Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Polabská stezka za vínem je po úpravách přístupná

Naučná Polabská stezka za vínem a poznáním na území Místních akčních skupin Podřipsko a Vyhlídka je již skutečností. Projekt byl postupně realizován od roku 2013 díky dotaci Státního zemědělského intervenčního fondu.

Policie zadržela mladíka, který zaživa porcoval koně. Měl prý špatný den, tvrdí

Česká Lípa – Policie zadržela pachatele, který na konci května trýznivým způsobem zabil na pastvině na Českolipsku jezdeckého koně majitele z Kravař. Ještě zaživa z něj odřezával maso. Třiadvacetiletý muž se k činu přiznal, za týrání zvířat mu hrozí až tři roky vězení. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

Středy doktora Středy: Manželé Pecinovi dál úspěšně hubnou

Východní Čechy – Vloni v říjnu jsme poprvé psali o manželích Pecinových z Liboměřic. Tehdy zhubli za 6 měsíců o pěkných pár desítek kilogramů. Pan Pecina, který je traktorista, shodil ze 128 na 113 kilo a dojička paní Pecinová ze 108 na 100 kg. Během hubnutí zkonzumovali z mrazáku polovičku prasete, protože maso a další zdroje bílkovin jsou při dietě StředaForm doporučovány. To je dieta podle rozpisu MUDr. Leoše Středy, který vede ordinaci pro naše čtenáře v České Třebové.

V Libochovicích boty, ve Štětí maso a hudební nástroje

Litoměřicko, Podřipsko – Během víkendu přijali policisté tři oznámení o krádeži věcí z různých objektů. Ve všech těchto případech měl zloděj usnadněnou práci, neboť šlo o nedostatečně zajištěné či neuzamčené objekty.

Neznámý pachatel na Českolipsku trýznivým způsobem zabil koně

Kravaře v Čechách - Neznámý pachatel zřejmě kvůli masu trýznivým způsobem zabil na pastvině na Českolipsku jezdeckého koně majitele z Kravař. Policie před pachatelem varuje další chovatele koní a žádá při pátrání o spolupráci veřejnost. ČTK o tom dnes informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

Na Českolipsku někdo trýznivým způsobem zabil koně, odřezával maso zaživa

Česká Lípa – Neznámý pachatel zřejmě kvůli masu trýznivým způsobem zabil na pastvině na Českolipsku jezdeckého koně majitele z Kravař. Policie před pachatelem varuje další chovatele koní a žádá při pátrání o spolupráci veřejnost. Informovala o tom mluvčí policie Ivana Baláková. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

Počty kuřat na maso se snižují, loni jich ubylo 25 milionů

Praha – Počty kuřat chovaných na maso loni v tuzemsku klesly o necelých 25 milionů kusů. Uvádí to Zpráva o činnosti v oblasti ochrany zdraví zvířat v roce 2014, kterou dnes zveřejnila Státní veterinární správa (SVS). Loni podle ní bylo v Česku 120,973 milionu masných kuřat, zatímco o rok dříve 145,257 milionu. Celkem bylo loni chováno a zkontrolováno 133,871 milio­nu kurů.

Boj o syna: Italský soud rozhodoval, zda je pro dítě lepší maso či veganství

Řím – Až u soudu skončil v Itálii spor rozvedených rodičů o to, jaká výživa je nejlepší pro jejich společného potomka. Soud měl rozhodnout o tom, zda je pro dvanáctiletého hocha zdravější přístup matky, která prosazuje makrobiotickou stravu, nebo otce, který dává přednost tradiční italské kuchyni. Soudce v severoitalském městě Bergamo nakonec vyřešil případ šalamounsky, napsal místní list L'Eco di Bergamo.

Místní a sezonní jídlo je tajemstvím kuchaře

Praha /ROZHOVOR/ - Na jeden den se proměnila část Prahy v rakouské Štýrsko. Nedaleko Pražského hradu se totiž minulý týden sešli všichni příznivci Rakouska, aby si připomněli tuto spolkovou zemi. Na zvláštní pozvání přijel i jeden z nejlepších štýrských kuchařů Peter Pichler. Pro hosty si připravil několik receptů, kde připomínali jeho domovinu.

Brno vybuduje po městě grill pointy - místa pro barbecue s přáteli

Brno - Dobré maso na grilu, kvalitní víno v ruce a společnost několika přátel. Tak si mnoho Brňanů představuje příjemně strávené letní odpoledne. Většina lidí ale nemá vlastní zahradu, na které může podobnou akci uspořádat. „Musíme se proto spokojit s grilováním na terase u našeho bytu. Není to ale ideální," připustila například pětadvacetiletá Brňanka Hana Ručková.

Posezení u městského grilu v Brně? Už letos v létě

Brno - Dobré maso na grilu, kvalitní víno v ruce a společnost několika přátel. Tak si mnoho Brňanů představuje příjemně strávené letní odpoledne. Většina lidí ale nemá vlastní zahradu, na které může podobnou akci uspořádat. „Musíme se proto spokojit s grilováním na terase u našeho bytu. Není to ale ideální," připustila například pětadvacetiletá Brňanka Hana Ručková.

Posezení u městského grilu? Už letos v létě

Brno - Dobré maso na grilu, kvalitní víno v ruce a společnost několika přátel. Tak si mnoho Brňanů představuje příjemně strávené letní odpoledne. Většina lidí ale nemá vlastní zahradu, na které může podobnou akci uspořádat. „Musíme se proto spokojit s grilováním na terase u našeho bytu. Není to ale ideální," připustila například pětadvacetiletá Brňanka Hana Ručková.

Ukradené maso snědli, sudy prodali

Bílina -  Policisté po měsíčním intenzivním vyšetřování objasnili případ vloupání do skladu, ke kterému došlo v polovině dubna poblíž města Bíliny.

Polský poník darovaný k prvnímu přijímání málem skončil na maso

Poznaň – I když jsou v Polsku oblíbeným exkluzivním dárkem k prvnímu přijímání bílí poníci, ne vždy jde o šťastnou volbu. Polská média informují o případu, kdy rodina malé dívky dva dny po prvním přijímání bílého poníka jménem Lili předala obchodníkovi, který koně překupuje na maso. Život Lili zachránila nadace, jež vykupuje koně určené na porážku.

Šéf příbramského masokombinátu: Desítky milionů na opravy stačit nebudou

Příbram /ROZHOVOR/ – Víc než rok poté, co se příbramský masokombinát dostal do finančních potíží a musel tak propustit zhruba tři stovky zaměstnanců, se provoz znovu probouzí k životu. Provozovatelem je původně plzeňská společnost Zeman – maso, uzeniny. Za maloobchod a výrobní provozy v Příbrami zodpovídá Eduard Koranda, který poskytl Příbramskému deníku rozhovor.

Dobroty z grilu

Sezona letního posezení na zahradě začíná a grilované laskominy k němu neodmyslitelně patří. Tady jsou naše tipy na skvělé pohoštění.

Šéf příbramského masokombinátu: Desítky milionů na opravy stačit nebudou

Příbram /ROZHOVOR/ – Víc než rok poté, co se příbramský masokombinát dostal do finančních potíží a musel tak propustit zhruba tři stovky zaměstnanců, se provoz znovu probouzí k životu. Provozovatelem je původně plzeňská společnost Zeman – maso, uzeniny. Za maloobchod a výrobní provozy v Příbrami zodpovídá Eduard Koranda, který poskytl Příbramskému deníku rozhovor.

Šéfkuchař Jan Punčochář: Udit se dá všechno. I máslo!

Šéfkuchařem ve vyhlášené restauraci Le Terroir se stal Jan Punčochář už ve 23 letech. Za jeho desetiletého působení restaurace opakovaně získala michelinské ocenění Bib Gourmand. Dnes tento originální kuchař čaruje v kuchyni restaurace Grand Cru, která se rychle stala populární mimo jiné i proto, že tu dělají výborné uzené speciality.

Veterinární správa odhalila nedostatky v pražských restauracích

Praha - Městská veterinární správa v Praze v dubnu odhalila závažné nedostatky v 17 stravovacích zařízeních z celkem 51 kontrolovaných provozoven. Pokuty překročily 100 tisíc korun, sdělila Státní veterinární správa (SVS). Inspektoři na území Prahy nechali odstranit 280 kilogramů masa vykazujícího takzvané smyslové odchylky nebo masa neznámého původu.

Veterinární správa odhalila nedostatky v pražských restauracích

Praha - Městská veterinární správa v Praze v dubnu odhalila závažné nedostatky v 17 stravovacích zařízeních z celkem 51 kontrolovaných provozoven. Pokuty překročily 100.000 korun, sdělila Státní veterinární správa (SVS). Inspektoři na území Prahy nechali odstranit 280 kg masa vykazujícího takzvané smyslové odchylky nebo masa neznámého původu.

Tržnice na Zelném trhu příští rok otevře. Podívejte se, jak bude vypadat

Brno /FOTOGALERIE/ – Markéta Procházková chodila na brněnský Zelný trh pravidelně nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu od farmářů. Pro další potraviny ale musela do některého z velkých supermarketů. „V okolí Zelného trhu jsem nepořídila žádné kvalitní maso nebo uzeniny," popsala Procházková.

Produkce masa a nákup mléka v Česku v 1. čtvrtletí vzrostly

Praha - Produkce masa v Česku v 1. čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostla o 1,1 procenta a nákup mléka o 3,6 procenta. Ceny klesly, u mléka a jatečných prasat o více než desetinu. Pouze u jatečného skotu byly ceny proti loňsku vyšší. Údaje dnes zveřejnil Český statistický úřad. Loni produkce masa po 11 letech poklesu vzrostla o 0,8 procenta, mléka vykoupeného od českých zemědělců bylo meziročně víc o 1,3 procenta.

Špekáček je ryze československá specialita

Liberecký kraj - A nezapomeň koupit špekáčky! Není snad rodiny, kde by tohle v poslední dubnový den nezaznělo. K pálení ohňů špekáček prostě patří. A nutně nemusí jít o špekem prorostlé kousky uzeniny

Úřad Evropské unie zasáhl proti obchodníkům s koňským masem, zatkl 26 lidí

Nizozemsko – Evropský úřad Eurojust zasáhl proti síti obchodníků s koňským masem a v sedmi zemích zatkl 26 lidí. Podle policejních orgánů se zadržení podíleli na tom, že se v letech 2010 až 2013 dostalo k zákazníkům potenciálně závadné maso z celkem 4700 zvířat, které nebylo určeno ke konzumaci.

Maso se salmonelou v Sadské byl velký omyl. Zřejmě mrazíren

Sadská - Některá média včetně veřejnoprávní televize 
v pátek odpoledne přinesla informaci, že na českém trhu se objevilo kuřecí maso obsahující salmonelu. Mezi firmami, kde se kontaminované maso mělo objevit, byla jmenovaná 
i firma LUKUL ze Sadské na Nymbursku.