ohlášené zdražení zemního plynu už od šestého měsíce bezmála o deset procent pro domácnosti vede řadu lidí z rodinných domků k úvahám o tom, že by mohli oprášit své kotle na tuhá paliva, a uvažují o nákupu uhlí a dřeva.
Kraj− Ohlášené zdražení zemního plynu už od šestého měsíce bezmála o deset procent pro domácnosti vede řadu lidí z rodinných domků k úvahám o tom, že by mohli oprášit své kotle na tuhá paliva, a uvažují o nákupu uhlí a dřeva.
Ostrava − Ohlášené zdražení zemního plynu už od šestého měsíce bezmála o deset procent pro domácnosti vede řadu lidí z rodinných domků k úvahám o tom, že by mohli oprášit své kotle na tuhá paliva, a uvažují o nákupu uhlí a dřeva.
Ostrava − Ohlášené zdražení zemního plynu už od šestého měsíce bezmála o deset procent pro domácnosti vede řadu lidí z rodinných domků k úvahám o tom, že by mohli oprášit své kotle na tuhá paliva, a uvažují o nákupu uhlí a dřeva.
Karviná – Historie pohostinského zařízení na rohu dnešních ulic Fryštátská a Karola Sliwky v Karviné-Fryštátě se začala psát před více než 150 lety. Klasický hostinec s výčepem tu už stál kolem roku 1850. Jeho prvními provozovateli byli manželé Aufrichtovi.
Svitavy /S DENÍKEM UŠETŘÍTE/ – Letní prázdniny se rychle blíží. Pokud chcete své dítě poslat na letní tábor, je právě teď nejvyšší čas se po nějakém poohlédnout.
Bruntál /FOTOGALERIE/ – Praktické maturity má desítka kuchařů a číšníků bruntálské Střední odborné školy za sebou, odpondělkase pustili do maturit státních.
ČR - Průměrná roční spotřeba sladkovodních ryb v Česku loni vzrostla na 1,415 kilogramu na osobu z předchozích 1,37 kg. Vyplývá to z odhadu Rybářského sdružení ČR, který bere v potaz ryby získané produkčním chovem i lovem na udici.
Průměrná roční spotřeba sladkovodních ryb v Česku loni vzrostla na 1,415 kilogramu na osobu z předchozích 1,37 kg. Vyplývá to z odhadu Rybářského sdružení ČR, který bere v potaz ryby získané produkčním chovem i lovem na udici.
Střední Morava – Ve většině domácností patří maso k základním surovinám při přípravě pokrmů. Dobrá kuchyně se neobejde bez kvalitních surovin. Jak ale poznat dobré maso, které kupujeme v supermarketech? Není to jednoduché, říká odborník.
Moravskoslezský kraj − Zákazníkům RWE z řad domácností se od prvního června zvýší konečné ceny zemního plynu v průměru o 9,5 procenta. Za zdražení může podle plynařů dramatický nárůst cen ropy v posledních šesti měsících.
Olomouc – Jméno špičkového kuchaře Petra Zučka, který má zkušenost z londýnského hotelu s michellinskou hvězdou, bude hlavním lákadlem nových kurzů vaření. Pořádá je společnost Algraf Media a první kurz otvírá už v tomto týdnu v olomouckém NH hotelu, kde Zuček působí jako šéfkuchař. Účastníci se naučí připravit salát z kachních prsou nebo mořského vlka na houbovém rizotu.
Praha – Bývalý zastupitel Prahy 9 za ČSSD Petr Müller, který je ve vazbě kvůli neoprávněnému nakládání s psychotropními látkami a jedy, získá status spolupracujícího obviněného. Dohodl se na tom jeho advokát s policií.
Zlín /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Vůně domácích salámů a klobásek prolnutá vůni guláše či zrajícího sýru. Taková směsice nejenom vůní, ale i chutí se prolínala Divadelní ulicí ve Zlíně.
Přerov – Práci a zručnost mladých kuchařů i zkušených šéfkuchařů z několika zemí budou moci obdivovat všichni, kdo se v sobotu čtrnáctého května objeví v areálu přerovského gastrocentra. Již po deváté se tu uskuteční mezinárodní soutěž „Moravský kuchař“. Na letošním ročníku své umění představí celkem dvacet kuchařů z pěti států.
Jindřichův Hradec – Cenu Dobrá parta, která se uděluje týmům dobrovolníku při předávání cen Křesadlo, si letos odnesl také jindřichohradecký tým SK Kapři.
Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.
Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Skladatelka voňavého prádla. To je první knížka Martiny Formanové, která se dočkala tří vydání a teď ji nabízí Supraphon jako audioknihu, kterou namluvila Tatiana Vilhelmová. Autorka ji napsala před devíti lety, v době, kdy už žila v americkém Connectitutu jako manželka Miloše Formana a matka dvojčat. S Martinou Formanovou jsme si v rozhovoru povídaly o její knížce vydané na CD, amerických mužích a vaření pro jejího muže, slavného režiséra Miloše Formana…
Chebsko –Mykologičtí odborníci navíc očekávají brzký výskyt dalších jedlých hub. Těšit se tak můžeme na choroše sírové i šupinaté, závojenky podtrnky, pečárky, hlívy plicní, špičky obecné a samozřejmě první hřibovité.
Frýdek–Místek – Sedmipatrový panelový dům, který se nachází v Pekařské ulici ve Frýdku-Místku a v němž bydlí devětatřicet domácností, se musel od čtvrtka 27. dubna obejít bez kapky vody.
Ústí nad Labem – Až o tři tisíce ročně si lidé na Ústecku budou muset připlatit za zemní plyn. Jeho cenu totiž od prvního července RWE zvedne o devět a půl procenta.
Královéhradecko /FOTOGALERIE/ – Dva dny zasvěcené společnosti delikátních lahůdek, nápojů a vůbec všeho co souvisí s gastronomií, přinesl druhý ročník přehlídky Gurmán festival, v hradeckém Festivalparku.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Dva dny zasvěcené společnosti delikátních lahůdek, nápojů a vůbec všeho co souvisí s gastronomií, přinesl druhý ročník přehlídky Gurmán festival, v hradeckém Festivalparku.
Morava – Zkoušeli jste si vyrobit pravé domácí máslo? Že ne? S prvním dílem seriálu Škola vaření máte jedinečnou možnost vrátit se do časů našich babiček a prababiček, které si domácí máslo pravidelně stloukávaly a mazaly na čerstvý chléb. Přečtěte si vše, co o másle potřebujete vědět.
Litomyšl – Za chutí pravého maďarského guláše vyrazily v sobotu desítky gurmánů do restaurace Veselka. László Mókos zde se svými přáteli ukázal, jak se připravuje tato nefalšovaná maďarská specialita.
Hluk /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Největší událostí letošních Velikonoc v Hluku se stal křest kuchařské knihy Marie Lekešové s názvem Opomíjená jídla a zvyky. Slavnostní akt se konal o velikonoční neděli od patnácti hodin v místních památkových domcích.
Východní Čechy - Vajíčka, vajíčka a zase vajíčka. V období velikonočních svátků je kupujeme na kopy. Jsou všude, kam se podíváte. Víte ale, jak je skladovat a barvit? Nebo jak je bezpečně konzumovat?
Pasov – Německo oslavilo v sobotu Den německého piva – u příležitosti 495. „narozenin“ zákona čistoty při vaření tohoto nápoje. Pasovský deník k tomu připomněl několik zajímavostí.
Příbram /FOTO/ -Vůně obilovin, luštěnin a zeleniny zpracovaných do chutného, zdravého, teplého pokrmu se ve čtvrteklinula ze školní jídelny K Zátiší. Nebylo divu. Konal se tam totiž Biojarmark.
Příbram - Kdo už se nemůže dočkat, až se v Příbrami rozjedou farmářské trhy, může si zatím plnými doušky užít školní biojarmark.
Koná se užve čtvrtekod 13 do 17 hodin ve školní jídelně K Zátiší vedle Základní školy Jiráskovy sady v Příbrami.
Vajíčka, vajíčka a zase vajíčka. V období velikonočních svátků je kupujeme na kopy. Jsou všude, kam se podíváte. Víte ale, jak je skladovat a barvit? Nebo jak je bezpečně konzumovat?
Brno /FOTOGALERIE/ – Bohatá pěna, příjemná hořkost, správný říz a hlavně zelená barva. I tak může vypadat pivo. To původní začali vařit v brněnském pivovaru Starobrno před šesti lety a jeho obliba i navzdory neobvyklé barvě vzrůstá. Také proto, že milovníci piva jej mohou ochutnat jen jednou ročně. Na Zelený čtvrtek.