Olivier nabízí odlehčenou kuchyni ve středomořském stylu
České Budějovice - V Českých Budějovicích se otevřela nová restaurace. Nachází se na Husově třídě, v bývalé Slovanské lípě
České Budějovice - V Českých Budějovicích se otevřela nová restaurace. Nachází se na Husově třídě, v bývalé Slovanské lípě
Hradec Králové – Máte rádi domácí klobásky, ovčí sýr či koláče? Pak se při sobotě vypravte do Gayerových kasáren, kde můžete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z královéhradeckého regionu.
Hradec Králové – Máte rádi domácí klobásky, ovčí sýr či koláče? Pak se při sobotě vypravte do Gayerových kasáren, kde můžete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z královéhradeckého regionu.
Hradec Králové – Máte rádi domácí klobásky, ovčí sýr či koláče? Pak se při sobotě vypravte do Gayerových kasáren, kde můžete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z královéhradeckého regionu.
Jaký si vybrat suvenýr na dovolené, abychom si opravdu přivezli něco autentického z daného místa a ne nějakou vějičku pro turisty – touto otázkou se trápí snad každý turista. Například na řeckém Zakynthosu se vyplatí koupit si některou z místních lahůdek. A nebo i „obyčejnou" cibuli.
Hradec Králové - Víkendová porota Deníku: Vybrané osobnosti z regionu pravidelně každý týden sdělují na stránkách Deníku své názory k aktuálním tématům. Nejinak tomu bylo i tentokrát.
Domažlicko – Zemědělcům z domažlicka se letos neurodilo ani dost oliv
Domažlicko – Zemědělcům z domažlicka se letos neurodilo ani dost oliv
Zákupy – Nevzhledný kus hroudy, která má ostrou intenzivní vůni. Seznamte se s lanýžem, který je oblíbenou houbovou delikatesou každého gurmána.
Zákupy – Nevzhledný kus hroudy, která má ostrou intenzivní vůni. Seznamte se s lanýžem, který je oblíbenou houbovou delikatesou každého gurmána.
Praha – Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu výrobek Chodská pomazánka s lososem a olivovým olejem. Pomazánka s bizarně znějícím názvem namísto lososa obsahovala sledě. Olivový olej pak byl nahrazen máslem. Sdělil to mluvčí SVS Josef Duben. Výrobci z Plzeňského kraje podle něj hrozí pokuta v řádu desítek tisíc korun.
Mělník - Chlor, slaná voda a sluníčko v létě namáhají naše vlasy. Podle mělnické kadeřnice Jany Malířové lze ale následkům předcházet. „Základem všeho je šampon se silným UV filtrem, protože ten jako jediný vymývá chlor i sůl a změkčuje vodu," řekla na úvod Jana Malířová.
Strakonice - Pokud bude přát počasí, budou houby růst ještě tak dva týdny, říká Jan Malířský.
Mělník - Chlor, slaná voda a sluníčko v létě namáhají naše vlasy. Podle mělnické kadeřnice Jany Malířové lze ale následkům předcházet.
Mělník - Chlor, slaná voda a sluníčko v létě namáhají naše vlasy. Podle mělnické kadeřnice Jany Malířové lze ale následkům předcházet.
Festival Ryba z Čech je dalším festivalem z dílny společnosti Alakarte.cz. Právě přes její webový portál lze zjistit, ve které restauraci se festivalové menu podává a lze si ho přes portál také objednat.
Staré Město – Obří sto třicet kilogramů vážící dort dostali na sobotních Špaldových bioslavnostech od svých zaměstnanců „otcové zakladatelé" firmy PRO-BIO ve Starém Městě. Příležitostí byly dvacetiny firmy, která na odlehlém Staroměstsku dává práci osmdesáti lidem.
Jižní Morava - Přes špatný začátek se v těchto dnech houbařská sezona rozjíždí naplno. Lidé začínají z lesa nosit nejrůznější druhy hřibů, ale i holubinky a ryzce. Na Hodonínsku mohou houbaři narazit i na vzácnou hlívu chlupatou.
K přípravě potřebujete: 5 cuket, 4 mrkve, 1 cibule, 400 g šunky, 4 stroužky česneku, 400 g tvrdého sýra, 5 vajec, 100 ml olivového oleje, polohrubá mouka, 1 kypřicí prášek, oregano, sůl, pepř.
Nevíte, co si udělat k obědu či k večeři? Inspirujte se!
Blanensko – Podojit a nakrmit sto čtyřicet koz, vyvézt hnůj, shrábnout lány sena, mléko zpracovat a prodat. Tak to vypadá denně od časného rána do pozdního večera u manželů Sedlákových.
Šošůvka – Podojit a nakrmit sto čtyřicet koz, vyvézt hnůj, shrábnout lány sena, mléko zpracovat a prodat. Tak to vypadá denně od časného rána do pozdního večera u manželů Sedlákových.
Při letním cestování v cizině by děti měly dostat k pití výhradně balenou nebo převařenou vodu, ovoce a zeleninu vždy oloupané a omyté. Stravovat by se měly v zařízeních od střední cenové úrovně výše a jíst jen čerstvě uvařené jídlo, radí nutriční terapeutka z Poradenského centra Výživa dětí Hana Knížková.
Praha - Při letním cestování v cizině by děti měly dostat k pití výhradně balenou nebo převařenou vodu, ovoce a zeleninu vždy oloupané a omyté. Stravovat by se měly v zařízeních od střední cenové úrovně výše a jíst jen čerstvě uvařené jídlo, radí nutriční terapeutka z Poradenského centra Výživa dětí Hana Knížková.
Praha – Při letním cestování v cizině by děti měly dostat k pití výhradně balenou nebo převařenou vodu, ovoce a zeleninu vždy oloupané a omyté. Stravovat by se měly v zařízeních od střední cenové úrovně výše a jíst jen čerstvě uvařené jídlo.
Jičín – Kam letos na dovolenou, jak a kdy? Z cestovní kanceláře Czech Paradise radí a doporučuje Renata Svobodová.
Jedinou přírodní mýdlárnu v České republice najdete v malebné vesničce jménem Růžová za Českou Kamenicí.
Rychnovsko - U některých druhů potravin se vyplatí sáhnout po dražších, ale u mnohých jiných nemusí nižší cena znamenat vždy nižší kvalitu.
Děčín - Recepty k jarnímu očistnému plánu.
Hronov /FOTOGALERIE/ - Uplynulý týden byl pro maturanty v hronovské hotelové škole ve znamení praktických zkoušek, při kterých měl každý student za úkol připravit nejen pokrm, který si vylosoval, ale i jeden dle vlastní fantazie.
Hlinsko - V první květnové dekádě začaly růst houby.
Děčín - Končím s nadváhou, 4. díl. Kristýna B., 26 let, cíl: – 20 kg.
Ústí nad Labem - Výherkyně Kateřina Krýslová: Tohle jídlo dělám jen při zvláštních příležitostech. Dost si na něm pochutnáme. Využila jsem soutěže.
Hostín u Vojkovic /FOTOGALERIE/ - Obec je nakažena. Výrazně a zásadně! Ta nemoc se jmenuje chřestová. A je to dost vážné. Chřest. Právě tahle zelenina nakazila zmíněnou obec na Mělnicku. Tak moc, že ji oslavujeme. Pořádáme pro ni slavnosti.
Hostín u Vojkovic /FOTOGALERIE/ - Obec je nakažena. Výrazně a zásadně! Ta nemoc se jmenuje chřestová. A je to dost vážné. Chřest. Právě tahle zelenina nakazila zmíněnou obec na Mělnicku. Tak moc, že ji oslavujeme. Pořádáme pro ni slavnosti.
Hodonínsko - V lesích na Hodonínsku už lze najít první jedlé houby. Začala růst kačenka česká, smrž obecný a dokonce i čirůvka májovka. Letošní sezona má překonat tu slabou, loňskou. „Kačenky i smrže jsme letos našli až o měsíc později, než jsme zvyklí. Za zpoždění může velké sucho, které bylo na jihu Moravy extrémní. Kolegové z jižních Čech už totiž smržovité houby hlásili před několika týdny,“ uvedl ratíškovický mykolog Václav Koplík.
Městec Králové - V rámci ukončení výuky o starém Řecku si šesťáci vyzkoušeli řecké kostýmy.
Malou revolucí v gastronomii nazývají Francouzi techniku přípravy jídla zvanou sous-vide. Za exotickým označením se skrývá „vaření“ potravin ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. To vše při striktně stálé teplotě od 52 °C do 80 °C a více podle druhu pokrmu.
Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.
Rychnovsko - Přemýšlíte, že byste přeci jen zkusili udělat něco se svou životosprávou, ale nevíte zrovna jak na to? Nevadí. Zkuste to s naším jídelníčkem, který pro vás může být inspirací a prvním krokem.
V minulém dílu pořadu Česko na talíři vařila za vlídného dohledu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka moderátorka Gábina Partyšová. Pokrm, který její syn Kristián nazval Petříkovský šlichtanec, připravíte za pouhých 30 minut.
recept zaslala Zdeňka Kovářová, Zlín-Kostelec
recept zaslala Miluše Andrlová, Choceň
recept zaslala Petra Bartíková, Dřevohostice
recept zaslala Petra Bartíková, Nahošovice
recept zaslala Miloslava Coufalová, Praha
recept zaslala Julie Vilkošová, Ostrava
recept zaslala Radomíra Hailová, ÚStí nad Labem
recept zaslala Kristýna Vrbová, Budišov u Třebíče
recept zaslala Kateřina Gajová, Brno