Co se stane, když osud svede dvě zralé ženy, které se dlouhá léta nenávidí, do televizní kuchařské show? To se fanoušci divadelních komedií dozví v úterý 19. listopadu od 19.30 hodin v přerovském Městském domě. Urážky jsou pálivější než připravované pokrmy, výpady ostřejší než chilli paprika, a atmosféra by se dala krájet.
/FOTOGALERIE/ V maršovském Domě obnovy tradic, ekologie a kultury čekala v neděli na návštěvníky „Výprava za tuřínem a zelím“, neboli stezka na téma staré krkonošské plodiny a jejich využití v kuchyni.
Remoska, mixér, papiňák, sifonová lahev nebo automatická pračka Tatramat. Co pamětník, to jiná vzpomínka na spotřebiče, které patřily k povinné výbavě našich domácností před třiceti, čtyřiceti nebo padesáti lety.
V kuchyni působím už 38 let. Na Základní škole Letců R.A.F. vařím 7 let. Celý život jsem strávila na různých táborech, včetně těch vodáckých. To je úžasná praxe. Čas od času připravujeme v naší kuchyni i obědy jiných národů, na které chodí nejen naši žáci, ale i vedení města s hosty z dané země.
Do nováckých Specialistů vstoupila před několika týdny nová postava, kapitán Martin Kovář. Hraje ho Jiří Hána (42), známý z řady jiných seriálů včetně Ulice. Jak ale vyplynulo z rozhovoru pro časopis TV Mini, Specialisté jsou přece jen trochu jiní.
Sobotní odpoledne 19. října bylo v myslívském KD věnováno přehlídce aranžování pokrmů v několika kategoriích - od studené kuchyně, drůbeže, medového pečiva, zvěřiny, ryb a králíků po cukrářské výrobky a samozřejmě vepřové maso. Více jak sto nádherně připravených jídel prošlo bedlivou prohlídkou hostů, kteří svými hlasy rozhodovali o vítězích v jednotlivých kategoriích.
Zelí, zdravá lahůdka, bez které se neobejde žádná kuchyně. Kysané zelí je navíc uznávaným zdrojem vitamínů a nejlepším přírodním prostředkem v boji s viry a bakteriemi.
Nejen vůni bourbonu a jižanskou kuchyni si můžete užít o nadcházejícím víkendu 2. a 3. listopadu na Zlínsku. Čeká na vás třeba Stetson & Bourbon, což je 13. ročník mezinárodního festivalu blues a jižanského rocku. Zajít si můžete s dětmi také na loutkové divadlo, veselou divadelní pohádku či třeba koncert kapely Fleret.
Při kontrole hygieniků neobstála závodní kuchyně elektrárny Prunéřov. Nový majitel prohlásil, že problém vznikl na straně vedoucího a šéfkuchaře, jejichž tým se „hodil marod“. Ti naopak kritizují špatnou organizaci.
Obvykle s ním domácnosti začínají začátkem prosince, ale hospodyňky, které pečou vánoční cukroví na objednávku, rozpalují trouby už teď. Nemají cukrářství ani velkovýrobnu, jen malou kuchyň v paneláku. Ovšem zbožňují pečení, a tak zásobují široké okolí svými laskominami. Napečou ho půl metráku, metrák i více.
Hygienici odhalili ve velkokapacitní kuchyni špínu, páchnoucí maso a další pokrmy vyhodnotila jako nebezpečné. Poté, co proběhl velký úklid, svolili, aby se opět otevřela.
V sobotu 19. října se otevřely dveře naší školy všem, kdo si chtěli prohlédnout její zrekonstruované prostory a zmodernizované učebny. Tato rozsáhlá akce byla financována z Integrovaného regionálního operačního programu, z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj ČR a z příspěvku zřizovatele – městyse Višňové. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout jazykovou laboratoř, nové učebny přírodopisu, fyziky a chemie, školní dílnu, cvičnou kuchyni, prostory školního klubu a prvního oddělení školní družiny.
Blansko – Pravidelné farmářské trhy v centru Blanska ve čtvrtek zpestří představení projektu Ryba na talíř. Ten je zaměřený na prezentaci rybí kuchyně.
Na první pohled triviální věc. Možná dokonce symbol obyčejnosti. Žádné lanýže či kaviár, ale kus masa osmažený v rohlíku a strčený mezi dva krajíce šumavy. Jak říká měsíčník Gurmet - na tom jsme přece všichni vyrostli, protože řízek patří k naší DNA stejně jako plzeňské.
V chemických laboratořích nebo ve zdravotnictví je používají dodnes. Odměrné válce a zkumavky z teplické sklárny Kavalier patřily v 70. a 80. letech ke špičce v tomto oboru. Známé z toho podniku jsou také trubicové zářivky, které nesměly chybět doma v kuchyni. V 90. letech výroba postupně upadala, což nakonec vedlo až k zániku značky Kavalier na Teplicku.
Podzimní sychravé dny jsou ideální příležitostí pro dobré jídlo. Můžete si zajít do restaurace nebo si sami doma uvařit. Třeba podle receptů studentů Integrované střední školy v Moravské Třebové.
/FOTOGALERIE/ Hrady a zámky vybudovali předkové tak precizně, že je obdivujeme dodnes. Třebaže už v době jejich stavby představovaly noční můru ničivé požáry, případný zásah při hašení však v potaz nebrali. A už vůbec nemohli mít představu o tom, jak bude vypadat dnešní hasičská technika.
/FOTOGALERIE/ Hrady a zámky vybudovali předkové tak precizně, že je obdivujeme dodnes. Třebaže už v době jejich stavby představovaly noční můru ničivé požáry, případný zásah při hašení však v potaz nebrali. A už vůbec nemohli mít představu o tom, jak bude vypadat dnešní hasičská technika.
/FOTOGALERIE/ Hrady a zámky vybudovali předkové tak precizně, že je obdivujeme dodnes. Třebaže už v době jejich stavby představovaly noční můru ničivé požáry, případný zásah při hašení však v potaz nebrali. A už vůbec nemohli mít představu o tom, jak bude vypadat dnešní hasičská technika.
/FOTOGALERIE/ Hrady a zámky vybudovali předkové tak precizně, že je obdivujeme dodnes. Třebaže už v době jejich stavby představovaly noční můru ničivé požáry, případný zásah při hašení však v potaz nebrali. A už vůbec nemohli mít představu o tom, jak bude vypadat dnešní hasičská technika.
/FOTOGALERIE/ Hrady a zámky vybudovali předkové tak precizně, že je obdivujeme dodnes. Třebaže už v době jejich stavby představovaly noční můru ničivé požáry, případný zásah při hašení však v potaz nebrali. A už vůbec nemohli mít představu o tom, jak bude vypadat dnešní hasičská technika.
/FOTOGALERIE/ Hrady a zámky vybudovali předkové tak precizně, že je obdivujeme dodnes. Třebaže už v době jejich stavby představovaly noční můru ničivé požáry, případný zásah při hašení však v potaz nebrali. A už vůbec nemohli mít představu o tom, jak bude vypadat dnešní hasičská technika.
Kde to vypadá, že se zrovna úzkostlivě nedbá na dodržování stanovených pravidel, jsou možná připraveni mávnout rukou i nad závažnějšími nedostatky. Zdají se to alespoň naznačovat poznatky středočeských hygieniků z prošetřování udání na porušování zákazu kouření v restauracích.
Kde to vypadá, že se zrovna úzkostlivě nedbá na dodržování stanovených pravidel, jsou možná připraveni mávnout rukou i nad závažnějšími nedostatky. Zdají se to alespoň naznačovat poznatky středočeských hygieniků z prošetřování udání na porušování zákazu kouření v restauracích.
/FOTOGALERIE/ Rybářské slavnosti uspořádali na svém rybochovném zařízení v Račiněvsi rybáři z kácovské místní organizace. Areál se začal od sobotního rána plnit návštěvníky, převážně milovníky rybí kuchyně. Zájem o čerstvě vylovené ryby byl opravdu veliký.
Havlíčkův Brod – Zájemci i tradiční medicínu Ayurveda se v úterý 22. října dozvědí více o bylinkách. Lektorka Iva Georgievová si pro příchozí připravila přednášku s názvem „Domácí lékárnička, aneb vše potřebné najdeme v kuchyni“.
V kladenském bytovém domě naproti nemocnici v ulici Československé armády v pátek nad ránem hořelo. V bytě, který patří policistce z územního odboru Kladno, vypukl v prostoru kuchyně požár. Jak potvrdila kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková, případem se kvůli tomu zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).
/VIDEO/ Plameny v kuchyni nebývají nic neobvyklého, ale musí být na sporáku. Pokud přeskočí jinam, je zle. Dnes odpoledne se o tom přesvědčili v jedné z restaurací v pražských Nuslích.
Remoska, mixér, papiňák, sifonová lahev nebo automatická pračka Tatramat. Co pamětník, to jiná vzpomínka na spotřebiče, které patřily k povinné výbavě našich domácností před třiceti, čtyřiceti nebo padesáti lety.
Skvostné komnaty opočenského zámku zná snad každý. Ale jak vypadá kuchyně, umývárny nádobí nebo přípravna jídel? Že se tu dochovala část původního technického vybavení - například mycí pult nebo ledem chlazená historická lednička?
Kdo se těšil do školy? zazněla otázka v úplně první školní den a paní učitelka se dočkala od prvňáčků na Žižkově kladných odpovědí. To si ještě povídali ve třídě za přítomnosti rodičů, kteří si šli následně prohlédnout školní družinu a jídelnu. Žižkovská budova základní školy vstoupila do nového školního roku po rekonstrukci a s novou výbavou, kterou prvňáčci ocení v následujících letech. Mohou se těšit na keramickou pec, cvičnou kuchyni nebo moderní skleník, chemickou laboratoř a obnovené školní hřiště.
Brno - Vloupal se do domu, aniž by mu vadilo, že je pravé poledne a z lešení na vedlejším stavbě jej vidí dělníci. Zloděj v brněnských Tuřanech vešel vraty na dvůr a rozbil okno u kuchyně, kterým se následně dostal dovnitř.
Pokud chcete řešit partnerské spory, rozhodně tak nečiňte během volných dní a svátků. A už vůbec ne večer v kuchyni ve chvíli, kdy někdo drží v ruce nůž.
Pokud chcete řešit partnerské spory, rozhodně tak nečiňte během volných dní a svátků. A už vůbec ne večer v kuchyni ve chvíli, kdy někdo drží v ruce nůž.
/FOTOGALERIE/ Na deseti stanovištích s kontejnery přibyly před pár dny nové zelené popelnice. Do nich mohou obyvatelé odkládat použité oleje z kuchyně. Motorových olejů se tato služba netýká. Použitý olej by lidé měli do těchto nádob ukládat v uzavřených plastových obalech, nejlépe pet lahvích.
Co naplat, na konci září už musí i pozdní brambory ven. Kdo je nechá v záhonu nebo na poli, riskuje, že je spořádají hlodavci, případně že začnou hnít. My vám ale chceme hlavně poradit, jak s nimi dobře naložit v kuchyni. I proto, že jsou prý tím nejlepším, co lidstvu přineslo objevení Ameriky.