Kreativ

ŠTÍTEK: dieta

Výživová specialistka Věra Hrabáková Bittnerová.

Naučím vás zdravě žít jednou pro vždy, říká Věra Hrabáková Bittnerová

Doba, ve které žijeme, nás ovlivňuje víc, než bychom si přáli. Trávíme mnohem víc času v internetovém světě, kam se zatím musel přesunout ten reálný, zmenšily se možnosti sportování i cestování, na naši psychiku působí ve velkém negativní zprávy. O to důležitější je myslet na sebe a pečovat o to nejcennější, co máme – o své zdraví. Právě o tom jsme si povídali s teplickou výživovou specialistkou Věrou Hrabákovou Bittnerovou, která v pomoci lidem našla smysl a náplň svého života.

Cesta k trvale štíhlé postavě stojí na třech pilířích – těmi je jídlo, pohyb a mysl.

Nastartujte hubnutí, právě teď je ideální čas začít

Pokud se už těšíte, že zhubnete do plavek, právě březen je ta správná chvíle začít. Tělo se s příchodem jara samo čistí a my mu v tom vhodnou úpravou jídelníčku můžeme pomoci. Zbavte tělo zátěže, kterou jsme nabrali v zimním období v době stresů, karantény a přejídání.

Lukáš Konečný zvítězil i ve druhém návratu do ringu.

Měsíc jsem držel dietu a nechlastal, aspoň jsem to zúročil, vtipkoval Konečný

Padesáté druhé vítězství v profesionálním ringu. A nejspíš poslední. Ústecký boxer Lukáš Konečný po druhém vítězném návratu přiznal, že to nejspíš bylo skutečně naposledy. "Už tohle byl tak trochu zápas z hecu. Měsíc jsem držel dietu a nechlastal, tak jsem to aspoň nějak zúročil," vtipkoval viditelně dobře naladěný po vítězném večeru, který absolvoval v tradičních šortkách, v nichž nastupuje k zápasům téměř dvacet let.

Problémem je u diabetiků zvýšená hladina krevního cukru

Diabetikům prospívá méně sacharidů, za den jich mohou sníst jen 50 gramů

V České republice se léčí s diabetem 2. typu přes 940 tisíc lidí, tedy přibližně každý jedenáctý člověk, u diabetu 1. typu je to okolo 60 tisíc. Díky neustálému vývoji nové léčby mají pacienti daleko více možností než kdy předtím. Stále oblíbenější je nízkosacharidová dieta.

Hubněte psychologicky. Iva Málková

Dieta? Klidně si dejte gumové medvídky, ale ne celý sáček, radí odborník

Hned zítra začnu držet dietu a končeně zhubnu. Kolikrát jste si tohle už řekli? Podle odborníků je problém ve slově dieta. „Taková změna totiž nemá šanci na dlouhodobý úspěch,“ říká psycholožka a zakladatelka STOB (STop OBezitě) Iva Málková, která společně společně s odbornicí na výživu Hanou Pávkovou Málkovou a lektorem STOB Martinem Pávkem mluví o tom, jak psychika a zvyky mohou ovlivňovat naši váhu.

Zajímavosti o hubnutí.

ZAJÍMAVOST: Tukožroutská polévka vám přinese leda tak nadýmání

Se začátkem roku se spousta lidí rozhodla, že shodí nějaké to kilo navíc. Jestli se jim to podaří anebo ne, hodně záleží na volbě metody. Co dělat a co nedělat, abyste své šance podpořili? Je dobrý nápad vařit například tukožroutskou polévku nebo držet půst?

Zajímavosti o hubnutí.

ZAJÍMAVOST: Dvě stě let stará octová dieta funguje, ale...

Octová dieta. Je jí plný internet a přitom se myšlenka na ní zrodila již na počátku 19. století. A tehdy se také ukázalo, že nefunguje. Stále tomu však řada serverů pro ženy i ženy samotné nevěří. Touha zázračně zhubnout je silnější. A ideálně, kdyby to šlo bez práce.

Zajímavosti o hubnutí.

ZAJÍMAVOST: Kila dolů díky ginu, vodce a kokainu?

Je alkohol metla lidstva, nebo si můžeme občas přihnout a nemít špatné svědomí, že jsme zhřešili? Ještě do nedávna byla ve všech zaručeně nejlepších dietách uvedená poznámka: Pozor! Pití alkoholu hubnutí zastavuje a musíte začít znova.   

Zajímavosti o hubnutí.

ZAJÍMAVOST: Párek v rohlíku jim může poškodit mozek

Je mnoho lidí, jejichž život limituje přísná dieta, například diabetici. V poslední době se často mluví o trápení s bezlepkovou dietou. Mnohem méně je však veřejnosti známo onemocnění zvané fenylketonurie.

Zajímavosti o hubnutí.

ZAJÍMAVOST: Zdá se vám, že nehubnete? Nevažte se tak často

Tolik se snažíte a kýžený výsledek se stále nedostavuje? Každé ráno stoupáte na váhu a doufáte, že se už konečně pohne její ručička směrem dolů? Dopínáte kalhoty s nadějí, že se vám už přes jejich okraje nebudou rýsovat nevzhledné špeky? A stále nic? Někde musíte dělat při hubnutí chybu.

Zajímavosti o hubnutí.

ZAJÍMAVOST: Nejnechutnější dieta světa? Tasemnicová

Jen málokdo je celoživotně spokojený se svojí postavou a ani jednou nezatouží mít o nějaké to kilo méně. Především ženy hledají způsoby, jak přebytečné špeky shodit. A ideálně co nejrychleji a bez práce.

Jak na správné hubnutí? Nebuďte obětí obchodníků, změňte především své návyky.

RADA: Nebuďte obětí obchodníků s hubnutím, změňte své návyky

/1. DEN/ Stejně jako v náboženství, i v jídle nyní existuje „hřích“ a „dobro“. Dělíme potraviny na jedy a superpotraviny. Jídlo přestává sloužit pro mnohé k uspokojení hladu, ale řeší se jím emoce. Chroničtí dietáři možná právě teď drží tu nej nej nej dietu, kterou jim vnutila média či hubnoucí guru.

Fakultní nemocnice Ostrava nyní nabízí nově „3FIT“ dietu.

Kuchyně ve Fakultní nemocnici Ostrava nově nabízí FIT dietu

Větší možnosti ve výběru jídel pro pacienty nyní nabízí Fakultní nemocnice Ostrava. Nově si mohou objednat i tzv. „3FIT“ dietu. Ta podle nutričních terapeutů splňuje veškeré parametry zdravé stravy podle Světové zdravotnické organizace.

Silák Jiří Tkadlčík.

Od diety po nálož na talíři. Tkadlčík musí řešit i cukrovku

Od striktní kulturistické diety k pořádné žranici bez větších limitů. Tak nějak by se dal popsat vývoj jídelníčku Jiřího Tkadlčíka. Dříve špičkový závodník v silovém trojboji se postupně přetransformoval v profesionálního strongmana a nejsilnějšího muže světa střední váhy.  

Ilustrační foto

Obezita se stává zhoubou Čechů. Nepřibírat lze i bez diet, odborníci mají radu

Obezitou trpí více než dvě miliardy lidí po celém světě. Každý druhý dospělý a každé páté dítě trpí nadváhou a vyhlídky do budoucna nevypadají růžově. Na závažnost tohoto problému upozorňují významné světové organizace věnující se tématice obezity, které se pro letošní rok poprvé spojily a Světový den obezity vyhlásily v jeden den, a to ve středu 4. března.

Martin Jungmann.

Z deníku nadšeného cvičence aneb jak se hodit do formy a přežít

Získat vysněnou postavu snů nebo se alespoň cítit dobře, není jen o bezhlavém cvičení, chození do posilovny či pocení se na trenažeru. Důležitou složku tvoří správné stravování a proto jsme si pro vás připravili tentokrát článek zaměřený na stravu. Zatímco Martin Jungmann se rozhodl pro sacharidové vlny, já vyzkoušel Keto dietu. 

Ilustrační foto.

Diety stále dokola?!

Také to znáte, potřebujete zhubnout, ale nevíte si rady jak. Všemožně hledáte a stále se Vám objevují různé diety a zaručené rady, jak na to. Pár diet už máte za sebou, ale věříte, že s další dietou to bude jiné a bude fungovat.

Fotbalisté HFK Třebíč (v červeném), ilustrační foto

Čekání na druhou výhru trvá

Třebíč - Fotbalisté HFK Třebíč vyhráli hned v prvním jarním kole krajského přeboru Vysočiny nad Košeticemi 1:0, od té doby však drží bodovou dietu. Tu nepřerušili ani minulou sobotu, když v domácím prostředí prohráli se Speřicemi 0:2.

Jak na dietu? Ilustrační foto.

Obezitoložka Iva Málková: Hubnutí se nerovná dieta. Je třeba si jídlo vychutnat

Ve světě nadváhy a obezity se pohybuje už čtyřicet let. Za tu dobu vyslechla tisíce příběhů, žasla nad nekonečnou vynalézavostí všech těch, co chtějí vydělávat na lidském neštěstí a ujistila se v jednom: Více než pár kily navíc si ubližujeme nereálnými sny a podléháním nesmyslným společenským diktátům. Psycholožka a zakladatelka společnosti STOB (STop OBezitě) Iva Málková tak své klienty učí nejen zdravě žít, ale hlavně mít se rád.

Jan Štíbal dodržuje pravidelnou jarní očistu. Foto: archiv Jana Štíbala

Díky očistě se Jan Štíbal zbavil léků

Velká Losenice - K pravidelné jarní očistě jsem se dostal před několika lety kvůli zdravotním komplikacím a užíváním velkého množství léků. Proto jsem hledal na internetu různé alternativy. Tak popisuje svoji cestu k netradničnímu řešení svých zdravotních problémů fitness instruktor a výživový poradce Jan Štíbal z Velké Losenice.

Karviná - Teplice 1:1

FOTO: Teplická dieta pokračuje, z Karviné vezou jen bod

Dietní bod za remízu 1:1 v Karviné si do tabulky FORTUNA:LIGY připsaly v jejím 22. kole Teplice. Severočechům v mrazivém sobotním odpoledni zajistil plichtu jejich prvním jarním gólem Jakub Hora, který na podzim gólový účet i uzavřel.

Seminář s Karlosem "Terminátorem" Vémolou v Jihlavě neměl chybu.

Reborn klub zažil díky Vémolovi velkou sobotu

Jihlava – Potvrdil roli rebela, když přijel s hodinovým zpožděním, ale pak to byla jízda, a Jihlava díky němu zažila velký svátek. Zápasník MMA (smíšených bojových umění) Karlos „Terminátor“ Vémola přijal pozvání od šéfa kickboxerského Reborn klubu Josefa Bílka a v sobotu odpoledne v boxerně bavil při semináři šedesát nadšenců do bojových sportů. A pak jedenáct z nich „zničil“ kruhovým tréninkem. „Omlouvám se,“ zkoušel si Karel Vémola hned po pozdním příjezdu získat své příznivce. Ale nemusel. Po chvíli už všichni hltali takřka hodinu a půl dlouhou debatu na všechna možná témata.

Ilustrační foto

Zvou na besedu

Česká Třebová/Králíky - Jaká je nejoblíbenější dieta celebrit, to je téma zajímavé besedy, která se ve čtvrtek od 17 hodin koná v třebovské kavárně Caffe Lucerna.

Kumkvaty neboli zlaté mandarinky

Zlaté mandarinky se jedí i se slupkou a není těžké je pěstovat doma

Pěstování citrusů vyžaduje kapku trpělivosti a pěstitelských zkušeností. Pokud nemáte jedno ani druhé, ale přesto si chcete pochutnat na vlastních šťavnatých plodech, můžete zkusit pěstovat zlaté mandarinky neboli kumkvaty. Jde o rostliny příbuzné citrusům, které rodí drobné plody plné vlákniny, vitamínů a minerálů.

Stprávná životospráva, dieta, hubnutí. Ilustrační snímek.

Hubnutí? To je věda, která se neřídí módními trendy

Jablonec nad Nisou /ROZHOVOR/ – S vítáním nového roku přišla také každoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je dieta. Čeho se vyvarovat a čeho se naopak držet, přiblížila v rozhovoru nutriční terapeutka Romana Davidová ze Světa zdraví Harmonie v Jablonci nad Nisou.

Stprávná životospráva, dieta, hubnutí. Ilustrační snímek.

Hubnutí? To je věda, která se neřídí módními trendy

Liberecký kraj /ROZHOVOR/ – S vítáním nového roku přišla také každoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je dieta. Čeho se vyvarovat a čeho se naopak držet, přiblížila v rozhovoru nutriční terapeutka Romana Davidová ze Světa zdraví Harmonie v Jablonci nad Nisou.

Stprávná životospráva, dieta, hubnutí. Ilustrační snímek.

Hubnutí? To je věda, která se neřídí módními trendy

Jablonec nad Nisou /ROZHOVOR/ – S vítáním nového roku přišla také každoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je dieta. Čeho se vyvarovat a čeho se naopak držet, přiblížila v rozhovoru nutriční terapeutka Romana Davidová ze Světa zdraví Harmonie v Jablonci nad Nisou.