Vsetín /NOVÁ SOUTĚŽ DENÍKU/ - Chcete pozitivně šokovat své okolí změnou image? Připravili jsme pro vás novou soutěž. Přihlaste se a svěřte se do rukou odborníků zcela ZDARMA! S ohledem na typ a kvalitu vlasů vlasový stylista navrhne nový účes a barvu
Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Dojem ze sushi baru na náměstí Svobody kazí jen jeho poněkud stísněnější prostory. Chuťově musí uspokojit i toho největšího gurmána.
Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.
Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.
Ústí nad Labem – Řízky pořádně naklepat, osolit, opepřit, vložit do jogurtové marinády a nechat uležet. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo, jako každý čtvrtek, podle čtenářů Ústeckého deníku.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Italské pochoutky připravené pod taktovkou italského šéfkuchaře mohou hosté ochutnat v brněnské restauraci Mariani. V přízemí rodinné vily tam hosté tam narazí na parmezánovou perlu, slaninu panchetta, domácí těstoviny orecchiette nebo italskou pálenku grappu.
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a z loňských průzkumů vyplynulo, že 65 procent Čechů oslavovalo svátek zamilovaných doma. Aby se vám i letošní Valentýn vydařil, nechte se inspirovat speciálním menu, které ve vás rozproudí smysly a probudí nepoznané vášně.
Liberec – Za ochutnávku označil už své vyprávění překladatel bible Michal Krchňák, protože vzhledem k časovým možnostem nemohl rozebrat vše, co se týká daného tématu. Pravá ochutnávka návštěvníky jeho přednášky čekala následně v přísálí.
Plzeň – Ačkoliv je hodnocení restaurací většinou velmi subjektivní záležitostí, jen jedna jediná v Plzeňském kraji se může pochlubit tím, že se ocitla mezi padesáti nejlepšími stravovacími podniky v České republice.
V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.
Uničov/Olomouc – Dva skládací rybářské pruty, teleskopický rybářský prut, dva skládací navijáky, podběrák a batoh zmizely ze sklepa domu na ulici Dukelská v Uničově na Olomoucku. Neznámý pachatel se tam vloupal během posledních čtrnácti dnů, majiteli způsobil celkovou škodu ve výši sedmnáct tisíc korun.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v Merhautově ulici slibuje hostům gastrozážitek a slib plní. Šéfkuchař Ševčík rozdal při hodnocení jídla samé jedničky.
Kutná Hora, Kaňk /FOTOGALERIE/ – Po prázdninové pauze se vrátil do centra Mozaika na Kaňku oblíbený pořad Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou.
Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Ragú z kachních jater na červeném víně podávané ve smažené nebo pečené bramborové misce připravil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek šéfkuchař brněnského Sportbaru Aréna Jan Seibert.
Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream v Českých Budějovicích obohatí mimořádně až zítra (dnes tam nejde proud) nabídku poledního menu recept od čtenářky Deníku. Poslala ho Dana Héroguelle z Borovan na Českobudějovicku.
Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Grónské krevety v bílém víně a na lůžku z listových salátů jsou druhým receptem seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek. Připravuje ho šéfkuchař restaurace Sharingham Jiří Vařílek.
Madrid - Španělští obchodníci hodlají vykoupit z německého akvária zvířecí celebritu Paula. Za chobotnici s věšteckým nadáním nabízejí 30.000 eur (asi 760.000 korun), aby ho použili jako maskota pro svůj festival gastronomie zaměřené na mořské speciality včetně chobotnic.
Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Salát s anglickým rostbeefem a sorbetem Bloody Mary představuje v prvním díle seriálu Letní gastronomický zážitek šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík.
Brno /REPORTÁŽ/ - Klap, klap, tepe v hotelové kuchyni nůž zlehka do podložky. Čepel se rytmicky zakusuje do křehkých cuketových plátků. A dužina se pod rukama kuchařského mistra ve vteřině rozpadá na miniaturní kostičky. Nakrájená zelenina prší na rozpálený olivový olej, a zakrátko může na dozlatova orestované cuketě spočinout lososová rolka. To všechno je ale jen začátek.
Ústí nad Labem/ HLASUJTE/ – Soutěž O nejlepší recept zná další vítězku, pro kterou je vaření určitě hobby. Lucie Brynychová s Kuřecí červenou omáčkou palivec vyhrála v internetové anketě první místo.
Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že přesnídávky dětí obsahovaly příliš mnoho sladkostí, paštik či trvanlivých salámů.
Špindlerův Mlýn– Je mu teprve 25let a už patří knejlepším českým kulinářům. Šéfkuchař OREA Hotelu Arnika Lukáš Čížek řídí kuchyni vnejvětším krkonošském hotelu a navíc pravidelně boduje na gastronomických soutěžích. Vté nejprestižnější, Kuchaři roku, se probojoval až do semifinále. „Je zatím velká dřina,“ říká vrozhovoru pro Krkonošskýdeník.
Lidé, obývající jihoamerické Andy dávno před naším letopočtem, znali přes dvě stě druhů brambor. V 16. století tuto plodinu přivezli mořeplavci do Španělska. S přáním, aby se uzdravil, poslal pak král Filip II. brambory nemocnému papeži.
Srch – U příležitosti svátku svatého Valentýna si pro vás Deník připravil exkluzivní soutěž o romantickou večeři pro dvě osoby v restaurantu Na Výsluní, který se nachází v Srchu u Pardubic.
Kutná Hora, Kaňk - Hostem dalšího dílu kuchařské talk show Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou byla v úterý večer v centru Mozaika na Kaňku zpěvačka, textařka a tanečnice Lucie Nosová. Tentokrát se vařilo po vegetariánsku. Recept na její oblíbené jídlo najdete na konci článku!
Dobřany - Kulináři, kteří se rok co rok zapojují do již tradiční vánoční soutěže o nejlepší bramborový salát v Dobřanech se letos dočkali překvapení. V desátém ročníku Velké ceny Josefa Šnebergera, která má zázemí v pivnici manželů Hájkových, obsadili první místa hned dva kuchaři. A o druhé se dělili dokonce tři. Takovou situaci tu ještě nikdo nezažil.
Rok se s rokem sešel a opět jsou před námi oslavy silvestra a Nového roku. Každý, kdo se rozhodne pořádat silvestrovskou party, nemá touhu stát celý večer u plotny nebo běhat kolem hostů. V tento rozverný den se chceme hlavně bavit. A všichni!
K tradičním pokrmům, servírovaným na Štědrý večer, patří bezesporu kapr. V mnoha rodinách se připravuje klasicky – obalený v trojobalu a smažený v oleji. Přílohou bývá bramborový salát. Rybu – a nemusí být zrovna z českých rybníků – lze ale upravit na řadu dalších, a asi i zdravějších způsobů. A když místo salátu z brambor a majonézy obložíme maso spoustou čerstvé zeleniny, konečný výsledek bude nejen chutný, ale i oku lahodící.
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - V areálu bývalé továrny Na Podolci, která 70 let chátrala, mohou být cenné archeologické nálezy, vzniknou zde byty a pravá italská restaurace!