
Mužů na mateřské přibývá
Kroměřížsko – Přebalování, krmení, vaření, koupání a uspávání dětí, do toho všeho pak ještě úklid domácnosti.
Kroměřížsko – Přebalování, krmení, vaření, koupání a uspávání dětí, do toho všeho pak ještě úklid domácnosti.
Uherské Hradiště – Jeden vyhodil na ulici křečka, druhý pořád telefonuje, třetí se slepě zastává syna a čtvrtá černochů v Africe – prostě dokonalý guláš.
Kroměřížsko – Přebalování, krmení, vaření, koupání a uspávání dětí, do toho všeho pak ještě úklid domácnosti.
Jindřichův Hradec – Centrum pobytových a ambulantních sociálních služeb Bobelovka v Jindřichově Hradci poskytuje sociální služby lidem s mentálním, případně kombinovaným postižením v denním a týdenním stacionáři a celoročním domově pro osoby se zdravotním postižením.
Milevsko - 2. základní škola J. A. Komenského Milevsko slavnostně otevřela i učebnu pro výuku vaření.
Týnec nad Sázavou – Dětský lékař Josef Zemánek má zcela jiné koníčky, než je smažení, pečení nebo vaření. Jsou jimi především dějepis a hudba.
Cheb – Chebský hrad v uplynulém víkendu ožil nultým ročníkem Chebských hradních slavností. Letos je to právě 710 let od první zmínky o vaření piva ve městě a k tomuto jubileu se organizátoři rozhodli slavnosti uspořádat.
Vranová Lhota – Druhý ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše se minulou sobotu uskutečnil v Hraničkách. Soutěžící pod kotlíky zatopili přesně v pravé poledne.
Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream v Českých Budějovicích se ve středu zatím naposledy stalo součástí poledního menu jídlo podle receptu čtenářky Deníku. Šlo o jubilejní, desátý čtenářský recept. Poslala ho Antonie Brabcová z Pelhřimovska.
Vyškovsko - Na své si o nadcházejícím víkendu přijdou milovníci dobrého jídla a pití i kultury. Nejzajímavější akce nabízejí Slavkovští.
Prachaticko – Dům dětí a mládeže má nabídku zájmových útvarů připravenou.
Jihlava - S příchodem září se kromě vrat škol otevírají také pomyslné brány mimoškolní zájmové činnosti.
Přerov /ROZŠÍŘENO VE 22:07 O 2 VIDEA, FOTOGALERIE, SEZNAM VÍTĚZŮ/ – „Pionýři z Rokytnice, vaří guláš republice,“ takovým sloganem se snažil upoutat na svou pochoutku soutěžní tým z malé obce na Přerovsku, který se v sobotu zúčastnil mistrovství republiky ve vaření kotlíkových gulášů.
Plzeň – „Úplně jako kluci v akci,“ vtipkoval s vařečkou ponořenou do těsta a se zástěrou uvázanou kolem těla mladík Jiří, jeden z účastníků sobotního kurzu vaření z biopotravin v kuchyni plzeňské hotelové školy.
Přerov – Pětatřicet polních kuchyní zaplní v sobotu 11. září přerovské výstaviště při Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Kromě tradičních hovězích a vepřových gulášů se návštěvníci mohou těšit i na méně obvyklé zvěřinové dobroty.
Dolní Němčí /FOTOGALERIE/ – Vůně houstnoucích povidel, muzika doprovázející zpěvy a tanec folkloristů i rozzářené oči dovádějících dětí, s tím vším se bylo možné potkat v sobotu odpoledne v areálu muzea Na Mlýně v Dolním Němčí.
Vyškov /OSOBNOSTI VYŠKOVSKA, ROZHOVOR/ - Vyškovský sládek Dušan Táborský pracuje ve vyškovském pivovaru už šestnáct let. Za tu dobu nasbíral spoustu zkušeností. Stál i u zrodu nových druhů piv.
Olomouc – Botanika, kosmonautika a astronomie, kresba, fyzika ve zdravotnictví či třeba aranžování rostlin. I takové kurzy pro širokou veřejnost nabízí olomoucká Pampaedie – škola zájmového vzdělávání, která je projektem Univerzity Palackého a Olomouckého kraje.
Břestek – Povidly černými jako uhel, trnkovou omáčkou, metyjí s trnkami a mákem, slivovicí prýštící ze suchého švestkového stromu a dalšími trnkovými pochutinami byla v sobotu provoněná sportovní hala v Břestku.
Jirkov - Před zámkem Červený hrádek to v sobotu opět vonělo starou dobrou českou svíčkovou. Konal se tam 15. ročník Mistrovství ČR ve vaření svíčkové a Moravský den.
Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.
Petrov - Další, v pořadí už třetí ročník gurmánské soutěže, nesoucí název Petrovský kotlík čeká na všechny milovníky guláše už tuto sobotu. Podle starosty obce Ladislava Krůtila se letos přihlásilo hned devět soutěžních družstev, která si chtějí poměřit svůj kuchařský um.
Přerov – Pětatřicet polních kuchyní zaplní v sobotu 11. září přerovské výstaviště při Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Kromě tradičních hovězích a vepřových gulášů se návštěvníci mohou těšit i na méně obvyklé zvěřinové dobroty.
Přerov – Pětatřicet polních kuchyní zaplní v sobotu 11. září přerovské výstaviště při Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Kromě tradičních hovězích a vepřových gulášů se návštěvníci mohou těšit i na méně obvyklé zvěřinové dobroty.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.
Rychnovsko – Začátkem školního roku děti navštěvují zájmové kroužky v Domech dětí a mládeže.
Mladá Boleslav - Závada na vodovodním řadu vErbenově ulici odřízla část města od tekoucí vody.
Uničov – Archeologické průzkumy v Olomoucké ulici v Uničově přinesly už po několika dnech první plody. Archeologům se podařilo odkrýt studnu, ale i další pozoruhodné předměty, které mohou poodhalit tajemství života uničovských měšťanů.
Ústí nad Labem /SERIÁL PROFESIONÁLKY/ – Čtenáři znají její jméno především z novinových článků. Je rodilou Ústečankou. Práci tiskové mluvčí ústeckého magistrátu vykonává dva roky. Ivana Solničková je opravdovou profesionálkou, umí odpovědět novinářům jak na příjemné otázky, tak i na ty méně příjemné.
Stříbro – Práce jako každá jiná, ale ne každý by ji zřejmě dokázal dělat. Je to totiž o ovládání emocí a smutku. Řeč je o řečnících na pohřbech. O této práci nám více řekla Iva Pauknerová ze Stříbra.
Dolní Němčí /FOTOGALERIE/ – Milovníci kulinářských lahůdek, ale nejen oni, kteří se v sobotu odpoledne nechali zlákat na kulturně-ekologickou akci s názvem Mezi horami do muzea Na Mlýně v Dolním Němčí, si jistě přišli na své.
Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Poděbradské slavnosti od pátku do neděle, stejně tak narozeniny Českého rozhlasu Region.
Malečov /AKTUALIZOVÁNO/ – Všeho moc škodí. Včetně skvělé svíčkové s knedlíkem. O tom se měli přesvědčit otesánci z Malečova. Při soutěži v pojídání knedlíků se svíčkovou na čas. Sobotní soutěž má na svědomí sdružení Občané Malečovska.
Plzeň - Restaurace Lesní zátiší získalo titul Hospůdka roku 2010 čtenářů Plzeňského deníku. O titul soupeřilo 56 hospůdek z celého Plzeňska, čtenáři dali nejvíce hlasů právě Lesnímu zátiší, které se zúčastnilo i natáčení pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem.
Velký Rybník, Hroznětín –Minipivovary v Karlovarském kraji navštěvují lidé z celé České republiky, ale i ze zahraničí.
Uherský Brod – Kroky všech milovníků lahodného pivního moku by měly o víkendu vést do areálu Janáčkova pivovaru v Uherském Brodě. Ten pořádá každoroční Pivovarské slavnosti, které začínají už dnes v pátek 27. srpna zahřívací akcí „Janáčkův bigbít“.
Brno /FOTOGALERIE/ – „To jsou zmatky. Vůbec nevíme, kde co je,“ směje se tmavovláska v kuchařské uniformě, zatímco obratně vmíchává pudinkový prášek do mléka.
Brno /FOTOGALERIE/ – „To jsou zmatky. Vůbec nevíme, kde co je,“ směje se tmavovláska v kuchařské uniformě, zatímco obratně vmíchává pudinkový prášek do mléka.
Jičín - Přístavba za šest milionů korun zvětšila kapacitu jičínského zařízení. V září se sem nastěhuje sedm nových klientů.
Heřmanov - Ten největší nepořádek jsme už uklidili, ale další potřebné práce bez pomoci těžké techniky už nezvládneme.
Strání – Premiérový ročník soutěže o mistra ve vaření kotlíkového guláše se v sobotu 21. srpna uskutečnil ve Strání. V areálu Na Plantáži si to mezi sebou rozdalo šest dvou až pětičlenných týmů.
Cheb – Policisté vědí zatím o třech lidech, kteří v domě byli. Jeden stále bojuje o život v popáleninovém centru.
Jívová – Těžkou hlavu mají v Jívové, kde již měsíc teče z vodovodu špatná voda, a obyvatelé musejí chodit k cisternám. Po prázdninové pauze v pondělí otevírá mateřská škola a ve školní jídelně základní školy potřebují začít vařit. Voda z kohoutku ale není vhodná ani na mytí nádobí, natož na vaření.
Vimperk - Dnes se v sedmnáct hodin uskuteční slavnostní degustace vimperského piva v novém soukromém Šumavském pivovaru.
Strání – Libá vůně guláše provoní moravsko-slovenské pomezí už tento víkend. Bowling Magdalena (BM) ve Strání zve všechny milovníky a kuchaře této původně maďarské pochoutky na dvoudenní party, která začíná v pátek 20. srpna od 18 hodin.
Cheb - Policisté vědí zatím o třech lidech, kteří v domě byli. Jeden stále bojuje o život v popáleninovém centru
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Jiřina Kasalová s receptem na Staročeské domácí kotlety.
Cheb - Krušnou noc zažili záchranáři v Chebu. V Pivovarské ulici hořel byt v domě u bývalého autobazaru. Podle neoficiálních informací měla vybuchnout varna pervitinu.
Dvůr Králové – Místní pivovar Tambor se zaměřuje nejen na tradiční výrobu českého piva, ale také na ekologii svého provozu. Minulý týden proto uvedl do provozu fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 60 kW.
Dvůr Králové – Místní pivovar Tambor se zaměřuje nejen na tradiční výrobu českého piva, ale také na ekologii svého provozu. Minulý týden proto uvedl do provozu fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 60 kW.