Putovní kuchyně pořadu Česko na talíři tentokrát zakotvila na náměstí městečka Kyjov, jež se proslavilo krásnými kroji. Jeden památeční má doma i Denisa Domanská, Miss World 2011. Na vaření si ale oblékla kroj pracovní.
Ostrava – Ve správnou chvíli a na správném místě byli policisté, kteří tento týden kolem půlnoci procházeli městskou částí Ostrava-Zábřeh. Zachránili člověka, který mohl uhořet ve svém bytě. Místo vděku se ale dočkali sprostých nadávek.
Příbram – Pokud jste si dosud mysleli, že člověk s postižením je zcela odkázaný jen na druhé, není tomu tak. Alespoň ne v Alce, která pomáhá pečovat o handicapovanou téměř padesátku rodin na Příbramsku.
Českobudějovicko – Škola magie, let zručnosti či průvod čarodějnic čeká na všechny, kdo se v pondělí nechají inspirovat tajemným světem kouzel. Na slet čarodějnic se můžete vypravit hned na několik míst v regionu.
Prostějovsko – Po technické soli a falešném kakau dorazila do České republiky další zajímavá polská potravina. Pekařské výrobky ze sušených vajec promořených bakteriemi salmonely. V jednom z obchodních řetězců zachytila potravinářská inspekce závadné suchary. Pokud se však člověk soustředí na produkty regionálních výrobců, měl by mít podle odborníků větší šanci, že potraviny budou v pořádku.
Nová Paka – Pětačtyřicet minut napětí, soustředění a využití maxima vědomostí. Tak prožívali žáci základních škol perné minuty přijímacích řízení na střední školy, které absolvovali v pondělí a úterý.
Cheb - Studenti i učitelé z Integrované střední školy (ISŠ) v Chebu měli možnost si vyzkoušet práci se světoznámým šéfkuchařem, který jim ukázal možné variace známých jídel i různé grify a další zlepšováky
Východní Čechy - Každý týden zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Vranovice – Osmadvacetistupňové pivo točené do sklenic na víno, devět druhů guláše, dvaašedesát vzorků vín nebo štrůdly, po kterých se jen zaprášilo. Sedmý ročník Vranovického jara si návštěvníci užili rozmanitě. Nejen z Vranovic na Brněnsku jich tam dorazilo přes čtyři sta.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Tachov – Temperamentní taneční i pěvecká vystoupení žáků Základní školy v Jilemnického ulici v Tachově uzavřela čtrnáctidenní tématické vyučování zaměřené na život romské menšiny. Začalo 8. dubna, kdy je připomínán Mezinárodní den Romů a akci nazvali Sar sal, což je v překladu Jak se máš.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Domažlicko, Šitbořice /ROZHOVOR/ - Muž, který pamatuje domažlický pivovar v jeho lepších letech, by nad ním hůl nelámal. K vaření piva se vrátil alespoň ´v malém´.
Pelhřimov – „Do mísy nasypte jeden a půl hrnku hladké mouky a hrnek pískového cukru,“ dávala Jaroslava Oumarová při kroužku vaření pokyny dvěma školákům, kteří si zrovna připravili mísy k přípravě těsta na vláčný americký čokodortík.
Kyjov - Jako předstupeň úplné samostatnosti nabízí kyjovský Domov Horizont svým mentálně postiženým klientům takzvané podporované bydlení. Funguje dva roky a nyní má za sebou první velký úspěch – tři z klientů se přestěhovali do města a začali žít zcela samostatně.
Liberecký kraj - Pro pověrčivé není pátek třináctého zrovna ideálním dnem pro vážná rozhodnutí. Ti často hází neúspěchy na zmíněné datum. Hasiči naopak v pátek slavili. Na pátek 13. dubna připadl Den požární bezpečnosti. Ten pravidelně vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků v některý z pátků třináctého.
Jihlava – Každou středu se z přízemí pavilonu Oddělení dlouhodobě nemocných Nemocnice Jihlava line příjemná vůně. V tu dobu tam totiž pacienti vaří a pečou.
Liberecký kraj - Pro pověrčivé není pátek třináctého zrovna ideálním dnem pro vážná rozhodnutí. Ti často hází neúspěchy na zmíněné datum. Hasiči naopak v pátek slavili. Na pátek 13. dubna připadl Den požární bezpečnosti. Ten pravidelně vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků v některý z pátků třináctého.
Malou revolucí v gastronomii nazývají Francouzi techniku přípravy jídla zvanou sous-vide. Za exotickým označením se skrývá „vaření“ potravin ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. To vše při striktně stálé teplotě od 52 °C do 80 °C a více podle druhu pokrmu.
Vratislavice - V roce 1872 zde poprvé otevřeli parostrojní pivovar. Dnes expandoval Konrad do celého světa, v Japonsku a Indii jej prodávají pod jménem Namaste
Vratislavice - V roce 1872 zde poprvé otevřeli parostrojní pivovar. Dnes expandoval Konrad do celého světa, v Japonsku a Indii jej prodávají pod jménem Namaste
Znojemsko – Velikonoční trhy plné hudby, výstavy, speciální prohlídky podzemí nebo vaření na hradě Bítov, ale také vycházky do Národního parku Podyjí či zdobení Skořápkovníku. Takový je stručný souhrn předvelikonočních akcí, které si mohou lidé užít první dubnový týden na Znojemsku.
Znojemsko – Velikonoční trhy plné hudby, výstavy, speciální prohlídky podzemí nebo vaření na hradě Bítov, ale také vycházky do Národního parku Podyjí či zdobení Skořápkovníku. Takový je stručný souhrn předvelikonočních akcí, které si mohou lidé užít první dubnový týden na Znojemsku.
Chebsko - Vášniví houbaři z regionu mohou leštit pohory, brousit nožíky a chystat košíky. Smrkové lesy v okolí Chebu už nyní totiž potěší nejen zanícené mykology, ale také kulináře. Hojně tam roste chutná, drobná houbička penízovka smrková.
Uherské Hradiště - Od prvního setkání Dáma klubu uběhlo šest měsíců a za tu dobu jsme se sešli osmkrát. Navštívili jsme zajímavá místa, na kterých se Dáma klub konal, seznámili jsme se se zajímavými tématy a především jsme poznali několik inspirativních osobností.
Ačkoliv je podstata Velikonoc ve všech křesťanských zemích stejná, lidové obyčeje a kulinářské dobroty se liší. Věděli jste třeba, že ve Francii patří k velikonočním tradicím válení vajíček z mírného svahu nebo že v Rusku na rozbíjení skořápek používají hřebíky?