Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Jsem všežravec. Mám rád prasečí ouško, srdíčko, játra a jazyk

Spytihněv – „Hlavní je, aby všem chutnalo. Důležité je správně nakombinovat maso a koření." To je podle třiačtyřicetiletého Josefa Poláška ze Spytihněvi základ úspěchu zabíjačky u strávníků. Stovky si jich na vepřových dobrotách pochutnávali ve Spytihněvi, a to přímo na Silvestra v dopoledních a odpoledních hodinách.

Královédvorsko rozdá peníze

Dvůr Králové - Místní akční skupina Královédvorsko vyhlásila tréninkovou výzvu k předkládání žádostí o dotaci.

Jak doopravdy bydlely princezny

S trochou nadsázky lze říci, že princezna byla hubená, protože se moc nenajedla – maso měla jen občas a každou chvíli držela půst. Pokrmy konzumovala lžící, a když přijela za princem na návštěvu, patřilo k dobrému mravu, aby si s sebou vzala svou vlastní.

Na náměstí na protest nabízeli psy

České Budějovice - Neobvyklou formu protestu proti vánočnímu prodeji kaprů zvolilo několik mladých lidí v pondělí v centru Českých Budějovic.

Na náměstí na protest nabízeli psy

České Budějovice - Neobvyklou formu protestu proti vánočnímu prodeji kaprů zvolilo několik mladých lidí v pondělí v centru Českých Budějovic.

Jak správně připravit kapra?

Neplachovice – Před Vánoci přijde k smrtelné úhoně tisíce kaprů. O tom, jak správně a rovněž i legálně tyto ryby zabít, jsme si povídali se spolumajitelem rybníků v Neplachovicích a také Sosnové Pavlem Vaňkem.

Jak správně připravit kapra?

Region – Před Vánoci přijde k smrtelné úhoně tisíce kaprů. O tom, jak správně a rovněž i legálně tyto ryby zabít, jsme si povídali se spolumajitelem rybníků v Neplachovicích a také Sosnové Pavlem Vaňkem.

Mražené maso ukryl ve slipech a málem přišel o svou „chloubu"

Ostrava - Neskutečná drzost, agresivita, ale také nápady, nad kterými zůstává rozum stát například mražené maso schované ve slipech či pod čepicí. I takto lze charakterizovat zloděje, kteří v obchodech kradou nejrůznější zboží. Jejich aktivita v poslední době výrazně narůstá.

Mražené maso ukryl ve slipech a málem přišel o svou „chloubu"

Neskutečná drzost, agresivita, ale také nápady, nad kterými zůstává rozum stát například mražené maso schované ve slipech či pod čepicí. I takto lze charakterizovat zloděje, kteří v obchodech kradou nejrůznější zboží. Jejich aktivita v poslední době výrazně narůstá.

Před mešitu v Brně někdo vysypal kosti, na kliku pověsil vepřové

Brno – Nepříjemné překvapení čekalo ve čtvrtek ráno na muslimy mířící do brněnské mešity. Někdo před hlavní vchod rozházel kosti z vepřového masa. Kus masa připevnil neznámý pachatel také přímo na kliku dveří. Vepřové přitom muslimové považují za nečisté a korán jim ho zakazuje jíst. Podobných útoků na mešitu bylo už víc. Muslimům tentokrát došla trpělivost a podali trestní oznámení na neznámého pachatele.

Jihočeská univerzita má patent na kapra se zdravějším masem

Již třetím rokem si zájemci mohou zakoupit kapra se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin, které působí pozitivně především na lidské srdce. Takzvaný omega 3 kapr je unikátním produktem. Technologii na chov této ryby vyvinuli vědci z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity 
a nechali si ji patentovat. Omega 3 kapr má i svoji speciální ochrannou známku.

Jihočeská univerzita má patent na kapra se zdravějším masem

Jižní Čechy - Již třetím rokem si zájemci mohou zakoupit kapra se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin, které působí pozitivně především na lidské srdce. Takzvaný omega 3 kapr je unikátním produktem. Technologii na chov této ryby vyvinuli vědci z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity 
a nechali si ji patentovat. Omega 3 kapr má i svoji speciální ochrannou známku.

Univerzita má patent na kapra se zdravějším masem

Jižní Čechy - Již třetím rokem si zájemci mohou zakoupit kapra se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin, které působí pozitivně především na lidské srdce. Takzvaný omega 3 kapr je unikátním produktem. Technologii na chov této ryby vyvinuli vědci z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity 
a nechali si ji patentovat.

Bývalý řezník vykradl trezor svého šéfa

Praha – Tak tohle je vážně maso! Možná i právě takto uvažovali kriminalisté z Prahy-venkov: Východ, když odhalili pachatele vloupání do řeznictví v Brandýse nad Labem. Zadrželi 24letého muže, který v tomto krámě půl druhého roku pracoval. Podezřívají ho, že právě on vykradl bývalého zaměstnavatele.

Bývalý řezník vykradl trezor svého šéfa

Praha – Tak tohle je vážně maso! Možná i právě takto uvažovali kriminalisté z Prahy-venkov: Východ, když odhalili pachatele vloupání do řeznictví v Brandýse nad Labem. Zadrželi 24letého muže, který v tomto krámě půl druhého roku pracoval. Podezřívají ho, že právě on vykradl bývalého zaměstnavatele.

Fotogalerie: Vlak se srazil s náklaďákem plným masa

Blovice - Devětačtyřicetiletý řidič nákladního auta jedoucího z jatek utrpěl ve čtvrtek brzo ráno v Blovicích na Plzeňsku vážné zranění při srážce s nákladním vlakem na přejezdu. Nehoda zastavila provoz na hlavní železniční spojnici Plzně a Českých Budějovic.

Jeseničanům vadí podoba prodeje na náměstí

Jeseník – Kousek od radnice se v kotli vaří polévka, v přilehlém stánku nabízí prodejce klobásy či maso. Podoba stánkového prodeje na Masarykově náměstí v Jeseníku je řadě lidí trnem v oku.

Kam se posune venkov na Hranicku? Můžete ovlivnit i vy

Hranice – Jak se bude rozvíjet venkov na Hranicku v následujícím programovém období Evropské unie? Právě o tom budou hovořit v úterý 10. prosince tvůrci tzv. strategického plánu se zástupci spolků, zemědělských organizací, podnikateli či starostovy a dalšími aktéry a zájemci o dění na venkově.

Superkuchařky z Otrokovic nezpychly

Otrokovice – Je šest hodin a přesně v tuto brzkou dobu si už kuchařky z otrokovické Základní školy Mánesova mohou o poklidném spánku nechat jenom zdát.

Pavel Mareš: Dobrý kuchař musí mít fantazii

Jihlava - Restauratéři z Vysočiny mohou jen tiše závidět jihlavskému podniku Tři knížata, který se drží poslední léta v první půli výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurací v zemi.

V mase divočáka našli na Domažlicku svalovce

Domažlicko - Katastr obce Železná nedaleko Bělé na Domažlicku se přiřadil k dalším v České republice, kde platí veterinární opatření kvůli nemoci divokých prasat - trichinelóze.

Jak prasečí půlky došly k soudu

Písek /Zločiny z archivu/ -   V květnu 2005 kontrolovali  v píseckém masokombinátu namátkově  pořádek v expedici hovězích kůží. Když přistoupili k převažování beden, ve kterých byly uskladněny, zaměstnanec M. se přiznal, že v jedné má schované vepřové půlky…

Restaurace chystají zvěřinové hody, nabídnou třeba kančí guláš

Praha - České restaurace se v souladu s aktuálním obdobím honů chystají na zvěřinové hody. V jejich nabídce bude například jelení svíčková, kančí guláš nebo srnčí kýta na smetaně. Některé podniky se na pokrmy ze zvěřiny zaměřily už v říjnu, kdy se mimo jiné účastnily festivalu Myslivecké hody.

SLOUPEK: Vaření, pro chlapa někdy marné snažení

Když někdy omylem sleduji Babicovy dobroty, je to nic proti  mým gastronomickým kouzlům. Vyškolen jsem z dětství – doma jsme měli povinné kurzy vaření. Jak říkala matka, to pro případ, že bych si vzal nějakou fiflenu.

Ředitel ZOO Miroslav Bobek: Afričané většinou znají gorily jako maso na talíři

Už téměř rok brázdí cesty v africkém Kamerunu Toulavý autobus. Provozuje ho pražská zoologická Praha, a to přesto, že je vzdálen pět tisíc kilometrů od vchodu do areálu ZOO. Vozidlo má základnu u vstupu do kamerunské biosférické rezervace Dja, na svých cestách se ale „toulá" po různých vesnicích v okolí této rezervace. Se školními dětmi a jejich doprovodem pak směřuje do záchranných stanic pro primáty.

Miroslav Bobek: Afričané většinou znají gorily jako maso na talíři

Praha /ROZHOVOR/ – Už téměř rok brázdí cesty v africkém Kamerunu Toulavý autobus. Provozuje ho pražská zoologická Praha, a to přesto, že je vzdálen pět tisíc kilometrů od vchodu do areálu zoo. Vozidlo má základnu u vstupu do kamerunské biosférické rezervace Dja, na svých cestách se ale „toulá" po různých vesnicích v okolí této rezervace. Se školními dětmi a jejich doprovodem pak směřuje do záchranných stanic pro primáty.

Podzimní zvěřinové hodování

V tomto ročním období probíhá honitba, a tudíž se v restauracích i na pultech obchodů můžeme setkat se zvěřinovým masem.

Mikulčice patřily zabijačce. Gurmáni provoněli kulturák

Mikulčice /REPORTÁŽ/ – Varování. Tento text není vhodný pro vegetariány. Dvě jelítka, tři jitrničky, litr ovarové polévky, třicet deka oškvarků a zbytek tlačenky. Tak vypadá nejedno přání návštěvníků sobotní Mikulecké zabíjačky.

Miroslav Bobek: Afričané většinou znají gorily jako maso na talíři

Praha /ROZHOVOR/ – Už téměř rok brázdí cesty v africkém Kamerunu Toulavý autobus. Provozuje ho pražská zoologická Praha, a to přesto, že je vzdálen pět tisíc kilometrů od vchodu do areálu zoo. Vozidlo má základnu u vstupu do kamerunské biosférické rezervace Dja, na svých cestách se ale „toulá" po různých vesnicích v okolí této rezervace. Se školními dětmi a jejich doprovodem pak směřuje do záchranných stanic pro primáty.