Kreativ

ŠTÍTEK: domácí zvíře

Ilustrační foto.

Začne deratizace města Beroun

Beroun – Pravidelná jarní deratizace veřejných prostranství, kanálových šachet a silničních vpustí, bude v Berouně probíhat od 20. března a potrvá až do konce května.

Děti z Domova pod hradem Žampach mají nové vlastní bydlení.

Děti se přestěhovaly do samostatného bytu na Žampachu

Žampach – Domov pod hradem Žampach poskytuje pobytovou sociální službu také pro dětské klienty. Jedná se o malou skupinku dětí, které nemohou vyrůstat ve vlastní rodině a pro které se dosud nepodařilo najít jinou vhodnou náhradní rodinnou péči například v pěstounské rodině. Pobytové služby pro děti kladou vyšší a specifické nároky na poskytovatele.

Hotel Černigov v Hradci Králové.

Vůně vepřového se line hradeckým Černigovem

Hradec Králové - V těchto dnech až do středy 24. února se pod vedením šéfkuchaře královéhradeckého hotelu Černigov konají „Vepřové hody", v rámci kterých čekají na návštěvníky hotelu i ubytované hosty staročeské pochoutky.

Všemožné masky vyrazí v sobotu při masopustním průvodu na pouť od domu k domu nejen v Plavu, ale i v Pištíně, Horní Stropnici či Rychnově u Nových Hradů. V Plavě, odkud je náš snímek, se už pilně připravují. „Každý si chystá a opravuje svůj kostým.

Nejen v Plavu zavládnou masopustní reje a veselí

Českobudějovicko - Střapatí, Rychtář, Konšelé, Žitný nebo Ovesný. To nejsou postavy z dětských pohádek, nýbrž některé z masek, jež nemohou chybět při každoročním masopustním veselí. Už minulou sobotu vyrazili koledníci na obchůzku obcí v Nesměni či v Byňově, tradice plná zábavy a hodování bude ale pokračovat v řadě obcí na Českobudějovicku i o tomto víkendu.

Ilustrační fotografie.

Poplatky za odpady či zvířata? Lidé na Břeclavsku dluží miliony korun

Břeclavsko – Když se Břeclavanka Gabriela Garčicová dozvěděla, kolik peněz obyvatelé okresního města dluží na poplatcích za svoz odpadu či domácí zvířata, těžko skrývala překvapení. Jde o necelých jedenáct a půl milionů korun. „To já mám všechno uhrazené, sice na poslední chvíli, ale mám," říkala žena 
s pousmáním.

Oblastní charita Ústí nad Orlicí by ráda získala nový vůz pro své sestry.

Na lepší život v regionech půjdou tři miliony. Svým darem můžete rozhodnout kam

Pardubický kraj – Tři miliony korun si díky úspěšnému programu „Era pomáhá regionům" rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Do programu se v tomto roce přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z 20 regionů tři nejzajímavější projekty, o čtvrtém rozhodla veřejnost.

Oblastní charita Ústí nad Orlicí by ráda získala nový vůz pro své sestry.

Na lepší život v regionech půjdou tři miliony. Svým darem můžete rozhodnout kam

Pardubický kraj – Tři miliony korun si díky úspěšnému programu „Era pomáhá regionům" rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Do programu se v tomto roce přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z 20 regionů tři nejzajímavější projekty, o čtvrtém rozhodla veřejnost.

Ilustrační fotografie.

Rány z petard! Psům nastávají těžké časy, strážníci hlásí celkem klid

Prostějov - Zatím klidnější konec roku prožívají prostějovští strážníci, kteří neřeší tolik problematického používání petard. To se po dvaadvacáté hodině může hodnotit jako rušení nočního klidu. I během dne pak pouštění petard vadí majitelům domácích zvířat, zvláště psů. „Kupodivu letos případů moc není. Za poslední týden jsme obdrželi čtyři oznámení," uvedl ředitel městské policie Jan Nagy.

Alpská lyžařská střediska se potýkají s nedostatkem sněhu a normální provoz často nezaručuje ani intenzivní zasněžování. Ilustrační foto.

Alpská lyžařská střediska: Nejhorší prosinec vůbec a bude hůř

Paříž - Alpská lyžařská střediska se potýkají s nedostatkem sněhu a normální provoz často nezaručuje ani intenzivní zasněžování. Pamětníci hovoří o vůbec nejhorším prosinci a meteorologové varují před dalšími zimami beze sněhu. Například francouzské město Chamonix otevřelo malé zoo s domácími zvířaty, aby zabavilo děti, které počasí připravilo o lyžování.

Vánoční prohlídka přírodovědné stanice DDM Horažďovice

PODÍVEJTE SE: Návštěvníky zaujalo chlupaté prase i hadi

Horažďovice – Prase, ze kterého se podle originálních receptů vyráběly uherák nebo čabajka, ovce, kozy, slepice, husy, kachny, králíky ale třeba i tropické hady nebo želvy mohli v pátek vidět návštěvníci přírodovědné stanice horažďovického domu dětí a mládeže (DDM).

Ovce ouessantská v pražské zoologické zahradě.

POHLEDEM Miroslava Bobka: Událost roku v dětské zoo

Ve středu 16. prosince představíme veřejnosti tři lvy indické, které se nám podařilo získat z Gudžarátu. Věřím, že Jamvan, Ginni a Suchi vzbudí výjimečnou pozornost a budou patřit k největším celebritám Zoo Praha. Na čas možná zastíní i její nejslavnější obyvatele - ovšem s jedinou výjimkou.

Automobil pro svoz bioodpadu ve Skalici.

Ve Skalici sváží bioodpad novým vozidlem

Skalice - Pohodlně a jednodušeji se nyní mohou obyvatelé Skalice zbavovat svého bioodpadu. „Uspěli jsme s projektem a získali pro své občany z fondů Evropské unie nové  vozidlo a tři kontejnery na svoz a odkládání  bioodpadu v obci," potvrdil starosta Milan Karpíšek.

Ilustrační foto.

I projekty ČR přispívají k udržitelnému rozvoji a zmírnění změn klimatu

V září letošního roku přijala Organizace spojených národů Agendu 2030 – všeobecný rámec obsahující sedmnáct cílů, který má ve všech zemích přispět k vymýcení chudoby a dosažení udržitelného rozvoje v příštích 15 letech. Kromě klíčových cílů, jako je celosvětová eliminace extrémní chudoby a hladu, se jedná o rozvojové cíle, jako je například přístup ke zdravotní péči a vzdělání, udržitelný rozvoj, spotřeba a hospodaření s přírodními zdroji či změna klimatu. V projektech, které odpovídají cílům Agendy 2030, se angažuje i Česká republika.

Ilustrační foto.

Dvě rozhodnutí, která udělejte, než si pořídíte nový vysavač

Sháníte nový vysavač, ale připadáte si nadobro ztracení v nepřeberné nabídce trhu? Pomůžeme vám se dobře rozhodnout. Každému vyhovuje něco jiného a bylo by zbytečné utratit peníze za něco, co vám pak nebude vyhovovat. Jiný vysavač poslouží rodičům alergika, další zase majitelům chlupatých miláčků. Vyplatí se zvážit i ekonomickou náročnost provozu a kolik místa máte v bytě.

Oblastní charita Ústí nad Orlicí by ráda získala nový vůz pro své sestry.

Na lepší život v regionech půjdou tři miliony. Můžete rozhodnout kam

Orlickoústecko – Tři miliony korun si díky úspěšnému programu „Era pomáhá regionům" rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Do programu se v tomto roce přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z 20 regionů tři nejzajímavější projekty, o čtvrtém rozhodla veřejnost.

Karáskovy vánoční trhy po roce opět ožijí.

Karáskovy vánoční trhy po roce opět ožijí

V půvabném prostředí historického dvora a na parkovišti u Karáskova muzea se konají v neděli 29. listopadu tradiční přírodní vánoční trhy s více jak 60 prodejci z celého Saska a severních Čech.

Karáskovy vánoční trhy po roce opět ožijí.

Karáskovy vánoční trhy po roce opět ožijí

Seifhennersdorf – V půvabném prostředí historického dvora a na parkovišti u Karáskova muzea se konají v neděli 29. listopadu tradiční přírodní vánoční trhy s více jak 60 prodejci z celého Saska a severních Čech.

Ilustrační foto.

Psí detektiv: V září se ztratilo nejvíce zvířat

Praha – Tříletý border teriér Adar vyrazil na konci září vůbec poprvé ve svém životě do lesa – a už se nevrátil. Majitelé po něm týden zoufale pátrali jak v lese, tak po okolních vesnicích na Ústeckoorlicku. Bezvýsledně. Až po vylepení letáků pomocí Psího detektiva se jim konečně ozval muž, který prý spatřil vyhublého border teriéra ve svém okolí. Skutečně se z něho vyklubal zatoulaný Adar. To byl jeden z případů se šťastným koncem, při němž pomohl národní pátrací systém Psí detektiv. Ten hlásí, že v září se ztratil rekordní počet domácích zvířat.

Ilustrační foto.

Začala podzimní deratizace

Třebíč - V Třebíči začala podzimní deratizace. Hubení hlodavců bude ve městě a městských částech pokračovat do 27. listopadu.

Ilustrační foto

Podzimní prázdniny nuda nezkazí

Ústí nad Labem - Podzimní prázdniny, které začínají 28. října, letos nabídnou dětem celkem pět dní volna. Nudit se určitě nemusí.

Celníci na pařížském letišti Roissy-Charles de Gaulle našli 119 živých štírů pandinus dictator, které pašeráci ukryli do dvou zásilek údajných vzorků pro lékařský výzkum.

Na pařížském letišti se našlo 119 jedovatých štírů

Paříž – Celníci na pařížském letišti Roissy-Charles de Gaulle našli 119 živých štírů pandinus dictator, které pašeráci ukryli do dvou zásilek údajných vzorků pro lékařský výzkum. Chráněná a jedovatá zvířata přiletěla z Kamerunu a byla určena pro americký černý trh se vzácnými druhy zvířat, uvedla dnes francouzská média.

Na Biojarmarku se hodně ochutnávalo.

Biojarmark v Českém Těšíně se vydařil

Český Těšín - Koláčky z celozrnné mouky, sušenky z ovesných vloček s brusinkami, mrkvánky s povidly, ale i bylinné čaje a další zdravé dobroty nabízeli žáci Albrechtovy střední školy k ochutnání návštěvníkům Biojarmarku, který se konal na českotěšínském náměstí.