Střední Čechy – Jedním z dárků, který dostal prezident České republiky Miloš Zeman při návštěvě ve Středočeském kraji od hejtmana Josefa Řiháka, byl i koš kvalitních potravin od středočeských výrobců. Nechyběly v něm ani masné výrobky. „Opravdu kvalitní a chutné potraviny jsou podle mého názoru tou nejlepší vizitkou místa, kde se vyrábějí. Středočeští zemědělci a potravináři produkují velmi dobré zboží, o čemž se občané mohou přesvědčit například na farmářských trzích. Jsem rád, že se kvalitní regionální potraviny objevují i čím dál více v nabídce velkých prodejen a řetězců," říká hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.
Dvůr Králové - Činnost Místní akční skupiny (MAS) Královédvorsko vstupuje do další fáze. Tou je oslovení občanů, kteří se mohou zapojit do přípravy plánu na konkrétní projekty.
Brusel – Nejvíce podvodů s potravinami se týká olivového oleje, ryb a biopotravin. Naopak u hovězího masa jsou podvody méně pravděpodobné navzdory letošnímu skandálu s označováním koňského masa za hovězí. Uvedla to agentura AP s odvoláním na hrubou verzi zprávy Evropské unie.
Brno - Společnosti Tesco Stores a Globus prodávaly chlazené masné výrobky původem z Polska, které obsahovaly nadlimitní množství vody. Zjistila to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při plošné kontrole jakosti a bezpečnosti masných výrobků, kterou nařídil ministr zemědělství v demisi Miroslav Toman. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Dvůr Králové - Činnost Místní akční skupiny (MAS) Královédvorsko vstupuje do další fáze. Tou je oslovení občanů, kteří se mohou zapojit do přípravy plánu na konkrétní projekty.
Uherský Brod - Sedm tisíc korun obrazně vypadlo z vozu závozníkovi v Uherském Brodě. V úterý 8. října ráno odbočoval v Uherském Brodě na kruhovém objezdu. Při projíždění se otevřely posuvné dveře na dodávce a z boku vypadly přepravky s masem.
Břeclav – Břeclavanka Andrea Jůnová vypráví: „Když jsem doletěla ze Španělska a platila jsem v obchodě na pražském letišti, prodavačka na mě vyštěkla: Čtyřicet korun! Já ji pozdravila, zaplatila, poděkovala a odešla. Ona neřekla ani slovo." Jednadvacetiletá žena líčí jeden z nepříjemných zážitků, který načerpala při jednom z návratů domů.
Veselí nad Moravou – Z masa dvouletého býka vařili v sobotu ve Veselí nad Moravou guláš účastníci prvního ročníku soutěžní přehlídky Guláš open. Pořadatele však zaskočil nízký zájem.
Brno - Divočáka se zelím, nebo s šípkovou omáčkou? Brňany čeká podobné dilema jako postavy ve slavném filmu Slavnosti sněženek. Ve městě právě začíná sezona zvěřinových hodů.
Brno - Divočáka se zelím, nebo s šípkovou omáčkou? Brňany čeká podobné dilema jako postavy ve slavném filmu Slavnosti sněženek. Ve městě právě začíná sezona zvěřinových hodů.
Mostecko - Módní trend, přesvědčení nebo životní styl. Vzdát se stravování bez masa může mít několik důvodů. Návyky v rodině často přebírají i děti. Proto některé školní jídelny už začínají myslet i na vegetariány.
Mostecko - Módní trend, přesvědčení nebo životní styl. Vzdát se stravování bez masa může mít několik důvodů. Návyky v rodině často přebírají i děti. Proto některé školní jídelny už začínají myslet i na vegetariány.
Východní Čechy – Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Bělecký Mlýn – Údolí osady pod skalou porostlou lesem je provoněno gulášem. Energicky prorážím tu vůni a jdu přímo za nosem. Gulášové aroma mě přivede do kuchyně, kde šéfkuchař bojuje s chataři o nejlepší chuťový zážitek z původně maďarského pokrmu.
Praha - České úřady vrátily do Polska tuny kuřecího masa. Polští dovozci údajně nedodržovali teplotu pro skladování masa a problémy byly i s doklady o původu produktů.
Východní Čechy - Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Východní Čechy – Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Bezmasé stravování prodlouží podle České společnosti pro výživu a vegetariánství život o 15 let. Předchází prý mrtvici, infarktu či rakovině, vegetariánství proto doporučuje i dětem.
Východní Čechy - Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Záhornice /ROZHOVOR/ - Sedmašedesátiletý soused a také jakýsi „podsprávce" domu patřícího ke hrůzné stodole. „Správce toho podnikatele za mnou přišel, jestli bych jim neposekal trávu a v domě občas neotevřel okna a vyvětral. Jsem důchodce a rád si přivydělám. Takže jsem měl klíče od vrátek a od domu. Ale od stodoly ne. Ta byla stále zamčená," říká Lízner.
Východní Čechy - Každý padesátý člověk je vegetariánem, uvádějí průzkumy. Zastánci bezmasé stravy tvrdí, že se tak předchází mrtvici, infarktu či rakovině, jejich odpůrci před tímto způsobem stravování varují, podle nich je škodlivý hlavně pro děti.
Praha – Stát by měl zpřísnit označování země původu na mase prodávaném na českém trhu. Navrhne to novela potravinářské legislativy, kterou by se měla v nejbližší době zabývat vláda. Po setkání s prezidentem Komory veterinárních lékařů (KVL) Janem Bernardym to dnes uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman.
Stará Paka – Zastupitelé obce na svém posledním jednání rozhodli o tom, že opustí Místní akční skupinu Brána do Českého ráje, které jsou členem. Proč padl tento verdikt, o tom nám více řekla starostka Věra Hlostová.
Ostrava - V televizní reality show z Ostravy nazvané Hospoda U Druhé šance, kterou vysílá dnes ČT 1 od 21.30 hodin, kde nejde o nic menšího než o zaměstnání v obnovené ostravské restauraci, pokračuje už jenom osm soutěžících. V další epizodě se s nimi vydáme na zápas fotbalového klubu Baník, kde uvaří oběd pro ostravský tým s Milanem Barošem v čele.
Olomouc – Grilování je rychlý způsob přípravy pokrmu při vysoké teplotě, kterému propadly i na Hané stovky lidí. Je zdravé nebo nezdravé? To se vydali prověřit hygienici v restauracích v Olomouckém kraji.
Olomouc – Grilování je rychlý způsob přípravy pokrmu při vysoké teplotě, kterému propadly i na Hané stovky lidí. Je zdravé nebo nezdravé? To se vydali prověřit hygienici v restauracích v Olomouckém kraji.
Praha - Ministr zemědělství Miroslav Toman chce po prezidentovi Komory veterinárních lékařů Janu Bernardym důkaz pro jeho tvrzení, že v tuzemských obchodech je i maso, které neprošlo českou veterinární kontrolou. V opačném případě pohrozil soudem.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Může se v českých obchodech prodávat maso, aniž by prošlo veterinární kontrolou? Prezident Komory veterinárních lékařů Jan Bernardy tvrdí, že kontrola je v Česku nedostatečná a především v případě drůbežího masa je situace vážná.
Berlín – Ještě před dvěma lety by Zelené v Německu podle průzkumů volil každý pátý Němec. Jenže pět dní před volbami se preference strany pohybují okolo deseti procent. I přes odliv více než poloviny pomyslné voličské přízně může strana dosáhnout historicky nejlepšího výsledku.
Slavkov u Brna /REPORTÁŽ/ – Slavkovská restaurace U Dvou kapříků v sobotu hostila šestý ročník soutěže Gulach Open. Z jedenácti týmů měl jen jeden jako vedoucí ženu.
Semilsko, Studenec - Nejen na letní prázdniny připravil Krkonošský deník soutěžní seriál o lidech, kteří jsou držiteli značky Originální Krkonošský produkt®.
Henčlov – Vůně smažené cibulky, slaniny, masa, ale také ryb či ovoce se linuly v sobotu po celý den od Henčlova, kde se konal 9. ročník Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů. Koho neodradilo deštivé počasí, mohl kromě ochutnávky tradičních i netradičních gulášů vidět i kuchařská divadélka. Řada soutěžících si totiž oblékla i stylové kostýmy a stejně tak vyzdobila i svá stanoviště. Není divu, komisaři, kteří soutěž hodnotili, brali v potaz nejen chuť gulášů, ale i celkový vzhled.
Semilsko, Studenec - Nejen na letní prázdniny připravil Krkonošský deník soutěžní seriál o lidech, kteří jsou držiteli značky Originální Krkonošský produkt®.
Praha /ROZHOVOR/ – Bolavý palec obmotal průhlednou lepenkou, kterou se běžně balí balíky na poště. „My v lodi klečíme. Nárt mám opřený o vlepenou pěnu a ta se vydřela – hlavně u palce. Sedřelo mi to nehet až do masa," líčí kanoista Stanislav Ježek. „Říkal jsem si, že bych měl loď opravit, ale nakonec jsem si dal palec lepenku."
Semilsko, Studenec - Nejen na letní prázdniny připravil Krkonošský deník soutěžní seriál o lidech, kteří jsou držiteli značky Originální Krkonošský produkt®.
Hradec Králové– Královéhradecké Terno, které bylo v roce 2012 kompletně modernizováno, představilo v letošním roce hned několik novinek. Již od května si mohou zákazníci, kteří nakupují na zákaznickou kartu, vybírat z nové nabídky dárků. Velkou změnu v úrovni nabídky a prodeje přinesl zcela nový rozšířený úsek ovoce a zeleniny, který byl přemístěn přímo ke vstupu do supermarketu. Poslední novinkou je nový dodavatel a prodejce čerstvého masa TORO Hlavečník.
Paříž - Francouzská policie dnes zatkla osm bývalých vedoucích pracovníků společnosti Spanghero. Učinila tak v rámci vyšetřování celoevropského skandálu, který začátkem roku vyvolal prodej koňského masa vydávaného za hovězí. Podle agentury AFP justice podezřívá zadržené z podvodu, padělání a lhaní.
Haag - Je libo kuřata vyrobená ze sóji nebo hovězí z mrkve, hrášku a brambor? V Nizozemsku mají celou škálu „masitých" výrobků vyrobených výhradně z rostlinných zdrojů a hrdě o nich prohlašují, že jsou „skutečnější než sama příroda", napsala agentura AFP.
Banín - „Jestli rostou houby? To je relativní. Někomu stačí malý košík na polévku a někomu nestačí ani tři. Teď jich je ale dost pro každého," říká Lubomír Šmerda z Banína. Houby rostou všude.
Liberecko - Cena vepřového masa šla nahoru. Všimnout si toho mohou i zákazníci na Liberecku. Podle ruprechtického řezníka Jaroslava Rydvala zdražilo maso o 15 až 19 korun za kilo v závislosti na jeho druhu.
Liberecko - Cena vepřového masa šla nahoru. Všimnout si toho mohou i zákazníci na Liberecku. Podle ruprechtického řezníka Jaroslava Rydvala zdražilo maso o 15 až 19 korun za kilo v závislosti na jeho druhu.
Liberec - Kouř valící se zpod dveří a silný zápach. Na klepání nikdo nereaguje. Takovouto situaci liberečtí hasiči dobře znají, setkávají se s ní totiž často. Příčinou kouře a mnohdy i požáru je jídlo zapomenuté na vařiči.
Českobudějovicko – Stravování ve školních jídelnách řídí předpisy ministerstva. Určují složení obědů a podíl jednotlivých složek jako je maso, cukry, tuky, mléko, ryby, ovoce nebo zelenina.
Českobudějovicko – Stravování ve školních jídelnách řídí předpisy ministerstva. Určují složení obědů a podíl jednotlivých složek jako je maso, cukry, tuky, mléko, ryby, ovoce nebo zelenina.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Vrátily se z prázdnin, kde jim vyvařovaly babičky nebo kuchaři v hotelích u moře. Dva měsíce jedly svá oblíbená jídla: italské pizzy, americké hamburgery nebo domácí sladké kynuté knedlíky, případně maso rovnou z grilu. Teď je čeká změna – nástup do školní jídelny.