Kreativ

ŠTÍTEK: dieta

Zdravý životní styl zvyšuje produktivitu

Je stále více podniků, které dbají na zdraví svých zaměstnanců. Zřizují pro ně bio jídelny, poskytují nutriční poradce a zajišťují cvičení jógy. To má zlepšit kondici pracovníků a podnikům přinést lepší ekonomické výsledky, píše italský deník La Repubblica.

Tomáš Kafka.

Kafka se těší na devátý šampionát, o příštím v ČR nechce mluvit

Praha - Florbalový brankář Tomáš Kafka nechyběl v dresu české reprezentace na mistrovství světa od roku 2000 a na šampionátu v Rize si osmatřicetiletý matador z Tatranu Střešovice připíše už devátý start. Doufá, že se tým i přes nepodařené výsledky v přípravném cyklu popere při obhajobě bronzu o další medaili. O jubilejní desáté účasti za dva roky na domácím šampionátu v Česku nechce Kafka zatím vůbec ani spekulovat.

Jeden ze psů v blanenském útulku.

Pořádají charitativní koncert. Pro psy v útulku

Blansko, Boskovice – Sto dvacet tisíc korun ročně i víc. Tolik stojí nakrmení psů v blanenském útulku. „Částka je orientační. Hodně závisí na počtu psů, jejich velikosti i na tom, zda mají nějakou speciální dietu. To pak náklady rostou. Ale většinou nás krmivo přijde na zhruba sto dvacet až sto padesát tisíc za rok," řekla vedoucí blanenského útulku Jarmila Jurová. Pomoci s výdaji se rozhodli členové Tanečního orchestru Základní umělecké školy v Blansku.

Pochod proti diabetu. Ilustrační foto.

Centrem Prahy projde pochod proti diabetu

Praha - Centrem hlavního města v pondělí odpoledne projde pochod proti diabetu, který chce upozornit na nárůst počtu nemocných cukrovkou v české populaci a možnou prevenci. Průvodu bude od 10.00 hodin na Karlově náměstí předcházet osvětová akce pro veřejnost. V Česku bylo loni asi 928 tisíc lidí s cukrovkou, podle odhadů odborníků by v roce 2035 mohl cukrovkou trpět každý desátý obyvatel ČR.

Ilustrační foto.

Plzeňské školy budou moci využít služeb nutričních terapeutů

Plzeňské základní a mateřské školy budou moci využít při přípravě dietního stravování služeb nutričních terapeutů. Kdyby měly tyto odborníky platit jednotlivé školy, nemohly by si to finančně dovolit. Magistrát se ale nyní dohodl s vyšší odbornou zdravotnickou školou. Její studenti oboru Diplomovaný nutriční terapeut budou školám a školkám pod odborným dohledem dietní jídelníčky bezplatně připravovat a budou tak zároveň absolvovat svou praxi, řekla dnes novinářům primátorova náměstkyně Eva Herinková (ČSSD).

Ilustrační foto.

Británie zakázala reklamu na dietu; považuje ji za nezodpovědnou

Londýn - Státní regulátoři v Británii zakázali reklamu na dietu, v níž se uplakaná Cheryl setkává se svou štíhlejší a šťastnější verzí po dietě. Podle úřadu pro standardy reklamy ASA je videoklip firmy Diet Chef společensky nezodpovědný, protože vytváří dojem, že štěstí a sebevědomí lze dosáhnout jen zhubnutím. Je také urážlivý k mnoha ženám, protože postava "bývalé" Cheryl, jejíž váha je zde synonymem nespokojenosti, nejeví známky zvláštní nadváhy.

Jak zpracovat docházku (nejen) terénních pracovníků?

Stohy papírů a excelovské tabulky? Minulost. Na trhu se představil nový systém pro správu docházky Alveno. Uživatelsky příjemná aplikace slouží k evidenci docházky zaměstnanců jak v sídle firmy, tak terénních pracovníků a celý docházkový systém značně zjednodušuje.

Vrchní sestra Jitka Laubeová

Domácí péče: nejvíce pacietů je diabetiků a lidí s chronickými defekty

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ - Když se řekne domácí péče, většině lidí se vybaví stejnojmenný český film. Jak to ale vypadá ve skutečnosti, jak domácí péče funguje a co všechno pacientům v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi nabízí, prozradila v rozhovoru vrchní sestra Jitka Laubeová.

Vladimír Jeřábek po svém výkonu v Německu, kde se stal mistrem světa.

Mistr světa Jeřábek: Tahle příprava byla asi nejtvrdší v mojí kariéře

Herzberg, Most – Dřina se vyplatila! Mostecký strongman Vladimír Jeřábek se před pár dny stal mistrem světa v silovém trojboji v německém Herzbergu. Silák se na šampionát připravoval tvrdě, šel dolů s váhou, musel bojovat se změnou techniky. A došel až na vrchol. Domů si přivezl zlatou medaili.

Ilustrační foto

Nadváhu má v Čechách každé čtvrté dítě

Jižní Čechy -  Počet dětí s nadváhou, nebo dokonce dětí obézních rok co rok stoupá. Prapůvod toho ale nehledejme u dětí. Základní příčinou jsou rodiče a jejich přístup k výživě a k pohybu.

Brněnský thajboxer Tomáš Hron (vlevo). Ilustrační foto.

Hron do sauny usedal v gumovém obleku, aby před zápasem shodil

Praha, Brno – Navlékl si upnutý gumový oblek, sedl si do sauny a čekal, až zhubne. „Poslední tři čtyři kila jsem stahoval ráno, vypotil jsem vodu," přiblížil páteční program brněnský thajboxer Tomáš Hron. „Sice v gumovém obleku vypadám jako úchyl, ale tělo uzavře a začnu se okamžitě potit. Sedl jsem do sauny, abych pocení umocnil, šlo to rychle a bez energie," dodal.

Ilustrační foto.

Jak se starat o nejdůležitější lidský sval? Lékaři zájemcům „proklepnou“ srdce

Břeclav – Změří cholesterol, doporučí dietu i případná další léčebná opatření. Na akci nazvané Den srdce v břeclavské nemocnici. Světový den srdce je sice oficiálně na programu až poslední zářijovou neděli, v Nemocnici Břeclav ovšem připravili speciální akci pro veřejnost zaměřenou na civilizační choroby spojené s nejdůležitějším svalem v lidském těle už na tuto středu.

Nové Strašecí - Slaný 2:0, KP 2016

Ze slánské selanky bylo drama

Slaný – Dva zápasy fotbalisté Slaného střelecky mlčeli, aby gólovou dietu porušili pořádným nášupem. Ve Hvozdnici nastříleli pět branek, přičemž hattrickem se na výhře 5:3 podílel útočník Jakub Hořejší, který svým třetím gólem upravil už na 4:0.

Josef Vágner.

Zpěvák Josef Vágner: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - Poprvé se v muzikálu objevil v osmi letech, kdy mu skladatel Karel Svoboda svěřil roli malého Alberta v titulu Monte Cristo. Později jej proslavila píseň Mně sílu dáš, irská balada s textem Eduarda Krečmara, která se stala titulním songem jeho debutového alba. Dnes můžeme Josefa Vágnera vídat například jako Nicolase v Angelice, účinkuje i v muzikálu Mýdlový princ s písněmi Václava Neckáře (oba v Divadle Broadway).

VAKCÍNA. Proti žloutence se můžete na hygieně očkovat. Ilustrační foto.

Žloutenky ve Zlínském kraji ubylo. Vyskytuje se jen sporadicky

Zlínský kraj - „Byla jsem loni na táboře jako instruktorka. Asi týden po našem pobytu mi nebylo dobře, cítila jsem se, jako bych měla chřipku. Nakonec jsem musela k lékaři a ten mi diagnostikoval žloutenku typu A," svěřila se dvaadvacetiletá Magda K. ze Zlínska.

Sezona rajčat.

Rajčata budou plodit až do Mikuláše

Teplicko - V duchcovských sklenících naplno běží sezona rajčat. Sklizeň tam probíhá postupně. Plodit by rostliny měly až do Mikuláše. „Rajčata pěstujeme v půdě ve skleníku, tam i dozrávají. Chemii nepoužíváme," řekl Václav Krtek ze zahradnictví Unient v Duchcově a dodal: „Sklidíme tady tuny rajčat. Exportujeme je do Polep, kde má paní Sedláčková sklad zeleniny a ovoce. Tam si jezdí zelináři, maloobchodníci i lidé, kteří chtějí třeba jen deset kilo rajčat."

Janovi Maděrovi z Brna pomáhá léčebné konopí.

Doktoři mu řekli, že se už možná nikdy normálně nenají. I díky konopí může

Brno - Lékárna ve Fakultní nemocnici u svaté Anny byla v květnu jednou z prvních, kde začali prodávat léčebné konopí. V týdnu si tam pro lék už podruhé šel i sedmadvacetiletý Jan Maděra z Brna. Sušené konopí potřebuje na zmírnění příznaků svých nemocí. Maděra trpí Crohnovou chorobou způsobující mu bolestivé srůsty na tenkém střevě.

Ve Struhařově Týnec (v modrobílém) prohrál v úvodu jara 0-1.

Po dvaceti letech Radek Skála zamával Týnci

Týnec nad Sázavou – Do historie týneckého fotbalu se Radek Skála zapsal čitelným písmem. Strávil zde roky jako hráč, zažil slavnou dobu, ale také lehkou dietu posledních roků, kdy už působil také jako trenér. Teď se s klubem loučí, ale poslední sezonu, v níž jeho tým obsadil pátou příčku v I. B třídě, pro Benešovský deník ochotně zhodnotil.

Maxi Nuta na výlety a dovolené

Maxi Nuta na výlety a dovolené

Léto milujeme – vzduch se tetelí teplem, dozrává ovoce, vlahé noci jsou jako stvořené k romantickému posezení se sklenkou vína… a navíc si můžeme během dovolené užívat lenošení. Léto je ovšem také dobou plavek a lehoučkého oblečení. A to nás nutí dbát o linii více než obvykle. Náš jídelníček se tak hemží zeleninou, rybami, luštěninami, sýry, jogurty… Jenže – co když nás přepadne neodolatelná chuť na sladké? Raději než po zmrzlině či poháru se šlehačkou sáhněte po oříškové tyčince MAXI NUTA.

Ilustrační foto.

Důchodce z Jablonce má za sebou 2500 výstupů na Ještěd

Liberec - Důchodce Jiří Mánek z Jablonce nad Nisou má za sebou 2500 výstupů na Ještěd, trvalo mu to deset let. Muž s oběma umělými kyčelními klouby začal navzdory odmítavému postoji lékařů pravidelně chodit na vrchol hory, když mu bylo 65 let. Překonal rakovinu, zhubl deset kilo a cítí se o 20 let mladší. Výstupy na Ještěd jsou lepší odtučňovací kůrou než posilovací stroje nebo diety, za které lidi utrácejí zbytečně peníze, řekl dnes Mánek, kterému stačí dobré boty a staré lyžařské hůlky.

Lou Fanánek Hagen

Fanánek vydává audioknihu, Tři sestry pobaví Vysmáté léto

Kadaň /ROZHOVOR/ - Po své padesátce (*18. 6. 1966) vydává Lou Fanánek Hagen audioknihu s názvem Tak to bylo, tak to je. V ní se ohlíží za bouřlivou historií své kapely Tři sestry, která zahraje už v sobotu 25. června na festivalu v Kadani

Firma Adifit, která distribuuje takzvanou krabičkovou dietu, ohrozila zdraví svých klientů. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) totiž zjistila, že v některých jídlech pro bezlepkovou dietu jsou potraviny s vysokým obsahem lepku.

Bezlepková dieta od firmy Adifit obsahovala vysoké množství lepku

Brno - Plzeňská firma Adifit, která distribuuje takzvanou krabičkovou dietu v Praze, v Plzni a okolí, ohrozila zdraví svých klientů. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) totiž zjistila, že v některých jídlech pro bezlepkovou dietu jsou potraviny s vysokým obsahem lepku, informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Společnost pochybení zásadně odmítá, uvedla v dnešním vyjádření.

Kolem bezlepkové diety panuje mnoho zmatků.

Po bezlepkové dietě se nehubne

Řím – Hubne se po bezlepkové dietě? Nebo se po ní naopak tloustne? Je lepek toxická látka? Nemá se dávat malým dětem, aby v dospělosti netrpěly celiakií? Kolem bezlepkové diety panuje mnoho zmatků. Je dnes módní a dostupná všem, protože bezlepkové potraviny nacházíme všude. Drží ji i celebrity, například Gwyneth Paltrowová, Victoria Beckhamová, ale i Rachel Weiszová, Russell Crowe a Elisabetta Canalisová. Ti zdůrazňují, že dieta bez lepku je zdravá a hubne se po ní. Ale je tomu skutečně tak?

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Jak nastartovat metabolizmus

Východní Čechy - Před plavkovou sezonou se spousta žen i mužů snaží zhubnout a vylepšit svou postavu. S tím začínají na povrch vyplouvat základní chyby, kterých se při hubnutí lidé dopouští.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Jak nastartovat metabolizmus

Východní Čechy – Před plavkovou sezónou se spousta žen i mužů snaží zhubnout a vylepšit svou postavu. S tím začínají na povrch vyplouvat základní chyby, kterých se při hubnutí lidé dopouští. Neustálé opakování nesmyslných diet, hladovění, přejídání, hubnutí a přibírání. To vše dokáže pořádně rozhodit a zpomalit metabolizmus.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Jak nastartovat metabolizmus

Východní Čechy - Před plavkovou sezónou se spousta žen i mužů snaží zhubnout a vylepšit svou postavu. S tím začínají na povrch vyplouvat základní chyby, kterých se při hubnutí lidé dopouští. Neustálé opakování nesmyslných diet, hladovění, přejídání, hubnutí a přibírání. To vše dokáže pořádně rozhodit a zpomalit metabolizmus.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Jak nastartovat metabolizmus

Východní Čechy - Před plavkovou sezonou se spousta žen i mužů snaží zhubnout a vylepšit svou postavu. S tím začínají na povrch vyplouvat základní chyby, kterých se při hubnutí lidé dopouští.

Zaměstnanci mělnické nemocnice a další hostě si při slavnostním otevření nové jídelny symbolicky připili sektem.

Zaměstnanci i pacienti mělnické nemocnice 
dostali novou jídelnu

Mělník - Mělnická nemocnice představila novou jídelnu pro zaměstnance i další strávníky, která vznikla z bývalé prádelny, kde později sídlil i sklad. Jídelna je umístěna v hospodářské budově, kde se nad někdejší prádelnou nacházely kanceláře, ubytovna a původní jídelna.

Ilustrační foto.

Stravování: Čechům často chybí zdravý rozum

Praha – Základní problém? Nedostatek vůle a přílišná důvěřivost. Se znalostmi 
o zdravém životním stylu 
a stravování na tom nejsme 
v porovnání s vyspělými zeměmi nejlépe. Navíc 
i z toho mála, co o něm víme, máme tendenci si vybírat jen to, co je nám pohodlnější.

Bezlepková dieta. Ilustrační snímek.

O bezlepkovou stravu velký zájem není

Karvinsko - Počet dětí na základních školách, které mají bezlepkovou dietu či různá dietní omezení, stoupá neúměrně s počtem rodičů vyžadujících tuto speciální stravu.

Vladimír Kameš // PZ Kladno - Ústečtí Lvi 6:4, Junioři, baráž 29. 3. 2013

Kameš hubne a po dvanácti letech utíkal. Před kroupami

Kladno – Býval slavný a hubený jako tyčka. To už neplatí, někdejší hokejový mistr světa Vladimír Kameš musí teď po operaci kolena pracovat na snížení váhy a docela se mu to daří. Navíc po dvanácti letech hýbl kostrou a musel utíkat – bylo to v pondělí kvůli kroupám.