Východní Čechy – Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Náchod – Generálka na vrchol letošní sezony kramolenskému silákovi Jiřímu Havrdovi vyšla nad očekávání. V německém Eilenburgu se stal výkonem 350 kilogramů amatérským mistrem světa v benchpressu a před tím profesionálním, které hostí na přelomu října a listopadu Praha, vyslal svým soupeřům jasný vzkaz.
Východní Čechy - Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Východní Čechy – Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Východní Čechy - Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Východní Čechy - Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
České Budějovice - Nutriční terapeutce Kateřině Teplé pokládáte otázky z oboru zdravé výživy. Dnes se ptá Čtenář Vítek. "Občas se setkávám na potravinách se zkratkou GI. Mohli byste objasnit, co přesně znamená?"
E. Králová: Pane doktore, úspěchy čtenářů Deníku v hubnutí mě strhly a ráda bych se také pokusila s vámi zhubnout. Mám 128 kg při výšce 170 cm, tak se vám možná nevejdu ani na váhu. Jak to u vás probíhá?
Paní Bartáková: Dobrý den, měřím 170cm a vážím 75kg. Myslím, že už je to nadváha ve věku 56 let. Potřebuji poradit se zhubnutím hlavně v oblasti břicha.
Krnov - V krnovském obchůdku se zdravou výživou v Opavské ulici proběhne 19. září ochutnávka kváskového pečiva. Pro všechny fanoušky zdravé výživy a zdravého životního stylu budou připraveny nejrůznější produkty s kváskem, pečivo i cukrovinky.
Chodíte pravidelně cvičit, omezujete se v jídle, každou chvíli vám kručí v břiše, nálada se blíží bodu mrazu a navzdory všem těmto útrapám se vám stále nedaří zhubnout? Možná děláte chybu právě ve stravování.
Jižní Čechy - Čtenářka Hana se ptá nutriční terapeutky Kateřiny Teplé. "Snažím se shodit pár kilo, pravidelně cvičit (chůze na páse, jízda na kole). Co bych měla jíst před a po cvičení?"
Morkovice – Jedním z posledních jedenácti měst v České republice, kde se pravidelně konají kozí trhy, jsou Morkovice. Ve středu tak bylo v tamních chovatelském areálu k vidění sedmnáct kozlů a šest beranů, přijelo totiž osm vystavovatelů z různých koutů Zlínského kraje.
Aneta, Mělník: Pane doktore, prosím Vás o radu. Potřebovala bych vyřešit problém, který se vám možná bude zdát nepravděpodobný, ale je to tak. Pravidelně denně už léta cvičím, a přesto každý rok přibývám kilogram, někdy i dva. Potřebovala bych zhubnout aspoň pět kilogramů, ale stále se mi to nedaří.
Otec je hokejista a matka úspěšná biatlonská běžkyně. Oba předpokládali, že syn bude po tátovi, a tak dnes už teenager hraje několik let hokej. Na trénincích potí krev, pracuje na sobě, přesto za nejlepšími zaostává. Proč? Jeho genetická výbava ho předurčuje k jinému sportu.
Olomouc - Otec je hokejista a matka úspěšná biatlonská běžkyně. Oba předpokládali, že syn bude po tátovi, a tak dnes už teenager hraje několik let hokej. Na trénincích potí krev, pracuje na sobě, přesto za nejlepšími zaostává. Proč? Jeho genetická výbava ho předurčuje k jinému sportu.
Olomouc - Otec je hokejista a matka úspěšná biatlonská běžkyně. Oba předpokládali, že syn bude po tátovi, a tak dnes už teenager hraje několik let hokej. Na trénincích potí krev, pracuje na sobě, přesto za nejlepšími zaostává. Proč? Jeho genetická výbava ho předurčuje k jinému sportu. Odborníci z Kliniky tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace Fakultní nemocnice Olomouc již dokáží pomocí genetického testu zájemcům poradit, jakému sportu se nejlépe věnovat.
Hlíva ústřičná je skutečným pokladem mezi houbami. Celosvětové výzkumy v posledních letech potvrzují, že se jedná o houbu, která má ojedinělé složení a obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organizmu maximálně vyhovuje.
Předsevzetí hubnout si dáváme mnozí, jenže ne každý vydrží až do konce. Hubnutí je otázka rozhodnutí, vůle a chuti a potom hlavně disciplíny. Nehubnou hlavně ti, kteří dietu odkládají a stále si říkají: „začnu zítra".
Všimla jsem si, že většinou doporučujete diety, které se sice snadno drží, ale nehlídají se kalorie. Můžu vědět proč? Dřív se kalorie vždy hlídaly. Pokud v dietě převládají třeba bílkoviny, neškodí to organismu? Když nejím ovoce, musím přece mít málo vitamínů. čtenářka z Pardubic
Všimla jsem si, že většinou doporučujete diety, které se sice snadno drží, ale nehlídají se kalorie. Můžu vědět proč? Dřív se kalorie vždy hlídaly. Pokud v dietě převládají třeba bílkoviny, neškodí to organismu? Když nejím ovoce, musím přece mít málo vitamínů. čtenářka z Pardubic
Všimla jsem si, že většinou doporučujete diety, které se sice snadno drží, ale nehlídají se kalorie. Můžu vědět proč? Dřív se kalorie vždy hlídaly. Pokud v dietě převládají třeba bílkoviny, neškodí to organismu? Když nejím ovoce, musím přece mít málo vitamínů. čtenářka z Pardubic
Všimla jsem si, že většinou doporučujete diety, které se sice snadno drží, ale nehlídají se kalorie. Můžu vědět proč? Dřív se kalorie vždy hlídaly. Pokud v dietě převládají třeba bílkoviny, neškodí to organismu? Když nejím ovoce, musím přece mít málo vitamínů. čtenářka z Pardubic
Východní Čechy - Odpovídáme vám: „Všimla jsem si, že většinou doporučujete diety, které se sice snadno drží, ale nehlídají se kalorie. Můžu vědět proč? Dřív se kalorie vždy hlídaly. Pokud v dietě převládají třeba bílkoviny, neškodí to organismu? Když nejím ovoce, musím přece mít málo vitamínů," napsala čtenářka z Pardubic.
Jana, Příbram: Všimla jsem si, že většinou doporučujete diety, které se sice snadno drží, ale nehlídají se kalorie. Můžu vědět, proč? Dřív se kalorie vždy hlídaly. Pokud v dietě převládají třeba bílkoviny, neškodí to organismu? Když nejím ovoce, musím přece mít málo vitamínů.
Šťovík zahradní není totožný s tím, který běžně roste třeba na louce. Pokud se rozhodnete vyzkoušet jeho pěstování, musíte vědět, že šťovík zahradní je nenáročná trvalka, které se dobře daří v půdách hlubokých, nevysychavých a zásobených živinami. Lze jej pěstovat i na mírně zastíněných místech.
Praha - Roste zájem o jedlý hmyz, lidé se zbavují předsudků a červi jim zpravidla velmi chutnají. Tvrdí to propagátoři entomofágie neboli pojídání hmyzu. Většímu rozšíření v restauracích a potravinářském průmyslu ale brání neexistující legislativa, aktivisté proto nyní spolu s hygieniky připravují potřebné normy.
Východní Čechy – Tento týden máme malé výročí, neboť v rámci Královéhradeckého a Pardubického kraje je tento díl patnáctým pokračováním. Před týdnem vyprávěl o své loňské zkušenosti s hubnutím s Orlickým deníkem jeho šéfredaktor Karel Pokorný, který shodil 12 kilogramů a hlavně: na nové váze se drží.
Ilona Csáková, režisér Tomáš Magnusek i MUDr. Leoš Středa se rozhodli hubnout veřejně, aby inspirovali ostatní čtenáře Deníku. A zatím jim to jde. Veřejné hubnutí je sice zásah do soukromí, na druhou stranu je to výborná motivace. Nikdo se nechce „ztrapnit," že to nedokáže. Takový pocit člověku připomene, že nemá dietu porušit.
Uherský Brod - V novém letním seriálu Slováckého deníku se dovíte, co můžete udělat pro to, abyste žili zdravěji, jak zhubnout a celkově zlepšit svou životosprávu.
Téměř o každé potravině se nepíše jen v pozitivním duchu, ale vždycky se najde i něco negativního. To platí i pro mléko. Mezi laickou veřejností koluje častý názor, že konzumace mléka a mléčných výrobků je spojena se zvýšenou produkcí hlenu v horních a dolních cestách dýchacích. Jenže neexistuje žádný výzkum, který by tuto myšlenku byť částečně podpořil.
Uherský Brod - V novém letním seriálu Slováckého deníku se dovíte, co můžete udělat pro to, abyste žili zdravěji, jak zhubnout a celkově zlepšit svou životosprávu.
Praha – V pražské zoo se dnes budou podávat pochoutky připravené z hmyzu. V rámci Dne hmyzožravců se chystá i speciální komentované krmení zvířat, která si na hmyzu také pochutnávají, například hrabáčů nebo chameleonů. Média o tom informoval mluvčí zahrady Michal Šťastný.
Praha - Na neděli chystá pražská zoo již tradiční Den hmyzozřavců. Návštěvníci se budou moci těšit na ochutnávku nudlí se švábí omáčkou, sarančat v sezamovém trojobalu, červů na česneku a dalších netradičních pokrmů.
Praha - Na neděli chystá pražská zoo již tradiční Den hmyzozřavců. Návštěvníci se budou moci těšit na ochutnávku nudlí se švábí omáčkou, sarančat v sezamovém trojobalu, červů na česneku a dalších netradičních pokrmů.
Praha – Často vůbec netuší, kdy a kde se nakazili. Že mají žloutenku typu C, se pak dozví náhodou, anebo dokonce vůbec. Výsledek? Mají zaděláno na cirhózu nebo rakovinu jater. Pacientů s chronickou hepatitidou C, proti které zatím neexistuje očkování, jsou přitom u nás podle odborných odhadů tisíce. Právě před chronickou žloutenkou přitom obzvláště varuje nedělní Světový den hepatitid.
Často se říká, že krásnou tvář dělá krásná pleť. V mezičase, kdy naše tři soutěžící připravují vyvážená jídla ze svého jídelníčku a aktivně se věnují cvičení, si v minulém týdnu zašly do Obchodního a společenského centra Breda & Weinstein. Zde je čekala specialistka z Yves Rocher, aby je poučila, jak se starat o pleť. Každá pleť je totiž jiná, a proto vyžaduje individuální péči.
Valašsko - Parné léto přináší kromě příjemných chvil u vody také spoustu nepříjemných zážitků. Ve většině případů může za pokaženou dovolenou píchnutí obtížným hmyzem.
Valašsko - Parné léto přináší kromě příjemných chvil u vody také spoustu nepříjemných zážitků. Ve většině případů může za pokaženou dovolenou píchnutí obtížným hmyzem.
Tokio - Novinkou v kosmetické péči o obličej je šnečí sliz. Ošetření, jehož součástí je umístění živých šneků přímo na obličej klientky, zavádí jeden z kosmetických salonů v centru japonské metropole Tokia. Píše o tom deník The Daily Telegraph.
Shakespearovská otázka „být či nebýt" se v současnosti pro mnohé hospodyňky proměnila v otázku „koupit či nekoupit". Jde samozřejmě o drůbeží maso z Polska, o jehož kvalitě, či spíše závadnosti, proběhly diskuze na mnoha úrovních.
Praha – O cukrovce se říká, že je epidemií 21. století. Jenže neznamená riziko jen pro samotné pacienty, ale pokud jde o ženy, které ještě plánují rodinu, i pro jejich děti. U těch je totiž během těhotenství až desetkrát vyšší riziko poškození plodu. Je přitom jedno, zda má matka těhotenskou cukrovku, diabetes I. typu nebo právě novodobý mor – cukrovku II. typu, kterou trpí 800 tisíc Čechů.
Východní Čechy – Dnes se diety drží snadněji, než tomu bývalo dříve. Díky moderním potravinářským technologiím se vyrábějí potraviny, které splňují například nízkokalorický obsah, a přitom je zachována chuť vhodná i pro gurmány.
Východní Čechy – Dnes se diety drží snadněji, než tomu bývalo dříve. Díky moderním potravinářským technologiím se vyrábějí potraviny, které splňují například nízkokalorický obsah, a přitom je zachována chuť vhodná i pro gurmány.
Východní Čechy – Dnes se diety drží snadněji, než tomu bývalo dříve. Díky moderním potravinářským technologiím se vyrábějí potraviny, které splňují například nízkokalorický obsah, a přitom je zachována chuť vhodná i pro gurmány.
Východní Čechy - Dnes se diety drží snadněji, než tomu bývalo dříve. Díky moderním potravinářským technologiím se vyrábějí potraviny, které splňují například nízkokalorický obsah, a přitom je zachována chuť vhodná i pro gurmány.
Východní Čechy – Dnes se diety drží snadněji, než tomu bývalo dříve. Díky moderním potravinářským technologiím se vyrábějí potraviny, které splňují například nízkokalorický obsah, a přitom je zachována chuť vhodná i pro gurmány.