Do zmrzlinářského dobrodružství se po nadšeném vyprávění kamarádky zmrzlinářky pustila Blanka Staňková před čtyřmi roky bez jakýchkoliv předchozích zkušeností, za to s obrovskou vášní. Dovedla ji až do takového stavu, že na točenou zmrzlinu si k ní do Hviezdoslavovy ulice v brněnské Slatině chodí pochutnávat nejen její slatinští obyvatelé bydlící na nedalekém sídlišti i lidé ze zahrádek v okolí. Kvůli studené pochoutce neváhají vyrazit přes celé Brno ani lidé bydlící na opačném konci města.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Řidičům jedoucím ve čtvrtek odpoledne mezi Šmolovy a Věží na Brodsku se naskytl výjimečný pohled – vedle silnice totiž ležela na boku cisterna s mlékem.
Vypadá to jako idyla. Za humny vesnice Pobučí v Zábřežské vrchovině se na čerstvé trávě spokojeně pase stádo koz. Za obrázkem jako ze starých časů je však skryta spousta práce.
Tvarohový koláč s drobenkou, mramorová buchta, jogurtová buchta s ovocem, perník s čokoládou. S přípravou takových moučníků v kuchyni strávíte minimum času. Inspirujte se našimi recepty.
Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo už téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka.
Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka. Ty nejkvalitnější se totiž vyrábí v zahraničí a od toho se odvíjí i jejich cena. 400 gramové balení stojí pět set korun.
Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo už téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka.
Do péče pracovníků záchranných stanic se letos dostalo už téměř 250 mláďat divokých savců. Jsou to zajíčci, liščata, veverčata a dokonce už se objevilo i první srnče. Péče o tato mláďata je velmi náročná a ne vždy úspěšná. Velmi závisí na kvalitě podávané náhražky mateřského mléka.
Zkusili jste někdy připravit kuře s nádivkou? Že byste si netroufli? A přitom nejde o žádnou vědu, příprava nádivky je poměrně jednoduchá věc. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte různé druhy.
/ROZHOVOR/ Mladá farmářka z Touchořin na Litoměřicku Anna Hrnečková pochází původně z Prahy. Život v Českém středohoří se spoustou zvířat si však zamilovala.
O Bílé sobotě se zvony vrátily z Říma, kam odletěly na Zelený čtvrtek. Tento den se neslaví mše svatá a další svátosti, kromě pomazání nemocných a svátosti smíření.
Linec – Jaké město je nejstarší v Rakousku? Podle středověkého městského práva je to Enns, který babenberský vévoda Leopold VI. na město povýšil v roce 1212, píší OÖN. Teprve devět let poté následovala Vídeň.
Státní rezervy požadovanou zásobu jídla na tři dny nesplňují, mají ho na 1,3 dne, sdělil ČTK předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Pavel Švagr. Potraviny, kterými stát disponuje, by se mohly k potřebným přerozdělit, pokud by vláda vyhlásila stav nouze. Mohla by například podle zákona nařídit přednostní zásobování dětských, zdravotnických nebo sociálních zařízení, hejtmani by pak koordinovali nouzové zásobování potravinami.
V pátek sedmého února 2020 jsme se vydali na exkurzi do školní mlékárny v Kroměříži, která je součástí Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské. Přivítal nás pan ředitel Ing. Mgr. Michal Pospíšil a poté následoval zajímavý program.
Co se to stalo s českou vesnicí ? Ještě před 30lety žila svým kulturním a společenským životem. Rostla výstavba rodinných domků i prodejen. Česká vesnice měla po tisíciletí svou tradici i pýchu. I ten kostel nebyl jen mrtvým bodem v krajině. Staré selské rody předávaly svá hospodářství další generaci.
V metropoli se dlouhodobě píše o nedostatku dárců krve. Ústav pro péči o matku a dítě (ÚPMD) v Podolí však vyhlásil v těchto dnech výzvu kvůli tenčícím se zásobám mateřského mléka, které je (nejen) ve známé pražské porodnici potřeba pro nedonošené děti nebo nemocná miminka. Podolská mléčná banka se proto obrátila i prostřednictvím sociálních sítí na kojící matky.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
/FOTOGALERIE/ Božská stvoření, andílci, smysl života, to nejlepší, co se nám v životě povedlo! Na druhé straně ti, kteří nás dokáží potrápit svým zlobením a přivést na samé dno, když je nedokážeme zkrotit nebo jim naopak neumíme poskytnout v těžké chvíli účinnou pomoc. Přesto jsme jim stále na blízku. Řeč je o našich dětech.
Jídelníček Čechů dnes vypadá výrazně jinak než před třiceti lety. Statistici potvrdili, že v něm od té doby výrazně přibylo zeleniny, luštěnin a ovoce. Naopak ubylo mléka a masa, zejména hovězího, jehož průměrný Čech v roce 1989 spořádal na 30 kilogramů.
Konzervy, polévky, mléko, rýže, těstoviny, tedy potraviny, které nejvíc chybí v potravinové bance, zaplňovaly postupně regály skladu během sobotní sbírky potravin.
Konzervy, polévky, mléko, rýže, těstoviny, tedy potraviny, které nejvíc chybí v potravinové bance, zaplňovaly postupně regály skladu během sobotní sbírky potravin.
/FOTOGALERIE/ Provoz z Jičína směrem na Turnov zkomplikovala ve čtvrtek nehoda cisterny v Podůlší. Cisterna s mlékem havarovala v místě, kde je v současné době provoz kvůli opravám propustku sveden pouze do jednoho pruhu.
Ani pamětníci vzpomínající na dobu před rokem 1989 by se obvykle nechtěli přenést zpět do tehdejších mlékáren. „Vývoj spotřeby jednotlivých druhů mléčných výrobků byl za posledních 30 let dynamický,“ řekl Deníku předseda představenstva Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček.
Martin Pešků si užíval roli novopečeného otce dvou dcer, dvojčat, když se loni dozvěděl neočekávanou a závažnou diagnózu. Neměl žádné příznaky a zjistilo se to úplně náhodou, takže tím byl velmi zaskočen.
Mikrospánek řidiče nákladního vozu zavinil havárii, která se stala v neděli kolem čtvrté hodiny ráno v Partutovicích na Hranicku. Řidič nákladní soupravy, který jel ve směru od Oder, podle svých slov upadl do mikrospánku a ocitl se i s autem v příkopu.
/ROZHOVOR/ Štěpán Ondrus je jednatelem společnosti, která vlastní Statek Oblík. O bio výrobcích a svému vztahu k zemědělství vyprávěl v Týdeníku Lučan, který vyšel v úterý 29. října.