Kreativ

ŠTÍTEK: hlávkové zelí

Hudba, jídlo i šaty. Pohořelice soutěžily o nejlepší bramborový salát

Pohořelice – Na tři následující otázky, lze v pátek večer v sále staré pohořelické radnice odpovědět bez rozmyslu ano. Chuťově vynikající bramborové saláty i přes nedávnou vánoční smršť? Krásné ženy v krásných historických róbách? A příjemná muzika jako doplněk požitkářského večera?

Děti z Krnova a z Branic umí uvařit česky i polsky

Krnov, Branice - Děti z Krnova a z Branic už vědí, že česká a polská Štědrovečerní večeře se liší pouze v maličkostech. Vařit typické pokrmy obou zemí se naučily v rámci projektu Vaříme společně - Gotujeme razem.

Děti umí uvařit česky i polsky

Krnov, Branice - Děti z Krnova a z Branic už vědí, že česká a polská Štědrovečerní večeře se liší pouze v maličkostech. Vařit typické pokrmy obou zemí se naučily v rámci projektu Vaříme společně - Gotujeme razem.

Nejvíce chutnalo zelí od starosty

Velké Poříčí /FOTOGALERIE/ - Po nedávné úspěšné okurkyádě uspořádal tři dny před Štědrým dnem místní fotbalový klub soutěž o nejlepší doma naložené kysané zelí pod názvem „Zeliáda 2012". Na akci donesli místní fajnšmekři sedmnáct vzorků této oblíbené pochoutky připravené podle vlastní tajné receptury.

VIDEO: V kostele se spojily muziky. Zněly jako cimbálová filharmonie

Uherské Hradiště – Spojení dvou oblíbených slováckých cimbálových muzik hned dvakrát za jediné odpoledne zcela zaplnilo uherskohradišťský kostel svatého Františka Xaverského. Cimbálová muzika Stanislava Gabriela, která ve svatostánku na Boží hod hraje už tradičně, tentokráte přizvala kamarády z Harafice.

Na Boží hod vánoční stovky lidí zamířily ke kostelům

Žďár nad Sázavou – Na slavnostní mši do místních kostelů se na Boží hod vydala řada obyvatel Žďáru nad Sázavou. Tradiční Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby byla ráno uvedena v kostele svatého Prokopa v centru Žďáru nad Sázavou, odpoledne se pak neslo ve znamení Jesličkové pobožnosti.

Na Boží hod vánoční stovky lidí zamířily ke kostelům

Žďár nad Sázavou – Na slavnostní mši do místních kostelů se na Boží hod vydala řada obyvatel Žďáru nad Sázavou. Tradiční Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby byla ráno uvedena v kostele svatého Prokopa v centru Žďáru nad Sázavou, odpoledne se pak neslo ve znamení Jesličkové pobožnosti.

SERIÁL NaturHouse: Jak nepřibrat 
o Vánocích?

Děčín - Během vánočních svátků narůstá počet příležitostí 
k hodování. Rodinné večeře, obědy se známými a večírky jsou spojené s kalorickými pokrmy a alkoholickými nápoji.

Dobrý den, Valašsko

Tak prý už to začne. Zima se blíží mílovými kroky a dnes nebo zítra udeří. Říkám si, jsem na tu letošní připraven? Tak, pneumatiky jsem vyměnil, zelí naložil, česnek zasadil a dřevo nadělal.

Hranice mládež nerozdělila

Chrudim, Prešov - Blíží se 20. výročí rozpadu Československa. Rozvod Čechů se Slováky ale nezpřetrhal všechny svazky, které se mezi oběma národy vytvořily. Mnohdy naopak vznikly svazky zcela nové…

Bylinkářky radí: Jak se chránit v listopadu

ČR - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.

Bylinkářky radí: Jak se chránit v listopadu

Region - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.

Bylinkářky radí: Jak se chránit v listopadu

Region - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.

Kateřinské zpívání s andělsko-čertovským překvapením

Polešovice – Smršť písniček v doprovodu dvou cimbálových muzik a krátkých humorných scének přinesl v pozdním sobotním odpoledni třetí ročník Kateřinského zpívání aneb Ej, zelé, zelé, který uspořádal v sále sokolovny Polešovice tamní sedmadvacetičlenný ženský pěvecký sbor Drmolice.

Bylinkářky radí: Jak se chránit v listopadu

V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.

Maso, zelí a klobásky: zelňačky provoněly Velké Bílovice

Velké Bílovice /VIDEO, REPORTÁŽ/ - Pouze čichové buňky mě navádějí v sobotu dopoledne ulicemi ve Velkých Bílovicích. Zřejmě stejný smysl vede k tamnímu kulturnímu domu i několik hloučků lidí. Míří za jediným, soutěží ve vaření zelňačky. Ten den se totiž stanou kritiky labužnické pochoutky plné zelí, masa, klobásků a dalších důležitých přísad.

Po nemoci začněte s pohybem pozvolna

Jižní Čechy - Nejprve se chci svěřit s vlastní čerstvou zkušeností. Minulou neděli jsem se necítila dobře, a tak jsem si řekla, že nejlepší bude se vypotit a pohybem zahnat všechny potíže. Vlezla jsem na šlapadlo a ujela deset kilometrů s vypětím všech sil.

Zelí zničí moc kmínu i voda

Plzeň – Zelí vyráběné s láskou. To je tradiční kysané křimické zelí, které se už od září rodí pod rukama a především pod nohama třicítky zaměstnanců a brigádníků místní Zelárny Lobkowicz.

Ano, šéfe! Kongo v Kladně dostalo šéfa do kolen

Kladno - Restaurace Kongo se nachází v kladenské vilové čtvrti. Podniku, který zažil mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Na letní zahrádku s kapacitou čtyřicet míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje.

Ve vestibulu kina se podávala martinská husa

Planá – Martinské posvícení oslavili v neděli odpoledne návštěvníci plánského kina. Ve vestibulu byl připraven program s doprovodem harmonikáře a tradičním martinským občerstvením – husou s knedlíky a se zelím, sladkým i slaným pečivem, svatomartinským vínem a chodovoplánským pivem.

Bělák: dole mají hody, nahoře ukázali pushball

Bělecký mlýn – Kde na Prostějovsku potkáte sportovce, kořalečníky, milovníky koní, rybáře, obdivovatele divokých zvířat a gurmány pohromadě? Nejspíš jen na Běleckém mlýně ležícím mezi Zdětínem u Hluchovem.

Svatý Martin do metropole přiveze husu, víno, ale i pivo

Podle pranostiky má svatý Martin přinést první sníh. Většina z nás má ale tento svátek spojen spíše s hody a prvním vínem nové sezony. Vždyť, koho by nelákala šťavnatá husa na pekáči a lahodný mok z vinic daleko více, než studené vločky, které beztak za chvilku roztají?

Svatý Martin do metropole přiveze husu, víno, ale i pivo

Praha – Podle pranostiky má svatý Martin přinést první sníh. Většina z nás má ale tento svátek spojen spíše s hody a prvním vínem nové sezony. Vždyť, koho by nelákala šťavnatá husa na pekáči a lahodný mok z vinic daleko více, než studené vločky, které beztak za chvilku roztají?

Svatý Martin do metropole přiveze husu, víno, ale i pivo

Praha – Podle pranostiky má svatý Martin přinést první sníh. Většina z nás má ale tento svátek spojen spíše s hody a prvním vínem nové sezony. Vždyť, koho by nelákala šťavnatá husa na pekáči a lahodný mok z vinic daleko více, než studené vločky, které beztak za chvilku roztají?

Martinská husa, to je život na talíři, říká kuchař Svatek

Tábor - Nejen fotbalisté nebo hokejisté nastupují za český národní tým. Reprezentační „mančaft" tvoří i kuchaři a cukráři. Sedmým rokem v něm vaří Martin Svatek z Tábora, šéfkuchař restaurace Golgie v hotelu Nautilus na Žižkově náměstí. Mezi jeho úspěchy patří mimo jiné loňské druhé místo 
v republikové soutěži o nejlepší houskový knedlík.

Svatomartinská vína ve Velkých Karlovicích

Velké Karlovice - Zatímco děti 11. listopadu vzhlížejí k obloze, jestli už přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína se na tento den těší z jiného důvodu. Slavnostně se totiž otevírají láhve Svatomartinského vína. Od neděle 11. listopadu je nabídnou také restaurace všech tří hotelů Resortu Valachy v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Jejich kuchaři pro tuto příležitost také připravili Svatomartinské menu.