Kreativ

ŠTÍTEK: mléko

Sousedka přežila dva dny v ledu

Linec - OÖN popsaly, jak jen lehce oblečená asi 30letá Ruska žijící v Německu spadla u Zermattu ve Waliských Alpách ve Švýcarsku do trhliny v ledovci a v teplotě pod bodem mrazu přežila skoro celé dva dny a dvě noci.

Češi hazardují s léky. Pouštějí se do rizikových kombinací i běžných prášků

Lék nemusí vždycky zabrat, jindy může dokonce uškodit. Třeba proto, že jste ho zapili džusem či mlékem. Nebo jedli česnek. Riziko stoupá i s každou další pilulkou, kterou denně spolknete, včetně volně prodejných preparátů. Spolu s Pavlou Mikulcovou, farmaceutickou asistentkou z IKEM, jsme proto připravili průvodce, který vám se správnou léčbou pomůže.

Kam na kávu z rostlinných produktů? V Ostravě jednoznačně vede Starbucks

Průzkum projektu Rostinně zjišťoval v minulých týdnech stav míry rostlinného podílu v použitých surovinách v rámci ostravských kaváren. Zjistil, že nejpestřejší rostlinné menu v Ostravě mají kavárny Starbucks. Americký řetězec tak vychází vstříc lidem preferujícím rostlinné alternativy mléka a jiných živočišných produktů.

Vitamínová bomba. Dětem pijícím dost mléka obezita nehrozí

Pijte mléko, je zdravé, radila kdysi dávno televizní reklama. A vědci by na této pravdě nic neměnili ani dnes. Mléko totiž obsahuje řadu látek důležitých zejména pro zdravý růst dětí, například bílkoviny, řadu minerálních látek i vitaminů.

Zmrzlina pro rockery. K domu si koupili kozu, teď jich ve Vizovicích chovají sto

Kozí farmu ve Vizovicích nemůžete minout. Velká oranžová cedule s rohatou kozí hlavou, byť na zdi obyčejného rodinného domu, mě nenechala na pochybách. Vítá mě usměvavý Martin Vlček. Usedáme na dvoře před domem a než se pustíme do hovoru, přistane na stole občerstvení vskutku originální – sklenice vychlazeného kozího mléka a také zmrzlina.

Velký test nanuků: Zabodoval tradiční Míša, kalorickou bombou je Magnum

Prodej zmrzlin v letním období výrazně roste. Mezi nejoblíbenější výrobky patří nanuky na dřívku. Lidé dnes mohou vybírat nejen z mléčných druhů, ale také z různých veganských alternativ. Iniciativa „Vím, co jím a piju“ takové výrobky otestovala. A závěr? Výrazně se lišily ceny, kvalita zmrzliny i výživové hodnoty. Nejdražší neznamená automaticky nejlepší.

Pláničkův filmový experiment v Žabčicích: nejmodernější kravín je beze stěn

Příjemné prostředí zvyšuje dojivost krav, tvrdil v slavné české komedií Slunce, seno, jahody student Šimon Plánička. Ve filmu to dokazuje tím, že krávy dostanou sluchátka s hudbou. Děj snímku je nadsázkou, to, že skotu obecně prospěje kvalitní péče a život ve vyhovujících podmínkách, je však skutečností. Potvrzují to i odborníci z brněnské Mendelovy univerzity. V areálu školního zemědělského podniku v Žabčicích na Brněnsku vybudovali nejmodernější kravín v republice.

Na zmrzlinu k ní jezdí i z druhého konce Brna. Poskládat chutě je křížovka, říká

Do zmrzlinářského dobrodružství se po nadšeném vyprávění kamarádky zmrzlinářky pustila Blanka Staňková před čtyřmi roky bez jakýchkoliv předchozích zkušeností, za to s obrovskou vášní. Dovedla ji až do takového stavu, že na točenou zmrzlinu si k ní do Hviezdoslavovy ulice v brněnské Slatině chodí pochutnávat nejen její slatinští obyvatelé bydlící na nedalekém sídlišti i lidé ze zahrádek v okolí. Kvůli studené pochoutce neváhají vyrazit přes celé Brno ani lidé bydlící na opačném konci města.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Šneci se skořicí

Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Liščata i vydry potřebují sušené mléko. Peníze jim pomohou přežít

Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo už téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka.

Záchranné stanice uvítají příspěvky na mléko pro opuštěná mláďata

Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka. Ty nejkvalitnější se totiž vyrábí v zahraničí a od toho se odvíjí i jejich cena. 400 gramové balení stojí pět set korun.

Liščata i vydry potřebují sušené mléko. Peníze jim pomohou přežít

Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo už téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka.

Liščata i vydry potřebují sušené mléko. Peníze jim pomohou přežít

Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo už téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka.