Od kocoviny pomůže mléko, banán i zázvor
Kdyně – Jak zvládnout ráno po bujarém silvestrovském večírku a jak se vypořádat s kocovinou radí Michaela Štofková ze Kdyně, výživová poradkyně a odbornice na čínskou medicínu.
Kdyně – Jak zvládnout ráno po bujarém silvestrovském večírku a jak se vypořádat s kocovinou radí Michaela Štofková ze Kdyně, výživová poradkyně a odbornice na čínskou medicínu.
Jak zvládnout ráno po bujarém silvestrovském večírku a jak se vypořádat s kocovinou radí Michaela Štofková ze Kdyně, výživová poradkyně a odbornice na čínskou medicínu.
Jižní Morava - Zahřát se o Vánocích svařákem se skořicí nebo čajem s medem? Podle pivovarů přežitek. Tradiční přísady do horkých nápojů totiž o adventu přidávají do piva.
Loštice – Rekordních tři sta padesát tisíc košíčků se sušeným ovocem letos vyrobí v chráněné dílně Reparto v Lošticích. Většina z nich bude zdobit vánoční stoly v Rakousku, ale objeví se také na pultech marketů v Polsku, na Slovensku i u nás.
Stačí jen správně odpovědět na otázku a 3 soutěžící vyhrávají balíček s produkty Kingswood a dva hrníčky.
Východní Čechy - V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.
Východní Čechy - V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.
Východní Čechy – V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.
Východní Čechy - V posledních dnech do našich končin dorazila konečně zima s teplotami kolem nuly a s nočními mrazy. Je na čase z hloubky skříní vytáhnout teplé kabáty, šály, čepice a rukavice. Jenže mnohdy nás ani to nezahřeje a máme pocit, že snad zmrzneme.
Mimoň - Život obyvatel zemí třetího světa není lhostejný studentům a učitelům gymnázia Mimoň.
Chrudimsko - Na podzim zařazujeme na jídelníček ještě více cibule posiluje plíce a upravuje vodní režim v těle.
Nymburk - V anketě Nymburského deníku získala provozovna v nymburské Jízdecké ulici od svých fanoušků nejvíce hlasů
Chrudim - Kořenová zelenina je základem podzimní, zdravé kuchyně. Doporučujeme několik receptů z Kruhu zdraví a přejeme dobrou chuť:
Nebílovy - Nebílovy – Hlava na hlavě a sotva k hnutí. Takhle by se dala popsat atmosféra na populárních slavnostech jablek v neděli v areálu nebílovských sadů.
Tábor - Roku 1751 přijela do Tábora dvorní komise, která zkoumala poměry v pivovarnictví. Do té doby nevídanou novinkou bylo, že komisaři jménem císařovny dopřávali sluchu všem stížnostem. Vyhodnocovali je a řešili až do roku 1755.
Na dotazy čtenářů odpovídá Nikola Rejfová, farmaceutická asistentka z lékárny TRIO.
Cestovní nevolnost
Plzeň, Praha – Polévka z listového špenátu se smetanou, králičí stehno v zázvorovém jogurtu a rýžové nudle, pohankový dezert s pudinkem a smetanovo-skořicovým přelivem. To je menu, které si připravila jídelna plzeňské dopravní průmyslovky pro finále soutěže o nejlepší školní oběd.
Zapojte se s námi do soutěže o 4 exkluzivní sady gurmánských omáček ze čtyř koutů světa.
Paříž - Je čokoláda lepší než botox? Jestliže je černá, je rozhodně jakýmsi elixírem přirozeného mládí. Britští vědci nedávno dokonce vymysleli recept, kdy jsou u čokolády zesíleny její antioxidační účinky. Píše o tom francouzský deník Le Figaro.
Litovel – Dobrou hudbu a nové druhy piv si v sobotu vychutnali návštěvníci jedenáctého ročníku festivalu Litovelský otvírák. Do areálu místního pivovaru zavítal i Jan Nezbeda, který se do Litovle přijel pobavit s přáteli.
Litovel – Prohlídky pivovaru, nové druhy piv a bohatý hudební program v čele s koncertem Petera Nagyho. To je jen malý výčet lákadel, na která zve v sobotu 8. srpna návštěvníky již pojedenácté festival Litovelský Otvírák. Tak jako každý rok, i letos se akce koná v prostorách pivovaru Litovel.
Chomutov - Pivovar Karásek a Stülpner má v sortimentu stabilně dva druhy piva. Je to světlá jedenáctka a polotmavá třináctka. Každý měsíc však obohacuje nabídku nějakým speciálem a přidává další novinky, které se objevují na našem pivním trhu. Poslední novinkou pivovaru je zázvorové pivo.
Chomutov - Pivovar Karásek a Stülpner má v sortimentu stabilně dva druhy piva. Je to světlá jedenáctka a polotmavá třináctka. Každý měsíc však obohacuje nabídku nějakým speciálem a přidává další novinky, které se objevují na našem pivním trhu. Poslední novinkou pivovaru je zázvorové pivo.
Zapojte se s námi do soutěže o 5 exkluzivních sad gurmánských omáček ze čtyř koutů světa.
Jablonec n. N. - Vysoké teploty, sluníčko, koupání, to vše patří k létu. Na co by nikdo, ale neměl zapomínat, je dobrý pitný režim. Ale co je nejlepší pít?
Hranice – Milovníci typického českého destilátu, slivovice, se sešli v sobotu 16. května v Hranicích na Včelím království U Zeleného úlu, aby se někteří z nich zúčastnili nultého ročníku soutěže nazvaného Pasecký košt slivovice.
Sezona letního posezení na zahradě začíná a grilované laskominy k němu neodmyslitelně patří. Tady jsou naše tipy na skvělé pohoštění.
Šéfkuchařem ve vyhlášené restauraci Le Terroir se stal Jan Punčochář už ve 23 letech. Za jeho desetiletého působení restaurace opakovaně získala michelinské ocenění Bib Gourmand. Dnes tento originální kuchař čaruje v kuchyni restaurace Grand Cru, která se rychle stala populární mimo jiné i proto, že tu dělají výborné uzené speciality.
Víte, co je raw food nebo také živá či syrová strava? Wlasta Hlinková, odbornice na zdravou výživu, to nejen ví, ale sama tyto pokrmy vymýšlí a nejí téměř nic jiného.
Prostějov – Barmani a barmanky se spolu s baristy sjeli ve čtvrtek do Prostějova, aby ve Společenském domě předvedli své umění při přípravě koktejlů a kávy. Do třetího ročníku mezinárodní koktejlové a baristické soutěže juniorů s názvem Amundsen Cup Prostějov se zapojila šedesátka soutěžících z celé republiky i zahraničí.
Dobětice - Teplé počasí prý přilákalo do Dobětic velikonočního zajíčka, viděli ho v pondělí předškoláci v Cukrárně U Jenčů.
Víceměřice – Lahve kam se jen člověk podíval a kolem nich desítky lidí, kteří postupně každou okoštovali a oznámkovali. Tak to vypadalo v sobotu odpoledne ve Víceměřicích. Zdejší košíkárna se stala totiž dějištěm pátého ročníku Víceměřické Gořalky.
Chrudim - Jaro je velmi příznivé pro období půstů a celkovou očistu organismu. Základem jarního jídelníčku by měly být vařené obiloviny na různé způsoby kaše, placky, těstoviny.
Domažlicko – Celý region tento víkend žije masopustním veselím, na dnešní den však připadá i svátek svatého Valentýna.
Pokud už máte dost polykání prášků a užívání všelijakých chemických přípravků, třeba si vyberete v zelené lékárně z naší přírody.
Nová Paka - Známý sommelier Ondra Kuřík si do Nové Paky pozval uznávaného hradeckého chocholatiera Lukáše Koudelku.
Berounsko – Vyčerpávající horečka, úporná bolest v krku a suchý dráždivý kašel, který vám trhá průdušky. Tak takhle nějak vypadá začátek chřipky, která nyní sužuje tisíce lidí v berounském regionu
Jindřichohradecko - Praktičtí lékaři zažívají v posledních dnech velký nápor pacientů, kteří plní ordinace především s problémy souvisejícími s nachlazením. Přibývá ale už i případů chřipky.
Chrudim - Dýně Hokaido má neobyčejně příznivé účinky na lidské tělo. V dýni je ve velkém množství obsažen betakarotén, vitamíny B1, B2 a B3, velké množství minerálních látek např. vápník, draslík, lutein.
Strakonice – Než mohla parta skalních vodáků v sobotu 3. ledna vyrazit na novoroční splouvání řeky, musela si prorazit cestu v ledu
Brno – Bavit se s přáteli u jednoho stolu, objednat si spoustu jídla a navzájem ho ochutnávat od ostatních. Přitom pít asijský alkohol. Japonský koncept zvaný izakaya v Brně rozšířila Yuhi Cheová. Po úspěšné restauraci Ebisu otevřela bar Izakaya Asahi.
Brno – Bavit se s přáteli u jednoho stolu, objednat si spoustu jídla a navzájem ho ochutnávat od ostatních. Přitom pít asijský alkohol. Japonský koncept zvaný izakaya v Brně rozšířila Yuhi Cheová. Po úspěšné restauraci Ebisu otevřela bar Izakaya Asahi.
Domažlicko - Existuje spousta ´zaručených´ receptů, jak zatočit s kocovinou. Některé vám poradíme.
Olomouc - Zima nezima vyhovuje zvěři, divočáci jsou obézní jako prase v chlívku.
Olomouc – Zase na blátě. Ani letos, když půjdeme na půlnoční, nebude sníh křupat pod nohama a podle všeho v nižších polohách nenasněží na první vánoční svátek ani na Štěpána.
Čejč /FOTOGALERIE/ – Medovina, punč, svařené víno, ovar, zabijačkový guláš, pražené oříšky, čerstvě pražená káva, šátky, šály, čepice, stoličky, keramika i zvonec pro štěstí Jirka. To je nepatrný výběr z nabídky Vánočních trhů, které již po jedenácté opanovaly Francouzskou ulici v Čejči.
Heřmanův Městec - „Máma vaří rybovou polívku, ale místo ryb v ní plavou dlouhé kousky mrkve, petržele a celeru. Taky hrách tam přidá a zásmažku z čerstvé putry, smetanu se žloutkem, okoření muškátem a zázvorem, polívka je to královská…" píše Kamila Skopová ve své knize Rok na vsi.
Louny - Minipivovar funguje v Lounech už celý rok. Oslavy si majitelé nechávají až na únor, kdy rok provozu oslaví restaurace.
Bolest zad se vám vryje do paměti. Zničehonic se ráno probudíte a nemůžete se pohnout. Tak zavoláte do práce a doufáte, že se to zlepší. A potichu se modlíte, aby nešlo o dlouhodobé problémy. Zkušenost s bolestmi zad má přitom naprostá většina české populace, což je dáno zejména jejím stárnutím. Navíc jsou podle statistik druhým nejčastějším důvodem, proč si Češi berou neschopenku.