Kreativ

ŠTÍTEK: hlávkové zelí

Údolí Léskové.

Razula láká v sobotu na dětský závod a zabíjačkové speciality

Vynikající podmínky panují před víkendem ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Lyžaři si mohou návštěvu střediska v sobotu zpestřit dětským lyžařským závodem nebo ochutnávkou zabíjačkových specialit. V provozu jsou také běžkařské stopy v údolí.

Kladno (v modrém) zdolalo Havířov po boji 3:2. Brendon Nash

Brendon Nash si pochutná i na vepřové se zelím

Kladno /ROZHOVOR/ - Když v létě přišel do Kladna kanadský hokejový obránce Brendon Nash, mnozí fanoušci si od něj slibovali velký bodový přísun. A není divu. Při minulém působení mezi Rytíři se totiž stal rekordmanem mezi prvoligovými obránci v počtu kanadských bodů. Podobnou metu sice letos neatakuje, přesto je nejproduktivnějším kladenským bekem (32 zápasů – 4+15). Po prohraném duelu s Havířovem se pro Deník rozhovořil i o svém životě v Kladně.

Ilustrační foto

Záchranáře čeká nápor

České Budějovice - Nejvíce napilno budou mít lékaři tradičně po půlnoci. Větším strašákem než pyrotechnika bývá alkohol. Na krušnou službu se chystají pracovníci jihočeské zdravotnické záchranné služby (ZZS). 

Otevření nových expozic v železnorudském environmentálním centru

FOTO: Představují čápa černého, jelena i bobra

Železná Ruda – Nové expozice v environmentálním centru představili v pátek veřejnosti Železnorudští. Kromě šesti nových nebo vylepšených expozic vznikla i nová publikace o Železnorudsku, environmentální centrum má i nové „rysí“ logo.

Tomáš Přikryl - archivní foto

Přikryl prodloužil smlouvu v Boleslavi

Jeden z nejlepších nahrávačů v české FORTUNA:LIZE Tomáš Přikryl v závěru roku 2018 prodloužil profesionální kontrakt v FK Mladá Boleslav, který ve své původní podobě měl vypršet za půl roku na konci června 2019.

Ilustrační foto

Azyly pro lidi? Někdy schází

Karvinsko - Útulky pro psy či kočky praskají ve švech. Co ale s lidmi, o které se nemá kdo postarat, ale oni jakousi péči potřebují.

Vzpomínková akce k 17. listopadu. Ilustrační foto.

Třicet let od Sametové revoluce v Brně připomenou výstavy

Ráno sedmnáctého listopadu 1989 se nezdálo, že tento den odstartuje významné změny. Večer, po násilném potlačení studentské demonstrace v Praze, už bylo vše jinak. Dvacátého listopadu se Sametová revoluce přenesla také do Brna a v dalších dnech na celou jižní Moravu. Třicáté výročí událostí se bude připomínat v celém kraji.

Tomáš Pliska a Zbyněk Košťák.

Vzpěrač Pliska přivezl z vánočního turnaje další osobní rekord

Dvojice šumperských vzpěračů reprezentovala svůj oddíl na 42. ročníku Vánočního poháru v brněnských Obřanech. V sobotu 15. prosince tam své výkony předvedli Tomáš Pliska a Zbyněk Košťák, jež během posledního měsíce roku 2018 prožili náročné období plné akcí. Ani tentokrát nezklamali.

Půlnoční bohoslužba pod širým nebem v režii Apoštolské církve v Havířově.

VIDEO: Půlnoční pod širým nebem v Havířově

Na Štědrý den v pondělí 24. prosince od 22. do 23. hodin náměstí Republiky v Havířově patřilo již tradičně půlnoční bohoslužbě pod širým nebem, tentokrát v režii Apoštolské církve.

Ilustrační foto.

Nový provozovatel restaurace zahájil své působení s pokutou

Rakovník - Nejde o jídlo, ale o odpad. Docela drsně znějící vysvětlení vyslechli hygienici, kteří se vydali na kontrolu restaurace v Rakovníku, jež se neobešla bez pokuty. Zmiňovaný „odpad“ nalezený v kuchyni přitom rozhodně nepředstavoval nějaký zapomenutý talířek. Jednalo se o pečené koleno, vepřové špízy, dušené zelí, vařenou rýži a výpek, uložené v konvektomatu, pod ním i v lednici.

Rekonstrukce cesty prezidenta Masaryka z exilu do vlasti.

Prezident Masaryk se cestou do Prahy zastavil i v Benešově

Benešov /FOTOGALERIE/ - Prezident T. G. Masaryk se vrátil do vlasti. Do pohraniční stanice Horní Dvořiště přijel zvláštní vlak, kterým se prezident Osvoboditel vracel do vlasti. Při své cestě připomínající událost starou přesně 100 let se cestou do Prahy zastavil v sobotu 22. prosince také v Benešově.

Řidička tramvaje DPO Iveta Kurečková.

Vždy velmi potěší, když vám cestující popřejí hezké Vánoce

Příští rok bude u Dopravního podniku Ostrava deset let, na Vánoce přitom zasedne do kabiny tramvaje už popáté. Se Štědrým dnem v práci sedmačtyřicetiletá Iveta Kurečková už tak nějak počítá. Letos si štědrovečerní pohodu s rodinou udělá opět o den dřív.

U stonavského Dolu ČSM někteří lidé zapalují svíčky za zahynulé horníky.

Havíři zapalovali svíčky za kolegy a kamarády, a plakali

Horníci jsou tvrdí chlapi, pro ostré slovo a třeba i ránu nejdou daleko. Jsou ale okamžiky, kdy i takovým tvrďákům ukápne slza. Třeba když jejich kolegové po směně nevyfárají a po nějaké době jejich těla vyvezou na povrch až záchranáři. 

Mikuláš v restauraci U Kastnerů v Trmicích.

FOTO: V Trmicích upekl skvělý bůček i Mikuláš

Trmice - Když se spojí sociální komise, město a Klub seniorů Trmice, dostaví se ke Kastnerům Mikuláš s pekelníkem a andílkem. Tentokrát chválili především ty dříve narozené za šikovnost, pohybové kreace a dobré nápady. 

Advent na Rochusu. Ilustrační foto.

Skanzen Rochus uvádí pořad Adventní čas už je tady zas

Pestrou nabídku adventních a vánočních programů určených široké veřejnosti i školám zahájí Skanzen Rochus o prvním prosincovém víkendu. Program Adventní čas už je tady zas, lze navštívit 1. a 2. prosince od 10 do 16 hodin, přiblíží slovácké zvyky a obyčeje období od sv. Kateřiny až do konce adventu.

Mária Zemenová oslavila 101. narozeniny.

FOTO: Za 101 let života může zelí

Tachov – Rok před koncem první světové války se narodila Mária Zemenová, dnes nejstarší obyvatelka Tachova. Svoje narozeniny oslavila v neděli, v úterý přijala gratulace od zástupců města i spoluobyvatel domova pro seniory Panorama, kde v současnosti žije.

Pohled na chatu na Prašivé.

Kouzelný podzim lákal k výletům do hor

Beskydy – Babí léto bylo letos doslova pohádkové, což se odrazilo také v návštěvnosti Beskyd. Zvýšený počet turistů v drtivé většině zaznamenaly i horské chaty, do kterých lidé buď přímo mířili, či jen kolem procházeli a zastavili se na občerstvení.

Pečená husa v restauraci U Bansethů

Svatomartinský víkend: Kam vyrazit na husu a mladá vína

Na svatého Martina kouřívá se z komína, říká jedna pranostika. V sněhovou nadílku letos asi moc doufat nemůžeme, pravdivější proto bude ta, která praví, že v tento den „je nejlepší husina“. Prozradíme vám, kam na ni vyrazit.

Množství odebírané vody pro zasněžování je podle šéfa Asociace horských středisek Libora Knota z celkového pohledu odběru povrchových vod marginální, navíc se řídí jasně stanovenými povoleními a pravidly.

Skiareály: Srážky přijdou. Zasněžování není ohroženo

Hradec Králové - Blížící se lyžařská sezona přinese zasněžování svahů, které je náročné na spotřebu vody. Podle provozovatelů skiareálů však současný nedostatek vody výrobu sněhu neohrožuje, protože do začátku zimy se situace může změnit.