Kreativ

ŠTÍTEK: mléko

Lucie Hadašová s dcerkou

Lucie Hadašová: Schwarzwald je můj věčný favorit

Modelku a maminku dvou holčiček, Lucii Hadašovou (31), byste na milovnici sladkého asi netipovali. Lucie je ale důkazem, že mlsání a skvělá postava mohou jít ruku v ruce – stačí se držet hesla „všeho s mírou“. Upečte si podle Lucie její oblíbené moučníky nebo zjistěte, proč je tak snadné stát se „biomatkou“.  

Včelí úly s ořechovým likérem

Včelí úly s ořechovým likérem

Také patříte k nadšeným fanouškům a ještě nadšenějším konzumentům včelích úlů? Představujeme vám jednu z jejich luxusních verzí.

Mandlové slzičky

Mandlové slzičky

Dnes přinášíme super tip na nevšední cukroví s úžasnou marcipánovou náplní, která potěší každý mlsný jazýček.

Program Mléko do škol opět poběží.

Mléko ve školách zadarmo? Zaznívá chvála, ale i kritika

Vyškovsko, Blanensko – Nemožnost uhlídat, zda děti mléko skutečně vypijí. A málo vápníku v něm. To jsou podle některých ředitelů škol v regionu hlavní nedostatky projektu Mléko do škol, který funguje už od září. A školáci ze zapojených škol díky němu dostávají mléko zadarmo.

Ilustrační foto

Másla je zase dost. Někteří obchodníci už zlevňují

Severní Čechy /INFOGRAFIKA/ - Doba, kdy hospodyňky za kostku másla platily kolem 60 korun, možná skončí. Trh již netrpí nedostatkem mléčného tuku, z něhož se máslo vyrábí. Spotřebitelé tak nemusí mít strach z drahého másla na pečení vánočního cukroví.

Ilustrační foto

Másla je zase dost. Někteří obchodníci už zlevňují

/INFOGRAFIKA/ Doba, kdy hospodyňky za kostku másla platily kolem 60 korun, možná skončí. Trh již netrpí nedostatkem mléčného tuku, z něhož se máslo vyrábí. Spotřebitelé tak nemusí mít strach z drahého másla na pečení vánočního cukroví.

Znojemští Orli.

Sedm v řadě. Šňůra proher Orlů narůstá, doma padli s Klagenfurtem

Znojmo – Krize se prohlubuje. Orli Znojmo v mezinárodní hokejové soutěži EBEL prohráli sedmé utkání v řadě. V sedmnáctém kole doma nestačili na rakouský Klagenfurt 2:3 a v tabulce klesli na osmé místo. „Bylo by hloupé se vymlouvat nebo brečet nad rozlitým mlékem. Sami se z toho musíme zase dostat," burcoval i přes porážku znojemský kouč Roman Šimíček.

Mlékomat. Ilustrační foto.

Znojmo má další automat na mléko. Na nádraží

Znojmo – V pořadí již čtvrtý mlékomat mohou využívat obyvatelé Znojma. Nedávno ho farmář Alois Janíček z Běhařovic nechal umístit do haly znojemského vlakového nádraží. Chce, aby čerstvě nadojené mléko bylo dostupné všem lidem. „Do mlékomatů putuje asi třetina nadojeného mléka, zbytek dodáváme do mlékáren,“ přiblížil farmář Janíček.

Nikita Gsovsky (vlevo) und Klaus Weyrowitz.

U sousedů už mají Manželství pro všechny

Pasov - Na radnici v Grainetu uzavřeli před matrikářkou Martinou Wurmovou manželství Nikita Gsovsky (76) a Klaus Weyrowitz (75) . „Po 42 letech vzájemného vztahu jsou konečně manželem – a manželem,“ napsala PNP.

Soukromá střední škola Maja uspořádala v rámci akce Mléko do škol svůj projektový den.

OBRAZEM: Maja měla Mléko ve škole

Mladá Boleslav – Česká republika patří mezi více než šest desítek zemí světa, které se přihlásily k osvětovému programu Mléko do škol. V souvislosti s projektem platným pro tento rok, uspořádala v úterý soukromá střední škola Maja v rámci této akce svůj projektový den. Do programu se zapojili všichni studenti bez rozdílu.

Dožínky ve Vranově jsou pro obyvatele obce ale i dalších obcí z okolí vždy událostí. Letos se v sobotu 16. září konají posedmé.

Oslavu sklizně obilí mají ve Vranově posedmé

Vranov - Díky za úrodu a také poděkování těm, kteří se o ni zasloužili. To jsou oslavy, které se každoročně konají po sklizni obilí. Dožínky se ve Vranově v sobotu konají už posedmé. Jejich program začne ve 14 hodin mší svatou v kostele sv. Václava s díky za úrodu a svěcení dožínkového věnce.

Ilustrační foto.

Startuje nový trh bez igelitek. Mléko vám dají do vlastní lahve

Nový farmářský trh v sobotu zahájí provoz na Řezáčově náměstí, takzvaném Heřmaňáku. Pořadatel mu dal přímo do názvu to, čím by se měl lišit od ostatních: první trh bez igelitek. „Dlouhodobě nám vadí velké množství zbytečného odpadu, a to nejen na trzích.

Ilustrační foto.

Startuje nový trh bez igelitek. Mléko vám dají do vlastní lahve

Nový farmářský trh v sobotu zahájil provoz v Praze na Řezáčově náměstí, takzvaném Heřmaňáku. Pořadatel mu dal přímo do názvu to, čím by se měl lišit od ostatních: první trh bez igelitek. Dlouhodobě nám vadí velké množství zbytečného odpadu, a to nejen na trzích, říká pořadatel Jiří Sedláček.

Máslo.

Cena másla stoupá. Lidé zaplatí více za vánoční cukroví

Cena másla je v poslední době rekordně vysoká. V obchodech zaplatí zákazník za 250 gramů tohoto produktu občas i přes šedesát korun. Přitom zpracovatelské firmy od zemědělců mléko vykupují za nízkou cenou. Spotřebitelé o svátcích budou muset sáhnout hlouběji do kapsy, podraží i vánočky.

Ilustrační foto.

Výroba másla je i není věda

Novoměstsko – Zvýšená cena másla vede k tomu, že se lidé na Novoměstsku pokouší začít s jeho výrobou v domácích podmínkách. Tak, jak tomu bývalo kdysi.

Ilustrační foto.

Zač je v Rakousku mléko

Linec - Více než 11 000 výrobců mléka sdružených v největší mlékárně ve státě Berglandmilch dostane od 1. září za mléko víc.

Dánská mlékárenská firma varuje, že na Vánoce bude máslo drahé a bude ho málo.

Máslo na Vánoce? Dánové varují, že ho bude v Evropě nedostatek

Dost na tom, že v Česku stojí čtvrtka másla padesát korun. Evropa podle dánské mlékárenské firmy Arla Foods čelí rapidnímu nedostatku mléka, smetany a másla. Ceny těchto „strategických pochutin“ prý půjdou před Vánoci ještě nahoru a kolem svátků může nastat jejich nedostatek.

Ilustrační foto

Češi se nebojí melanomu. Výsledek? O čtvrtinu víc úmrtí

/INFOGRAFIKA/ Když opalování, tak bez krému. Češi stále podceňují nebezpečí, které skýtá lenošení na sluníčku. Opalovacím mlékem se při něm natře jen pětina z nich. Lékaři přitom dlouhodobě varují: rakoviny kůže přibývá. Zhoubné bujení už se objevuje dokonce i u dětí.

Ilustrační foto.

Dvě třetiny školáků budou mít v dospělosti problémy s kostmi

/INFOGRAFIKA/ Vyžeňte děti na sluníčko a servírujte jim ryby, vyzývají lékaři české rodiče. Přišli totiž na alarmující věc: jen třetina českých školáků má dostatek vitaminu D. Ten se přitom do těla dostává právě ze slunečního svitu, ryb a mléka. Pokud ho děti nemají dostatek, hrozí jim v budoucnu závažné choroby. Například problémy s imunitou či špatný vývoj kostí.

„S mlékem, nebo bez?“

Je libo „S mlékem, nebo bez?“

Neratov - Kavárníci z Café Neratov mají ve své nabídce novinku - knihu „S mlékem, nebo bez“, kde vyprávějí nejen o vzniku kavárny, ale i o změnách v lidském životě.

Ilustrační foto

Kojená miminka potřebují mléko i vodu

Chrudim – Dusno a vedro k zešílení v těchto dnech trápí snad každého a dodržování pitného režimu je nutností bez ohledu na věk. I novorozenci, kterým běžně stačí k životu mateřské mléko, potřebují vodu.

Máslo zdražilo. Ilustrační foto.

Máslo za padesát? Lidé mažou sádlo

Máslem za padesát nebo sádlem za dvanáct? Dilema, čím si namazat chleba v těchto dnech, nabírá na velikosti. V řadě případů vyhrává vyškvařený tuk z prasat. Nebo také rostlinné náhražky. Právě kvůli ceně.

Ilustrační foto

Potraviny, které nesou značku Perla Zlínska

Pepřová kotlela z Otrokovic nebo jogurtové mléko Jahoda ze Štítné nad Vláří nesou nově označení PERLA ZLÍNSKA. Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem ocenila letos šestnáct produktů. V soutěži o nejlepší regionální potravinářské výrobky bojovalo o značku 139 výrobků od 44 producentů.

Ilustrační foto.

Zloděj dětem ukradl mléko

Zloději z Havířova už jsou na úplném dně. Ke štěstí jim stačí ukrást dva kartony mléka, které měla mateřská škola připravené pro děti.

Ilustrační foto

Máslo zdražilo a stalo se luxusním zbožím

Berounsko /FOTOGALERIE/ - Pokud patříte mezi ty, kteří mají na svém nákupním seznamu pravidelně napsáno také máslo, při návštěvě obchodů a supermarketů se asi nestačíte divit. Cena másla se totiž vyšplhala na historické maximum.  

Ilustrační foto.

Prestižní značka? Slaví cukrárna, dvě farmy i pivovar

Blanensko, Vyškovsko – Polotmavý ležák Pacholek vyráběný ve Vískách na Blanensku se změní. Jako jeden z devíti vítězných výrobků v Jihomoravském kraji získal na dobu čytř let právo mít na obalu prestižní značku Regionální potravina. „Letos se o tuto značku ucházelo v kraji 167 produktů od sedmačtyřiceti výrobců. Soutěžilo se v devíti kategoriích," uvedl viceprezident Agrární komory Václav Hlaváček.

Ilustrační foto.

Prestižní značka? Slaví cukrárna, dvě farmy i pivovar

Polotmavý ležák Pacholek vyráběný ve Vískách na Blanensku se změní. Jako jeden z devíti vítězných výrobků v Jihomoravském kraji získal na dobu čytř let právo mít na obalu prestižní značku Regionální potravina. „Letos se o tuto značku ucházelo v kraji 167 produktů od sedmačtyřiceti výrobců. Soutěžilo se v devíti kategoriích," uvedl viceprezident Agrární komory Václav Hlaváček.

Ve Slabcích chovají  masný skot plemene Charolais.

Nejlepší sedlák Miloš Šedivý produkuje maso, mléko i obiloviny v biokvalitě

Slabce /FOTOGALERIE/ – Bio sýr a biomléko. Toto označení potravin má dnes mezi spotřebiteli čím dál větší zvuk. Ale potraviny jsou takto často jen svévolně označené, protože získat platný certifikát nebývá jednoduché. Hospodařenív v režimu ekologického zemědělství předchází zkušební období a několik kontrol.

Vítězka T-Mobile Rozjezdů Dagmar Dušková: Je to dar z nebes. Hnacím motorem pro mě byla dcera

Hnacím motorem pro mě byla dcera, říká vítězka

Červená Lhota – V sedmém ročníku klání začínajících podnikatelů T-Mobile Rozjezdy získala první místo u odborné poroty Dagmar Dušková z Červené Lhoty na Třebíčsku s projektem Dančiny dobroty. Svýma šikovnýma rukama dokáže z běžně dostupného farmářského mléka vyrobit kvalitní a zdravé sýry i netradiční výrobky.

Zelenina. Ilustrační foto.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.

Zelenina. Ilustrační foto.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.

Zelenina. Ilustrační foto.

Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

Region - Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu. Stále ovšem tvoří většinu ve společnosti tací, kteří by nic s označením bio nesnědli. Co dříve bývalo na vesnicích zcela normální, to nyní přivádí kdekoho v úžas. Vidět kozí stádo, jak si spokojeně polehává a přežvykuje čerstvou trávu, opravdu není, každodenní podívanou.