Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.
Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Ještě zhruba před rokem byli manželé Lucie a Tomáš Volfovi obchodními zástupci, prodávajícími produkty jedné velké potravinářské firmy. Volný čas pak trávili ve fitness centru a zajímal je i zdravý životní styl. A v obou případech se setkávali se stejnou potíží. Obtížně sháněli zdravé, energeticky vyvážené a svým složením komplexní a navíc chutné jídlo.
Postřehy a zážitky redaktorky Olgy Havránkové z třítýdenní expedice po Maroku, zemi, která v sobě spojuje nespojitelné a pro její obyvatele nic není problém …
Nymburk, Maroko /SERIÁL/ -Postřehy a zážitky redaktorky Olgy Havránkové z třítýdenní expedice po Maroku, zemi, která v sobě spojuje nespojitelné a pro její obyvatele nic není problém …
Střední Morava – Pokud pravidelně vaříte, vyplatí se mít doma zásobu různého koření a bylinek. Mnohá koření však snadno ztrácejí vůni i chuť a jejich skladování má tedy svá pravidla. Některé bylinky lze zamrazit, jiným prospěje spíše sušení, pro bylinky i koření však vždycky platí, že čím dříve je využijeme, tím intenzivnější chuť si užijeme.
Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.
Vsetín /NOVÁ SOUTĚŽ DENÍKU/ - Chcete pozitivně šokovat své okolí změnou image? Připravili jsme pro vás novou soutěž. Přihlaste se a svěřte se do rukou odborníků zcela ZDARMA! S ohledem na typ a kvalitu vlasů vlasový stylista navrhne nový účes a barvu
Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Dojem ze sushi baru na náměstí Svobody kazí jen jeho poněkud stísněnější prostory. Chuťově musí uspokojit i toho největšího gurmána.
Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.
Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.
Ústí nad Labem – Řízky pořádně naklepat, osolit, opepřit, vložit do jogurtové marinády a nechat uležet. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo, jako každý čtvrtek, podle čtenářů Ústeckého deníku.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Italské pochoutky připravené pod taktovkou italského šéfkuchaře mohou hosté ochutnat v brněnské restauraci Mariani. V přízemí rodinné vily tam hosté tam narazí na parmezánovou perlu, slaninu panchetta, domácí těstoviny orecchiette nebo italskou pálenku grappu.
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a z loňských průzkumů vyplynulo, že 65 procent Čechů oslavovalo svátek zamilovaných doma. Aby se vám i letošní Valentýn vydařil, nechte se inspirovat speciálním menu, které ve vás rozproudí smysly a probudí nepoznané vášně.
Liberec – Za ochutnávku označil už své vyprávění překladatel bible Michal Krchňák, protože vzhledem k časovým možnostem nemohl rozebrat vše, co se týká daného tématu. Pravá ochutnávka návštěvníky jeho přednášky čekala následně v přísálí.
Plzeň – Ačkoliv je hodnocení restaurací většinou velmi subjektivní záležitostí, jen jedna jediná v Plzeňském kraji se může pochlubit tím, že se ocitla mezi padesáti nejlepšími stravovacími podniky v České republice.
V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.
Uničov/Olomouc – Dva skládací rybářské pruty, teleskopický rybářský prut, dva skládací navijáky, podběrák a batoh zmizely ze sklepa domu na ulici Dukelská v Uničově na Olomoucku. Neznámý pachatel se tam vloupal během posledních čtrnácti dnů, majiteli způsobil celkovou škodu ve výši sedmnáct tisíc korun.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v Merhautově ulici slibuje hostům gastrozážitek a slib plní. Šéfkuchař Ševčík rozdal při hodnocení jídla samé jedničky.
Kutná Hora, Kaňk /FOTOGALERIE/ – Po prázdninové pauze se vrátil do centra Mozaika na Kaňku oblíbený pořad Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou.
Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Ragú z kachních jater na červeném víně podávané ve smažené nebo pečené bramborové misce připravil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek šéfkuchař brněnského Sportbaru Aréna Jan Seibert.
Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream v Českých Budějovicích obohatí mimořádně až zítra (dnes tam nejde proud) nabídku poledního menu recept od čtenářky Deníku. Poslala ho Dana Héroguelle z Borovan na Českobudějovicku.
Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Grónské krevety v bílém víně a na lůžku z listových salátů jsou druhým receptem seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek. Připravuje ho šéfkuchař restaurace Sharingham Jiří Vařílek.
Madrid - Španělští obchodníci hodlají vykoupit z německého akvária zvířecí celebritu Paula. Za chobotnici s věšteckým nadáním nabízejí 30.000 eur (asi 760.000 korun), aby ho použili jako maskota pro svůj festival gastronomie zaměřené na mořské speciality včetně chobotnic.
Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Salát s anglickým rostbeefem a sorbetem Bloody Mary představuje v prvním díle seriálu Letní gastronomický zážitek šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík.
Brno /REPORTÁŽ/ - Klap, klap, tepe v hotelové kuchyni nůž zlehka do podložky. Čepel se rytmicky zakusuje do křehkých cuketových plátků. A dužina se pod rukama kuchařského mistra ve vteřině rozpadá na miniaturní kostičky. Nakrájená zelenina prší na rozpálený olivový olej, a zakrátko může na dozlatova orestované cuketě spočinout lososová rolka. To všechno je ale jen začátek.
Ústí nad Labem/ HLASUJTE/ – Soutěž O nejlepší recept zná další vítězku, pro kterou je vaření určitě hobby. Lucie Brynychová s Kuřecí červenou omáčkou palivec vyhrála v internetové anketě první místo.
Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že přesnídávky dětí obsahovaly příliš mnoho sladkostí, paštik či trvanlivých salámů.
Špindlerův Mlýn– Je mu teprve 25let a už patří knejlepším českým kulinářům. Šéfkuchař OREA Hotelu Arnika Lukáš Čížek řídí kuchyni vnejvětším krkonošském hotelu a navíc pravidelně boduje na gastronomických soutěžích. Vté nejprestižnější, Kuchaři roku, se probojoval až do semifinále. „Je zatím velká dřina,“ říká vrozhovoru pro Krkonošskýdeník.
Lidé, obývající jihoamerické Andy dávno před naším letopočtem, znali přes dvě stě druhů brambor. V 16. století tuto plodinu přivezli mořeplavci do Španělska. S přáním, aby se uzdravil, poslal pak král Filip II. brambory nemocnému papeži.
Srch – U příležitosti svátku svatého Valentýna si pro vás Deník připravil exkluzivní soutěž o romantickou večeři pro dvě osoby v restaurantu Na Výsluní, který se nachází v Srchu u Pardubic.