Kreativ

ŠTÍTEK: léčba

Infuze vitaminu C provádějí svým klientům na vyžádání mnohé soukromé kliniky.

Ochrání nás infuze vitaminu C před nemocemi? Odborník radí, co zabírá ještě lépe

Zastánci podávání velkých dávek vitaminu C infuzí přímo do krve jsou přesvědčeni o jejich velkém významu pro naši obranyschopnost. Pacienti je vyhledávali v minulosti třeba kvůli podpoře onkologické léčby, nyní je o ně velký zájem i kvůli prevenci nemocí z nachlazení, kvůli covidu či chronické únavě. Na internetu se lidé shánějí po informacích, kde infuze vitaminu C koupit. Proti lékařům, kteří infuze vitaminu C doporučují, ale stojí jiní lékaři, lékárníci či vědci, kteří je považují za neúčinné nebo dokonce nebezpečné. Kde je pravda? A co funguje spolehlivěji než infuze vitaminu C?

Kopřivu coby léčivku používali lidé už v době bronzové.

Léčí močové cesty, cukrovku i vysoký cholesterol. Už ji můžeme hledat venku

Konečně nastal čas sběru prvních jarních bylinek. Pro naše předky představovaly záchranu při řadě zdravotních neduhů a také první zdroj čerstvých účinných látek po dlouhé zimě. Královnou mezi jarními bylinkami je nepochybně kopřiva. K jaké léčbě se kopřiva hodí? Jak kopřivu vyluhovat, na co výluh použít a jak dlouho se může pít čaj z kopřivy? Na rady jsme se zeptali lékárníka.

Léčebna zrakových vad ve Dvoře Králové pomáhá dětem s tupozrakostí a šilháním.

Oční léčebna ve Dvoře Králové má naději na lepší prostředí. Kraj plánuje novou

/FOTO/ Už 70 let se jezdí do Dvora Králové nad Labem léčit děti z celé republiky se zrakovými vadami. Jediná oční léčebna v Česku jim pomáhá s tupozrakostí a šilháním. Ročně se tam léčí okolo 200 dětí. Dočkat by se mohly modernějšího prostředí. Královéhradecký kraj jako zřizovatel totiž plánuje postavit novou budovu na jiném místě než v současném zastaralém objektu ve Sladkovského ulici. Místo už má vytipované.

Dysfunkce pánevního dna způsobuje ženám dlouhodobé obtíže, které významně snižují kvalitu jejich života.

Nesnesitelné bolesti v pánvi. Lékaři teprve nedávno našli jejich příčinu a léčbu

Stovky a možná i tisícovky žen zbytečně trpí bolestí pánve. Lékaři se leckdy snaží jejich urputné pánevní bolesti neúspěšně léčit, pacientky putují mezi ordinacemi a některé jsou nakonec odkázány na psychiatrii. Marně se snaží zjistit: Co dělat, když mne bolí pánev? Odborníci z pražské Všeobecné fakultní nemocnice před nedávnem našli nečekanou příčinu pánevních bolestí, a tím i řešení pro spoustu zoufalých pacientek.  

Cokoli, co dráždí vnitřek nosu, může způsobit rýmu.

Rýma i po pár panácích? Lékařka vysvětluje důvody, proč lidem pořád teče z nosu

Rýma je jedním z nejčastějších příznaků, které provázejí řadu nemocí dětí i dospělých. Většinou jsou to infekce, které způsobují ucpaný nos. K léčbě akutní rýmy pak stačí oněch známých sedm dní samoléčby. Ale co s rýmou chronickou? Co všechno ji může způsobovat a jak málo známé příčiny rýmy léčit? Zeptali jsme se praktické lékařky Ludmily Bezdíčkové.

Miniaturní háčkovaná zvířátka se vejdou i do ořechových skořápek.

Kuchařka ze Štětí vyhrála nad pitím i díky neobvyklé dovednosti. Je to nádhera

Marie Kocíková ze severočeského Štětí umí háčkovat z jemné příze tak miniaturní figurky zvířátek, že se vejdou do ořechových skořápek. Háčkuje však i větší postavičky, mimo jiné pohádkových bytostí. Většinu z nich rozdá přátelům, věnuje dětským domovům, nebo je dá do dražby, jejíž výnos pomáhá vážně nemocným dětem. Na sociálních sítích má řadu příznivců, kteří obdivují její práci. Mnozí z nich netuší, že k háčkování ji přivedl boj se závislostí na alkoholu.

Lindsey Parr Gritton byla ve 36. týdnu těhotenství, když zjistila, že má rakovinu prsu ve čtvrtém stádiu.

Těhotné ženě našli rakovinu a dávali jí půl roku života. Její příběh neskončil

Nastávající maminka Lindsey Parr Gritton byla v 36. týdnu těhotenství, připravovala se tedy na brzký příchod svého druhého miminka. Pohodové těhotenství však narušil nález bulky v prsu a o týden později byla ženě diagnostikována rakovina ve čtvrtém stádiu. Lékaři jí oznámili, že jí zbývá půl rok života. Krásné dlouhé vlasy vystřídala holá hlava a radost z narození dítěte strach o to, že tu pro něj nebude moc být. Pak se ale stalo něco, co nikdo nečekal.

Sestra Markéta Švábová a primář Sexuologického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Marek Broul.

Krajská zdravotní otevřela v rumburské nemocnici sexuologickou ambulanci

Nemocnice v Rumburku patří již třetím rokem pod Krajskou zdravotní, konkrétně pod Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem. Jednou z výhod tohoto propojení je možnost efektivního využívání kapacit obou zařízení tak, aby byla obyvatelům Šluknovského výběžku zajištěna dostupnější a co nejkvalitnější zdravotní péče. Příkladem spolupráce obou nemocnic je zahájení chodu sexuologické ordinace v Rumburku.

Donio v roce 2023 vybralo prostřednictvím sbírek téměř 600 milionů korun

Sbírkový fenomén 2023: Češi a Donio pomáhají. Vybrali jste neuvěřitelnou částku

Každý se někdy ocitne v těžké životní situaci. Jsou mezi námi ale i tací, kteří by bez pomoci druhých, někdy i naprosto cizích, lidí nikdy nepřemohli vážnou nemoc, nemohli podstoupit život zachraňující operaci, nebo by si nemohli dovolit zdravotnické pomůcky, které jim pomáhají usnadnit už tak dost těžký život. Nejúspěšnější dobročinnou platformou je Donio, které se v roce 2023 podařilo vybrat pro potřebné přes půl miliardy korun.

Lil (vlevo) se svou maminkou Lenkou a starší sestrou Laurou

Šestnáctiletou dívku přepadly silné bolesti. Pomoct mohou jen 3 lékaři na světě

Lil byla ještě loni absolutně zdravou dívkou, dostala se na vysněnou školu, vše šlo jako na drátkách. Pak ale začala mít bolesti. Během pár dní ulehla s četnými diagnózami na lůžko, na kterém dnes tráví většinu svého času. Její onemocnění jsou natolik komplikovaná, že aby se vůbec mohla začít léčit, potřebuje nejprve podstoupit speciální ultrazvuk v Německu. Ty ale dělá pouze jeden odborník, za kterým se sjíždí lidé z celého světa.

Frontman skupiny Vanaheim Miloš Koblmüller je ve vigilním kóma.

Frontmanovi známé kapely se náhle zastavilo srdce. Oživovali ho před očima dětí

Byl muzikantem tělem i duší, tátou tří malých dětí a mužem s neutuchající životní energií. V průběhu noci se však Miloši Koblmüllerovi zastavilo srdce, a i přes včasný zásah manželky a následně i zdravotnické služby upadl do vigilního kómatu. Všichni doufají, že se jednoho dne probudí, ovšem nikdo kvůli poškození jeho mozku netuší, v jakém to bude stavu.

Docent Skalický (vlevo) a profesor Radek Kučera při křtu.

Unikátní publikaci skropil při křtu na lékařské fakultě sekt

Unikátní publikaci s názvem Hepato-pankreato-biliární chirurgie 2. aktualizované a doplněné vydání pokřtili sektem 14. února na semináři Chirurgické kliniky Lékařské fakulty Univerzity Karlovy (LF UK) a Fakultní nemocnice Plzeň (FN Plzeň) její hlavní autor docent Tomáš Skalický a proděkan pro doktorské studium, habilitační a jmenovací řízení LF UK Plzeň profesor Radek Kučera.

Zákrok na klinice v Montpellier probíhal deset hodin pod vedením několika lékařů.

Nemocného Martínka propustili z nemocnice domů. Jeho stav je stabilizovaný

Chlapce se vzácnou genetickou poruchou, na jehož léčbu ve Francii lidé darovali ve sbírce 150 milionů korun, ve středu propustili z Fakultní nemocnice (FN) v Motole do domácího prostředí. ČTK to sdělilo tiskové oddělení nemocnice. Podle přednosty Kliniky dětské neurologie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a FN Motol Pavla Krška se jeho neurologický nález vyvíjí podle předpokladů.

K prvotní úlevě při úzkostných pocitech vyzkoušejte levanduli, která je známa pro svou schopnost redukovat úzkost a napětí.

Tato běžná bylinka pomáhá léčit úzkosti a napětí. Leckdy se vyrovná i lékům

Úzkostná porucha patří mezi nejčastější psychické poruchy. Zažili jste někdy náhlé bušení srdce, svírání na hrudi, či neschopnost nadechnout se? Mohly to být tělesné projevy úzkosti. Jak si pomoci při úzkosti? Než se vypravíte k lékaři, můžete své psychice zkusit ulevit doma a využít bylinkovou terapii. Levandule, coby jedna z běžných českých bylinek, je totiž výborným lékem na úzkostné stavy a účinnost výtažků z ní potvrdily i mnohé vědecké studie. Na rozdíl od léků navíc levandule nevyvolává závislost.

Každý rok je v České republice zjištěna rakovina tlustého střeva asi u 8 000 osob a přes 3000 pacientů na toto onemocnění v naší zemi umírá.

Jak poznat nádor střev a konečníku? Varovné signály jsou jasné, málokdo je zná

Rakovina tlustého střeva a konečníku, tedy kolorektální karcinom, se u nás každý rok objeví u zhruba osmi tisíc nových pacientů a několik tisíc lidí na něj zemře. Jak poznat, že mám rakovinu tlustého střeva nebo rakovinu konečníku a jak bolí? Které příznaky mne mají varovat a jak této rakovině nejlépe předejít? Vše vysvětlil náš přední gastroenterolog Ilja Tachecí.

Před vypuštěním do volné příroda dostala orlice GPS vysílačku, díky níž ji ochránci přírody budou moci dále sledovat.

Neskutečný příběh orlice. Boj o život vyhrála i díky samci, který o ni pečoval

/FOTO, VIDEO/ Dramatický příběh vážně zraněné orlice má dobrý konec. V těchto dnech se díky záchranářům z poděbradské Záchranné stanice na Huslíku mohla po deseti měsících léčby vrátit do volné přírody samice orla mořského. Nemalý podíl na její záchraně má však i její partner, který se o ni v nejtěžší dny života ještě v přírodě vzorně postaral.

Před vypuštěním do volné příroda dostala orlice GPS vysílačku, díky níž ji ochránci přírody budou moci dále sledovat.

Neskutečný příběh orlice. Boj o život vyhrála i díky samci, který o ni pečoval

/FOTO, VIDEO/ Dramatický příběh vážně zraněné orlice má dobrý konec. V těchto dnech se díky záchranářům z poděbradské Záchranné stanice na Huslíku mohla po deseti měsících léčby vrátit do volné přírody samice orla mořského. Nemalý podíl na její záchraně má však i její partner, který se o ni v nejtěžší dny života ještě v přírodě vzorně postaral.

Rokycanská nemocnice otvírá ortopedickou ambulanci. Přichází lékař FC Viktorie.

Rokycanská nemocnice otvírá ortopedickou ambulanci. Přichází lékař FC Viktoria

Rokycanská nemocnice rozšiřuje nabídku péče. Chirurgické oddělení otevřelo v těchto dnech ortopedickou ambulanci, kterou povede lékař s dlouholetými zkušenostmi z fakultní nemocnice a z fotbalové Viktorie Plzeň Ondřej Havel. V Rokycanech už začal také provádět ortopedickou operativu. Pacientům nabízí šetrné miniinvazivní řešení a krátké čekací doby.

Roup dětský patří mezi nejčastěji se vyskytující střevní parazity u lidí, zejména pak u dětí.

Vetřelci v břiše: Jak poznat, že máte parazity ve střevech a co proti nim pomůže

I když jste opatrní a dbáte na hygienu, může být váš trávicí trakt napaden střevními parazity. Do vašeho těla se mohly dostat nedostatečně tepelně upraveným nebo kontaminovaným jídlem. Jak poznáte, že se problém se střevními parazity týká i vás? Co na nezvané červy zabírá? Můžeme kromě klasické léčby antiparazitiky využít i přírodní léčbu?

Lékaři ústecké nemocnice Krajské zdravotní aplikují stimulátor proti bolesti přímo do páteře. Na snímku je MUDr. Jan Procházka, Ph.D., vedoucí lékař Centra pro léčbu chronické bolesti Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny.

Lékaři ústecké nemocnice aplikují stimulátor proti bolesti přímo do páteře

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je jedním z jedenácti pracovišť v České republice, která provádějí implantaci míšního stimulátoru v léčbě bolesti. Tato speciální metoda se používá v případech, kdy ostatní léčba bolesti selhává a v Česku jde stále o poměrně ojedinělé řešení léčby bolesti, byť velmi účinné.

Nebezpečný piják lužní

Piják, nebo klíště? Parazita lze snadno rozeznat, pro psy představuje riziko

Do Česka se zřejmě dostal se stěhovavými ptáky, v posledních několika letech se šíří z jihovýchodu Moravy také do Čech a je nebezpečnější než známé klíště obecné. Řeč je o pijákovi lužním, větším a zbarvením výraznějším druhu klíštěte, se kterým se mohou nejen pejskaři setkat na procházkách přírodou. Na rozdíl od klíštěte obecného přenáší i psí babeziózu, která může být bez včasné léčby smrtelná.

Bára Hájková z organizace Fuck Cancer přibližuje, jaké to je žít s rakovinou

S rakovinou se v životě setká každý 3. člověk, upozorňuje Bára s dírou v hlavě

Nádorové onemocnění je velkým strašákem dnešní doby. Různé formy rakoviny mají na svědomí ročně mnoho životů a jsou druhou nejčastější příčinou úmrtí ve světě. Příznaky rakoviny, počet úmrtí na rakovinu nebo podobu zhoubných nádorů vyhledával na internetu či v knížkách někdy snad každý. Ovšem nad tím, co nemocní při léčbě prožívají, nebo co potřebují slyšet, přemýšlí jen málokdo. I o těchto tématech hovořila Bára Hájková, které po rakovině zůstala díra v lebce.

Pavel Rakus sdílí své prožitky s rakovinou na konci každého dílu seriálu Smyslu pro tumor

Pavel ze Smyslu pro tumor: Ve 13 mu zemřel táta, ve 14 přišla rakovina

Pavel Rakus je dalším ze skutečných lidí, kteří na konci každého dílu televizního seriálu Smysl pro tumor sdílí své zkušenosti s onkologickým onemocněním. Když mu na krku vyrostla prakticky přes noc boule o velikosti baseballového míčku, věděl, že je zle. Pavel se svou diagnózu dozvěděl ve čtrnácti a pak znovu ve čtyřiadvaceti letech. Navíc si myslí, že ví, proč se u něj rakovina rozvinula.

Mont Blanc

S hemofilií na Mont Blanc. Je inspirací pro další, říká o mladém Danielovi lékař

Ačkoliv mu život nadělil těžkého soupeře, mladý Daniel Šimek ukazuje, že i s nepříjemnou nemocí se dá žít naplno. Ve svých třiadvaceti letech se chystá i přes zdravotní problémy, které ještě před nedávnem často vedly i k invaliditě, na obdivuhodný počin. Výstupem na nejvyšší horu Evropy Mont Blanc chce zároveň podpořit další nemocné hemofilií.

Král Karel III. se v den korunovace pozdravil s příznivci na procházce před Buckinghamským palácem v Londýně.

Britský král Karel III. má rakovinu, oznámil Buckinghamský palác

Britskému králi Karlu III. diagnostikovali lékaři rakovinu. V pondělí o tom informoval Buckinghamský palác. O jaký typ nádorového onemocnění se jedná, není jasné. Podle britské BBC však nejde o rakovinu prostaty, byť lékaři onemocnění odhalili právě během léčby zvětšené prostaty.

Mezi lidmi se šíří spousta zaručených rad o léčbě rakoviny. Všechno vždy konzultujte se svým lékařem.

10 nejčastějších mýtů o rakovině. Lékař popsal, jak důvěra v ně ohrožuje život

Rakovina je v Evropě druhou nejčastější příčinou úmrtí. Někdy na ni umíráme navzdory veškeré prevenci, ale často vznik nemoci nebo její nedostatečnou léčbu podpoříme svým chováním sami. S tím souvisí i řada velmi rozšířených mýtů. Probrali jsme s odborníkem, jak moc jsou ty nejčastější nepravdivé a co se tedy stane, když jim pacienti uvěří. 

Opar je nepříjemný, bolestivý a navíc na obličeji moc parády nenadělá.

Jak si poradit s nepříjemným a bolestivým oparem? Jde to i bez masti z lékárny

Jak se co nejrychleji zbavit oparu? Opar je nepříjemný, bolestivý a navíc na obličeji moc parády nenadělá. Prvními příznaky oparu je slabé svědění a brnění rtů. Poté se objeví drobné puchýřky, které po nějaké době praskají a vytvoří se strupy. Samovolné hojení trvá osm až deset dní. Po celou dobu je přitom opar vysoce infekční. Myslete na to, že virus můžete na někoho přenést nejen polibkem, ale třeba i použitím stejného ručníku. Co si dát na opar? Co opary způsobuje a jak jim předcházet? Dají se opary léčit i podomácku, bez mastí a náplastí na opary z lékárny? Podívejte se na osvědčené tipy.

Libor T. u Klatovského soudu.

Vicemistr světa pravděpodobně skončí ve vězení. Na vině jsou drogy a alkohol

Je to hodně strmý pád. Z motoristické hvězdy, kterou plácal po zádech dokonce i slavný Lewis Hamilton a která získala titul vicemistra světa v motokárách či prestižní ocenění Zlatý volant, je dnes pacient, jemuž soud nařídil ústavní léčbu. A za chvíli z ní bude velmi pravděpodobně dokonce vězeň. To vše kvůli alkoholu a drogám.

Martínek Zatloukal, který odletěl do Francie za léčbou je po operaci, která stála přes 100 milionů.

Začátek nového života: Jak proběhl zákrok ve Francii a co čeká Martínka dál

Osud malého chlapce sleduje celé Česko. Martínek Zatloukal je po dlouho očekávaném operačním zákroku. Na léčbu, kterou podstoupil ve středu ráno na francouzské klinice v Montpellier, přispěli lidé ve sbírce přes 150 milionů korun. Pojištovna totiž zákrok, který by měl malému chlapci zachránit život, uhradit odmítla. Nyní se Martínek zotavuje na JIP a všichni věří, že se během pár týdnů dostane domů. Nový život pro něj začal i díky vám.

Míša Chotovinská je jedním z bývalých onkologických pacientů, kteří hovoří na konci každého dílu seriálu Smysl pro tumor.

Tohle v seriálu Smysl pro tumor nezaznělo: Míša Báře s dírou v hlavě řekla více

Žádní herci, ale skuteční hrdinové, kteří prožívají své osudy. To jsou Heroes z Fuck Cancer, kteří popisují své životní příběhy na konci každého dílu seriálu Smysl pro tumor. K seriálu vznikl i stejnojmenný podcast, jež moderuje bývalá onkologická pacientka Barbora Hájková, která po rakovině přišla o část lebky. Rakovinou si ale prošla i hrdinka Míša, která se rozhodla probojovat se ke zdraví smíchem. Co vše na sebe v seriálu neprozradila a kdy jí smích nepomáhal?

Utkání 41. kola hokejové Tipsport extraligy mezi HC Olomouc a Motorem České Budějovice. Daniel Ministr

Přerovská léčba marodky Mory. Ministr s Máchou potěšili Tomajka

Aron Chmielewski, Jan Káňa, Karel Plášek, Pavel Musil, Michal Kunc a další. Marodka hokejistů Olomouce je hlavně v ofenzivě rozsáhlá, v minulých duelech měli zdravotní potíže i Rok Macuh či Lukáš Klimek. A tak se Hanáci podívali zhruba dvacet kilometrů jihovýchodně. Zajímavou léčbu našli v Přerově.

David Škvařil má tumor na mozku a pokud nezabere silná chemoterapie, v ČR pro něj už neexistuje léčba.

David prožívá osud Filipa ze seriálu Smysl pro tumor. Rakovinu hodlá porazit

David byl vždycky sportovec každým coulem, na své postavě dřel a snažil se žít celý život zdravě. O to větší šok pro všechny byl, když mu byl diagnostikován tumor na mozku, který i přes chemoterapie, ozařování a operace stále roste. David však ke svému osudu přistupuje s obrovskou dávkou síly a odhodlání nemoc porazit. Postup léčby sdílí i s určitou dávkou humoru a ukazuje všem ostatním, že zhroutit se ničemu nepomůže.

S kašlem, který trvá déle, než měsíc raději vyrazte k lékaři.

Trápí vás kašel, i když nejste nachlazení? Tady je 8 nejčastějších důvodů

Pokud vás kromě kašle trápí navíc bolest v krku, hlava třeští a máte i rýmu, asi není třeba se příliš znepokojovat. Kašel prostě patří k běžným příznakům nachlazení. Jenže když krátkodobý kašel přejde v dlouhodobou nepříjemnou potíž, je to velký problém. Jak poznat, jaký máte kašel? Zeptali jsme se lékařů, jaké další zdravotní potíže může kašel signalizovat.

Konvička na proplachování nosu pomáhá vyhnout se rýmě. V jednom případě však může být nebezpečná.

Tato pomůcka vás zbaví rýmy i ucpaných dutin, může ale i poškodit mozek

Ucpané dutiny, bolesti čela, zatékání hlenů do krku i nekončící epizody rýmy. Průměrný člověk trpí akutní rýmou zhruba 5x do roka, děti dvakrát častěji. Někdy sama odezní, jindy je potřeba nasadit antibiotika. Lepší však je, naučit se rýmě předcházet. A proč ne zrovna s konvičkou do nosu, kterou zvládnou používat i děti. Když se naučíte, jak často ji používat a jaký roztok na výplach zvolit, je to hračka. Na jednu věc je ale potřeba dát si dobrý pozor.

Po náhlém krvácení do mozku přestala Míša mluvit, chodit, psát a neuměla ani polykat.

Krvácení do mozku obrátilo krásné Míše život naruby, dál ale za sebe bojuje

Míša je důkazem toho, že se může život změnit prakticky okamžitě a bez varování. Ještě nedávno žila spokojeným životem v domnění, že je zcela zdráva. Pak se ale její mozek zalil krví, upadla do bezvědomí a když se probudila, byla po vážné operaci hlavy připoutána k nemocničnímu lůžku. Neuměla mluvit, chodit ani polykat a zůstala odkázána na péči druhých.

Martínek Zatloukal díky dárcům vybral 150 milionů na svou léčbu v zahraničí, která by mu měla zachránit život.

Martínkova cesta za léčbou pokračuje. Zdravotní pojišťovna řeší novou žádost

Rodina dvouletého Martínka, trpícího vzácným genetickým syndromem, se opět obrátila na zdravotní pojišťovnu. Jejich předchozí žádost byla zamítnuta, nyní probíhá nové řízení. Chlapec podstoupí léčbu ve Francii, na niž přispěli dárci. Pokud rodiče s novou žádostí u pojišťovny uspějí, všechny peníze vybrané ve sbírce pošlou na léčbu dětí v podobně složitých situacích.

Ledviny samy o sobě nebolí, protože nejsou inervovány.

Ani čaj na odvodnění, ani ledvinový pás. Nefrolog dává tipy, jak ledviny chránit

Ledviny by si měl opatrovat každý, ale moc se nám to nedaří. Podle statistik v Česku trpí jejich chronickým onemocněním každý desátý člověk, což je zhruba milion Čechů. Jak poznat, že ledviny nefungují dobře a jaká bolest nás na to upozorní? Zachrání ledviny speciální odvodňovací přípravky, nošení ledvinových pásů, nebo užívání vitaminů? Otázky zodpověděl náš přední nefrolog Ondřej Viklický.

Martínek Zatloukal by měl být po podání léku prakticky zdravým chlapcem.

Martínek a stomilionová léčba: Boj o život pokračuje, chlapec už jede na kliniku

Martínek Zatloukal, na jehož léčbu se díky štědrosti veřejnosti podařilo vybrat přes 100 milionů korun, odjíždí již tento týden do Francie na kliniku. Tam podstoupí aplikaci léku Upstaza. Co lze od zákroku očekávat, jak bude léčba probíhat a kdy budou známy její výsledky? Na tyto a další otázky nám odpovídal Martínkův tatínek Tomáš Zatloukal.

V minulosti obtěžoval dívku přes Facebook. Teď stojí u soudu za znásilnění.

V minulosti obtěžoval dívku přes Facebook. Teď stojí u soudu za znásilnění

Případ znásilnění nezletilé dívky začal v pondělí projednávat pardubický krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl muž z Chrudimi. Muž čelí obžalobě, která ho viní z toho, že loňské léto povalil na zem nezletilou dívku a snažil se jí znásilnit. Dívka se bránila, brečela a křičela. Školačku zachránila až žena, která slyšela její volání o pomoc. Obžalovanému, kterému už v minulosti soud nařídil sexuologickou léčbu, nyní hrozí až 12 let vězení.

Matýsek se narodil s mikrocií a atrézií ouška, která mu komplikuje život.

Kvůli deformaci ouška se Matýskovi smějí. Potřebuje drahý zákrok v USA

Matýsek je šestiletý chlapec, který si nepřeje nic jiného, než být jako ostatní děti. Když ho totiž příroda kousek po kousku modelovala v maminčině bříšku, zapomněla na jeho pravé ouško. Respektive mu narostl jen malý výstupek bez zvukovodu. Matýsek proto trpí těžkou nedoslýchavostí a obává se, že se s nástupem do školy stane terčem posměchu. Ouško mu mohou napravit v USA, léčba je však drahá.

Rozchodnice růžová podporuje kondici a výkonnost, bojuje proti nespavosti, únavě, úzkosti i depresi a pomáhá léčit takové množství zdravotních potíží, že bývá srovnávána se ženšenem.

Chráněná, ale dostupná: Pomůže spalovat tuky a zlepšovat paměť i erekci

Mezi bylinkami, které by se daly označit za zázračné, nelze opomenout rozchodnici růžovou. Odolná rostlina má ráda severské a vysokohorské prostředí, a to jako by se odráželo i na jejích účincích. Podporuje kondici a výkonnost, bojuje proti nespavosti, únavě, úzkosti i depresi a pomáhá léčit takové množství zdravotních potíží, že bývá srovnávána se ženšenem. Jaké zdravotní benefity má rozchodnice růžová? A jak pomáhá rozchodnice růžová s hubnutím?