Kreativ

ŠTÍTEK: zázvor

Ilustrační foto.

Od kocoviny pomůže mléko, banán i zázvor

Jak zvládnout ráno po bujarém silvestrovském večírku a jak se vypořádat s kocovinou radí Michaela Štofková ze Kdyně, výživová poradkyně a odbornice na čínskou medicínu.

Ilustrační foto

Vánoce v pivovarech: zázvor, med i skořice

Jižní Morava - Zahřát se o Vánocích svařákem se skořicí nebo čajem s medem? Podle pivovarů přežitek. Tradiční přísady do horkých nápojů totiž o adventu přidávají do piva.

Tři sta padesát tisíc košíků se sušeným ovocem letos zkompletují v chráněné dílně Reparto v Lošticích. Ozdobí vánoční stoly především v Rakousku, ale také u nás, v Polsku a na Slovensku. Novinkou je letos barevný ananas s příchutí maliny či manga.

Vánoční stoly ozdobí košíčky se sušeným ovocem z Loštic

Loštice – Rekordních tři sta padesát tisíc košíčků se sušeným ovocem letos vyrobí v chráněné dílně Reparto v Lošticích. Většina z nich bude zdobit vánoční stoly v Rakousku, ale objeví se také na pultech marketů v Polsku, na Slovensku i u nás.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Hřejivé potraviny přijdou v zimě vhod

Východní Čechy - V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Hřejivé potraviny přijdou v zimě vhod

Východní Čechy - V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Hřejivé potraviny přijdou v zimě vhod

Východní Čechy – V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Hřejivé potraviny přijdou v zimě vhod

Východní Čechy - V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.

Bývalý pivovar v Táboře.

Mrskej pivo prutem a třikrát mu řekni: Amen

Tábor - Roku 1751 přijela do Tábora dvorní komise, která zkoumala poměry v pivovarnictví. Do té doby nevídanou novinkou bylo, že komisaři jménem císařovny dopřávali sluchu všem stížnostem. Vyhodnocovali je a řešili až do roku 1755.

Tým z plzeňské dopravní průmyslovky v Praze zabodoval. Dezert z pohanky a pudinku porotě chutnal nejvíc.

Školní dezert z Plzně chutnal nejvíc

Plzeň, Praha – Polévka z listového špenátu se smetanou, králičí stehno v zázvorovém jogurtu a rýžové nudle, pohankový dezert s pudinkem a smetanovo-skořicovým přelivem. To je menu, které si připravila jídelna plzeňské dopravní průmyslovky pro finále soutěže o nejlepší školní oběd.

Ilustrační fotografie.

Je čokoláda lepší než botox?

Paříž - Je čokoláda lepší než botox? Jestliže je černá, je rozhodně jakýmsi elixírem přirozeného mládí. Britští vědci nedávno dokonce vymysleli recept, kdy jsou u čokolády zesíleny její antioxidační účinky. Píše o tom francouzský deník Le Figaro.

Návštěvníci si užili dobrou hudby i pivo z místního pivovaru. V dobré zábavě přispěly koncerty kapel Turbo nebo revivaly Lucie, Red Hot Chilly Peppers a Kabát

Festival Litovelský otvírák ovládnul pivovar

Litovel – Dobrou hudbu a nové druhy piv si v sobotu vychutnali návštěvníci jedenáctého ročníku festivalu Litovelský otvírák. Do areálu místního pivovaru zavítal i Jan Nezbeda, který se do Litovle přijel pobavit s přáteli.

Litovelský otvírák

Litovelský otvírák zve na nová piva i známé kapely

Litovel – Prohlídky pivovaru, nové druhy piv a bohatý hudební program v čele s koncertem Petera Nagyho. To je jen malý výčet lákadel, na která zve v sobotu 8. srpna návštěvníky již pojedenácté festival Litovelský Otvírák. Tak jako každý rok, i letos se akce koná v prostorách pivovaru Litovel.

Na poslední akci Prvního občanského pivovaru Karásek a Stülpner se také testovala první várka žhavé novinky zázvorového piva. Pivovar chce tímto způsobem obohatit náš pivní trh.

Chomutovský pivovar testuje novinku - zázvorové pivo

Chomutov - Pivovar Karásek a Stülpner má v sortimentu stabilně dva druhy piva. Je to světlá jedenáctka a polotmavá třináctka. Každý měsíc však obohacuje nabídku nějakým speciálem a přidává další novinky, které se objevují na našem pivním trhu. Poslední novinkou pivovaru je zázvorové pivo.

Na poslední akci Prvního občanského pivovaru Karásek a Stülpner se také testovala první várka žhavé novinky zázvorového piva. Pivovar chce tímto způsobem obohatit náš pivní trh.

Chomutovský pivovar testuje novinku - zázvorové pivo

Chomutov - Pivovar Karásek a Stülpner má v sortimentu stabilně dva druhy piva. Je to světlá jedenáctka a polotmavá třináctka. Každý měsíc však obohacuje nabídku nějakým speciálem a přidává další novinky, které se objevují na našem pivním trhu. Poslední novinkou pivovaru je zázvorové pivo.

Pasecký koš slivovice v Hranicích

Na Pasekách hodnotili nejlepší slivovici

Hranice – Milovníci typického českého destilátu, slivovice, se sešli v sobotu 16. května v Hranicích na Včelím království U Zeleného úlu, aby se někteří z nich zúčastnili nultého ročníku soutěže nazvaného Pasecký košt slivovice.

Ilustrační foto.

Dobroty z grilu

Sezona letního posezení na zahradě začíná a grilované laskominy k němu neodmyslitelně patří. Tady jsou naše tipy na skvělé pohoštění.

Šefkuchař Jan Punčochář.

Šéfkuchař Jan Punčochář: Udit se dá všechno. I máslo!

Šéfkuchařem ve vyhlášené restauraci Le Terroir se stal Jan Punčochář už ve 23 letech. Za jeho desetiletého působení restaurace opakovaně získala michelinské ocenění Bib Gourmand. Dnes tento originální kuchař čaruje v kuchyni restaurace Grand Cru, která se rychle stala populární mimo jiné i proto, že tu dělají výborné uzené speciality.

Amundsen Cup 2015 v Prostějově

Amundsen Cup lákal na barevné drinky a voňavé kávy

Prostějov – Barmani a barmanky se spolu s baristy sjeli ve čtvrtek do Prostějova, aby ve Společenském domě předvedli své umění při přípravě koktejlů a kávy. Do třetího ročníku mezinárodní koktejlové a baristické soutěže juniorů s názvem Amundsen Cup Prostějov se zapojila šedesátka soutěžících z celé republiky i zahraničí.

Místní se společně s lidmi z okolí sešli nad hodnocením pálenky ve Víceměřicích. Zájemci mohli vyzkoušet i domácí likéry.

Ve Víceměřicích se koštovalo. Pálenky doplnily likéry

Víceměřice – Lahve kam se jen člověk podíval a kolem nich desítky lidí, kteří postupně každou okoštovali a oznámkovali. Tak to vypadalo v sobotu odpoledne ve Víceměřicích. Zdejší košíkárna se stala totiž dějištěm pátého ročníku Víceměřické Gořalky.

Vitamíny a šumivé tablety pomůžou, ale nevyléčí.

Chřipka útočí, míří hlavně na děti a důchodce

Berounsko – Vyčerpávající horečka, úporná bolest v krku a suchý dráždivý kašel, který vám trhá průdušky. Tak takhle nějak vypadá začátek chřipky, která nyní sužuje tisíce lidí v berounském regionu

Ilustrační foto.

Exotika pro gurmány v Brně: izakaya nebo hummus

Brno – Bavit se s přáteli u jednoho stolu, objednat si spoustu jídla a navzájem ho ochutnávat od ostatních. Přitom pít asijský alkohol. Japonský koncept zvaný izakaya v Brně rozšířila Yuhi Cheová. Po úspěšné restauraci Ebisu otevřela bar Izakaya Asahi.

Ilustrační foto.

Exotika pro gurmány v Brně: izakaya nebo hummus

Brno – Bavit se s přáteli u jednoho stolu, objednat si spoustu jídla a navzájem ho ochutnávat od ostatních. Přitom pít asijský alkohol. Japonský koncept zvaný izakaya v Brně rozšířila Yuhi Cheová. Po úspěšné restauraci Ebisu otevřela bar Izakaya Asahi.

Jedenáctý ročník Vánočních trhů v Čejči.

Francouzskou ulici provoněla káva i svařák

Čejč /FOTOGALERIE/ – Medovina, punč, svařené víno, ovar, zabijačkový guláš, pražené oříšky, čerstvě pražená káva, šátky, šály, čepice, stoličky, keramika i zvonec pro štěstí Jirka. To je nepatrný výběr z nabídky Vánočních trhů, které již po jedenácté opanovaly Francouzskou ulici v Čejči.

Ilustrační foto

Ve středu začne autorské čtení Kamily Skopové

Heřmanův Městec - „Máma vaří rybovou polívku, ale místo ryb v ní plavou dlouhé kousky mrkve, petržele a celeru. Taky hrách tam přidá a zásmažku z čerstvé putry, smetanu se žloutkem, okoření muškátem a zázvorem, polívka je to královská…" píše Kamila Skopová ve své knize Rok na vsi.

Ilustrační foto.

Pětina neschopenek v Česku je kvůli zádům

Bolest zad se vám vryje do paměti. Zničehonic se ráno probudíte a nemůžete se pohnout. Tak zavoláte do práce a doufáte, že se to zlepší. 
A potichu se modlíte, aby nešlo o dlouhodobé problémy. Zkušenost s bolestmi zad má přitom naprostá většina české populace, což je dáno zejména jejím stárnutím. Navíc jsou podle statistik druhým nejčastějším důvodem, proč si Češi berou neschopenku.

Ilustrační foto.

Pětina neschopenek v Česku je kvůli zádům

Praha /INFOGRAFIKA/ – Bolest zad se vám vryje do paměti. Zničehonic se ráno probudíte a nemůžete se pohnout. Tak zavoláte do práce a doufáte, že se to zlepší. 
A potichu se modlíte, aby nešlo o dlouhodobé problémy. Zkušenost s bolestmi zad má přitom naprostá většina české populace, což je dáno zejména jejím stárnutím. Navíc jsou podle statistik druhým nejčastějším důvodem, proč si Češi berou neschopenku.