![](https://g.denik.cz/39/6e/policka_sou_uciliste_kuchar_cisnik_ryby_vareni231020103_prazena-list-l.jpg)
Žáci ve Třebové maturují u sporáku
Moravská Třebová - Studenti integrované školy v Moravské Třebové skládali tento týden maturitní zkoušku z vaření a obsluhy hostů.
Moravská Třebová - Studenti integrované školy v Moravské Třebové skládali tento týden maturitní zkoušku z vaření a obsluhy hostů.
Jižní Čechy - Do krabičkového týmu Deníku se přihlašují další členky, o vyváženou a zdravou stravu mají zájem i diabetici
Další díl seriálu o vaření se věnuje přípravě mléčných pokrmů i mléku jako surovině.
Nová Paka – Pětačtyřicet minut napětí, soustředění a využití maxima vědomostí. Tak prožívali žáci základních škol perné minuty přijímacích řízení na střední školy, které absolvovali v pondělí a úterý.
Českokrumlovsko - Že přírodě škodí, si lidé podle odborníků často uvědomí, až když se zvednou od televize a vyrazí do lesa.
České Budějovice - Student českobudějovického Biskupského gymnázia Martin Škoda napsal kuchařskou knihu. Jsou v ní jenom recepty, které sám vymyslel
Cheb - Studenti i učitelé z Integrované střední školy (ISŠ) v Chebu měli možnost si vyzkoušet práci se světoznámým šéfkuchařem, který jim ukázal možné variace známých jídel i různé grify a další zlepšováky
Populární herec připravil česnekové brambory podle legendárního restauratéra a propagátora české kuchyně Josefa Vladaře.
Východní Čechy - Každý týden zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Vranovice – Osmadvacetistupňové pivo točené do sklenic na víno, devět druhů guláše, dvaašedesát vzorků vín nebo štrůdly, po kterých se jen zaprášilo. Sedmý ročník Vranovického jara si návštěvníci užili rozmanitě. Nejen z Vranovic na Brněnsku jich tam dorazilo přes čtyři sta.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Tachov – Temperamentní taneční i pěvecká vystoupení žáků Základní školy v Jilemnického ulici v Tachově uzavřela čtrnáctidenní tématické vyučování zaměřené na život romské menšiny. Začalo 8. dubna, kdy je připomínán Mezinárodní den Romů a akci nazvali Sar sal, což je v překladu Jak se máš.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Východní Čechy - Každý pátek zveřejňujeme příběhy čtenářů, kteří se chtějí podělit o radost i smutek. Tentokrát otiskujeme další z vašich dopisů. Pokud máte chuť, napište nám svoje zážitky.
Domažlicko, Šitbořice /ROZHOVOR/ - Muž, který pamatuje domažlický pivovar v jeho lepších letech, by nad ním hůl nelámal. K vaření piva se vrátil alespoň ´v malém´.
Tento díl seriálu Školy vaření si posvítí na bylinky, a to nejen ty z truhlíků, ale také z luk a lesů.
Plzeň – Netradiční jarní kanapky, plněná zelenina a prostřený stůl v libobolném stylu pro dvě osoby.
Pelhřimov – „Do mísy nasypte jeden a půl hrnku hladké mouky a hrnek pískového cukru,“ dávala Jaroslava Oumarová při kroužku vaření pokyny dvěma školákům, kteří si zrovna připravili mísy k přípravě těsta na vláčný americký čokodortík.
Kyjov - Jako předstupeň úplné samostatnosti nabízí kyjovský Domov Horizont svým mentálně postiženým klientům takzvané podporované bydlení. Funguje dva roky a nyní má za sebou první velký úspěch – tři z klientů se přestěhovali do města a začali žít zcela samostatně.
Liberecký kraj - Pro pověrčivé není pátek třináctého zrovna ideálním dnem pro vážná rozhodnutí. Ti často hází neúspěchy na zmíněné datum. Hasiči naopak v pátek slavili. Na pátek 13. dubna připadl Den požární bezpečnosti. Ten pravidelně vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků v některý z pátků třináctého.
Jihlava – Každou středu se z přízemí pavilonu Oddělení dlouhodobě nemocných Nemocnice Jihlava line příjemná vůně. V tu dobu tam totiž pacienti vaří a pečou.
Miletín – Nezaměnitelná vůně smaženého bramboráku se v sobotu odpoledne linula kulturním domem v malebném Miletíně u Želiva.
Liberecký kraj - Pro pověrčivé není pátek třináctého zrovna ideálním dnem pro vážná rozhodnutí. Ti často hází neúspěchy na zmíněné datum. Hasiči naopak v pátek slavili. Na pátek 13. dubna připadl Den požární bezpečnosti. Ten pravidelně vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků v některý z pátků třináctého.
Klatovy – Školou se linuly lákavé vůně.
Chyše – Štáb populárního televizního pořadu Česko na talíři si atmosféru v Chyši pochvaloval.
Před Velikonocemi to je dobrá zpráva. Oproti březnu ceny vajec poměrně razantně poklesly.
Malou revolucí v gastronomii nazývají Francouzi techniku přípravy jídla zvanou sous-vide. Za exotickým označením se skrývá „vaření“ potravin ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. To vše při striktně stálé teplotě od 52 °C do 80 °C a více podle druhu pokrmu.
Liberec - Světlá patnáctka Ruprecht z domácího pivovaru františkánů v Liberci se vaří podle původní české receptury a vlastního chmele
Vratislavice - V roce 1872 zde poprvé otevřeli parostrojní pivovar. Dnes expandoval Konrad do celého světa, v Japonsku a Indii jej prodávají pod jménem Namaste
Vratislavice - V roce 1872 zde poprvé otevřeli parostrojní pivovar. Dnes expandoval Konrad do celého světa, v Japonsku a Indii jej prodávají pod jménem Namaste
Písek - Diakonie ČCE slaví 20. výročí střediska dnem otevřených dveří.
Znojemsko – Velikonoční trhy plné hudby, výstavy, speciální prohlídky podzemí nebo vaření na hradě Bítov, ale také vycházky do Národního parku Podyjí či zdobení Skořápkovníku. Takový je stručný souhrn předvelikonočních akcí, které si mohou lidé užít první dubnový týden na Znojemsku.
Znojemsko – Velikonoční trhy plné hudby, výstavy, speciální prohlídky podzemí nebo vaření na hradě Bítov, ale také vycházky do Národního parku Podyjí či zdobení Skořápkovníku. Takový je stručný souhrn předvelikonočních akcí, které si mohou lidé užít první dubnový týden na Znojemsku.
Chebsko - Vášniví houbaři z regionu mohou leštit pohory, brousit nožíky a chystat košíky. Smrkové lesy v okolí Chebu už nyní totiž potěší nejen zanícené mykology, ale také kulináře. Hojně tam roste chutná, drobná houbička penízovka smrková.
Chebsko – Vášniví houbaři z regionu mohou leštit pohory, brousit nožíky a chystat košíky (nebo nůše?)
Uherské Hradiště - Od prvního setkání Dáma klubu uběhlo šest měsíců a za tu dobu jsme se sešli osmkrát. Navštívili jsme zajímavá místa, na kterých se Dáma klub konal, seznámili jsme se se zajímavými tématy a především jsme poznali několik inspirativních osobností.
Ačkoliv je podstata Velikonoc ve všech křesťanských zemích stejná, lidové obyčeje a kulinářské dobroty se liší. Věděli jste třeba, že ve Francii patří k velikonočním tradicím válení vajíček z mírného svahu nebo že v Rusku na rozbíjení skořápek používají hřebíky?
České Budějovice - Krabičkový tým Deníku: nabízíme zkušenosti ženy, která vyváženou stravou a pohybem docílila velikosti 38
Ostrava - V projektu Česko vítá jaro a jeho soutěži o nejlepší jarní recept vybrala odborná porota za náš region ještě jeden pokrm. Rázem dostal označení Divoká karta Deníku.
Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.
Polička - Minulý týden se konala celotýdenní akce v polském Krakově Vaření bez hranic 2012.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Plzeň – Řízný citron a limetka & bezinka. To jsou nové příchutě míchaného ovocného piva Gambrinus.
Plzeň – Řízný citron a limetka & bezinka. To jsou nové příchutě míchaného ovocného piva Gambrinus.