Vaříme s Deníkem: Thajské mleté maso
Jižní Čechy - Dnes si můžete vyzkoušet recept na thajské mleté maso, se kterým se svěřila čtenářka Iveta Pernekrová z Prachatic.
Jižní Čechy - Dnes si můžete vyzkoušet recept na thajské mleté maso, se kterým se svěřila čtenářka Iveta Pernekrová z Prachatic.
Na rozdíl od ostatních evropských národů, které dávají přednost černým, popřípadě zeleným čajům, Češi nejčastěji pijí čaje ovocné. Téměř každý druhý šálek čaje, který se v Česku vypije, je ovocný. V loňském roce se na českém trhu prodalo 1632 tun ovocného čaje.
Salaš /FOTOGALERIE/ - Pohodová atmosféra vládla v pátek 12. března večer v salašské hospodě Na Dolině. Dostaveníčko si tu dalo jednapadesát degustátorů, aby posoudili, který 370 vzorků slivovic ze švestek a durancií nebo destilátů z letního ovoce, se stane šampionem v pořadí už třiadvacátého ročníku salašského koštu pálenek.
Ústí nad Labem /OBRAZEM/– Další kolo soutěže o nejlepší čtenářský recept vyhrál recept Věry Stříbrné Krkovička na uvítanou.
Orlickoústecko - Thajské kuře s opraženými kešu oříšky.
Okres Louny - Zajímavé výstavy, které probíhají právě v těchto dnech.
Okres Louny - Zajímavé výstavy, které probíhají právě v těchto dnech.
Jiří Kohout - Cukroví je nedílnou součástí dotvářející kolorit Vánoc. Ať už je domácí, nebo kupované.
Linecká kolečka, kokosové cukroví tlačené strojkem nebo vosí hnízda jsou klasikou, která nezklame. Skoro jsme ale zapomněli, jaké dobroty se dají dělat z včelího medu nebo ze zázvoru. Zkuste s námi „trochu jiné pečení“.
Nová Paka – S vánočním časem přichází i pečení cukroví.
Vánoce u nás doma voněly medvědími tlapičkami a vánočkami, pečenými přesně podle Marie Janků Sandtnerové. S přibývajícími léty, kilogramy a sílící osvětou jsem se ale přesvědčila, že na světě je i výborné cukroví k lidskému organismu daleko šetrnější.
Okres Louny - Zajímavé výstavy, které probíhají právě v těchto dnech.
Chebsko - Děti z dětských domovů v okrese Cheb se dočkaly nečekaných mikulášských dárků.
Okres Louny - Zajímavé výstavy, které probíhají právě v těchto dnech.
Rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr – to je tradiční představa svátečního štědrovečerního menu. Slavnostní stůl si žádá slavnostní pokrm. Možností je ale více.
Zaručené rady, jak se vyhnout chřipce, případně jak zmírnit její průběh, kolují mezi lidmi. I ke mně se několik takových dostalo a nutno říct, že některé z nich mě poněkud vykolejily.
Východní Čechy – Tradiční období nachlazení a chřipek je tu. Někdo spoléhá na léky, jiný zase výhradně na přírodní medicínu.
Východní Čechy – Tradiční období nachlazení a chřipek je tu. Někdo spoléhá na léky, jiný zase výhradně na přírodní medicínu.
Východní Čechy – Tradiční období nachlazení a chřipek je tu. Někdo spoléhá na léky, jiný zase výhradně na přírodní medicínu.
Východní Čechy – Tradiční období nachlazení a chřipek je tu. Někdo spoléhá na léky, jiný zase výhradně na přírodní medicínu.
Kunětická hora - Informační centrum Děda Vševěda v Perníkové chaloupce pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve na sportovní hry pro děti i dospělé, připravené ve spolupráci s pardubickými skauty.
Kunětická hora - Informační centrum Děda Vševěda v Perníkové chaloupce pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve na sportovní hry pro děti i dospělé, připravené ve spolupráci s pardubickými skauty. Budou při nich překonávány Velké Říjnové Sportovní Rekordy z minulých let.
Smysly probouzejí touhu po milovaném partnerovi. Kromě chuti jídla zvyšujícího sexuální apetit, může vzrušení vyvolávat například i jeho vůně, která působí na mozková centra.
Hradec Králové - /FOTOGALERIE/ Atraktivní program na několika místech města a tisíce lidí. Tak vypadaly tradiční historické Slavnosti královny Elišky, které Hradec hostil v pátek a v sobotu.
Hradec Králové - /FOTOGALERIE/ Atraktivní program na několika místech města a tisíce lidí. Tak vypadaly tradiční historické Slavnosti královny Elišky, které Hradec hostil v pátek a v sobotu.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - Atraktivní program na několika místech města a tisíce lidí. Tak vypadaly tradiční historické Slavnosti královny Elišky, které Hradec hostil v pátek a v sobotu.
Plzeň - Martin Špaček je nejen kuchař, ale především barbecue–specialista, tedy odborník na grilování. Své povolání vykonává už deset let.
Plzeň - Martin Špaček je nejen kuchař, ale především barbecue–specialista, tedy odborník na grilování. Své povolání vykonává už deset let.
Liberec - Insolvenční řízení se společností Vratislavická kyselka zahájil na základě žádosti samotné společnosti 17. července Krajský soud v Ústí nad Labem, pobočka Liberec. Důvodem jsou její pohledávky.
Mělník /REPORTÁŽ/ - Prší. Přímo lije. Kličkuji mezi loužemi a brodím se kluzkým bahnem, kterému se v centru města nelze vyhnout. Blížím se do mateřského centra Kašpárek a přemýšlím, kolik maminek se svými ratolestmi v tomhle psím počasí dorazí.
Pokrmy na přímém ohni připravovali naši předkové především proto, aby se nasytili. Oheň vystřídaly grily a vůně takto připravovaných pokrmů je nepřekonatelná. K létu prostě patří. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, nad nimiž se gurmáni budou rozplývat.
Díky pracovitým předkům máme dostatek rybníků a tím ipestrý výběr sladkovodních ryb. Český, respektive třeboňský či pohořelický kapr je dokonce mezi gurmány igurmety mezinárodně známýpojem.
Vyškov - Srovnávali jsme pro vás ceny vybraného zboží v některých vyškovských obchodech. Pro zázvor si zajděte do Kauflandu.
Svatý Valentýn bývá příležitostí zamilovaných, dát si společně dobré jídlo. Nabízíme dva recepty, které svou chutí vzbudí touhu a svým složením navíc prospějí zdraví vašeho srdce například vitaminy, vlákninou, esenciálními mastnými kyselinami.
Příbram - Za poslední týden podle hygieniků výskyt chřipek na Příbramsku kvůli prázdninám klesl. Není prý ale vyloučeno, že se s návratem školáků do tříd chřipkový nápor znovu vrátí.
Ostrava - Vmoderní kuchyňské studio a bar plné vůní a barev se včera proměnil kongresový sál ostravského hotelu Atom. Konal se tu jedenáctý ročník mezinárodní gastronomické soutěže Ahol– Cup2009.
Žďár nad Sázavou - Jehly a nitě vyměnila za lopatičky a čokoládové bonbony. Hana Pokorná se krize nezalekla. Profesi švadleny vyměnila za živnostenský list a založila v okresním městě „Čokoládový ráj“.
Ostrava - V moderní kuchyňské studio a bar plné vůní a barev se včera proměnil kongresový sál ostravského hotelu Atom. Konal se tu jedenáctý ročník mezinárodní gastronomické soutěže Ahol – Cup 2009.
Ostrava - V moderní kuchyňské studio a bar plné vůní a barev se včera proměnil kongresový sál ostravského hotelu Atom. Konal se tu jedenáctý ročník mezinárodní gastronomické soutěže Ahol – Cup 2009.
Olomouc - Na Silvestra si nedá aspoň sklenku alkoholu jen málokdo. Když ale vypiji více a na Nový rok musím za volant? Ve zdravotnických potřebách v Olomouci jsou k dostání testery, které z dechu orientačně změří množství zbytkového alkoholu. Přesnější, digitální mají po Vánocích ve většině prodejen vyprodané.
Frýdek-Místek - Naši předkové to měli s vánočním nakupováním daleko jednodušší, nežli to máme dnes. Malé útulné obchůdky byly na každém rohu a nabízely bohatý sortiment zboží, zejména v době vánočních trhů. Naproti tomu hospodyňky musely v dlani obracet každou korunu.
Karlovarsko — Několik receptů jako inspirace na vánoční pečení.
Cheb - Vánoční recepty z chebského muzea
Ráby - Tak jako v předchozích dvou letech, i letos ve státní svátek pořádá Informační centrum děda Vševěda s pardubickými skauty neobvyklé sportovní klání, jehož cílem je pobavit se a překonat Velké Říjnové Sportovní Rekordy (VŘSR) z loňského roku.
Brno – Alespoň jednou v životě má člověk ochutnat menu, které patří do kolonky zážitkové gastronomie. „Aby si dokázal představit, jaké je to jíst výborně připravené pokrmy v čistém a reprezentativním prostředí, kde do hostů nikdo nežďuchá s pivem v ruce,“ říká šéfkuchař brněnské restaurace Boulevard Ivo Ševčík.
Olomouc -Kvetoucí himalájský zázvor, květ amerického sukulentu furcraea nebo omamná mučenka obří. To jsou některé z květinových skvostů, které teď mohou návštěvníci obdivovat ve sklenících olomouckého Výstaviště Flora.
Dobrá zpráva pro velké jedlíky i pro ty, kteří trpí nechutenstvím. Látky obsažené v bylinkách podporují stejně jako některé druhy alkoholu chuť k jídlu, napomáhají správnému trávení a zmírňují zdravotní obtíže. Některé druhy koření, zejména zelené bylinné natě (pažitka, celer a podobně), mohou zlepšit i výživovou hodnotu jídla, neboť obsahují vitaminy a minerální látky.
S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.
S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.
S přejezdem radžastánských hranic se téměř okamžitě mění ráz krajiny – vjíždíme do úrodného Pandžábu. Písečné duny ustupují políčkům, na kterých se pěstuje rýže. Není divu, že se tu této plodině daří. Prší tu vydatně a často, o čemž se přesvědčíme i my, když nás zastihne první monzunový déšť.