Syrová ryba a rýže. Sushi chutná i v Ostravě
Ostrava -Rýže smíchaná s octem, čerstvé syrové ryby a různé druhy zeleniny a ovoce. To jsou hlavní suroviny, ze kterých se připravuje sushi, tradiční japonské jídlo, kterému propadli i mnozí Ostravané.
Ostrava -Rýže smíchaná s octem, čerstvé syrové ryby a různé druhy zeleniny a ovoce. To jsou hlavní suroviny, ze kterých se připravuje sushi, tradiční japonské jídlo, kterému propadli i mnozí Ostravané.
Střední Morava Hermelín, brie, niva, eidam, parenica, feta nebo romadúr. Bez sýrů si spousta lidí nedovede svůj život představit. Rozmanité tvary, chutě, vůně, konzistence kdo by odolal. Kalorická bomba v podobě smaženého sýru však už není in, teď „letí” nakládané sýry.
Hradec Králové - Hodně ovoce a zeleniny našemu tělu výrazně napomáhá. Při zvýšeném výskytu nemocí je dobré sáhnout k doplňkům stravy.
Praha /GRAFIKA/ - Chřipkové období nastupuje. Jedinou možnou prevencí před touto nemocí je udržování životosprávy a pravidelný přísun vitamínů.
Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.
Ráby - Tradiční největší sportovní událost konaná v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou - Sportovní hry pro děti i dospělé, zvané Perníkiáda, jsou na pořadu v páteční den. Při této sváteční akci budou opět překonávány Velké Říjnové Sportovní Rekordy z minulých let.
Když si lidé vyměňují zkušenosti o svých nemocech a porovnávají hladiny cholesterolu, uvádějí většinou jednu hodnotu, takzvaný celkový cholesterol. Jeho množství se vyjadřuje v milimolech na jeden litr, nebo dříve v miligramech na decilitr. Doporučená a běžně přijatá hodnota by neměla překračovat 5,2 mmol/l nebo 200 mg/dl. Není ovšem cholesterol jako cholesterol.
Na chatě chce málokdo trávit hodiny u plotny. Čas, peníze i prostor ušetří chytrá mikrovlnka.
V první části našeho měsíčního programu na letní očistu podle barvy očí jste se dozvěděli, jak a proč očistu podstoupit. Jak už víte, jsou dvě základní barvy očních duhovek – a to je modrá a hnědá, všechny ostatní barvy jsou jen kombinace těchto dvou.
Ústí nad Labem – Maso jsme více namarinádovali, nechali déle uležet a pro zpestření chuti místo červených fazolí jsme dali mexické, které jsou naložené v rajčatové omáčce.
Na chatě chce málokdo trávit hodiny u plotny. Čas, peníze i prostor ušetří chytrá mikrovlnka
Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.
Batňovice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Restaurace U Bulánka.
Střední Morava – Pokud pravidelně vaříte, vyplatí se mít doma zásobu různého koření a bylinek. Mnohá koření však snadno ztrácejí vůni i chuť a jejich skladování má tedy svá pravidla. Některé bylinky lze zamrazit, jiným prospěje spíše sušení, pro bylinky i koření však vždycky platí, že čím dříve je využijeme, tím intenzivnější chuť si užijeme.
Vysočina - Minipivovary na Vysočině nabízejí osvěžení v podobě piv s nejrůznějšími příchutěmi. Nechybí zázvor či hořký pomeranč.
Vysočina -Minipivovary na Vysočině nabízejí osvěžení v podobě piv s nejrůznějšími příchutěmi. Nechybí zázvor či hořký pomeranč.
Zlín /BLOG/ - Vařím rád a s chutí. Skvěle si u toho odpočinu, baví mě to, výsledkem je navíc něco dobrého. Až na výjimky. Mým dlouholetým kuchařským traumatem jsou totiž knedlíky.
Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Dojem ze sushi baru na náměstí Svobody kazí jen jeho poněkud stísněnější prostory. Chuťově musí uspokojit i toho největšího gurmána.
Střední Morava – Ve většině domácností patří maso k základním surovinám při přípravě pokrmů. Dobrá kuchyně se neobejde bez kvalitních surovin. Jak ale poznat dobré maso, které kupujeme v supermarketech? Není to jednoduché, říká odborník.
Praha - Na sedmnáctém místě z 21 finálových receptů se umístila staropražská krkovice na černém pivu Dany Pickové.
Praha - Na šestnáctém místě z 21 finálových receptů se umístil kaldoun Věry Nálevkové.
Praha - Na patnáctém místě z 21 finálových receptů se umístil pokrm taliány Tomáše Hudery.
Praha - Na druhém místě z 21 finálových receptů se umístila kaštanová polévka Olgy Štěpničkové.
Ústí nad Labem – Vítězkou posledního kola soutěže O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku se stala Jarmila Drobná s receptem na Česnekovou kapsu.
Prostějov /ROZHOVOR, RECEPT/ – Sedmnáctiletá Romana Šmudlová ze Žárovic studuje třetí ročník oboru Číšník-servírka na SOU obchodním. Letos se jako jedna ze čtyř zástupkyň prostějovské školy zúčastnila barmanské soutěže Hanácký pohár. Mezi další reprezentanty patřily Veronika Pěničková, Lenka Vymlátilová a Marie Kořínková.
Ústí nad Labem – Vítězný recept posledního kola čtenářské soutěže v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept na Bylinkový řízek v česnekovém obalu zlomil rekord v počtu prodaných jídel.
Zbožíčko /FOTOGALERIE/ -Principál cirkusu Jo–Joo Jaromír Joo prý v kuchyni pomáhá. „Oni to nazývají buzerací,“ směje se Joo a chystá thajskou polévku.
Kroměříž /FOTOGALERIE/ – Během šesti minut udělat chuťově co nejlepší a také oku lahodící předem dohodnutý koktejl: přesně to bylo náplní v pořadí už dvanáctého ročníku Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže.
Teplice – Oslavu vítání nového lunárního roku připravil Svaz Vietnamců v Teplicích na 5. února do velkého sálu Domu kultury v Teplicích. Nový lunární rok ve znamení Kočky přišlo přivítat několik set Vietnamců, kteří zcela zaplnili sál a dobře se bavili u pestrého kulturního programu. Součástí oslav byla i taneční a pěvecká vystoupení v národních krojích a tradiční pokrmy.
Uherské Hradiště – Bolest břicha, zvracení, průjem, v některých případech i teloty – to jsou obtíže, se kterými se v těchto dnech potýká řada lidí na Slovácku. Příčinou může být takzvaná rotavirová infekce a jiné příbuzné nákazy.
V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.
Radešínská Svratka – Včelařství se věnuje aktivně dvanáct let, od roku 1998 je členem novoměstské organizace včelařů a od roku 2005 jejím předsedou.
Domažlice -Druhou výstavou v Galerii bratří Špillarů se domažlické veřejnosti představuje sochař Miloslav Hejný, tentokrát jako autor kreseb, kde se v hlavní roli objevují tvary odenků zázvoru.
Sádek /ROZHOVOR/ – Se zajímavou a chutnou novinkou přišli nedávno ve Vinařství Sádek. Rozhodli se využít čínské zahrádky, která je součástí tamní vinařské naučné stezky, a rozšířit sortiment o bylinné pálenky. Ty jsou nejen chutné, ale také pomáhají s nejrůznějšími neduhy.
Sádek -Spolumajitel sádeckého vinařství Lubomír Lampíř představuje novinku.
Strakonicko – Máte chuť připravit si vánoční tabuli trochu jinak? Tady je trochu inspirace.
Český Krumlov - „Problém je, když snění a básnění zamrznou. U rybníčku je to jedno.“
Praha /ROZHOVOR/ - Pan Vong připravuje menu pro thajský týden. V rozhovoru prozradil, co je pro tuto kuchyni typické.
Praha /ROZHOVOR/ - Pan Vong připravuje menu pro thajský týden. V rozhovoru prozradil, co je pro tuto kuchyni typické.
Svitavy – Do svitavského učňovského střediska mířily v pátek davy hladových hostů.
Linecká kolečka, kokosové cukroví tlačené strojkem nebo vosí hnízda chutnají všem. Naše prababičky ale uměly dělat dobroty z včelího medu nebo ze zázvoru.
Liberecký kraj – Je libo pivo, ochucené zázvorem, medem nebo třešněmi? Anebo pivo až z Mexika či konopné? Stačí si zajet do prodejny Expres nápoje v Ruprechticích. Její majitelé zde svým zákazníkům nabízejí až 80 druhů piva.
Liberec – Je libo pivo, ochucené zázvorem, medem nebo třešněmi? Anebo pivo až z Mexika či konopné? Stačí si zajet do prodejny Expres nápoje v libereckých Ruprechticích. Její majitelé zde svým zákazníkům nabízejí až 80 druhů piva.
Ústí nad Labem – Na vítězné Luhačovické lázeňské kapse od čtenářky Lenky Petránkové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vesměs pochutnali.
Otrokovice /INZERCE/ - Přijďte ochutnat moderní gastronomii s prvky české a mezinárodní kuchyně do Restaurace Colosseo. Váš kulinářský zážitek bude umocněn jedinečným prostředím.
Nové Město na Moravě – Již pojedenácté se v Novém Městě na Moravě uskutečnila výstava s výstižným názvem Vůně medu.
Ráno je nám zima v bundě, odpoledne se potíme ve svetru. Není divu, že právě na podzim se mnoho lidí potýká s nachlazením. Nejde sice o nic vážného, ale ucpaný nos, časté kýchání a slzení očí dokáže člověku pořádně znepříjemnit život. Jak tyto obtíže nejrychleji porazit? Poradíme!
Kunětická hora – Informační centrum Děda Vševěda v Perníkové chaloupce pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve na sportovní hry pro děti i dospělé, připravené ve spolupráci s pardubickými skauty ze střediska Polaris. Budou při nich překonávány Velké Říjnové Sportovní Rekordy z minulých let.
Houbaření je nádherný koníček. Zvlášť letos, když se tolik urodilo. Houby se v tomto období nesbírají, ale sekají kosou. Co ale s nimi dál? Přinášíme vám několik zajímavých receptů.
Klasické zavařeniny, kompoty nebo čalamády má jistě ve spíži každý druhý. Co takhle zkusit netradiční kombinace?