Litomyšl – Milovníci dobrého jídla si tento týden v Litomyšli opravdu přijdou na své. V pondělí totiž začal týdenní festival gurmánů. Místní restaurace vaří podle Magdaleny Dobromily Rettigové.
Litomyšl – Milovníci dobrého jídla si tento týden v Litomyšli opravdu přijdou na své. V pondělí totiž začal týdenní festival gurmánů. Místní restaurace vaří podle Magdaleny Dobromily Rettigové.
Karlov - Třetí ročník amatérské kuchařské soutěže o Zlatý guláš Vysočiny, která se v sobotu konala v motorestu Galerie v Karlově, skončil velkým úspěchem manželského páru z Ostrova nad Oslavou.
Region - Přichází teplé počasí, které lidi nutí pravidelně doplňovat tekutiny. V České republice patří mezi nejoblíbenější nápoje, zejména pak v parných dnech, pivo. Na této straně jsme se proto rozhodli přinést informace o malých pivovarech, které můžete navštívit na Novojičínsku. Protože k funkčním patří v současné době jen pivovar ve Štramberku, přidáváme také informace o malých pivovarech v našem blízkém okolí.
Ostrava – Ve správnou chvíli a na správném místě byli policisté, kteří tento týden kolem půlnoci procházeli městskou částí Ostrava-Zábřeh. Zachránili člověka, který mohl uhořet ve svém bytě. Místo vděku se ale dočkali sprostých nadávek.
Příbram - Pokud jste si dosud mysleli, že člověk s postižením je zcela odkázaný jen na druhé, není tomu tak. Alespoň ne v centru Alka, která pomáhá pečovat o handicapovanou téměř padesátku rodin na Příbramsku.
Putovní kuchyně pořadu Česko na talíři tentokrát zakotvila na náměstí městečka Kyjov, jež se proslavilo krásnými kroji. Jeden památeční má doma i Denisa Domanská, Miss World 2011. Na vaření si ale oblékla kroj pracovní.
Ostrava – Ve správnou chvíli a na správném místě byli policisté, kteří tento týden kolem půlnoci procházeli městskou částí Ostrava-Zábřeh. Zachránili člověka, který mohl uhořet ve svém bytě. Místo vděku se ale dočkali sprostých nadávek.
Příbram – Pokud jste si dosud mysleli, že člověk s postižením je zcela odkázaný jen na druhé, není tomu tak. Alespoň ne v Alce, která pomáhá pečovat o handicapovanou téměř padesátku rodin na Příbramsku.
Českobudějovicko – Škola magie, let zručnosti či průvod čarodějnic čeká na všechny, kdo se v pondělí nechají inspirovat tajemným světem kouzel. Na slet čarodějnic se můžete vypravit hned na několik míst v regionu.
Prostějovsko – Po technické soli a falešném kakau dorazila do České republiky další zajímavá polská potravina. Pekařské výrobky ze sušených vajec promořených bakteriemi salmonely. V jednom z obchodních řetězců zachytila potravinářská inspekce závadné suchary. Pokud se však člověk soustředí na produkty regionálních výrobců, měl by mít podle odborníků větší šanci, že potraviny budou v pořádku.
Nová Paka – Pětačtyřicet minut napětí, soustředění a využití maxima vědomostí. Tak prožívali žáci základních škol perné minuty přijímacích řízení na střední školy, které absolvovali v pondělí a úterý.
Cheb - Studenti i učitelé z Integrované střední školy (ISŠ) v Chebu měli možnost si vyzkoušet práci se světoznámým šéfkuchařem, který jim ukázal možné variace známých jídel i různé grify a další zlepšováky
Východní Čechy - Každý týden zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Vranovice – Osmadvacetistupňové pivo točené do sklenic na víno, devět druhů guláše, dvaašedesát vzorků vín nebo štrůdly, po kterých se jen zaprášilo. Sedmý ročník Vranovického jara si návštěvníci užili rozmanitě. Nejen z Vranovic na Brněnsku jich tam dorazilo přes čtyři sta.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Tachov – Temperamentní taneční i pěvecká vystoupení žáků Základní školy v Jilemnického ulici v Tachově uzavřela čtrnáctidenní tématické vyučování zaměřené na život romské menšiny. Začalo 8. dubna, kdy je připomínán Mezinárodní den Romů a akci nazvali Sar sal, což je v překladu Jak se máš.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Domažlicko, Šitbořice /ROZHOVOR/ - Muž, který pamatuje domažlický pivovar v jeho lepších letech, by nad ním hůl nelámal. K vaření piva se vrátil alespoň ´v malém´.
Pelhřimov – „Do mísy nasypte jeden a půl hrnku hladké mouky a hrnek pískového cukru,“ dávala Jaroslava Oumarová při kroužku vaření pokyny dvěma školákům, kteří si zrovna připravili mísy k přípravě těsta na vláčný americký čokodortík.
Kyjov - Jako předstupeň úplné samostatnosti nabízí kyjovský Domov Horizont svým mentálně postiženým klientům takzvané podporované bydlení. Funguje dva roky a nyní má za sebou první velký úspěch – tři z klientů se přestěhovali do města a začali žít zcela samostatně.
Liberecký kraj - Pro pověrčivé není pátek třináctého zrovna ideálním dnem pro vážná rozhodnutí. Ti často hází neúspěchy na zmíněné datum. Hasiči naopak v pátek slavili. Na pátek 13. dubna připadl Den požární bezpečnosti. Ten pravidelně vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků v některý z pátků třináctého.
Jihlava – Každou středu se z přízemí pavilonu Oddělení dlouhodobě nemocných Nemocnice Jihlava line příjemná vůně. V tu dobu tam totiž pacienti vaří a pečou.
Liberecký kraj - Pro pověrčivé není pátek třináctého zrovna ideálním dnem pro vážná rozhodnutí. Ti často hází neúspěchy na zmíněné datum. Hasiči naopak v pátek slavili. Na pátek 13. dubna připadl Den požární bezpečnosti. Ten pravidelně vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků v některý z pátků třináctého.
Malou revolucí v gastronomii nazývají Francouzi techniku přípravy jídla zvanou sous-vide. Za exotickým označením se skrývá „vaření“ potravin ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. To vše při striktně stálé teplotě od 52 °C do 80 °C a více podle druhu pokrmu.
Vratislavice - V roce 1872 zde poprvé otevřeli parostrojní pivovar. Dnes expandoval Konrad do celého světa, v Japonsku a Indii jej prodávají pod jménem Namaste
Vratislavice - V roce 1872 zde poprvé otevřeli parostrojní pivovar. Dnes expandoval Konrad do celého světa, v Japonsku a Indii jej prodávají pod jménem Namaste