Praha /INFOGRAFIKA/ – Bolest zad se vám vryje do paměti. Zničehonic se ráno probudíte a nemůžete se pohnout. Tak zavoláte do práce a doufáte, že se to zlepší. A potichu se modlíte, aby nešlo o dlouhodobé problémy. Zkušenost s bolestmi zad má přitom naprostá většina české populace, což je dáno zejména jejím stárnutím. Navíc jsou podle statistik druhým nejčastějším důvodem, proč si Češi berou neschopenku.
Úžice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Speciality africké kuchyně, které v restauraci Ranč u Bašty v Úžicích na Mělnicku ochutnali účastníci třetího cestovatelského večera, byly výsledkem kulinářského umění tamního šéfkuchaře Jana Folka. Ačkoli mezi jeho nejoblíbenější pokrmy patří dobroty z české kuchyně, rád zkouší i speciality ze vzdálených zemí.
Česká Lípa - Příjemným vyhlídkám se rovná každá masáž, na kterou bych měla vyrazit. Pozvání do lázní Amandari v České Lípě na Svárově, kde kromě dalších pracuje i Tri, jsem ale přijímala se zvláštním potěšením. Originál je totiž vždy jen jeden.
Východní Čechy, Dolní Újezd - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Krédo kuchařské party z Poličska: „Ugrilovat můžete naprosto vše, včetně zmrzliny."
Kojátky – Jablko, šípek, zázvor, hřebíček, višeň, černý bez, červený rybíz, arónie, lipový květ, pomeranč, banán. Co má všechno tohle ovoce, koření, květy a plody společného? Ze všeho se dá vyrobit víno. A přesně tím se poslední tři roky částečně a poslední půlrok naplno živí Ivo Pánek a Olga Švábová z Kojátek. Zatím především objíždějí farmářské trhy. Plánů do budoucna mají dost. Některé z nich už jim zrají v bečkách: třeba kopřivy nebo pampelišky.
Kojátky – Jablko, šípek, zázvor, hřebíček, višeň, černý bez, červený rybíz, arónie, lipový květ, pomeranč, banán. Co má všechno tohle ovoce, koření, květy a plody společného? Ze všeho se dá vyrobit víno. A přesně tím se poslední tři roky částečně a poslední půlrok naplno živí Ivo Pánek a Olga Švábová z Kojátek. Zatím především objíždějí farmářské trhy. Plánů do budoucna mají dost. Některé z nich už jim zrají v bečkách: třeba kopřivy nebo pampelišky.
Zapojte se s regionálním Deníkem do letní soutěže o lahodná vína Jacob's Creek, cestovní gril City Gas od společnosti Outdoorchef a pět voucherů na kurz grilování s Cereximem.
Náchodsko - Náchodský deník spolu s Královéhradeckou lékárnou, která sídlí v nemocnicích v Náchodě, Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Trutnově a na poliklinikách v Náchodě a ve Dvoře Králové nad Labem, připravil čtenáři vyhledávanou rubriku Ptáme se lékárnice.
Kouty nad Desnou - Už tento pátek v Koutech nad Desnou odstartuje nový ročník seriálu Rock Point Horská výzva 2014, tedy v Česku unikátní seriál horského běhu a trekingu dvojic. Součástí prvního závodu bude i celá řada služeb a novinek pro samotné sportovce.
Mezinárodní den mrkve (International Carrot Day) se slaví každý rok přesně 4. dubna a po celém světě se pořádají různé mrkvové party, oslavy a happeningy.
Opavsko – Většina z nás už někdy reklamovala zboží. Následující řádky popisují dvě naprosto odlišné zkušenosti s reklamacemi u nás a v cizině. Na vlastní kůži je prožila a popsala Gabriela Tammeová z Raduně.
Drnovice /REPORTÁŽ/ – Různé ozdobné skvosty s velikonoční tematikou vznikají přímo před očima desítek návštěvníků drnovického květinářství Sedmikráska. Hbité ruce dekoratérek svazují dohromady živé i umělé květiny, větvičky, skořápky vajec plněné vzrostlou řeřichou, pírka a také pentle. Floristická show, která se v Drnovicích právě odehrává, nabízí inspiraci, jak zkrášlit byt v jarním duchu. A nejen to.
Bojkovice – V bojkovském kulturním domě v sobotu 8. března odpoledne skoro každý drží v ruce malou štamprličku, znalecky očichává obsah nebo ho právě ochutnává. Nejrušněji je u dlouhé řady stolů seřazených v sále.
Brno /ANKETA/– Pocit z romantické valentýnské večeře může zkazit pohled na hromadu nádobí ve dřezu. Proto někteří lidé raději vyrazí oslavit svátek zamilovaných, který připadá na pátek, do centra Brna.
Brno /ANKETA/– Pocit z romantické valentýnské večeře může zkazit pohled na hromadu nádobí ve dřezu. Proto někteří lidé raději vyrazí oslavit svátek zamilovaných, který připadá na pátek, do centra Brna.
Střední Morava - Přestože většina horských středisek hlásí za prosinec a leden propad v tržbách a pokles obsazenosti svých kapacit zapříčiněných zejména vysokými teplotami a horšími sněhovými podmínkami, některé wellness hotely zažívají výrazný nárůst právě v tomto období.
Šumperk – Hovězí pečeně na zázvoru, polévka z červené řepy či jeřabinový likér, takové a mnohé další pokrmy lze najít na jídelníčcích více než dvou desítek restaurací na Šumpersku i Jesenicku. Kuchaři v těchto podnicích vaří podle původních receptů a navíc používají kvalitní maso, zeleninu i další suroviny od místních výrobců.
Praha – Prodeje čajů v tuzemských obchodních řetězcích v posledních třech letech stagnují. Zákazníci nadále upřednostňují především ovocné a černé čaje, kupují však více bylinných a bylino-ovocných čajů. Obliba sypaných čajů ze specializovaných obchodů naopak roste, vyplývá z vyjádření obchodních řetězců, obchodníků s čaji a údajů společnosti Nielsen.
Poslední dobou jsou velmi populární sushi bary a každý, kdo jde s dobou, si určitě tu a tam zajde na sushi. Za japonskou pochoutkou se ale skrývá dlouholetá tradice a určitá pravidla.
Poslední dobou jsou velmi populární sushi bary a každý, kdo jde s dobou, si určitě tu a tam zajde na sushi. Za japonskou pochoutkou se ale skrývá dlouholetá tradice a určitá pravidla.
Mladá Boleslav - …a kdo říká, že si ho nedává, tomu fakt nevěřím. Ani trochu. Určitě si něco alespoň přeje. Jen o tom nechce mluvit nahlas, a tak to kamufluje. Ukrývá.
Nejen na vánoční sváteční večery, ale vůbec na celé zimní období se může hodit novinka z varny Městského pivovaru Štramberk pivo Ušák s příchutí a vůní proslulých štramberských uší.
Nejen na vánoční sváteční večery, ale vůbec na celé zimní období se může hodit novinka z varny Městského pivovaru Štramberk pivo Ušák s příchutí a vůní proslulých štramberských uší.
Začal advent. Pojďme si připomenout, co bychom v tomto období měli podle tradic ideálně konzumovat. Advent je totiž původně spojen především s půstem, který měl kromě duchovního rázu i význam zdravotní.
Otrokovice – Je šest hodin a přesně v tuto brzkou dobu si už kuchařky z otrokovické Základní školy Mánesova mohou o poklidném spánku nechat jenom zdát.
Pardubice – V sobotu 7. prosince si v pardubickém ABC klubu přijdou na své nejen příznivci skupin Vypsaná fiXa a Mňága a Žďorp, ale i rodiče s dětmi. Program akce startuje už ve 13 hodin.
Hradec Králové – „Vrátit se do Afriky? To už ne. Čechy jsou teď můj druhý domov," usmívá se pan Kamara, na první pohled exoticky vyhlížející černoch. Jak by také ne, vždyť pochází až z Quiney. Žije tu od roku 2004, usadil se v Hradci Králové, kde se mu obzvlášť líbí.
Liberecký kraj - Dýně neboli tykev, symbol amerického svátku Halloween, nemusí jen posledního října stát s vyřezanými zuby a očima na verandě či za oknem. V kuchyni z ní připravíte rozmanité lahůdky a využívá se i v kosmetice.
Most - Na nepřeberné množství druhů čerstvé africké kávy, odbornou přípravu tohoto černého nápoje i profesionální přístup personálu si návštěvníci mostecké kavárny Mama Africa již zvykli. Africkou kulturu mají nyní možnost poznat i prostřednictvím exotické kuchyně.
Tato podzimní zelenina obsahuje velké množství betakarotenu a tak při nedostatku slunce v tomto období obohatí svými vlastnostmi náš organismus. Kromě toho obsahuje vitaminy B, C, selen, železo, hořčík a draslík.
Babí léto skýtá jedinečnou příležitost obohatit náš jídelníček o celou řadu ovocných dobrot, například hrušky. Ty obsahují velké množství hroznového cukru, díky němuž mají rychlý osvěžující účinek. Připravují se z nich zejména kompoty, povidla a vhodné jsou také k sušení. Z hrušek však můžeme připravit celé menu, od předkrmu až po sladkou tečku.
Náchod - Náchodský pivovar po loňském úspěchu přišel letos pro letní sezonu na trh s novým ochuceným pivem Chipper s příchutí šťavnaté hrušky a zázvoru.
Náchod - Náchodský pivovar po loňském úspěchu přišel letos pro letní sezonu na trh s novým ochuceným pivem Chipper s příchutí šťavnaté hrušky a zázvoru.
Náchod - Náchodský pivovar po loňském úspěchu přišel letos pro letní sezonu na trh s novým ochuceným pivem Chipper s příchutí šťavnaté hrušky a zázvoru.