Kreativ

ŠTÍTEK: zázvor

Pětina neschopenek v Česku je kvůli zádům

Praha /INFOGRAFIKA/ – Bolest zad se vám vryje do paměti. Zničehonic se ráno probudíte a nemůžete se pohnout. Tak zavoláte do práce a doufáte, že se to zlepší. 
A potichu se modlíte, aby nešlo o dlouhodobé problémy. Zkušenost s bolestmi zad má přitom naprostá většina české populace, což je dáno zejména jejím stárnutím. Navíc jsou podle statistik druhým nejčastějším důvodem, proč si Češi berou neschopenku.

Zázvor se používá ve většině afrických jídel, říká šéfkuchař Jan Folk

Úžice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Speciality africké kuchyně, které v restauraci Ranč u Bašty v Úžicích na Mělnicku ochutnali účastníci třetího cestovatelského večera, byly výsledkem kulinářského umění tamního šéfkuchaře Jana Folka. Ačkoli mezi jeho nejoblíbenější pokrmy patří dobroty z české kuchyně, rád zkouší i speciality ze vzdálených zemí.

Na Vyškovsku vede šípkové víno. Pro labužníky banán

Kojátky – Jablko, šípek, zázvor, hřebíček, višeň, černý bez, červený rybíz, arónie, lipový květ, pomeranč, banán. Co má všechno tohle ovoce, koření, květy a plody společného? Ze všeho se dá vyrobit víno. A přesně tím se poslední tři roky částečně a poslední půlrok naplno živí Ivo Pánek a Olga Švábová z Kojátek. Zatím především objíždějí farmářské trhy. Plánů do budoucna mají dost. Některé z nich už jim zrají v bečkách: třeba kopřivy nebo pampelišky.

Vede šípkové víno. Pro labužníky banán

Kojátky – Jablko, šípek, zázvor, hřebíček, višeň, černý bez, červený rybíz, arónie, lipový květ, pomeranč, banán. Co má všechno tohle ovoce, koření, květy a plody společného? Ze všeho se dá vyrobit víno. A přesně tím se poslední tři roky částečně a poslední půlrok naplno živí Ivo Pánek a Olga Švábová z Kojátek. Zatím především objíždějí farmářské trhy. Plánů do budoucna mají dost. Některé z nich už jim zrají v bečkách: třeba kopřivy nebo pampelišky.

Čím lze ovlivnit zápach z úst?

Náchodsko - Náchodský deník spolu s Královéhradeckou lékárnou, která sídlí v nemocnicích v Náchodě, Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Trutnově a na poliklinikách v Náchodě a ve Dvoře Králové nad Labem, připravil čtenáři vyhledávanou rubriku Ptáme se lékárnice.

Horská výzva startuje už v pátek, o sportovce bude postaráno

Kouty nad Desnou - Už tento pátek v Koutech nad Desnou odstartuje nový ročník seriálu Rock Point Horská výzva 2014, tedy v Česku unikátní seriál horského běhu a trekingu dvojic. Součástí prvního závodu bude i celá řada služeb a novinek pro samotné sportovce.

Není reklamace jako reklamace

Opavsko – Většina z nás už někdy reklamovala zboží. Následující řádky popisují dvě naprosto odlišné zkušenosti s reklamacemi u nás a v cizině. Na vlastní kůži je prožila a popsala Gabriela Tammeová z Raduně.

Sedmikráska navodila jaro. Pomocí dekorací a bylinek

Drnovice /REPORTÁŽ/ – Různé ozdobné skvosty s velikonoční tematikou vznikají přímo před očima desítek návštěvníků drnovického květinářství Sedmikráska. Hbité ruce dekoratérek svazují dohromady živé i umělé květiny, větvičky, skořápky vajec plněné vzrostlou řeřichou, pírka a také pentle. Floristická show, která se v Drnovicích právě odehrává, nabízí inspiraci, jak zkrášlit byt v jarním duchu. A nejen to.

Valentýn v Brně: Kuchaří servírují afrodiziaka

Brno /ANKETA/– Pocit z romantické valentýnské večeře může zkazit pohled na hromadu nádobí ve dřezu. Proto někteří lidé raději vyrazí oslavit svátek zamilovaných, který připadá na pátek, do centra Brna.

Valentýn v Brně: Kuchaři servírují afrodiziaka

Brno /ANKETA/– Pocit z romantické valentýnské večeře může zkazit pohled na hromadu nádobí ve dřezu. Proto někteří lidé raději vyrazí oslavit svátek zamilovaných, který připadá na pátek, do centra Brna.

Mírná zima láká čím dál více do wellness hotelů

Střední Morava - Přestože většina horských středisek hlásí za prosinec a leden propad v tržbách a pokles obsazenosti svých kapacit zapříčiněných zejména vysokými teplotami a horšími sněhovými podmínkami, některé wellness hotely zažívají výrazný nárůst právě v tomto období.

Ochutnávání Jeseníků získalo prestižní cenu

Šumperk – Hovězí pečeně na zázvoru, polévka z červené řepy či jeřabinový likér, takové a mnohé další pokrmy lze najít na jídelníčcích více než dvou desítek restaurací na Šumpersku i Jesenicku. Kuchaři v těchto podnicích vaří podle původních receptů a navíc používají kvalitní maso, zeleninu i další suroviny od místních výrobců.

Prodeje čajů v řetězcích stagnují, roste obliba sypaných čajů

Praha – Prodeje čajů v tuzemských obchodních řetězcích v posledních třech letech stagnují. Zákazníci nadále upřednostňují především ovocné a černé čaje, kupují však více bylinných a bylino-ovocných čajů. Obliba sypaných čajů ze specializovaných obchodů naopak roste, vyplývá z vyjádření obchodních řetězců, obchodníků s čaji a údajů společnosti Nielsen.

Superkuchařky z Otrokovic nezpychly

Otrokovice – Je šest hodin a přesně v tuto brzkou dobu si už kuchařky z otrokovické Základní školy Mánesova mohou o poklidném spánku nechat jenom zdát.

'Doma už jsem v Hradci,' říká Kamara. Do Afriky se vrátit nechce

Hradec Králové – „Vrátit se do Afriky? To už ne. Čechy  jsou teď můj druhý  domov," usmívá se pan Kamara, na první pohled exoticky vyhlížející černoch. Jak by také ne, vždyť pochází až z Quiney. Žije tu od roku 2004, usadil se v Hradci Králové, kde se mu obzvlášť líbí.

Dýně: Dětská hračka i zdravá lahůdka

Liberecký kraj - Dýně neboli tykev, symbol amerického svátku Halloween, nemusí jen posledního října stát s vyřezanými zuby a očima na verandě či za oknem. V kuchyni z ní připravíte rozmanité lahůdky a využívá se i v kosmetice.

Nezvyklý tanec chutí. Africká jídla překvapí svou pestrostí

Most - Na nepřeberné množství druhů čerstvé africké kávy, odbornou přípravu tohoto černého nápoje i profesionální přístup personálu si návštěvníci mostecké kavárny Mama Africa již zvykli. Africkou kulturu mají nyní možnost poznat i prostřednictvím exotické kuchyně.

V hlavní roli dýně, vitaminová bomba

Tato podzimní zelenina obsahuje velké množství betakarotenu a tak při nedostatku slunce v tomto období obohatí svými vlastnostmi náš organismus. Kromě toho obsahuje vitaminy B, C, selen, železo, hořčík a draslík.

Hrušky připravené nejen na sladko

Babí léto skýtá jedinečnou příležitost obohatit náš jídelníček o celou řadu ovocných dobrot, například hrušky. Ty obsahují velké množství hroznového cukru, díky němuž mají rychlý osvěžující účinek. Připravují se z nich zejména kompoty, povidla a vhodné jsou také k sušení. Z hrušek však můžeme připravit celé menu, od předkrmu až po sladkou tečku.

Hříšně dobrá jablka

Nastává doba česání, skladování a zavařování. Jak na to, abyste se ze šťavnatých plodů mohli těšit co nejdéle?

Nové pivo chutná po hrušce a zázvoru

Náchod - Náchodský pivovar po loňském úspěchu přišel letos pro letní sezonu na trh s novým ochuceným pivem Chipper s příchutí šťavnaté hrušky a zázvoru.

Nové pivo chutná po hrušce a zázvoru

Náchod - Náchodský pivovar po loňském úspěchu přišel letos pro letní sezonu na trh s novým ochuceným pivem Chipper s příchutí šťavnaté hrušky a zázvoru.