Kreativ

ŠTÍTEK: zázvor

Šafrán, kardamon, zázvor. To je vůně Kašmíru

S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.

Plzeň se dočká piva z konopí

Plzeň - Ochutnat pivo s příchutí konopí, černého rybízu nebo zázvoru budou moci Plzeňané v blízké době. Dočkají se však také zdražení zlatého moku.

Valašské Meziříčí: školu provoněla zabijačka

Zlínský kraj - (FOTOGALERIE) - Budoucí řezníci a uzenáři to na dvoudenní soutěži odborných dovedností, kterou do pátku 14. března hostila Integrovaná střední škola ve Valašském Meziříčí, neměli jednoduché. Za sedm a půl hodiny museli připravit a naservírovat sekanou, tlačenku a játrový výrobek podle vlastního výběru. A to vše o hmotnosti okolo dvou kilogramů.

FOTOGALERIE: Meziříčskou školu provoněla zabijačka

Valašské Meziříčí - Budoucí řezníci a uzenáři to na dvoudenní soutěži odborných dovedností, kterou do pátku 14. března hostila Integrovaná střední škola ve Valašském Meziříčí, neměli jednoduché. Za sedm a půl hodiny museli připravit a naservírovat sekanou, tlačenku a játrový výrobek podle vlastního výběru. A to vše o hmotnosti okolo dvou kilogramů.

Jak ušetřit za topení? Koktejlem. Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhuláka

Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru.

Jak ušetřit za topení? Koktejlem

Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhuláka Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru. Co naplat, ceny energií poskočily vzhůru a letošní zima asi tak mírná jako loni nebude.

Jak ušetřit za topení? Koktejlem. Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhuláka

Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru. Co naplat, ceny energií poskočily vzhůru a letošní zima asi tak mírná jako loni nebude.

Jak ušetřit za topení? Koktejlem. Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhuláka

Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru.

Jak ušetřit za topení? Koktejlem. Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhuláka

Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru.

Jak ušetřit za topení? Koktejlem. Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhu

Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru. Co naplat, ceny energií poskočily vzhůru a letošní zima asi tak mírná jako loni nebude.

V perníkovém hejtmanství je všechno naruby

Na výlet do světa pohádek není nutný ani legendární Rumburakův prsten. Stačí si na Pardubicku pohlídat odbočku na Rábí pod Kunětickou horou. Pak je ale třeba se připravit na všechno

V perníkovém hejtmanství je všechno naruby

PARDUBICKO - Na výlet do světa pohádek není nutný ani legendární Rumburakův prsten. Stačí si na Pardubicku pohlídat odbočku na Rábí pod Kunětickou horou. Pak je ale třeba se připravit na všechno.

V perníkovém hejtmanství je všechno naruby

VÝCHODNÍ ČECHY - Veselé chvíle s rodinou a malými dětmi prožijete v perníkovém hejtmanství. Je plné překvapení, živé ježibaby s parádním plnovousem nevyjímaje. V pohádce je přece možné všechno.

Výborné fondue na slano i sladko

Kdo jednou vyzkouší fondue, zamiluje si je. Toto původně švýcarské jídlo má totiž mnoho variant, takže se nikdy neokouká. Masové fondue lze připravit v tuku nebo vývaru, sýrovým sluší dobré víno a čokoládové jsou sladkou korunou příjemného večera.

Jakou chuť má červenec? A srpen?

BŘECLAV - Stejně jako klasický guláš, nahořklý fernet, ojíněná broskev nebo čerstvě utržená paradajka, tak mají svoji nezaměnitelnou chuť i jména lidí. Zkuste poválet na patře takovou Rozálii, Kateřinu či Barboru. To dravé Er vás rozpálí jako chili papričky a v ústech vám to zavoní zázvorem a kajenským pepřem.

Cuketa se hodí ke všemu, lze ji i grilovat

STŘEDNÍ ČECHY - Cuketa je u kuchařů právem považována za geniální zeleninu. Její velkou výhodou je to, že ji lze použít téměř do všech druhů pokrmů. Z cukety upečete vynikající moučník, ale také výbornou sekanou nebo usmažíte bramborák.

Biopotraviny lákají kvalitou i prostředím

PRAHA - Na koktejl z jablka, mrkve a zázvoru, jahelnou kuličku nebo sklenku sojového mléka si zvyká chodit stále více Pražanů. Síť fastfoodů, které se snaží zákazníky přesvědčit, že zdravé a chutné může být i rychlé občerstvení, se rozrůstá. Milovníky biostylu oslovuje kvalita potravin i prostředí provozoven.

Květy přijdou k chuti

Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.

Princezna pampeliška

Pampeliška je hezká květina, ale zahrádkáři ji v oblibě nemají – mohou za to její dlouhé kořeny, které z ní dělají urputný plevel. Nemusíme však k ní přistupovat jako k plevelu, ale k princezně, která je významnou léčivkou.

Když se sejdou profesionálové

VÝCHODNÍ ČECHY - Netradiční výlet do zážitkové kuchyně, kterou své známé určitě překvapíte. Dnes se vydáme do světa gastronomických soutěží.

Když se sejdou profesionálové

VÝCHODNÍ ČECHY - Netradiční výlet do zážitkové kuchyně, kterou své známé určitě překvapíte. Dnes se vydáme do světa gastronomických soutěží.

Když se sejdou profesionálové

VÝCHODNÍ ČECHY - Netradiční výlet do zážitkové kuchyně, kterou své známé určitě překvapíte. Dnes se vydáme do světa gastronomických soutěží.

Když se sejdou profesionálové

Dnes se vydáme do světa gastronomických sou〜těží. Světa plného barev, lákavých vůní a špičkového kulinářského umění, do kterého vás zavede učitelka odborných předmětů Jana Pošepná spolu se soutěžním týmem hronovské školy.

Vratislavická kyselka uvede na trh novou řadu minerálek

LIBEREC - Vratislavická kyselka, která loni na podzim obnovila výrobu, uvede zhruba za měsíc na trh novou řadu minerálních vod s názvem Vébrovka. Minerálky budou bez konzervačních látek a umělých přísad a přislazované budou přírodním cukrem.