Jak se chránit proti nachlazení? Prevencí
Necítíte se „ve své kůži", máte ucpaný nos nebo vás škrábe v krku? Nedejte nemoci šanci a už při prvních příznacích s ní začněte bojovat. Zkuste nejdříve šetrnější přírodní prostředky.
Necítíte se „ve své kůži", máte ucpaný nos nebo vás škrábe v krku? Nedejte nemoci šanci a už při prvních příznacích s ní začněte bojovat. Zkuste nejdříve šetrnější přírodní prostředky.
Obsahují hodně draslíku a málo sodíku, působí tedy pozitivně na kardiovaskulární potíže. Pozitivní vliv mají kaštany i na kůži, vlasy, jaterní a poruchy krvetvorby, respirační onemocnění, proti průjmu, depresím, proti ztrátě paměti. Obsahují vitaminy A, B1 6, C, kalcium, fosfor, magnezium, železo.
Obsahují hodně draslíku a málo sodíku, působí tedy pozitivně na kardiovaskulární potíže.
Obsahují hodně draslíku a málo sodíku, působí tedy pozitivně na kardiovaskulární potíže. Pozitivní vliv mají kaštany i na kůži, vlasy, jaterní a poruchy krvetvorby, respirační onemocnění, proti průjmu, depresím, proti ztrátě paměti. Obsahují vitaminy A, B1 6, C, kalcium, fosfor, magnezium, železo.
Náchodsko - Lidský organismus musí čelit stále větším nárokům, které na něho klade dnešní hektické životní tempo. Nadměrná psychická zátěž se pak odráží na dlouhodobé únavě a větší náchylnosti k chorobám.
Hradec Králové - Nemusíte kupovat drahé tablety proti chřipce a nachlazení. Některé přírodní metody mohou být mnohem účinnější než krabička prášků.
Jičín – V naší přetechnizované době se stále větší počet lidí obrací namísto k chemickým preparátům k těm přírodním. Stále víc oblíbená jsou například bylinková domácí mýdla.
Hradec Králové - Nemusíte kupovat drahé tablety proti chřipce a nachlazení. Některé přírodní metody mohou být mnohem účinnější než krabička prášků.
Svitavy – Imunitu můžete posílit pitím bylinných čajů, samozřejmě správnou životosprávou
Praha – Dříve tam byla kavárna, nyní tam vévodí japonské chutě. V Nákupní galerii Myslbek v centru Prahy otevřela spolu se svým manželem před pár dny Kamila Hexnerová japonskou restauraci Umami. „Umami znamená v japonštině pátou, doslova „delikátní" chuť," podotkla majitelka.
Ráby – O tom, že zkratka VŘSR neznamená pouze Velkou říjnovou socialistickou revoluci, se můžete přesvědčit v neděli 28. října od deseti hodin u Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou.
Ráby – O tom, že zkratka VŘSR neznamená pouze Velkou říjnovou socialistickou revoluci, se můžete přesvědčit v neděli 28. října od deseti hodin u Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou.
Ráby - V Perníkové chaloupce se v neděli 28.října od deseti hodin uskuteční tradiční Perníkiáda
Hostětín – Hostětín na Uherskohradišťsku dnes provoněly jablečné výrobky všeho druhu. Na tradiční Jablečné slavnosti lidé ochutnávali jablka různých odrůd, čerstvě vyrobený mošt nebo sušené ovoce, místní hospodyňky napekly desítky druhů jablečných moučníků.
Hostětín - Tradiční Jablečná slavnost se koná v neděli v Hostětíně. Návštěvníci obce mohou letos už pojedenácté ochutnat například jablečné moučníky, čerstvý ovocný mošt nebo sušené ovoce.
Ústí nad Labem - Kuchařka: Přemýšleli jsme, jakou zeleninu k řízkům zvolit, aby se chutě doplňovaly.
Praha – Hranolky z klatovského kapra, marinované s citronovou trávou a zázvorem, podávané s wasabi bramborovou kaší, dortík z marinovaných Foie gras se skořicovým jablíčkem a brioškou, ale také sushi nebo thajskou národní specialitu Phad Thai. To vše lze o víkendu ochutnat v krásných venkovních prostorách Trojského zámku.
Praha – Hranolky z klatovského kapra, marinované s citronovou trávou a zázvorem, podávané s wasabi bramborovou kaší, dortík z marinovaných Foie gras se skořicovým jablíčkem a brioškou, ale také sushi nebo thajskou národní specialitu Phad Thai. To vše lze o víkendu ochutnat v krásných venkovních prostorách Trojského zámku.
VELKÉ KARLOVICE – Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.
Ostrava - Maďarské muškátové novošlechtění pojmenované podle židovského obchodníka se železem Irsai Oliver (Oliver bylo jméno, Irsai příjmení) vyšlechtil Pál Kocsis v Kecskemétu roku 1930 křížením kultivarů Pozsonyi Fehér (Bratislavské bílé) a Csaba Győngye (Čabaňská perla).
Česká Třebová – Do „hubnoucí soutěže" Orlického deníku a MUDr. Leoše Středy je dnes zapojeno téměř dvě stě lidí. Snaží se společně dokázat, že hubnutí nemusí být složité, pokud zvolíte takové diety, které jsou jednoduché a dají se držet. Taková je například nízkosacharidová dieta nebo dělená strava či krabičková dieta.
Domovinou nenáročné rostliny je Asie, vypěstovat si ji ale můžete i v České republice.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Karlovy Vary – Bar, který spotřebuje 1,5 tuny ledové tříště každý den, je během festivalu tím správným místem pro milovníky pořádných koktejlů.
Ústí nad Labem - Kuchař Vladimír Houda: Žádná nuda se při vaření nekonala. Kuře bylo dost oblíbené.
„Ordinace na hubnutí" je beznadějně přeplněná, takže nejbližší objednávky bude MUDr. Leoš Středa brát zase až od poloviny července. Kdo se chce pustit do hubnutí dříve, najde diety i základní rady na webu www.nadvaha.cz. Ale pokud chcete poradit osobně v poliklinice Dopravního zdravotnictví, a. s., v České Třebové, pak vydržte. Můžete se s dotazem obrátit na e-mail dr.streda@gmail.com.
Představíme vám dvě orientální a ne příliš známá koření. Další dvě zná téměř každý a v kuchyni patří k základnímu vybavení každého dobrého kuchaře. Na řadě jsou písmena G a H.
Ústí nad Labem - Deset tisíc návštěvníků a neuvěřitelných dvě stě padesát vytočených hektolitrů piva.
Letní kino - Povede se milovníkům zlatavého moku a dobré zábavy překonat loňský rekord Pivovarských slavností, kdy do Letního kina přišlo 7 500 návštěvníků a vytočilo se 130 hektolitrů piva?
Letní kino - Povede se milovníkům zlatavého moku a dobré zábavy překonat loňský rekord Pivovarských slavností, kdy do Letního kina přišlo 7 500 návštěvníků a vytočilo se 130 hektolitrů piva?
Svitavy - Neustálého zdražování potravin si povšiml jistě každý. Jídlo a pití je podstatnou položkou v rodinném rozpočtu.
Rychnovsko - U některých druhů potravin se vyplatí sáhnout po dražších, ale u mnohých jiných nemusí nižší cena znamenat vždy nižší kvalitu.
Rakovník – Udělat si placky z tmavé mouky a pak si je upéct ve staré slovanské peci a samozřejmě sníst! To jste si mohli vyzkoušet na dvoře rakovnického muzea. Protože pracovníci Muzea TGM v Rakovníku doslova vytáhli svoji práci na dvůr. A to u příležitosti Dne muzeí a galerií.
Rakovník – Udělat si placky z tmavé mouky a pak si je upéct ve staré slovanské peci a samozřejmě sníst! To jste si mohli vyzkoušet na dvoře rakovnického muzea. Protože pracovníci Muzea TGM v Rakovníku doslova vytáhli svoji práci na dvůr. A to u příležitosti Dne muzeí a galerií.
Litomyšl - Vybrali jsme pro vás několik receptů Magdaleny Dobromily Rettigové.
Holešov /FOTOGALERIE/ - Na správnou a hlavně zdravou stravu a na pohyb se zaměřil sobotní Den zdraví v holešovské 3. základní škole.
Velké Hamry - Recept na výborný zákusek Ořechovo zázvorový hřbet ke sváteční kávičce nám do redakce přinesla Hana Kozderková z Velkých Hamrů. Musíme uznat, že vůbec nepřeháněla, když napsala, že je moučník výborný.
Uherský Brod - Foyer uherskobrodského kina Máj se v neděli stalo místem setkání rukodělného umění, folkloru a hlavně lidí. Na velikonoční jarmark jich tam v průběhu odpoledne dorazily stovky.
Louka – Dobrá povidla musí dobře vypadat, příjemně vonět, mít správnou hustotu a samozřejmě skvěle chutnat. Teprve pak mohou uspět na koštu trnek v Louce. Ten letošní s podtitulem Od varených po tekuté se konal už po šesté.
Velké Březno - Je libo jedenáctku s ovocnou příchutí? S těmito pro Čechy stále ještě neobvyklými nápoji, ač jejich obliba v posledních letech stoupá, přichází na trh velkobřezenský pivovar.
Rychnovsko - Přemýšlíte, že byste přeci jen zkusili udělat něco se svou životosprávou, ale nevíte zrovna jak na to? Nevadí. Zkuste to s naším jídelníčkem, který pro vás může být inspirací a prvním krokem.
recept zaslala Francesca Raphael, Česká Třebová
recept zaslala Taťána Vobořilová, Praha
recept zaslala Venuše Kubáčková, Mladá Boleslav
Rabštejn nad Střelou – V Rabštejně nad Střelou voněl thäntug a momo taštičky
recept zaslala Iveta Vavrečková, Bílovec
Jičínsko – Právě teď se dočtete v posledním, desátém díle seriálu Bedřicha Doležala další praktické rady z dob minulých.
Ústí nad Labem - Zapít guláš doporučují pivem.
Ne vždy musí být následkem nezrízeného pití a veselí katastrofální kocovina. S našimi radami jí mužete predejít a ráno se s ní nemusíte vubec potkat. Jak na to?
Ústí nad Labem - Martina Hiřičová: Jde o francouzskou kuchyni. Recept si může doma připravit každý.