Kreativ

ŠTÍTEK: domácí zvíře

Ilustrační foto.

Herbicidy: Máme se bát o zdraví?

Chrudim - Novináři obdrželi v tomto týdnu dopis, ve kterém autor podepsaný jako Luboš B. varuje před herbicidem používaným Technickými službami Chrudim. Látka glyfosát je podle jeho slov nebezpečná pro zvířata a hlavně děti, které si na ošetřených travnatých plochách hrají.

Ilustrační foto.

Krávy nerespektovaly dopravní předpisy

Semilsko - Dopravní policie na Semilsku minulý týden zaznamenala netradiční dopravní nehodu. Jednoho dne navečer jela řidička osobním vozidlem Škoda Fabia po silnici II. třídy číslo 292 od Jilemnice směrem na Semily. V obci Benešov u Semil překvapilo ženu za volantem stádo krav. Uteklo z ohrady a běhalo po silnici.

Ilustrační foto.

Krávy nerespektovaly dopravní předpisy

Semilsko - Dopravní policie na Semilsku minulý týden zaznamenala netradiční dopravní nehodu. Jednoho dne navečer jela řidička osobním vozidlem Škoda Fabia po silnici II. třídy číslo 292 od Jilemnice směrem na Semily. V obci Benešov u Semil překvapilo ženu za volantem stádo krav. Uteklo z ohrady a běhalo po silnici.

Ilustrační foto.

Krávy nerespektovaly dopravní předpisy

Semilsko - Dopravní policie na Semilsku minulý týden zaznamenala netradiční dopravní nehodu. Jednoho dne navečer jela řidička osobním vozidlem Škoda Fabia po silnici II. třídy číslo 292 od Jilemnice směrem na Semily. V obci Benešov u Semil překvapilo ženu za volantem stádo krav. Uteklo z ohrady a běhalo po silnici.

Lachtaní mládě v Zoo Praha pokřtěné jako Mamut.

POHLEDEM Miroslava Bobka: Jméno pro lachtana

Měl jsem na to být připraven. Otec našeho lachtaního samečka se totiž jmenuje - podle mne úplně nepřípadně - Meloun. A když už jsem na to připraven nebyl, mělo mne varovat několikavteřinové zaváhání chovatelů poté, co jsem se jich zeptal, jak chtějí lachtaní mládě pojmenovat.

Ladislav Korábek, Krychnov

Proč žiji rád ve své obci

Kolínsko – Zamýšleli jste se někdy nad tím, zda a proč žijete rádi tam, kde bydlíte? Ptáme se vás, našich čtenářů.

Rozsáhlejší únik plynu z poškozeného potrubí v Plzeňské ulici v Praze 5.

KRIMI MIX: Budování nových kolejí přineslo evakuaci

Praha /FOTOGALERIE/ - Bez maléru se obešel rozsáhlejší únik plynu z poškozeného potrubí, ke kterému byli pražští hasiči ve středu přivoláni na Plzeňskou ulici. Zasahovaly jednotky z centrály, Petřin i ze Smíchova. Okolí kritického místa policisté uzavřeli pro veškerou dopravu a hasiči z nejbližších domů evakuovali tři lidi a tři domácí zvířata. Únik plynu mělo na svědomí poškození potrubí při rekonstrukci podloží tramvajových kolejí.

Ilustrační foto.

Zdravý život miláčků rodiny něco stojí. Kolik jste ochotni dát?

Pro čtyřnohého kamaráda chce každý majitel jen to nejlepší. Životní podmínky, potravu, veterinární péči. Ale co pojištění? Vyplatí se vůbec? Co pojistka kryje a co ne? Začněme konstatováním, že pojištění psů nebo koček je v současnosti již běžné. Pojďme si zodpovědět vyřčené otázky a trochu lépe se v pojištění zvířat zorientovat.

Ilustrační foto

Srandobraní v Klokočí zve na návrat v čase

Klokočí – Dámský spolek Klokočky zve všechny milovníky dobré zábavy na sedmý ročník Klokočského srandobraní, které se uskuteční v sobotu 22. srpna od 12.30 hodin na hřišti za Obecním úřadem v Klokočí.

Ilustrační foto

Vzdělání rodičů a kouření doma ovlivňují léčbu astmatu u dětí

Vzdělání rodičů, jejich kouření doma a výskyt plísní v bytě mají zásadní vliv na úspěch léčby astmatu a alergií u dětí. Naopak přítomnost domácího zvířete vliv nemá. Vyplývá to ze studie, v níž bylo sledováno 6503 dětí ve věku pět, devět, 13 a 17 let. Výsledky zveřejnil Státní zdravotní ústav. Alergii má téměř třetina českých dětí, každé osmé má pylovou rýmu, každé deváté atopický ekzém a téměř deset procent malých pacientů má astma.

Ilustrační foto.

Vražedné horko. Jak se postarat o zvířecí mazlíčky?

Vysoké teploty a pobyt na přímém slunci nedělají domácím zvířatům dobře. V podstatě platí jednoduché pravidlo – když je horko vám, o to těžší je to pro zvíře, protože mají rychlejší metabolismus a kvůli absenci potních žláz i horší termoregulaci.

Ilustrační foto.

Už nemusíte volit mezi zdravím a spokojeností vašeho mazlíčka

Praha - Víte, že až 50 procent domácích mazlíčků v Evropě trpí nadváhou nebo obezitou? Proto vstupuje na trh nová řada krmiv Hill's™ Science Plan™ Perfect Weight, po které dokážou psi i kočky efektivně hubnout a navíc i si svou váhu i udrží, a to bez zmenšování porcí, pocitů hladu nebo kompromisů ohledně chuti krmiva.

Mladí jezdci strávili týden na táboře.

Mladí, ale zkušení jezdci strávili týden na táboře

Český Krumlov – Šest dnů a nocí s koňmi a dalšími domácími zvířaty strávili účastníci Letního spaní s koňmi pro malý počet pokročilých dětských jezdců. Ze základny ve Vyšném, kde sídlí volnočasový klub Pepíno, děti vyjížděly na výlety v sedle.

Zvířata jsou vděčnou atrakcí pro turisty. Na Blanensku na ně sázejí ranče, hotely i na zámku.

Zoo koutky kolem rančů i hotelů. Lákají na pštrosy, ovce a papoušky

Blanensko /FOTOGALERIE/ – Zvířata jsou oblíbenou letní atrakcí nejen pro rodiny s dětmi. Chybějící zoologickou zahradu na Blanensku vynahrazují návštěvníkům zoo koutky. V okolí rančů, hotelů i zámku je jich hned několik. Kromě hospodářských zvířat, jako jsou kozy, koně, slepice nebo prasata, nabízí i lesní zvířata jako srnčata nebo lišky.

Ilustrační fotografie.

Před přehřátím ochrání domácí zvířata prevence

Pelhřimovsko – V posledních několika dnech se sice ochladilo, o víkendu ale mají teploty znovu dosáhnout tropických třicítek. V těchto teplotách nehrozí případné zdravotní potíže jen nám, ale i našim mazlíčkům.

Ilustrační foto.

Výrobci krmiva pro psy a kočky neznají krizi

Paříž - Krmivo pro psy vkročilo do éry potravy šité přímo na míru, ať už je bio či dietní. Impuls k tomu dali takoví giganti, jako jsou Nestlé nebo Mars. Tento lukrativní sektor přebírá tendence v produkci potravin určených pro lidi, píše agentura AFP.

Voda

V tropických vedrech nezapomínejte na ptáky a savce

Benešovsko-Teploty šplhající vysoko nad třicítkou. Vedro snáší špatně nejen lidé, ale i zvířata. Voda na zahnání žízně nebo osvěžující koupel může být zejména ve městech pro volně žijící zvířata těžko dosažitelná. Vyčerpaná zvířata pak strádají a mohou mohou i uhynout.

Bývalý Zoopark ve Frýdku-Místku.

O budoucnosti faunaparku ve Frýdku-Místku se stále jedná

Frýdek-Místek - Facebooková skupina, která je věnována obnově zooparku za nákupním centrem Frýda, má přes 3,7 tisíc členů. Jen to dokazuje velkou podporu projektu mezi lidmi na Frýdecko-Místecku. Od nastěhování dělí první zvířata jednání o budoucí podobě areálu bývalého ředitelství Slezanu.

Národní zemědělské muzeum.

Na Letenském náměstí vyrostla Králíkárna

Zatímco Králíkárna na Letné je pouze originálním reklamním poutačem, opravdoví živí obyvatelé malé muzejní farmy se návštěvníkům představí až v sobotu 18. července odpoledne.

Provozovatelka psího hotelu Lenka Hubová láká zákazníky na prostředí, které zvířatům nabízí, na individuální přístup a na nepřetržitou péči.

Kam se psem v létě? Zaplaťte mu psí hotel

Poličná /FOTOGALERIE/ – „Pes na dovolenou s námi nemohl. Využili jsme proto služeb psího hotelu. Neprohloupili jsme," pochvaluje si na adresu Hotelu pro psy Pod Junákovem v Poličné Břetislav Křenek.

Zahořická náves se letos již počtvrté stane jevištěm pro originální představení místních ochotníků. Premiéra je již tuto sobotu.

V Zahorčicích potkáte letos teroristy

Zahorčice - Letní radovánky, ale také teroristický útok, zásah exekutora či návštěvu černochů na jihočeském statku mohou už tuto sobotu večer zažít všichni, kdo zamíří do Zahorčic nedaleko Boršova nad Vltavou. Místní nadšenci tu premiérou představení Dovolená za každou cenu startují v pořadí již čtvrtou sezonu unikátního návesního divadla.

Archeopark Všestary.

Experti z Francie a Belgie vyrobí v archeoparku železo po vzoru Keltů

Všestary - Žili na velkých sídlištích i v malých osadách, domy si stavěli většinou ze dřeva. Hlavní zdroj obživy jim poskytovalo zemědělství, pracovat uměli ale také s kovem a hlínou, jak ukazují četné nálezy archeologů. Do historie se zapsali také jako výborní válečníci. Obdělávali rovněž půdu, pěstovali na ní ječmen i čočku, a chovali celou řadu domácích zvířat. Kromě toho uměli vyrobit šperky i mince.

Ilustrační foto.

Lidé by měli ve vedrech omezit cestování s domácími mazlíky

Praha – Omezit cestování s domácími zvířaty pouze na nezbytně nutné případy. Dát jim před cestou dostatečně napít a zařazovat časté přestávky, aby se mohla proběhnout. Takové jsou hlavní rady, jak se v nastupující vlně veder chovat k domácím zvířatům. Nebezpečí přehřátí hrozí zvláště u menších mazlíků, varovala viceprezidentka Komory veterinárních lékařů ČR Radka Vaňousová. Chovatelé by se podle ní ale neměli orientovat podle senzorických vlastností čumáku.

Marilyn Monroe

Ztráta mobiliáře výstavy o Marilyn Monroeové míří k soudu

Praha - Kauzou ztráty mobiliáře výstavy o americké herečce Marilyn Monroeové se začne počátkem července zabývat pražský městský soud. Z obžaloby, kterou ČTK získala, vyplývá, že pachatelům obviněným z podvodů při kamionové přepravě bylo zřejmě jedno, jakých zásilek se zmocní. Vedle mobiliáře si údajně při trestné činnosti přivlastnili nejen kosmetiku a elektrospotřebiče, ale například i krmivo pro domácí zvířata.

Co je to?

Co je to?

Českokrumlovsko - Víte, k čemu sloužila tato železná věc upevněná na asi 140 cm dlouhé dřevěné násadě? Napovíme, že ji používali hospodáři, kteří měli domácí zvířata.