Kreativ

ŠTÍTEK: domácí zvíře

Tur domácí - dahome.

Mláďata domácích zvířat v ostravské ZOO se mají čile k světu

Příchod jara je spojen i s rozením mláďat domácích zvířat. Také v Zoo Ostrava se jich už řada narodila. Návštěvníci nyní mohou pozorovat jehňata, kůzlata či telata v expozici Na Statku. Další jehňata se pak nacházejí ve společném výběhu s velbloudy dvouhrbými.

Křepelky vlastně chtějí jen pokojovou teplotu, stravu a vodu.

Farmařili přímo v paneláku. Měli čerstvé maso, zeleninu a vejce i na rozdávání

Mysleli jste si, že v paneláku nemůžete farmařit? Petra Vogelová s manželem Alešem vás vyvedou z omylu. Pěstovat zeleninu a chovat domácí zvířata je totiž podle nich možné i v bytovkách a panelových domech. Pokud trošku porušíte zaběhnutá pravidla, můžete tak být částečně soběstační, stejně jako to dokázali oni. Jaká zvířata v bytě chovali a co všechno se jim podařilo vypěstovat?

Už se na vás těší!

Od sousedů: Drak Sebastian odstartuje 1. března novou sezonu

"Dračí expres" Lenzibald na zážitkové železničce na Pöstlingberg nad Lincem slaví letos dvě jubilea. V květnu uplyne 75 let od znovuotevření dráhy po jejím rozbití bombou za války, a ve stejném měsíci to bude 125 let od zahájení jejího provozu.

Opičí neštovice dostaly svůj název podle opice makak.

Opičí neštovice mohou zůstat v Evropě nastálo. Pokud se přenesou na zvířata

Obavy v myslích Evropanů nyní vyvolává šířící se nákaza opičími neštovicemi. Evropské země hlásí další a další případy, úplně první nákaza se v úterý objevila také v Česku. Zdravotníci varují, že pokud se současná epidemie rozšíří i na domácí zvířata, může se nemoc v Evropě navždy usadit. Pravděpodobnost je ale malá.

Dopřát pejskovi nebo kočičce dovádění na zahradě, v bezprostřední blízkosti jejich domácích pelíšků, se zdá být tím nejlepším, co jim můžete nabídnout

Ze zahrady jde udělat ráj pro mazlíčky. Ale musí se na to chytře

Rozdováděný pejsek, který se pustí do hrabání mulčovací kůry, nebo tvrdohlavé kočky od sousedů, co si pro svou potřebu vyberou zrovna záhon s jahodníky, dovedou udělat na vaší opečovávané zahradě pěknou paseku. Co s tím? Zahradu uzpůsobit potřebám vlastních mazlíčků a vetřelcům pobyt znechutit.

Krádež domácích mazlíčků se nově ve Velké Británii stane vážnějším trestným činem.

Jsou více než pouhý majetek. Británie zavede přísnější postih za krádeže zvířat

Krádež domácích mazlíčků se nově ve Velké Británii stane vážnějším trestným činem. Země tak reaguje na zvýšený výskyt tohoto fenoménu, zejména pak v době koronavirových uzávěr. V současné době se krádež domácího zvířete kvalifikuje pouze jako ztráta majetku. Ministři však chtějí nový zákon, který by přihlížel i k emoční újmě, kterou ztráta mazlíčka může způsobit. Upozorňuje také na práva zvířat.

Mladý samec lva na snímku od Moniky.

Zoo Ostrava má nového lva indického. Mladý samec dorazil z Frankfurtu

/FOTOGALERIE/ Zoo Ostrava má nový přírůstek. Ze Zoo Frankfurt do moravskoslezské metropole dorazil dvouletý samec lva indického. Ten předchozí musel být z důvodu velmi vysokého věku a zhoršujícího se zdravotního stavu bohužel utracen a nezanechal po sobě žádné potomky. 

Covid-19. Ilustrační foto.

Firma může manipulovat s virem. Kvůli ochraně domácích zvířat před Covidem

Zabránit přenosu Covidu-19 na domácí zvířata má nová vakcína, kterou vyvíjí společnost Bioveta sídlící v Ivanovicích na Hané na Vyškovsku. „Od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost jsme už získali povolení k manipulaci s virem, který způsobuje toto onemocnění,“ potvrdil ředitel firmy Libor Bittner.

Záchrana krávy.

Cílem mnoha zásahů moravskoslezských hasičů jsou divoká i domácí zvířata

Více než tři stovky zásahů v souvislosti se záchranou či odlovem divokých i domácích zvířat mají na kontě za loňský rok moravskoslezští hasiči. Třetina z nich – stejně jako o rok dříve – připadá na krajské město Ostravu, kde mají profesionální hasiči své zkušené specialisty na stanici HZS Moravskoslezského kraje v Přívoze.

Ilustrační snímek

Chystáte se na dovolenou? Zvíře můžete vzít i s sebou

Spousta majitelů domácích zvířat především o letních prázdninách řeší otázku, co s mazlíčkem v době dovolené na prosluněných plážích za šumění moře. Na výběr mají ze dvou možností, buď mazlíčka dočasně svěří někomu do péče, nebo si jej vezmou s sebou. Ve druhém případě se ale musí připravit na řadu úskalí, která jim může cestování s jejich nejlepším přítelem přinést.

Ilustrační foto

V Oudolení někdo tráví domácí zvířata

V Oudoleni na Havlíčkobrodsku někdo zákeřně tráví jedem na krysy domácí mazlíčky. Celkem tři případy otravy domácích zvířat se v Oudoleni objevily před několika dny.

Podzimní výstava ovoce, zeleniny a drobného zvířectva v Čehovicích. 2.11. 2019

Chceme být i nadále vesnicí, zní z Čehovic. Ukázali tam výpěstky i zvířátka

/FOTOGALERIE/ Květiny, ovoce a domácí zvířata. Čehovický obecní dům se o víkendu proměnil v menší farmu. Tradiční podzimní výstava čehovických zahrádkářů nabídla opět zajímavou všehochuť. Místní pěstitelé a chovatelé se pochlubili plody své práce a rozhodně se nemají za co stydět. Byla to barevná pastva pro oči.

Výstaviště v Lysé patřilo zvířatům a kvalitním potravinám.

Výstaviště patřilo zvířatům a kvalitním potravinám

/FOTOGALERIE/ Podzimní Zemědělec včetně Národní výstavy koz a ovcí ovládl o víkendu lyské výstaviště. Zvířata nejrůznějších druhů si přicházeli prohlédnout často rodiče s dětmi, pro které to bylo první přímé setkání s dnes už ne tak běžnými domácími zvířaty.

ilustrační foto

Chovatelská výstava domácích zvířat

Chovatelé i milovníci a obdivovatelé domácích zvířat se mohou o následujícím víkendu přijít podívat na okresní soutěžní výstavu králíků, drůbeže a okrasných a užitkových holubů včetně holubů poštovních. 

Potrhané ovce byly nalezeny v úterý 12. února v hradišťských Sadech.

Zakousnuté ovce v Sadech má nejspíš na svědomí zdivočelý pes

Na pozoru v příštích dnech by měli být všichni vlastníci domácích zvířat chovaných v okolí uherskohradišťských Sadů. Právě tam byly totiž v úterý 12. února nalezeny dvě potrhané ovce. Zdivočelého psa, který má pravděpodobně úmrtí domácích zvířat na starosti, se navíc doposud nepodařilo vypátrat.

Ilustrační foto.

O opuštěná zvířata se postará kladenská stanice

Rakovník – Péči o zraněné a opuštěné živočichy bude i nadále pro město Rakovník zajišťovat kladenská záchranná stanice Aves. Město podepsalo dodatek ke smlouvě i pro letošní rok. V uplynulém roce se kladenská stanice postarala o 62 zvířat.

Ilustrační foto

Aby předsíň nebyla jen odkladištěm

Čeká na nás hned za vstupními dveřmi. Je prvním prostorem, který každého návštěvníka bytu či domu uvítá a udělá prvotní obrázek o celém interiéru. Předsíň. Důležitá, ale často opomíjená.

Přípitkem s bublinkami přivítali i na Hojné Vodě rok 2019.

Do nového roku jsme vstoupili s bublinkami a ohňostroji

Hojná Voda - Ve městě nebo na horách. Přes den procházky a o půlnoci přípitek, telefonování blízkým, se kterými lidé na Silvestra neslavili a domácí ohňostroje, které těší oko, ale děsí domácí zvířata.