Kreativ

ŠTÍTEK: Norimberk

V Plzni se hrál hokejový turnaj Wolves Cup pro ročníky 2013

Nabitý hokejový turnaj Wolves Cup vyhrála domácí Plzeň, Rakovník byl pátý

Ambiciózní klub Pilsen Wolves, který se věnuje výchově hokejové mládeže, uspořádal v minulých dnech sérii turnajů Wolves Cup. V neděli byl na programu poslední podnik, tentokrát pro ročníky 2013. Zlato zůstalo ve městě piva, domácí totiž ve finále porazili německý Norimberk.  Rakovník skončil v nabité konkurenci na pátém místě. 

V Plzni se hrál hokejový turnaj Wolves Cup pro ročníky 2013

Nabitý hokejový turnaj Wolves Cup vyhrála domácí Plzeň, Sparta skončila třetí

Ambiciózní klub Pilsen Wolves, který se věnuje výchově hokejové mládeže, uspořádal v minulých dnech sérii turnajů Wolves Cup. V neděli byl na programu poslední podnik, tentokrát pro ročníky 2013. Zlato zůstalo ve městě piva, domácí totiž ve finále porazili německý Norimberk.  Sparta v obrovské konkurenci brala bronz. 

V Plzni hrály hokejový turnaj týmy ročníků 2013

Nabitý hokejový turnaj Wolves Cup vyhrála domácí Plzeň, Kladno bylo čtvrté

Ambiciózní klub Pilsen Wolves, který se věnuje výchově hokejové mládeže, uspořádal v minulých dnech sérii turnajů Wolves Cup. V neděli byl na programu poslední podnik, tentokrát pro ročníky 2013. Zlato zůstalo ve městě piva, domácí totiž ve finále porazili německý Norimberk. Rytíři byli v obrovské konkurenci čtvrtí.

Hrdinku z Kraslic připomíná pamětní deska

Hrdinku z Kraslic připomíná pamětní deska

Pamětní desku věnovanou statečné kraslické rodačce Gertrudě Steinlové (1922 – 2020), která za druhé světové války ukrývala a zachránila židovskou dívku Sarah Shlomi, odhalili v sobotu 7. srpna 2021 členové Spolku Němců a přátel německé kultury v ČR, místní skupiny Kraslice.

Barbora Krejčíková se stala po Haně Mandlíkové druhou českou tenistkou, která vyhrála French Open.

Trnitá cesta na trůn. Deblová královna Krejčíková v singlu dlouho klopýtala

Stala se teprve čtvrtou českou tenistkou historie, která na grandslamu zdolala všechny soupeřky a dokráčela k triumfu. Cesta Barbory Krejčíkové z Ivančic na Brněnsku k singlovému vítězství na Roland Garros byla pozvolná a plná překážek. Deník Rovnost shrnul některé důležité momenty předcházející sladkému prvenství.  

Tzv. „lékařský proces“, probíhající v rámci poválečného zúčtování s válečnými zločinci v Norimberku, soudil v roce 1946 23 lékařů a úředníků pro nezákonné pokusy na lidech. Reiner Fuellmich chce vyvolat podobný proces kvůli covid-19

Bude Norimberský proces číslo dvě? Nesmysl, reagují odborníci

V posledních dnech se v českých dezinformačních médiích a na sociálních sítích rozšířila masově informace o tom, že se chystá „Norimberský proces číslo 2“, v němž budou stíhány „všechny subjekty, co se podílejí na řízení pandemie covid-19“. Je však otázka, jakou mají žalobci šanci.

Lovkyně Michaela Fialová navštívila v zimě safari v Botswaně.

V safari chybějí turisti. Zato slonů je moc, ničí stromy, říká česká lovkyně

Cesty do Afriky turistům komplikuje koronavirus. Problém je ale spíš na hranicích. Řada rezervací byla i po velkou část uplynulého roku otevřena. „Spoustu lidí žilo v domnění, že jsou safari zavřená. Nejezdili, i když by tam měli až 50procentní slevy,“ potvrzuje Michaela Fialová. Česká lovkyně a blogerka nedávno letěla do jihoafrické Botswany s Kristofferem Clausenem, jedním z nejznámějších lovců ze Skandinávie. 

Daniel Gazda má dosud na kontě šest reprezentačních startů.

Gazda se na Mistrovství světa nepodívá

Druhé vyřazovací kolo se už pro zlínského beka stalo osudným. Daniel Gazda se po druhém reprezentačním zápase České republiky proti Německu dozvěděl, že o nominaci na závěrečný šampionát v Lotyšsku už bojovat nebude.

Podnikatel Pavel Zavadil.

Na nábytek od Pavla Zavadila stojí zákazníci fronty. Vyplatil se mu risk

Pavel Zavadil si na nedostatek zákazníků nemůže stěžovat. Jeho truhlářství a stolařství je natolik vyhlášené svou kvalitou a cenami, že má kalendář se zakázkami plný i půl roku dopředu. Přes značné pracovní vytížení si ale vždy najde čas na obec, jejímž je rodákem. A kde je už od začátku 90. let minulého století zastupitelem.

Podnikatel Pavel Zavadil.

Na nábytek od Pavla Zavadila stojí zákazníci fronty, zájem byl i v Norimberku

Pavel Zavadil si na nedostatek zákazníků nemůže stěžovat. Jeho truhlářství a stolařství je natolik vyhlášené svou kvalitou a cenami, že má kalendář se zakázkami plný i půl roku dopředu. Přes značné pracovní vytížení si ale vždy najde čas na obec, jejímž je rodákem. A kde je už od začátku 90. let minulého století zastupitelem.

Penny Market na Lochotíně. Foto: archiv InterCory

Ivan Hlaváček: Ze schodu v prvním obchoďáku měli Němci šok

Rok 1994 byl pro obyvatele Plzeňského kraje přelomový. V Plzni totiž vyrostlo první nákupní centrum, byla jím Edeka-Diska na plzeňském Lochotíně. Za její výstavbou stál plzeňský rodák Ivan Hlaváček a jeho německý partner Günther Zembsch ze společnosti InterCora.

Odcizili vzkříšeného...

U sousedů zmizeli svatí

Pasov – Dosud neznámí pachatelé vnikli nezjištěným způsobem v prvním listopadovém týdnu do sakristie kostela v Schönbergu (okres Freyung) a odcizili z uzamčené skříně monstranci, dvě dřevěné sochy a nádoby v materiální hodnotě odhadem za 20 000 eur, píše PNP.

Spolana Neratovice

Škodliviny z kotlů Spolany budou jen vzpomínkou. Až na 99 procent!

Zůstává pod parou, ale už nekouří. To nejsou slova o člověku, který je trochu na štíru s životosprávou, ale týkají se chemického závodu v Neratovicích. Společnosti Spolana. Rafinérská a petrochemická skupina Unipetrol, jejíž je tato firma součástí, se ve čtvrtek pochlubila, že pro výrobu páry, nezbytné pro provoz areálu, pořídila chemičce novou plynovou kotelnu. „Celková investice dosáhla 200 milionů korun,“ připomněl Pavel Kaidl z centrály Unipetrolu.

Letoun typu Il-14 v jedné z verzí je exponátem Air Parku ve Zruči u Plzně.

Letadlem na svobodu. Místo do Prahy letěli do Norimberku

/Z PRAŽSKÉHO PODSVĚTÍ/ V roce 1968 Prahu „navštívily“ tanky Varšavské smlouvy a miliónům lidí překazily sny o svobodném Československu. Mnoho jedinců se po tomto šoku pokusilo o únik ze své vlasti, a zatímco mnozí neuspěli, byli i tací, kteří se na vytoužený západ dostali. Mezi nimi osm mladých lidí z Prahy, kteří se ve své honbě za svobodou odhodlali unést letadlo.

Zrekonstruované muzeum v Kloboukách u Brna navštívil i hejtman Bohumil Šimek.

Muzeum připomíná význam města v minulosti. Představí i cenné rukopisy

Význam Klobouk u Brna jako důležitého historického obchodního uzlu, a zároveň místa, kde se potkávala a působila tehdejší inteligence. Takový obraz si o městě udělají návštěvníci zrekonstruovaného muzea v budově tamního zámku. Lidem ho radnice plánuje zpřístupnit už na konci září.