Kreativ

ŠTÍTEK: léto

Ústí se připojí k milostivému létu. Ilustrační obrázek.

Ústí se připojí k milostivému létu. Poplatek dluží městu tisíce lidí

Poplatky za odpad a za psa, nedoplatky na dani z nemovitosti, opožděné pronájmy. To vše jsou dluhy, které bude možné umořit během třetího milostivého léta. Pokud dlužníci do konce listopadu podají žádost a základní dluh, neboli jistinu zaplatí, město jim odpustí penále a náklady na vymáhání. Podmínkou je, aby dluh vznikl do září loňského roku, lze si na to i domluvit splátkový kalendář. Zákon ale vyžaduje, aby o připojení k milostivému létu rozhodli zastupitelé obcí a měst. Ti ústečtí o tom rozhodovali v pondělí. Souhlasilo všech 29 přítomných zastupitelů.

Blanenská stopa na Vranovském létě. Konal se tam největší volejbalový turnaj

Blanenská stopa na Vranovském létě. Konal se tam největší volejbalový turnaj

Poslední prázdninový víkend se uskutečnil již 53. ročník největšího volejbalového turnaje na jižní Moravě Vranovské léto. Téměř 50 mužských i ženských družstev soupeřilo během dvou dnů o stupně vítězů. Ve sboru rozhodčích, který odřídil všechna utkání, byl i otec se synem Michal a Matěj Součkovi z Blanska.

Patrik Poulíček se již přípravy na ledě nemohl dočkat.

Dynamo je zpátky na ledě. Už jsme se moc těšili, přiznává kapitán Poulíček

Hokejisté pardubického Dynama za sebou mají již tu nejtěžší část letní přípravy, kdy kousali těžké běžecké dávky a přichází pro ně ta příjemnější část. Před začátkem sezony Tipsport extraligy 2023/2024 se poprvé objevili na svém domácím ledě, kde pod trenérským týmem Václava Varadi trénují na Ligu mistrů, Spenglerův pohár a v nejblížší době Dolomiten Cup.

V Podbořanech se konal první ročník Běhu s létem o závod.

OBRAZEM: Běh s létem. Na start závodu v Podbořanech se postavily desítky běžců

Město Podbořany uspořádalo o víkendu první ročník Běhu s létem o závod. Desítky sportovců různých věkových kategorií se postavily na start závodu v areálu koupaliště, běželo se v jeho okolí. Nejrychlejší dostali medaili a diplom. Pro mnohé nebyl ani tak důležitý čas či umístění, ale účast na této vydařené akci.

Hokejisté Vítkovic se připravují na nadcházející sezonu, v pondělí 24. července 2023 poprvé vyjeli na led.

Posila Vítkovic z Hané vracela kartičky: Fanoušci si mysleli, že jsem namyšlený

/ROZHOVOR/ Sezona 2015/16. Poslední, kdy se v sestavě hokejových Vítkovic objevovalo jméno Jan Káňa. Po osmi letech je zpět, jenže nepůjde o ostravského rodáka, nýbrž odchovance Zlína, který v minulých ročnících táhl ofenzivu Olomouce. „Nejvíc problémů bylo s kartičkami, to jsem furt dostával na podepsání od Honzy Káni,“ říká jednatřicetiletý útočník po svém příchodu.

Litoměřickou katedrálou sv. Štěpána zazněla hudba 2. koncertu Litoměřického varhanního léta.

OBRAZEM: Druhý koncert Litoměřického varhanního léta v katedrále nadchl

Litoměřickou katedrálou sv. Štěpána ve středu 26. července zazněla hudba druhého koncertu Litoměřického varhanního léta. Jedinečných zvuk varhan v podání Přemysla Kšici a žesťového kvinteta Five Brass nadchl posluchače, kteří prostor téměř dokonale zaplnili. Na další vynikající koncert se mohou posluchači těšit již 23. srpna.

Sokol v létě na výletě

Sokol v létě na výletě - 4. týden: Zvířátka

Prázdniny jsou v plném proudu, tak si je pojďme užít spolu s aktivitami, které doporučuje Sokol. Vydejte se znovu na velké letní dobrodružství se sokolíkem Pepíkem a jeho partou zvířátek. Velká letní soutěž „Sokol v létě na výletě“ navazuje už tradičně na projekt pro děti ze školek „Se sokolem do života“ a přináší více než stovku výletních tipů, zajímavé pohybové i nepohybové úkoly a navíc soutěž o ceny.

Vědecká centra připravila na letní prázdniny bohatý program pro malé i velké návštěvníky

Science centra zvou v létě na nabitý program. Vyhrajte vstupenky zdarma

Podívat se pod mořskou hladinu, do říše robotů a komiksových superhrdinů nebo vydat se na výpravu do vesmírných dálek. Česká science centra, hvězdárny a planetária nachystala na léto řadu novinek a poutavý program pro malé i velké návštěvníky. Na cesty za poznáním se mohou lidé vydat v Olomouci, Brně, Ostravě, Liberci, Plzni či Hradci Králové.

Sezona 2022 na Jadranu v Oseku nad Bečvou. Ilustrační foto

Po koupání na přerovské Laguně raději sprchu, kvalita vody se mírně zhoršila

Vysoké teploty, které panují v posledních týdnech, se podepisují na kvalitě vody přírodních koupališť. Rozbory vody nechávají dělat v průběhu léta Osek nad Bečvou, kde se nachází oblíbené přírodní koupaliště Jadran, i město Přerov. Sem se lidé chodí svlažit na Lagunu, která je častým cílem výletníků.

Vrbické léto opět pomáhalo

Vrbické léto opět pomáhalo

V sobotu 15. července proběhl druhý ročník festivalu Vrbické léto. V pestrém programu teplého letního podvečera na Vrbickém hřišti zahráli TnO Brass, 4WD, Band-A-Ska a nominant na cenu Anděl, skupina Glad For Today. Akce měla i charitativní rozměr a celé vybrané vstupné, celkem 19 939 korun.

Bazény v lokalitě Zakrzówek jsou rozděleny dřevěnými moly určenými k odpočinku.

Nové polské Maledivy jsou zdarma. Unikátní koupaliště leží blízko českých hranic

Hitem letošního léta je koupaliště Zakrzówek v polském Krakově. Mnozí jej nazývají polskými Maledivami. Jedná se o unikátní projekt vybudovaný v areálu bývalého lomu, který nyní nabízí pět bazénů. Na své si přijdou plavci, neplavci i děti. Nově na provoz koupaliště během léta dohlíží plavčíci. Po dokončení všech prací bude možné k vodě vyrazit i se čtyřnohými mazlíčky. A pozor – vstupné je zdarma.

Sokol v létě na výletě

Sokol v létě na výletě - 3. týden: Voda

Prázdniny jsou v plném proudu, tak si je pojďme užít spolu s aktivitami, které doporučuje Sokol. Vydejte se znovu na velké letní dobrodružství se sokolíkem Pepíkem a jeho partou zvířátek. Velká letní soutěž „Sokol v létě na výletě“ navazuje už tradičně na projekt pro děti ze školek „Se sokolem do života“ a přináší více než stovku výletních tipů, zajímavé pohybové i nepohybové úkoly a navíc soutěž o ceny.

Ústecké léto 2023.

Jedno velké ale. Návštěvníci kritizují Ústecké léto kvůli frontám na občerstvení

„Málo stánků, drahé pití, obrovské fronty, drahý vstup, toalety za 10 Kč.“ Akci Ústecké léto, která se konala v pátek 14. července v Letním kině Ústí nad Labem, kritizují lidé ze všech stran. Jediné štěstí pro pořadatele zřejmě je, že se povedla hudební vystoupení, a tak převládla spokojenost. Za vzniklé problémy se po akci omluvil.

Z úvodního večera Kolínského kulturního léta 2023.

Začalo Kolínské hudební léto, náměstí roztančily ABBA World Revival a Poletíme?

/FOTO, VIDEO/ Šťastnou ruku měly tentokrát referentky kolínského odboru školství, kultury a sportu městského úřadu při obsazování prvního podvečera Kolínského kulturního léta konaného v neděli na Karlově náměstí. Sáhly po dvou na první pohled hodně vzdálených souborech, a to ABBA World Revival a Poletíme? Nakonec to bylo spojení více než šťastné.

Slavonické podzemí

Parádní tipy na výlet. Známe místa na jihu Čech, kde se zaručeně ochladíte

Venku padají teplotní rekordy jeden za druhým a snad každý z nás hledá jakoukoliv příležitost, jak se alespoň trochu ochladit. My vám přinášíme desítku tipů na výlety po Jihočeském kraji, při kterých je chládek na prvním místě. A pozor - na některých z následujících míst vás dost možná přímo zamrazí.

Dara Rolins

Dara Rolins o Pavlu Nedvědovi: Tušila jsem, že přijde. Byl napsaný v mém osudu

Před pěti lety prožívala zpěvačka Dara Rolins těžké období a vypadalo to, že už se ten pravý po jejím boku neobjeví. Osud tomu ale chtěl jinak. Vedle bývalého kapitána české fotbalové reprezentace Pavla Nedvěda jen září a s expartnerem Patrikem Vrbovským alias Rytmusem zakopala válečnou sekeru. Radost jí dělá i dcera Laura. Co víc si může přát? 

Nadace

Co je k vidění na streamech? Druhá řada Nadace, Klikař Hank i zrození #MeToo

Výpravný sci-fi seriál Nadace podle knihy Isaaca Asimova přichází s dalšími deseti epizodami, které můžete sledovat na Apple TV+. Vtipné hlášky si užijete s Klikařem Hankem na HBO Max. Romantiku v druhé řadě titulu Léto, kdy jsem zkrásněla přináší Prime Video. Deník přináší další tipy ze streamů.

Z minulých ročníků celoprázdninového festivalu Kutnohorské léto.

Tip na výlet: Prázdninový festival Kutnohorské léto slaví patnácté narozeniny

/FOTO, VIDEO/ „Přijměte naše vřelé pozvání na Hory Kutné, do města stříbra, chrámových věží, půvabných uliček a malebných zákoutí. Do města dvou katedrál, města vpravdě královského, které před Vašimi zraky v letních měsících ožije nejen historickými postavami, ale nabídne vám i neobvyklé pohledy na život našich předků i současníků. Města, na jehož poznání jen jeden den nestačí,“ řekl Václav Veselý, jeden ze zakladatelů Kutnohorského léta, už v roce 2009.

Food festival Sokolov

Kulturní léto nabídne exotické chutě, víno s cimbálovkou i koncert Mirai

Brazilskou, mongolskou, vietnamskou nebo maďarskou kuchyni. Slavnosti vína s cimbálovkou. Letní kino na pláži. Koncerty mezi paneláky anebo hudební star Mirai. To vše a mnoho dalšího mohou ochutnat a zažít návštěvníci Sokolovského kulturního léta, které potrvá až do poloviny září. Jak potvrdil ředitel městského domu kultury Tomáš Melč, nabídka je pestrá a vybere si každý.