S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.
Brno – V restauraci A la carte šéfuje kuchyni Ital, který vařil v hotelu oceněném dvěma prestižními hvězdami nejznámějšího gastronomického průvodce světa.
Zlínský kraj - (FOTOGALERIE) - Budoucí řezníci a uzenáři to na dvoudenní soutěži odborných dovedností, kterou do pátku 14. března hostila Integrovaná střední škola ve Valašském Meziříčí, neměli jednoduché. Za sedm a půl hodiny museli připravit a naservírovat sekanou, tlačenku a játrový výrobek podle vlastního výběru. A to vše o hmotnosti okolo dvou kilogramů.
Valašské Meziříčí - Budoucí řezníci a uzenáři to na dvoudenní soutěži odborných dovedností, kterou do pátku 14. března hostila Integrovaná střední škola ve Valašském Meziříčí, neměli jednoduché. Za sedm a půl hodiny museli připravit a naservírovat sekanou, tlačenku a játrový výrobek podle vlastního výběru. A to vše o hmotnosti okolo dvou kilogramů.
Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru.
Ohnivý Jerry rozehřeje i sněhuláka Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru. Co naplat, ceny energií poskočily vzhůru a letošní zima asi tak mírná jako loni nebude.
Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru. Co naplat, ceny energií poskočily vzhůru a letošní zima asi tak mírná jako loni nebude.
Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru.
Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru.
Východní Čechy - Začátek ledna probíhá vždy podle velmi podobného scénáře. Venku za oknem mrzne až praští, rtuť teploměru se schovává někde hluboko pod nulou a my se hřejeme v lepším případě u příjemně sálavých plamenů domácího krbu, v horším zimomřivě pošilháváme po vlažném radiátoru. Co naplat, ceny energií poskočily vzhůru a letošní zima asi tak mírná jako loni nebude.
Na výlet do světa pohádek není nutný ani legendární Rumburakův prsten. Stačí si na Pardubicku pohlídat odbočku na Rábí pod Kunětickou horou.
Pak je ale třeba se připravit na všechno
PARDUBICKO - Na výlet do světa pohádek není nutný ani legendární Rumburakův prsten. Stačí si na Pardubicku pohlídat odbočku na Rábí pod Kunětickou horou. Pak je ale třeba se připravit na všechno.
VÝCHODNÍ ČECHY - Veselé chvíle s rodinou a malými dětmi prožijete v perníkovém hejtmanství. Je plné překvapení, živé ježibaby s parádním plnovousem nevyjímaje. V pohádce je přece možné všechno.
Kdo jednou vyzkouší fondue, zamiluje si je. Toto původně švýcarské jídlo má totiž mnoho variant, takže se nikdy neokouká. Masové fondue lze připravit v tuku nebo vývaru, sýrovým sluší dobré víno a čokoládové jsou sladkou korunou příjemného večera.
BŘECLAV - Stejně jako klasický guláš, nahořklý fernet, ojíněná broskev nebo čerstvě utržená paradajka, tak mají svoji nezaměnitelnou chuť i jména lidí. Zkuste poválet na patře takovou Rozálii, Kateřinu či Barboru. To dravé Er vás rozpálí jako chili papričky a v ústech vám to zavoní zázvorem a kajenským pepřem.
STŘEDNÍ ČECHY - Cuketa je u kuchařů právem považována za geniální zeleninu. Její velkou výhodou je to, že ji lze použít téměř do všech druhů pokrmů. Z cukety upečete vynikající moučník, ale také výbornou sekanou nebo usmažíte bramborák.
PRAHA - Na koktejl z jablka, mrkve a zázvoru, jahelnou kuličku nebo sklenku sojového mléka si zvyká chodit stále více Pražanů. Síť fastfoodů, které se snaží zákazníky přesvědčit, že zdravé a chutné může být i rychlé občerstvení, se rozrůstá. Milovníky biostylu oslovuje kvalita potravin i prostředí provozoven.
Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.
Pampeliška je hezká květina, ale zahrádkáři ji v oblibě nemají – mohou za to její dlouhé kořeny, které z ní dělají urputný plevel. Nemusíme však k ní přistupovat jako k plevelu, ale k princezně, která je významnou léčivkou.
Dnes se vydáme do světa gastronomických sou〜těží. Světa plného barev, lákavých vůní a špičkového kulinářského umění, do kterého vás zavede učitelka odborných předmětů Jana Pošepná spolu se soutěžním týmem hronovské školy.
LIBEREC - Vratislavická kyselka, která loni na podzim obnovila výrobu, uvede zhruba za měsíc na trh novou řadu minerálních vod s názvem Vébrovka. Minerálky budou bez konzervačních látek a umělých přísad a přislazované budou přírodním cukrem.