Kreativ

ŠTÍTEK: antibiotikum

Michal Hájek se stal plaveckým vicemistrem republiky staršího žactva.

Hájek si vyplaval na republice stříbro

Prostějov - Byť ty pravé Vánoce se teprve chystají, v Prostějově již jedny, řekněme plavecké, proběhly. Na Mistrovství České republiky staršího žactva se podařilo Michalu Hájkovi (roč. 2003) vybojovat druhé místo na trati 100 metrů prsa. Kromě cenné medaile si ještě přidal nový osobní rekord a čas stáhl pod 01:10! (01:09,56).

Nemoc. Ilustrační foto.

Chřipka hrozí. Nemocných lidí stále přibývá

Blanensko, Vyškovsko – Změny počasí, špatná imunita, prochladnutí, ale i řada dalších vlivů. Ordinace praktických lékařů na Vyškovsku se začínají pomalu plnit nemocnými. Někteří se paradoxně nakazí přímo v čekárně.

Adéla Hanzlíčková

Zpět do hry jsem už nechtěla, vypráví bronzová zápasnice Hanzlíčková

Brno /ROZHOVOR/ – Kvůli nemoci málem přišla o poslední šanci startovat na mistrovství světa do 23 let, nakonec se radovala z bronzu. Volnostylařka Adéla Hanzlíčková vybojovala na konci listopadu poprvé v kariéře medaili na světovém šampionátu a zároveň se stala nejlepší evropskou zápasnicí turnaje. „Je to jednoznačně můj největší úspěch,“ usmívá se třiadvacetiletá brněnská rodačka.

Basketbalisty Žďáru nad Sázavou (v bílém) jakoby někdo pokropil živou vodou. Po čtvrté výhře  v řadě se posunuli už na 5. místo druholigové tabulky.

Basketbalisté smetli lídra i Šumperk

Žďár nad Sázavou – Basketbalisté Žďáru zapsali třetí a čtvrtou výhru v řadě. Druholigový tým měl ale z duelů s prvním Krnovem a devátým Šumperkem velký respekt. Zvládl je ovšem na výbornou a nadále stoupá tabulkou.

Med od společnosti Včelpo. Ilustrační foto.

Zadluženého Včelpa se svaz zbaví. Podnik prodá za deset milionů korun

Obora – Osmadvacet milionů korun. To je výška dluhů, s nimiž se potýká známá včelařská společnost Včelpo sídlící v Oboře na Blanensku. Velké zadlužení je hlavním důvodem, proč ji Český svaz včelařů prodává. „Před deseti dny jsme měli zasedání celorepublikového výboru, kde jsme se na prodeji shodli. Firmu odkoupí člen včelařského svazu Petr Vydra za zhruba deset milionů korun,“ informovala předsedkyně svazu včelařů Jarmila Machová. Pro včelařský svaz už nebylo únosné zadluženou firmu provozovat.

Zapojte se s námi do soutěže

Snadná pomoc pro bolístky všech domácích mazlíčků od DENÍKU!

Zapojte se s námi do soutěže o pět přípravků Vetericyn - péče o rány a kůži pro všechna zvířata + 20% slevu na nákup dalších produktů!Zapojte se s námi do soutěže o pět přípravků Vetericyn - péče o rány a kůži pro všechna zvířata + 20procentní slevu na nákup dalších produktů!

BYL TO BOJ. Děčínští basketbalisté přivítali Jindřichův Hradec.

FOTO: Válečníci splnili povinnost. Byla to ale fuška

Děčín – Po prohraném derby v Ústí nad Labem potřebovali děčínští basketbalisté uspět. Poslední Jindřichův Hradec měl být snadným soustem. Šestá ligová výhra v sezóně nakonec zůstala v Děčíně. Výkonem ale svěřenci Pavla Budínského zase tolik nenadchli. Přesto slavili celkem jasné vítězství 95:78.

Fenka Barunka přišla o štěňata, ale život si vybojovala.

Fenka přišla o štěňata, ale život si vybojovala

Chrast – S mrtvými štěňaty v bříšku se toulala po městě vyzáblá fenka, které se ujaly místní děti. U nich doma porodila a protože byl její zdravotní stav velmi špatný, děti kontaktovaly místní oblastní charitu.

Nemocnice Na Homolce v Praze.

Tři nemocnice nakoupily léčiva za 5,5 miliardy korun bez soutěže, zjistil NKÚ

Nemocnice Na Homolce, Fakultní nemocnice Ostrava a Fakultní nemocnice Plzeň nakoupily během tří let léčiva za 5,5 miliardy korun bez zadávacího řízení. Za shodné léky a zdravotnické prostředky platily rozdílné ceny. Například u antibiotika Amikacin byl rozdíl až desetinásobný, stálo 82, ale i 820 korun. Vyplývá to z kontroly hospodaření tří vybraných nemocnic v letech 2014 až 2016, které provedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Nemocnice Na Homolce se vůči výtkám NKÚ ohradila.

Světový den boje proti AIDS připadá v kalendáři na 1. prosincový den. Ilustrační foto

První oběť u nás HIV podlehla před 30 lety

Jižní Čechy – Češi se přestali HIV bát. Vypovídají o tom poslední čísla Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje. Přitom stále platí, že na toto virové onemocnění neexistuje lék, který by jej dokázal vyléčit, pouze zpomalit.

Začínají růst zimní houby.

Začínají růst zimní houby

Strakonicko - Skončilo období podzimních hub a již se tu objevují houby, které nás budou provázet od listopadu do března, a tou hlavní je penízovka sametonohá, lidově zvaná sametonožka, nebo sametka.

Petr Mašek a Radek Jaroš

Horolezec Petr Mašek: Sen o Dhaulágiri se rozplynul!

Mladá Boleslav – Patří ke špičkovým českým horolezcům. Má za sebou úspěšně zdolané tři osmitisícovky a další náročné výstupy. Začal přípravu na jarní výstup na sedmou nejvyšší horu světa Dhaulágiri (8157 m. n. m., plánovali s Markem Novotným prvovýstup severovýchodní stěnou. Nakonec je vše jinak.

Hráčka amerického fotbalu v týmu brněnských Amazonek Alžběta Nečasová.

Hrdinka Amazons Nečasová vykoupila bolest po operaci břicha obhajobou titulu

Brno – Nejdřív se zdálo, že finále bude sledovat jen jako divačka. Nakonec se ovšem Alžběta Nečasová stala hrdinkou Rose Bowlu, ve kterém brněnské Amazonky porazily pražské Black Cats 26:24 a ovládly podruhé v řadě domácí ligu žen amerického fotbalu. „Jsem za titul ráda. Ukázalo se, že loňské vítězství nebyla náhoda. Navíc jsme sezonou prošly bez porážky, což se ještě nikomu nepovedlo. Příští rok půjdeme za obhajobou zase,“ hlásí opora brněnského celku.

Nikodin Obradovič (vlevo)

Libušín přišel o Nika, přesto bral tři body

FOTO: Kladensko – Šestibodový víkend pro kladenské chrty závodící s čelem tabulky I. A třídy. Hřebečská parta tedy chrty proti slabému Mníšku moc nepřipomínala, ale i tak brala výhru 3:1. Libušín uspěl na horké půdě v Cerhovicích 4:2, ale po změně stran také klopýtal.

MOL Cup, předkolo: Neratovice/Byškovice - Admira Praha

Neratovické kosí marodka. A zápas s Úvaly se blíží

Neratovice – Když přijde ve velkém množství, je bezradný i ligový mančaft. Řeč je o marodce, která v současnosti trápí nejlepší tým divize – Neratovice. Hlavní trenér Tomáš Staněk nyní postrádá ze dvaadvaceti hráčů téměř polovinu. A zápas s Úvaly tým sehraje už v sobotu!

Klíšťata.

Pozor v lesích i parcích: Čtvrtina pražských klíšťat má boreliózu

Pražští hygienici letos vyšetřili 468 klíšťat, 110 z nich bylo nakažených. V metropoli se s nemocí tento rok potýkalo prozatím 92 pacientů. Houbařská sezona v Praze a jejím okolí vrcholí. V posledních týdnech nálezci hlásí plné koše. Stále je ale třeba dávat pozor na klíšťata. Například Tomáš Petrů z Prahy 6 si přisátého parazita všiml až po pár dnech.

Éterické oleje, ilustrační foto

Éterické oleje pro domácí lékárničku

Říká se, že je tolik éterických olejů, jako je lidských trápení, protože přírodní vonné oleje příznivě působí na fyzické i psychické problémy našeho těla. Některé esenciální oleje, jak se také označují, bychom měli zařadit do své domácí lékárničky, určitě se nám budou hodit.

Soutěžte s DENÍKEM!

Deník se stará o vaše zdraví!

Zapojte se s námi do soutěže o tři balíčky s doplňkem stravy  BACTORAL – ÚČINNÉ PROBIOTIKUM PRO PŘIROZENOU ÚSTNÍ MIKROFLÓRU A IMUNITU.

kopr vonný

Byliny pro péči o ústní dutinu

Máloco udělá takový dojem při prvním setkání jako zářivý úsměv a vonný dech. Dosáhnout jich můžete i s pomocí osvědčených bylinek.

V šokujícím stavu se dostal do útulku pro opuštěná zvířata, který v Troji provozuje městské policie, asi 13letý maltézský psík, který původně ležel u radotínského domova důchodců.

Zuboženého psa trápili i červi v kůži

Praha – V šokujícím stavu se dostal do útulku pro opuštěná zvířata, který v Troji provozuje městské policie, asi 13letý maltézský psík, který původně ležel u radotínského domova důchodců. A to ho nálezkyně ještě předtím, než ho přinesla do péče odborníků, vykoupala! Přesto lze o psovi sotva hovořit jinak než jako o zuboženém zvířeti. Na hlavě i jinde po těle měl dokonce ložiska s larvami much, které se živí poškozenou tkání!

Druhý ročník opavského závodu Breda City Trail.

Jakub Šiřina si nakonec Breda City Trail zaběhl

/FOTOGALERIE/ Druhý ročník Breda City Trail je minulostí. Organizátoři evidovali zvýšený zájem běžců. Do opavských ulic jich v sobotu vyběhlo o dvě stovky více než loni. Celkově jich bylo 409.

Trenér a závodník Spartan Race Adam Chochola z Malešova.

Adam Chochola: Touha závodit byla silnější než antibiotika v těle

Kutná Hora /ROZHOVOR/ – Jistě jste na závodech Spartan Race v Litovli zaregistrovali i početnou skupinu ze Spartan Race Training Group Kutná Hora. Jedním z trenérů je i Adam Chochola z Malešova. Tento čerstvě čtyřicetiletý borec se na start postavil i přes onemocnění a dokázal si v kategorii Competitive vyběhnout kvalifikaci na Mistrovství Evropy v Andoře, do kategorie věkové skupiny 40-45 let!