Kreativ

ŠTÍTEK: hlávkové zelí

Zelárna v Dobré Vodě u Hořic.

Zelí už kvasí v bazénech, letos ho bude dost

/FOTOGALERIE/ Sklizeň hlávkového zelí je v plném proudu. Na vitamíny bohatá košťálová zelenina se letos urodila, i když její sklizeň komplikuje rozbahněný terén. Zelí se letos urodilo dost a dobrovodská posklizňová linka jede na plný výkon. Potvrdil to Luboš Horník, ředitel Zemědělského družstva Dobrá Voda, které je jedním z hlavních producentů kysaného zelí v Královéhradeckém kraji.    

Ve Vojnicích, místní část Těšetic, začal samosběr cibule, mrkve, zelí či červené řepy.  25. srpna 2020

U Olomouce začal samosběr zeleniny za pár korun. Na poli jsou davy

Mrkev za čtyři, cibule za šest, zelí za sedm korun. Ne za kus, ale kilogram kvalitní zeleniny. K mání je ve Vojnicích, místní části Těšetic, kde v úterý dopoledne místní zemědělec zahájil samosběr zeleniny. Zájem je obrovský. Na pole nedaleko Olomouce míří zájemci z celé České republiky.  

Záhon plný zeleniny. Mrkev, ředkvička a cibule.

Zelináři se těší na dobrou úrodu. Daří se květáku, zelí či brokolici

Letošní produkce zeleniny se v Česku zatím vyvíjí slibně a její ceny po předchozím výrazném růstu klesají. Novinářům to řekl předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Petr Hanka. Tuzemští pěstitelé letos podle Hanky založili porosty zeleniny téměř na 11 500 hektarech, což je ve srovnání s loňskem nárůst o 2,5 procenta.  

Sezona rajčat, která dozrála na slunci, je velmi krátká.

Srpen na zahradě: speciální péči potřebují rajčata, cibule, mrkev i zelí

Sezona rajčat, která dozrála na slunci, je velmi krátká. Když se tenká slupka plodů vybarví podle odrůdy na červenou, oranžovou, žlutou nebo bílou barvu, počkejte 2 až 3 dny a můžete sklízet. Nespotřebované plody skladujte jen několik dní při pokojové teplotě nebo v chladnější místnosti. Pokud je skladujte v chladničce, ztrácejí rychle svoji typickou chuť.

Recept od Maxijedlíka Jaroslava Němce

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.

Recept od Maxijedlíka Jaroslava Němce

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.

Recept od Maxijedlíka Jaroslava Němce

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.

Recept od Maxijedlíka Jaroslava Němce

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.

Recept od Maxijedlíka Jaroslava Němce

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám.

Vítězné červené zelí s pomerančem a badyánem

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám. 

Vítězné červené zelí s pomerančem a badyánem

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám. 

Vítězné červené zelí s pomerančem a badyánem

Naložte si červené zelí podle Maxijedlíka

Červené zelí s pomerančem a badyánem podle Maxijedlíka: Červené zelí naskládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám. 

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Červené zelí s pomerančem a badyánem.

Čtenáři vaří: Červené zelí s pomerančem a badyánem

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.