Grand Restaurant Festival v Přerově. Podívejte se, jaké dobroty nabídne
Olomoucký kraj – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní i dvě restaurace v Přerově.
Olomoucký kraj – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní i dvě restaurace v Přerově.
Olomouc – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní šest restaurací v Olomouci.
Olomouc – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní šest restaurací v Olomouci.
Pohořelice – Na tři následující otázky, lze v pátek večer v sále staré pohořelické radnice odpovědět bez rozmyslu ano. Chuťově vynikající bramborové saláty i přes nedávnou vánoční smršť? Krásné ženy v krásných historických róbách? A příjemná muzika jako doplněk požitkářského večera?
Krnov, Branice - Děti z Krnova a z Branic už vědí, že česká a polská Štědrovečerní večeře se liší pouze v maličkostech. Vařit typické pokrmy obou zemí se naučily v rámci projektu Vaříme společně - Gotujeme razem.
Krnov, Branice - Děti z Krnova a z Branic už vědí, že česká a polská Štědrovečerní večeře se liší pouze v maličkostech. Vařit typické pokrmy obou zemí se naučily v rámci projektu Vaříme společně - Gotujeme razem.
Velké Poříčí /FOTOGALERIE/ - Po nedávné úspěšné okurkyádě uspořádal tři dny před Štědrým dnem místní fotbalový klub soutěž o nejlepší doma naložené kysané zelí pod názvem „Zeliáda 2012". Na akci donesli místní fajnšmekři sedmnáct vzorků této oblíbené pochoutky připravené podle vlastní tajné receptury.
Uherské Hradiště – Spojení dvou oblíbených slováckých cimbálových muzik hned dvakrát za jediné odpoledne zcela zaplnilo uherskohradišťský kostel svatého Františka Xaverského. Cimbálová muzika Stanislava Gabriela, která ve svatostánku na Boží hod hraje už tradičně, tentokráte přizvala kamarády z Harafice.
Žďár nad Sázavou – Na slavnostní mši do místních kostelů se na Boží hod vydala řada obyvatel Žďáru nad Sázavou. Tradiční Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby byla ráno uvedena v kostele svatého Prokopa v centru Žďáru nad Sázavou, odpoledne se pak neslo ve znamení Jesličkové pobožnosti.
Žďár nad Sázavou – Na slavnostní mši do místních kostelů se na Boží hod vydala řada obyvatel Žďáru nad Sázavou. Tradiční Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby byla ráno uvedena v kostele svatého Prokopa v centru Žďáru nad Sázavou, odpoledne se pak neslo ve znamení Jesličkové pobožnosti.
Svojanov – Návštěvníci hradu Svojanov prožili o víkendu vánoční svátky jako lidé v 19. století. Ochutnali také tradiční jídla
Děčín - Během vánočních svátků narůstá počet příležitostí k hodování. Rodinné večeře, obědy se známými a večírky jsou spojené s kalorickými pokrmy a alkoholickými nápoji.
Svojanov – Sezona na hradě Svojanov vyvrcholí tento víkend. Uskuteční se prohlídky hradních komnat s tradiční adventní výzdobou.
Svojanov – Sezona na hradě Svojanov vyvrcholí tento víkend. Uskuteční se prohlídky hradních komnat s tradiční adventní výzdobou.
Ústí nad Labem - Pošlete nám svůj oblíbený kulinářský recept na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na konzumaci v restauraci na zimáku.
Olomoucko - Za zimním sportováním nemusíte až do Jeseníků. I okolí Olomouce už hlásí příznivé podmínky pro sjezdaře i vyznavače běžeckých lyží.
Vápenice – Osúchy, púčky s kapustů, magaše nebo ščjepky. To jsou názvy pouze některých jídel, která byla k ochutnání v sobotu ve Vápenicích.
Kyjov – Originální akci připravil kyjovský JazzKlub. V období mikulášských besídek a večírků pozval na košt svařeného vína.
Velké Poříčí – Po čtyřleté odmlce obnovila parta místních hecařů dlouholetou tradici a uspořádala další ročník „okurkyády".
Tak prý už to začne. Zima se blíží mílovými kroky a dnes nebo zítra udeří. Říkám si, jsem na tu letošní připraven? Tak, pneumatiky jsem vyměnil, zelí naložil, česnek zasadil a dřevo nadělal.
Chrudim, Prešov - Blíží se 20. výročí rozpadu Československa. Rozvod Čechů se Slováky ale nezpřetrhal všechny svazky, které se mezi oběma národy vytvořily. Mnohdy naopak vznikly svazky zcela nové…
ČR - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.
Region - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.
Region - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.
Polešovice – Smršť písniček v doprovodu dvou cimbálových muzik a krátkých humorných scének přinesl v pozdním sobotním odpoledni třetí ročník Kateřinského zpívání aneb Ej, zelé, zelé, který uspořádal v sále sokolovny Polešovice tamní sedmadvacetičlenný ženský pěvecký sbor Drmolice.
V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.
Velké Bílovice /VIDEO, REPORTÁŽ/ - Pouze čichové buňky mě navádějí v sobotu dopoledne ulicemi ve Velkých Bílovicích. Zřejmě stejný smysl vede k tamnímu kulturnímu domu i několik hloučků lidí. Míří za jediným, soutěží ve vaření zelňačky. Ten den se totiž stanou kritiky labužnické pochoutky plné zelí, masa, klobásků a dalších důležitých přísad.
Vyškovec – V malé hospodě, kterou skrývají útroby horské chaty Valmont na Vyškovci, vrcholí čtvrteční zabijačkové odpoledne. Hudci ladí housle, lidé odsunují stoly bokem. Chystá se vystoupení dětského souboru Kopaničárek.
Jižní Čechy - Nejprve se chci svěřit s vlastní čerstvou zkušeností. Minulou neděli jsem se necítila dobře, a tak jsem si řekla, že nejlepší bude se vypotit a pohybem zahnat všechny potíže. Vlezla jsem na šlapadlo a ujela deset kilometrů s vypětím všech sil.
Plzeň – Zelí vyráběné s láskou. To je tradiční kysané křimické zelí, které se už od září rodí pod rukama a především pod nohama třicítky zaměstnanců a brigádníků místní Zelárny Lobkowicz.
Plzeň – Zelí vyráběné s láskou. To je tradiční kysané křimické zelí, které se už od září rodí pod rukama a především pod nohama třicítky zaměstnanců a brigádníků místní Zelárny Lobkowicz.
Prostějovsko – Lovecká sezona divokých prasat je v plném proudu. Dopřát si delikatesy z kance však nemusí lidé jen na zvěřinových hodech v restauracích. Díky přemnožení divočáků v republice je kančí maso stále dostupnější.
Frýdek-Místek - Farmářské trhy v Místku byly ve znamení zabijačky, nechybělo ani porcování čuníka.
Prostějovsko – Lovecká sezona divokých prasat je v plném proudu. Dopřát si delikatesy z kance však nemusí lidé jen na zvěřinových hodech v restauracích. Díky přemnožení divočáků v republice je kančí maso stále dostupnější.
Velehrad - Labužnické zážitky s bohatým husím menu a mladými svatomartinskými víny si užívali o víkendu návštěvníci hotelu Mlýn na Velehradě.
Svitavy /BOHATÁ FOTOGALERIE/ – Fabriku provoněla v pondělí večer mongolská jídla. Lidé měli možnost seznámit se s tradicemi vzdálené asijské země.
Rakovník - Ochutnávání Svatomartinského vína 11. 11. v 11 hodin se stává příjemnou společenskou událostí.
Kladno - Restaurace Kongo se nachází v kladenské vilové čtvrti. Podniku, který zažil mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Na letní zahrádku s kapacitou čtyřicet míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje.
Planá – Martinské posvícení oslavili v neděli odpoledne návštěvníci plánského kina. Ve vestibulu byl připraven program s doprovodem harmonikáře a tradičním martinským občerstvením – husou s knedlíky a se zelím, sladkým i slaným pečivem, svatomartinským vínem a chodovoplánským pivem.
Tachovsko – Svatomartinské víno, pečená husa s červeným zelím a knedlíkem, paštika a další laskominy lákaly obyvatele Tachovska k sobotním a nedělním martinským setkáním. Uskutečnilo se jich hned několik.
Bělecký mlýn – Kde na Prostějovsku potkáte sportovce, kořalečníky, milovníky koní, rybáře, obdivovatele divokých zvířat a gurmány pohromadě? Nejspíš jen na Běleckém mlýně ležícím mezi Zdětínem u Hluchovem.
Žatec - Svátek svatého Martina je dnem, kdy se poprvé ochutnává letošní víno. A k němu patří hezká upečená husička.
Ostrava - Do zlatova propečená husa se zelím a knedlíkem a k tomu mladé víno. V neděli je svatého Martina, se kterým jsou tradičně spojeny svatomartinské hody. Deník zjistil, co ostravské restaurace chystají.
Podle pranostiky má svatý Martin přinést první sníh. Většina z nás má ale tento svátek spojen spíše s hody a prvním vínem nové sezony. Vždyť, koho by nelákala šťavnatá husa na pekáči a lahodný mok z vinic daleko více, než studené vločky, které beztak za chvilku roztají?
Praha – Podle pranostiky má svatý Martin přinést první sníh. Většina z nás má ale tento svátek spojen spíše s hody a prvním vínem nové sezony. Vždyť, koho by nelákala šťavnatá husa na pekáči a lahodný mok z vinic daleko více, než studené vločky, které beztak za chvilku roztají?
Praha – Podle pranostiky má svatý Martin přinést první sníh. Většina z nás má ale tento svátek spojen spíše s hody a prvním vínem nové sezony. Vždyť, koho by nelákala šťavnatá husa na pekáči a lahodný mok z vinic daleko více, než studené vločky, které beztak za chvilku roztají?
Rychnovsko - Ptali jsme se známých osobností Rychnovska, zda dodržují tradici a na svátek svatého Martina si k obědu připraví husu a ochutnají nová vína.
Tábor - Nejen fotbalisté nebo hokejisté nastupují za český národní tým. Reprezentační „mančaft" tvoří i kuchaři a cukráři. Sedmým rokem v něm vaří Martin Svatek z Tábora, šéfkuchař restaurace Golgie v hotelu Nautilus na Žižkově náměstí. Mezi jeho úspěchy patří mimo jiné loňské druhé místo v republikové soutěži o nejlepší houskový knedlík.
Planá – První Martinské posvícení se uskuteční v neděli 11. listopadu v Plané. Začne přesně v 11.11 hodin ochutnávkou svatomartinských vín.
Velké Karlovice - Zatímco děti 11. listopadu vzhlížejí k obloze, jestli už přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína se na tento den těší z jiného důvodu. Slavnostně se totiž otevírají láhve Svatomartinského vína. Od neděle 11. listopadu je nabídnou také restaurace všech tří hotelů Resortu Valachy v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Jejich kuchaři pro tuto příležitost také připravili Svatomartinské menu.