Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Vaříme s Deníkem: Krůtí maso po staročesku

Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream v Českých Budějovicích se ve středu zatím naposledy stalo součástí poledního menu jídlo podle receptu čtenářky Deníku. Šlo o jubilejní, desátý čtenářský recept. Poslala ho Antonie Brabcová z Pelhřimovska.

Slavkov láká na burčák a gulášek

Vyškovsko - Na své si o nadcházejícím víkendu přijdou milovníci dobrého jídla a pití i kultury. Nejzajímavější akce nabízejí Slavkovští.

Mistři kotlíků změřili v Přerově síly

Přerov /ROZŠÍŘENO VE 22:07 O 2 VIDEA, FOTOGALERIE, SEZNAM VÍTĚZŮ/ – „Pionýři z Rokytnice, vaří guláš republice,“ takovým sloganem se snažil upoutat na svou pochoutku soutěžní tým z malé obce na Přerovsku, který se v sobotu zúčastnil mistrovství republiky ve vaření kotlíkových gulášů.

Kurzy vaření frčí i v Plzni

Plzeň – „Úplně jako kluci v akci,“ vtipkoval s vařečkou ponořenou do těsta a se zástěrou uvázanou kolem těla mladík Jiří, jeden z účastníků sobotního kurzu vaření z biopotravin v kuchyni plzeňské hotelové školy.

Výstaviště obsadí mistři guláše, zahraje i Katapult

Přerov – Pětatřicet polních kuchyní zaplní v sobotu 11. září přerovské výstaviště při Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Kromě tradičních hovězích a vepřových gulášů se návštěvníci mohou těšit i na méně obvyklé zvěřinové dobroty.

Povidla vařily Tetičky ve starobylé černé kuchyni

Dolní Němčí /FOTOGALERIE/ – Vůně houstnoucích povidel, muzika doprovázející zpěvy a tanec folkloristů i rozzářené oči dovádějících dětí, s tím vším se bylo možné potkat v sobotu odpoledne v areálu muzea Na Mlýně v Dolním Němčí.

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

Nejlepší guláš Petrova letos ohodnotí porota

Petrov - Další, v pořadí už třetí ročník gurmánské soutěže, nesoucí název Petrovský kotlík čeká na všechny milovníky guláše už tuto sobotu. Podle starosty obce Ladislava Krůtila se letos přihlásilo hned devět soutěžních družstev, která si chtějí poměřit svůj kuchařský um.

Festival guláše a piva ovládne výstaviště. Soutěžte o vstupenky

Přerov – Pětatřicet polních kuchyní zaplní v sobotu 11. září přerovské výstaviště při Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Kromě tradičních hovězích a vepřových gulášů se návštěvníci mohou těšit i na méně obvyklé zvěřinové dobroty.

Festival guláše a piva ovládne výstaviště. Soutěžte o vstupenky

Přerov – Pětatřicet polních kuchyní zaplní v sobotu 11. září přerovské výstaviště při Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. Kromě tradičních hovězích a vepřových gulášů se návštěvníci mohou těšit i na méně obvyklé zvěřinové dobroty.

HLASUJTE: Vařili jsme králičí medajlonky. Měly úspěch

Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.

Archeologové objevili v Uničově stovky let starou studnu

Uničov – Archeologické průzkumy v Olomoucké ulici v Uničově přinesly už po několika dnech první plody. Archeologům se podařilo odkrýt studnu, ale i další pozoruhodné předměty, které mohou poodhalit tajemství života uničovských měšťanů.

Tisková mluvčí města: Pořád se učím a miluji vaření

Ústí nad Labem /SERIÁL PROFESIONÁLKY/ – Čtenáři znají její jméno především z novinových článků. Je rodilou Ústečankou. Práci tiskové mluvčí ústeckého magistrátu vykonává dva roky. Ivana Solničková je opravdovou profesionálkou, umí odpovědět novinářům jak na příjemné otázky, tak i na ty méně příjemné.

Někdy mám slzy na krajíčku a moc to bolí

Stříbro – Práce jako každá jiná, ale ne každý by ji zřejmě dokázal dělat. Je to totiž o ovládání emocí a smutku. Řeč je o řečnících na pohřbech. O této práci nám více řekla Iva Pauknerová ze Stříbra.

Dolní Němčí provoněl švýcarský sýr i alpská káva

Dolní Němčí /FOTOGALERIE/ – Milovníci kulinářských lahůdek, ale nejen oni, kteří se v sobotu odpoledne nechali zlákat na kulturně-ekologickou akci s názvem Mezi horami do muzea Na Mlýně v Dolním Němčí, si jistě přišli na své.

FOTOGALERIE: Svíčková s knedlem už soutěžícím lezla krkem

Malečov /AKTUALIZOVÁNO/ – Všeho moc škodí. Včetně skvělé svíčkové s knedlíkem. O tom se měli přesvědčit otesánci z Malečova. Při soutěži v pojídání knedlíků se svíčkovou na čas. Sobotní soutěž má na svědomí sdružení Občané Malečovska.

Jídlo musí být jako od maminky, říká oceněná hostinská

Plzeň - Restaurace Lesní zátiší získalo titul Hospůdka roku 2010 čtenářů Plzeňského deníku. O titul soupeřilo 56 hospůdek z celého Plzeňska, čtenáři dali nejvíce hlasů právě Lesnímu zátiší, které se zúčastnilo i natáčení pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem.

Hastrman je v kraji oblíbený

Velký Rybník, Hroznětín –Minipivovary v Karlovarském kraji navštěvují lidé z celé České republiky, ale i ze zahraničí.

Pivovarské slavnosti ovládnou Uherský Brod

Uherský Brod – Kroky všech milovníků lahodného pivního moku by měly o víkendu vést do areálu Janáčkova pivovaru v Uherském Brodě. Ten pořádá každoroční Pivovarské slavnosti, které začínají už dnes v pátek 27. srpna zahřívací akcí „Janáčkův bigbít“.

Kotlíkové guláše všeho druhu provoněly Strání

Strání – Premiérový ročník soutěže o mistra ve vaření kotlíkového guláše se v sobotu 21. srpna uskutečnil ve Strání. V areálu Na Plantáži si to mezi sebou rozdalo šest dvou až pětičlenných týmů.

Jívová má trable s vodou, chybí i cisterna pro školku

Jívová – Těžkou hlavu mají v Jívové, kde již měsíc teče z vodovodu špatná voda, a obyvatelé musejí chodit k cisternám. Po prázdninové pauze v pondělí otevírá mateřská škola a ve školní jídelně základní školy potřebují začít vařit. Voda z kohoutku ale není vhodná ani na mytí nádobí, natož na vaření.

Gulášový maraton nabídnou o víkendu ve Strání

Strání – Libá vůně guláše provoní moravsko-slovenské pomezí už tento víkend. Bowling Magdalena (BM) ve Strání zve všechny milovníky a kuchaře této původně maďarské pochoutky na dvoudenní party, která začíná v pátek 20. srpna od 18 hodin.

Vařili jsme recept Ústeckého deníku: Pochutnali si všichni

Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Jiřina Kasalová s receptem na Staročeské domácí kotlety.

Pijte pivo Tambor, budete tak šetřit i přírodu

Dvůr Králové – Místní pivovar Tambor se zaměřuje nejen na tradiční výrobu českého piva, ale také na ekologii svého provozu. Minulý týden proto uvedl do provozu fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 60 kW.

Pijte pivo Tambor, budete tak šetřit i přírodu

Dvůr Králové – Místní pivovar Tambor se zaměřuje nejen na tradiční výrobu českého piva, ale také na ekologii svého provozu. Minulý týden proto uvedl do provozu fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 60 kW.

REPORTÁŽ: Výletní hospoda? Pavučiny, ticho a feťácké zátiší...

Chomutov - Brána od silnice je otevřená tak akorát, aby se tudy protáhl jeden člověk. Možná i proto mám pocit, jakobych se někam vkrádal. Jenže stačilo by areál obejít – přesně v místě, kde končí cyklostezka, je totiž jen zvednutá závora – tudy by klidně mohly jezdit tanky.

OBRAZEM: Zlobice patří ovčáckým slavnostem

Malhostovice – Takzvané Ovenálie – Ovčácké slavnosti na kopci Zlobice u Malhostovic na Brněnsku láká o tomto víkendu už stovky návštěvníků. K největším lákadlům patřila tuto sobotu ukázka výroby ovčího sýra, stříhání ovcí a zpracování vlny, ovládání ovčáckých psů.

Hlucké domky oživují historii

Hluk /FOTOGALERIE, VIDEA/ – Hlučanům se splní jejich dlouholeté přání. Konečně mají vhodné místo pro uchování svých tradic a prostor, který se stane domovem místních souborů. Na Ulici tradic by totiž dnešním dnem mohla být pokřtěna Rajčovna.