/FOTOGALERIE/ Deník zveřejnil seznam restaurací ve vašem okolí, kam si letos můžete dojít pro svatomartinské menu. Už jste byli nebo se chystáte? Jak vám chutnalo? A chystáte svatomartinskou hostinu i vy sami? Pošlete nám své fotografie s krátkým popiskem, ty nejlepší příspěvky pak rádi zveřejníme.
/FOTOGALERIE/ Deník zveřejnil seznam restaurací ve vašem okolí, kam si letos můžete dojít pro svatomartinské menu. Už jste byli nebo se chystáte? Jak vám chutnalo? A chystáte svatomartinskou hostinu i vy sami? Pošlete nám své fotografie s krátkým popiskem, ty nejlepší příspěvky pak rádi zveřejníme.
/FOTOGALERIE/ Deník zveřejnil seznam restaurací ve vašem okolí, kam si letos můžete dojít pro svatomartinské menu. Už jste byli nebo se chystáte? Jak vám chutnalo? A chystáte svatomartinskou hostinu i vy sami? Pošlete nám své fotografie s krátkým popiskem, ty nejlepší příspěvky pak rádi zveřejníme.
Chcete se v podzimním počasí trošku zahřát, dobře se najíst a třeba i maličko zlepšit náladu? Pak si udělejte například Valašskou kyselici. Pro nás je to typické podzimní jídlo, které vařím pouze v tomto ročním období.
Každoroční delikatesou, která patří na počátku listopadu na talíř, je pečená svatomartinská husa. Letos bude mít trochu příchuť pandemických opatření, ale to si někteří nenechají zkazit. Restaurace tradiční pochoutku připravují a servírují domů, někde funguje i rozvoz.
Chcete se v podzimním počasí trošku zahřát, dobře se najíst a třeba i maličko zlepšit náladu? Pak si udělejte například Valašskou kyselici. Pro nás je to typické podzimní jídlo, které vařím pouze v tomto ročním období.
Chcete se v podzimním počasí trošku zahřát, dobře se najíst a třeba i maličko zlepšit náladu? Pak si udělejte například Valašskou kyselici. Pro nás je to typické podzimní jídlo, které vařím pouze v tomto ročním období.
/FOTOGALERIE/ Sklizeň hlávkového zelí je v plném proudu. Na vitamíny bohatá košťálová zelenina se letos urodila, i když její sklizeň komplikuje rozbahněný terén. Zelí se letos urodilo dost a dobrovodská posklizňová linka jede na plný výkon. Potvrdil to Luboš Horník, ředitel Zemědělského družstva Dobrá Voda, které je jedním z hlavních producentů kysaného zelí v Královéhradeckém kraji.
/FOTOGALERIE/ Centrem Otic na Opavsku se o víkendu nesl jubilejní desátý ročník Otických zelných slavností. Zmíněná obec je totiž pěstováním zelí proslulá.
Mrkev za čtyři, cibule za šest, zelí za sedm korun. Ne za kus, ale kilogram kvalitní zeleniny. K mání je ve Vojnicích, místní části Těšetic, kde v úterý dopoledne místní zemědělec zahájil samosběr zeleniny. Zájem je obrovský. Na pole nedaleko Olomouce míří zájemci z celé České republiky.
Letošní produkce zeleniny se v Česku zatím vyvíjí slibně a její ceny po předchozím výrazném růstu klesají. Novinářům to řekl předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Petr Hanka. Tuzemští pěstitelé letos podle Hanky založili porosty zeleniny téměř na 11 500 hektarech, což je ve srovnání s loňskem nárůst o 2,5 procenta.
Sezona rajčat, která dozrála na slunci, je velmi krátká. Když se tenká slupka plodů vybarví podle odrůdy na červenou, oranžovou, žlutou nebo bílou barvu, počkejte 2 až 3 dny a můžete sklízet. Nespotřebované plody skladujte jen několik dní při pokojové teplotě nebo v chladnější místnosti. Pokud je skladujte v chladničce, ztrácejí rychle svoji typickou chuť.
Červené zelí naskládám do klasického zeláku, hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám, přibližuje recept na červené zelí s pomerančem a badyánem Maxijedlík.
Dobrý den, zasílám můj další recept, a to červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka, se kterým jsem vyhrál na soutěžích o nej červené zelí.
Dobrý den, zasílám můj další recept, a to červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka, se kterým jsem vyhrál na soutěžích o nej červené zelí.
Červené zelí naskládám do klasického zeláku, hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám, přibližuje recept na červené zelí s pomerančem a badyánem Maxijedlík.
Dobrý den, zasílám můj další recept, a to červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka, se kterým jsem vyhrál na soutěžích o nej červené zelí.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Na zeleninové pokrmy kouká mnoho lidí skz prsty. Neprávem. I recepty bez masa nebo v kombinaci masa a zeleniny mohou být chutné a vydatné. Vyzkoušejte kapustové karbanátky, zelnou polévku, batáty s brokolicí nebo pomázanku z pečené cukety.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Dobrý den zasílám můj další recept, a to Červené zelí s pomerančem a badiánem podle Maxijedlíka, se kterým jsem vyhrál na soutěžích o nej červené zelí.
Dobrý den zasílám můj další recept, a to Červené zelí s pomerančem a badiánem podle Maxijedlíka, se kterým jsem vyhrál na soutěžích o nej červené zelí.