Lovcům divočáků se na okrese dařilo, skolili přes dva tisíce kusů
Prostějovsko – Skvělou sezónu mají za sebou lovci divočáků na Prostějovsku. Skolili totiž tisícovky prasat.
Prostějovsko – Skvělou sezónu mají za sebou lovci divočáků na Prostějovsku. Skolili totiž tisícovky prasat.
Zlínský kraj - /HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO/ Milí čtenáři, zde vidíte recepty, které jste poslali do naší redakce. Vítězným receptem se ve Zlínském kraji stala Špenátová roláda s domácí lučinou
Recept nám poslala Ladislava Staffenová z Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslala Jana Pavlová z Třebíče.
Recept nám poslala Lucie Janoušková z Ostrožské Lhoty.
Recept nám poslala Jarka Bernatíková z Havířova.
Recept nám poslali Ruth a Břetislav Žůrkovi z Ostravy-Poruby.
Recept nám poslala Františka Cenigová z Načeradce.
Recept nám poslala Františka Cenigová z Načeradce.
Recept nám poslala Jana Hemrová z Osečan.
Vyškovsko /KAM O VÍKENDU/ - Víkend na Vyškovsku láká hned na tři košty slivovic. Třeba v Rychtářově v sobotu zájemci ochutnají i kyselé zelí. Potěší ale také děti, které si na řadě míst obléknou masky.
Recept nám poslal Josef Došlík z Lobodic.
Bukov - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun.
Recept ná poslala Anna Vacková z Českých Budějovic.
Recept nám poslala Eva Clarová z Tábora.
Letohrad – Lidmila Junková oslavila v pondělí úctyhodných sto let. Na Orlici, kde bydlí devět let u dcery, jí přišel poblahopřát starosta Petr Fiala. Jubilantce daroval pamětní list, k tomu přidal dárkový balíček a kytici.
Nadměrné pracovní zatížení, stres, únava, nemoci. S tím vším se musely od minulého pobytu v Resortu Svatá Kateřina vypořádat soutěžící, které se zapojily do soutěže Fit s Deníkem. Kila šla během lednového víkendového pobytu dolů, ale jakmile soutěžící přijely zpátky domů, číhala na ně opět pokušení. Jak se s nimi vypořádala Marcela Boutouilová z Kladna a Jana Večlová z Prahy?
Počátky /REPORTÁŽ/ – Nadměrné pracovní zatížení, stres, únava, nemoci. S tím vším se musely od minulého pobytu v Resortu Svatá Kateřina vypořádat soutěžící, které se zapojily do soutěže Fit s Deníkem. Kila šla během lednového víkendového pobytu dolů, ale jakmile soutěžící přijely zpátky domů, číhala na ně opět pokušení. Jak se s nimi vypořádala Marcela Boutouilová z Kladna a Jana Večlová z Prahy?
České Budějovice - Celý uplynulý týden hodnotili redaktoři Českobudějovického deníku slovenskou kuchyni, kterou nabízelo pět českobudějovických restaurací v rámci Dnů slovenské kultury. V závěrečném hodnocení trochu překvapivě vyhrála restaurace Metropol, především díky skvostnému dezertu, bramborovým taštičkám s povidly.
Ústí nad Labem - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun.
Příbram - Připravili jsme pro vás několik tipů na víkendové akce.
Milotice – Jedni je milují, druzí si při pohledu na ně raději přidrží před ústy kapesník. Ti, co jim holdují, přišli ochutnat, jak je jejich autoři okořenili, čím je ozvláštnili a z jakých surovin je vyrobili. V Miloticích se v sobotu konal druhý ročník koštu drkotin. A opět měl úspěch.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
Ústí nad Labem – /Hlasujte/ Ničím výjimečný. Recept na klasické jídlo k obědu. Tak zhodnotil minulý vítězný recept od čtenářky Ústeckého deníku Jany Šťástkové kuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Roland Šitt.
Polička - Odborná škola z Poličky poslala své zástupce na prestižní odborné soutěže do Prahy. A neztratili se!
Peršíkov – V zimě na přelomu válečných let 1944/45 i do prostoru v okolí Havlíčkovy Borové dorazili partyzáni. Jak to vypadalo v hájence u Peršíkova, kde nalezli členové skupiny Zarevo útočiště v tuhém prosincovém počasí?
Peršíkov - V zimě na přelomu válečných let 1944 až 1945 i do prostoru v okolí Havlíčkovy Borové dorazili partyzáni. Jak to vypadalo v hájence u Peršíkova na Havlíčkobrodsku, kde nalezli členové skupiny Zarevo útočiště v tuhém prosincovém počasí?
Veverská Bítýška – Ani mrazivé počasí neodradilo o tomto víkendu stovky milovníků tradiční kuchyně od návštěvy Slavností moravského uzeného na hradě Veveří. Výběr zabijačkových a masopustních specialit byl velký, ale zájem návštěvníků ho ještě předčil. Dojmy mnohých shrnul pohotově jeden muž středního věku: „Akce je to dobrá, ale na to, jak jsou Češi žravej národ, nachystali málo stánků."
Polička – Šestnáct druhů teplých a studených jídel a osm druhů moučníků dnes představí v Praze poličská odborná škola. Účastní se totiž gurmánské soutěže při veletrhu Top Gastro.
Přerov – Chřipková epidemie se podepsala na nedělní účasti chlapců z Dluhonic na tradiční Blažejské koledě. Zvyk, o kterém se zmiňuje už učitel Jan Vít v místní školní kronice z roku 1896, se dochoval až do dnešních dní pouze v jediné obci na Moravě – a tou je právě místní část Přerova Dluhonice.
Uherské Hradiště – Polévka kyselica a bramborové placky neboli patenty tvořily menu sobotního dopoledne, které se podávalo v hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti. Odehrála se zde šestnáctá epizoda z cyklu názorných ukázek Tvoříme v muzeu, tentokrát nazvaná Patenty a kyselica, zdraví polovica.
Svitavy - Lidí nakažených chřipkou je v okrese hodně. Zeptali jsme se osobností, zda mají nějaký zaručený recept, jak se chránit před chřipkou.
Uherské Hradiště - První tvořivý sobotní program tohoto roku ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti bude patřit přípravě patentů a kyselic.
Břeclav, Žďár nad Sázavou – Den po středeční porážce břeclavských hokejistů na ledě Žďáru nad Sázavou trenér Lvů Michal Konečný prohodil: „Už jsem to vstřebal, člověk se nad to musí povznést. Podle mého nás ale rozhodčí v závěru vyloučil opravdu necitlivě."
Víceměřice – Odpoledne plné pochoutek zažili místní i přespolní v sobotu ve Víceměřicích. V košíkárně Domova u rybníka pořádali místní zahrádkáři již šestý ročník Mexické zeliády a pátý ročník Ovocných mlsů.
Liberec - Studenti Střední školy gastronomie a služeb postoupili mezi 30 nejlepších kuchařů a číšníků.
Brno, Brněnsko - Prohlédnout si zimní historickou bitvu nebo severská zvířata mohou po volbách prezidenta lidé o víkendu v Brně a na Brněnsku.
Pohořelice – Milovníci kysaného zelí budou mít v sobotu svátek. Již pojedenácté se v Pohořelicích uskuteční košt kysaného zelí zvaný Zelofest. Ti, co by se rádi se svým domácím zelím rádi pochlubili, organizátoři akce upozorňují na sběr vzorků.
Víceměřice – Odpoledne plné pochoutek čeká na místní i přespolní v sobotu ve Víceměřicích. V košíkárně Domova u rybníka pořádají zahrádkáři šestý ročník Mexické zeliády a pátý ročník Ovocných mlsů. Degustační soutěže pro děti i dospělé startují ve 14 hodin.
Brno, Brněnsko /TIP NA VÍKEND/ – Prohlédnout si zimní historickou bitvu nebo severská zvířata mohou po volbách prezidenta lidé o víkendu v Brně a na Brněnsku.
Brzy už zapomeneme na to, že nedávno byly Vánoce. Možná, že nějaká jejich připomínka ale přece jen zůstává. Kalhoty se zapínají hůř než předtím a jsou jaksi těsnější. Bříško se do nich odmítá hladce vpravit, vykukuje nad bokovkami. Že bychom až tolik ztloustli? Třeba ani ne. Jen vnitřnosti se ještě stále nevzpamatovaly z úžasu nad tím, čím vším jsme je zahrnuli.
Jablonec n. N. – Hotel Na Baště zve od úterý až do neděle 27. ledna na speciality SLOVENSKÉ KUCHYNĚ.
Víceměřice – Odpoledne plné pochoutek čeká na místní i přespolní v sobotu ve Víceměřicích. V košíkárně Domova u rybníka pořádají zahrádkáři šestý ročník Mexické zeliády a pátý ročník Ovocných mlsů. Degustační soutěže pro děti i dospělé startují ve 14 hodin.
Hovězí - Typická vůně udeří do nosu už na schodech vedoucích do prvního patra Kulturního zařízení a obecního úřadu v Hovězí.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žit ňačky.
Lhotka – Legendární hospůdka U Olinka ve Lhotce u Přerova zažila v neděli vzácnou návštěvu. Poobědvat sem přijel prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg, který je v těchto dnech na Moravě. „Kníže" tak vřelé přijetí nečekal, v malé vesnické hospůdce se totiž v pravé poledne shromáždila více než stovka lidí, kteří po jeho příchodu do sálu aplaudovali vestoje.
Slovácko /KAM O VÍKENDU/ - Prvním koštem pálenek je vždy ten mikulčický. Již tradičně je spojený také s koštem zelí. Poprvé se uskuteční soutěž o nej jitrničku.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na e-mail recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept a vyhrajte šek na tři sta korun do Sport Pubu.
Prostějovsko – Plesová sezona v regionu se už začíná rozjíždět a lidé si mohou o víkendu vybrat z pestré nabídky žánrů.