
Tipy na pátek 29. listopadu 2019 - Domácí pečení chleba
Jak upéct ten nejlepší chléb?
Jak upéct ten nejlepší chléb?
Obrataň /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Vánoční perníčky, koření, domácí chléb či svařené víno. To mohli v neděli odpoledne cítit návštěvníci sportovní haly v Obratani.
Tvrdý chleba je v hokejové extralize juniorů. Litomyšlští mladíci se o tom přesvědčující na vlastní kůži každý týden a o uplynulém víkendu to pro ně byla zkušenost obzvláště bolestivá.
Syrečky, homolky, sýrky, cvargle… V každém koutě naší republiky se jim říká jinak. Jejich spisovný název ale zní tvarůžky. Máte je rádi?
Řemesla pěkně postaru. Tak, jak je dělali naši předkové po dlouhá staletí bez vymožeností moderní techniky. Tavení železné rudy, pálení vápna nebo výroba dřevěného uhlí v milířích. To vše dělají členové Spolku Františka, který spadá do Kruhu přátele Technického muzea v Brně, a další jejich příznivci.
Adamov - Řemesla pěkně postaru. Tak, jak je dělali naši předkové po dlouhá staletí bez vymožeností moderní techniky. Tavení železné rudy, pálení vápna nebo výroba dřevěného uhlí v milířích. To vše dělají členové Spolku Františka, který spadá do Kruhu přátele Technického muzea v Brně, a další jejich příznivci.
„Když přijde zloděj a chce něco ukrást, nikdy mě nežádá o souhlas,“ řekla mladičká Milena Boturová úředníkům národního výboru v Ostravě-Radva-nicích, kteří po ní chtěli podepsat souhlas s vyvlastněním rodinné pekárny.
„Když přijde zloděj a chce něco ukrást, nikdy mě nežádá o souhlas,“ řekla mladičká Milena Boturová úředníkům národního výboru v Ostravě-Radva-nicích, kteří po ní chtěli podepsat souhlas s vyvlastněním rodinné pekárny.
„Když přijde zloděj a chce něco ukrást, nikdy mě nežádá o souhlas,“ řekla mladičká Milena Boturová úředníkům národního výboru v Ostravě-Radva-nicích, kteří po ní chtěli podepsat souhlas s vyvlastněním rodinné pekárny.
„Když přijde zloděj a chce něco ukrást, nikdy mě nežádá o souhlas,“ řekla mladičká Milena Boturová úředníkům národního výboru v Ostravě-Radva-nicích, kteří po ní chtěli podepsat souhlas s vyvlastněním rodinné pekárny.
„Když přijde zloděj a chce něco ukrást, nikdy mě nežádá o souhlas,“ řekla mladičká Milena Boturová úředníkům národního výboru v Ostravě-Radva-nicích, kteří po ní chtěli podepsat souhlas s vyvlastněním rodinné pekárny.
„Když přijde zloděj a chce něco ukrást, nikdy mě nežádá o souhlas,“ řekla mladičká Milena Boturová úředníkům národního výboru v Ostravě-Radva-nicích, kteří po ní chtěli podepsat souhlas s vyvlastněním rodinné pekárny.
Kraslice, Rotava, Stříbrná. Tam všude byla kina. Někde se začal takzvaně lámat chleba po revoluci, kdy většina z nich přestala být výdělečná a zavřela se. Jinde zavřeli mnohem dříve. Některé budovy srovnali se zemí, jiné slouží dodnes.
V kuchyni působím už 38 let. Na Základní škole Letců R.A.F. vařím 7 let. Celý život jsem strávila na různých táborech, včetně těch vodáckých. To je úžasná praxe. Čas od času připravujeme v naší kuchyni i obědy jiných národů, na které chodí nejen naši žáci, ale i vedení města s hosty z dané země.
Ke stávce pedagogů se v Prostějově zapojilo Reálné gymnázium a Základní škola města Prostějova a Obchodní akademie Prostějov.
Naše kamarády a přátele ze ZŠ GESA Salzkotten jsme přivítali předposlední květnovou neděli před naší základní školou. Přivítání bylo stylové v duchu moravských tradic ve valašském kroji, tedy chlebem a solí.
Obecní pec na chleba vznikne během následujících dní v komunitní zahradě v Májové ulici v Chebu.
Vůně právě uvařené kávy, čerstvého chleba nebo uzeného. Sobota v Boršově nad Vltavou voněla právě takto – to díky 1. Boršovskému trhu, který se konal na zdejší Farské louce.
Brno /FOTOGALERIE/ - Rekordních jednašedesát lidí se v pondělí odpoledne zakouslo do krajíců chleba na brněnském náměstí Svobody. Vznikl tak český rekord v počtu lidí, kteří jedli chléb na jednom místě ve stejnou chvíli. Na celou akci v centru Brna dohlédl komisař z Agentury Dobrý den, rekordní zápis se proto objeví v České knize rekordů.
Také rádi navštěvujete farmářské trhy? Vezmeme třeba zeleninu do polévky přímo od pěstitele, a taky krásná jablíčka na štrůdl. Co takhle cibulový chléb od pekaře? Nebo klobása, která voní až o tři stánky vedle? Takhle to na farmářských trzích běžně chodí, v poslední době jsou hodně oblíbené. Jenže… Lidé v Žatci, tedy většina, mají často smůlu…
O zápis do knihy rekordů se v pondělí jednadvacátého října pokusí lidé na brněnském náměstí Svobody. Každý kolemjdoucí tam může přispět k vytvoření rekordu v počtu lidí, jedicích na jednom místě chleba.
Rychlost a kvalita. Tyto vlastnosti rozhodují o úspěšnosti pekařů.
Rychlost a kvalita. Tyto vlastnosti rozhodují o úspěšnosti pekařů.
Rychlost a kvalita. Tyto vlastnosti rozhodují o úspěšnosti pekařů.
Rychlost a kvalita. Tyto vlastnosti rozhodují o úspěšnosti pekařů.
Rychlost a kvalita. Tyto vlastnosti rozhodují o úspěšnosti pekařů.
Novinář a fotograf Jiří Krušina z Krnova přes deset let spolupracoval s Karlem Gottem. Doprovázel ho na cestách po Česko-Slovensku, Německu. Se zpěvákem navštívil Rusko a absolvoval s ním turné v USA. Na stránkách Deníku uveřejníme deset krátkých příběhů, které současný mluvčí nemocnic v Krnově a Opavě, po boku slavíka prožil.
Novinář a fotograf Jiří Krušina z Krnova přes deset let spolupracoval s Karlem Gottem. Doprovázel ho na cestách po Česko-Slovensku, Německu. Se zpěvákem navštívil Rusko a absolvoval s ním turné v USA. Na stránkách Deníku uveřejníme deset krátkých příběhů, které současný mluvčí nemocnic v Krnově a Opavě po boku slavíka prožil.
Novinář a fotograf Jiří Krušina z Krnova přes deset let spolupracoval s Karlem Gottem. Doprovázel ho na cestách po Česko-Slovensku, Německu. Se zpěvákem navštívil Rusko a absolvoval s ním turné v USA. Na stránkách Deníku uveřejníme deset krátkých příběhů, které současný mluvčí nemocnic v Krnově a Opavě, po boku slavíka prožil.
Novinář a fotograf Jiří Krušina z Krnova přes deset let spolupracoval s Karlem Gottem. Doprovázel ho na cestách po Česko-Slovensku, Německu. Se zpěvákem navštívil Rusko a absolvoval s ním turné v USA. Na stránkách Deníku uveřejníme deset krátkých příběhů, které současný mluvčí nemocnic v Krnově a Opavě, po boku slavíka prožil.
Novinář a fotograf Jiří Krušina z Krnova přes deset let spolupracoval s Karlem Gottem. Doprovázel ho na cestách po Česko-Slovensku, Německu. Se zpěvákem navštívil Rusko a absolvoval s ním turné v USA. Na stránkách Deníku uveřejníme deset krátkých příběhů, které současný mluvčí nemocnic v Krnově a Opavě, po boku slavíka prožil.
Novinář a fotograf Jiří Krušina z Krnova přes deset let spolupracoval s Karlem Gottem. Doprovázel ho na cestách po Česko-Slovensku, Německu. Se zpěvákem navštívil Rusko a absolvoval s ním turné v USA. Na stránkách Deníku uveřejníme deset krátkých příběhů, které současný mluvčí nemocnic v Krnově a Opavě, po boku slavíka prožil.
Dva těžké zápasy během tří dnů, spousta poctivé hokejové práce na ledě a to všechno bez kýženého efektu v podobě bodů. Tuhý je extraligový chléb pro litomyšlskou juniorku, body pro ni pořád visí proklatě vysoko.
Chleba, posvícenské koláčky, hnětýnky, jitrnice, jelita, tlačenky. To vše budete moci v sobotu 19. října ochutnat v areálu vodního mlýna v Hoslovicích. Koná se tam totiž posvícení.
Rychlost a kvalita. Tyto vlastnosti rozhodují o úspěšnosti pekařů.
Brno /FOTOGALERIE/ – Nejlepší burgr z Ostravska, korejské či kanadské speciality, tacos nebo třeba jelení maso na chlebu ochutnávají u brněnského nákupního centra Vaňkovka desítky mlsounů. Od pátku do neděle se tam koná Food truck festival.
Na středa 16. října připravili v Kouřimi zajímavou akci. Jejím hlavním hrdinou bude chléb.
Byla jich početná flotila. Lidé je vyrobili ze svázaných větviček, vydlabané kůry, slepeného papíru, dokonce i z chleba a rohlíků. Dříve než je pustili po proudu Rožnovské Bečvy, zapálili na nich svíčky.
Pro operního pěvce Štefana Margitu bude vystoupení na zádušní mši za Karla Gotta, kterou bude 12. října v katedrále sv. Víta sloužit arcibiskup Dominik Duka, velkou poctou. Slavný tenorista společně s Evou Urbanovou zazpívá skladbu Panis angelicus (Andělský chléb) od Césara Francka. "Je to veliká zodpovědnost a veliká pocta. Měl jsem Karla Gotta moc rád a velice si ho vážím. Takže samozřejmě udělám vše pro to, abych zazpíval co nejkrásněji," řekl dnes ČTK světově uznávaný pěvec.
Mše svatá k výročí posvěcení kostela, komentovaná prohlídka věže a kostela, výstava historických ornátů a dalších liturgických předmětů pečení tradičních volarských koláčů a chleba.
Vůně domácího chleba a pečiva, boršovské dobroty, živé ryby i květiny. Každý měsíc provoní v Boršově místní trhy. A lákají návštěvníky na různé pochoutky.
Obecní pec na chleba vyroste během následujících týdnů v komunitní zahraděv Májové ulici v Chebu.
Sedmé kolo Chance ligy mezi sebe kromě jiných duelů svedlo také celky Benátek a Vsetína. V první třetině udeřili domácí zásluhou Radka Dudy, jenže hostům se ve druhé části podařilo skóre otočit. Pomyslný chléb se lámal ve třetí části hry, kdy Benátečtí neproměnili dvouminutovou přesilovku pět na tři, zatímco Vsetínští v početní převaze zvýšili na 3:1. Snížení Špačka při power play už na faktu, že Vsetín svou výhru uhájil, nic nezměnilo.
V sobotu 28. září v lomu sv. Anna v Táboře - první soukromé přírodní zóně v České republice slavili Mezinárodní den půdy a vítali podzim.
/FOTOGALERIE/ Neodolatelná směsice vůní pečeného i vařeného masa, koláče, domácí chléb a ženy krev a mlíko v historických krojích. Tradiční Svatováclavské vepřové hody v malé obci nedaleko Konice nabízejí vskutku originální zážitek. Do Ochoze se pravidelně o poslední zářijové sobotě sjíždějí lidé z blízkého i širokého okolí.
Potřebujete poradit s péčí o olivovníky nebo s přípravou pravého italského chleba? Neváhejte se obrátit na studenty Vyšší odborná škola a Střední zemědělská školy Tábor, kteří měli možnost se tyto, a mnohé další, dovednosti, naučit přímo v Itálii.
Oslava desátých narozenin gepardice Mzuri se koná v sobotu 28. září od 14 do 14.30 hodin v zoo Chleby.
Ve farní peci z roku 1746 upekl v neděli plzeňský pekař Roman Sebera několik bochníků chleba dle staré receptury. Římskokatolická fara v Touškově na Plzeňsku se návštěvníkům otevřela v rámci akce „Dny evropského dědictví“.
Ve farní peci z roku 1746 upekl v neděli plzeňský pekař Roman Sebera několik bochníků chleba dle staré receptury. Římskokatolická fara ve Městě Touškově se návštěvníkům otevřela v rámci akce „Dny evropského dědictví“.
Na dřevěném stole kynou dvě hromádky těsta, hospodyňky je co chvíli přerovnávají nožem. Další krájí chléb na malé kousky, kladou je na talíře a odnášejí na nedaleký stůl. Ze sálající pece voní nové bochníky, na sporáku šumí základ smaženice s čerstvě nasbíranými hříbky.