Zdravá Pětka, tak se jmenuje unikátní vzdělávací projekt Nadačního fondu Albert. Je zaměřený na edukaci dětí, potažmo ale vlastně i rodin v oblasti zdravého životního stylu. Vznikl v roce 2004 jako reakce na rostoucí počet obézních dětí i dospělých v České republice.
Brusel – Evropská unie chce v restauracích zakázat používání lahví a karaf s olivovým olejem, do kterých se olej opakovaně doplňuje. Restaurace by tak od příštího roku mohly zákazníkům nabízet olej pouze v jednorázových lahvích s etiketou, která informuje o obsahu lahve. Řekl to dnes mluvčí Evropské komise Olivier Bailly.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Ve chvíli, kdy si můžeme dovolit zahodit teplé šatstvo a místo něj obléknout krátké sukýnky, šaty a otevřené boty může být na správnou přípravu trošku pozdě. Hlavně nohy musíme mít „v kondici", aby bylo možné je vystavit na odiv.
Začalo jaro a to pro Čechy znamená jediné – začíná grilovací sezona. Jak připravit kuřecí, krůtí, hovězí i vepřové maso na grilu tak, aby zůstalo šťavnaté a vynikla chuť masa, zájemcům z celého kraje přijel do Plzně předvést šéfkuchař Dalibor Navrátil.
Plzeň – Začalo jaro a to pro Čechy znamená jediné – začíná grilovací sezona. Jak připravit kuřecí, krůtí, hovězí i vepřové maso na grilu tak, aby zůstalo šťavnaté a vynikla chuť masa, zájemcům z celého kraje přijel do Plzně předvést šéfkuchař Dalibor Navrátil.
Technická sůl v potravinách, plísně v olivovém oleji, koňské maso ve specialitách. Co by to bylo za den, kdyby se na nás nehrnula nějaká „potravinářská" kauza? Mne však, spíše než tyto přehmaty výrobců, trápí náš přístup k potravinám.
Technická sůl v potravinách, plísně v olivovém oleji, koňské maso ve specialitách. Co by to bylo za den, kdyby se na nás nehrnula nějaká „potravinářská" kauza? Mne však, spíše než tyto přehmaty výrobců, trápí náš přístup k potravinám.
Brusel, Praha – Evropská unie by měla přitvrdit v pravidlech pro značení původu potravin. „Odkud toto jídlo pochází" je totiž otázka, kterou chce u potravin jasně znát přibližně 70 procent evropských spotřebitelů. Ale ne vždy se jim to jednoznačně podaří.Vyplývá to z průzkumu Evropské organizace spotřebitelů (BEUC), která se dotazovala zákazníků v několika evropských zemích, například ve Francii či Rakousku.
Bangkok /VIDEO/ - Od opleskávání ňader a faceliftů šitých zlatými vlákny přes mýdla pro vybělení vaginy až po vstřikování olivového oleje pro zvětšení penisu - vzhledem posedlí Thajci při honbě za krásou zacházejí do čím dál větších extrémů. Píše o tom agentura AFP.
Praha /ROZHOVOR/ – Je členkou Bratrstva lanýžů a držitelkou hvězdy Michelin. Má za sebou řadu gastronomických ocenění. A v minulých dnech celý týden vařila v pražském restaurantu Avantgarde, kde připravovala středomořskou kuchyni.
Praha /ROZHOVOR/ – Je členkou Bratrstva lanýžů a držitelkou hvězdy Michelin. Má za sebou řadu gastronomických ocenění. A v minulých dnech celý týden vařila v pražském restaurantu Avantgarde, kde připravovala středomořskou kuchyni.
Praha /ROZHOVOR/ – Je členkou Bratrstva lanýžů a držitelkou hvězdy Michelin. Má za sebou řadu gastronomických ocenění. A v minulých dnech celý týden vařila v pražském restaurantu Avantgarde, kde připravovala středomořskou kuchyni.
Děčín - To říkávaly a stále říkají naše babičky. Někteří z nás si bez polévky nedokážou představit pořádný oběd a pro jiné není nic než trocha obarvené vody s něčím.
Damašek - Syrské letectvo dnes při náletu v severosyrské provincii Idlib zabilo 20 civilistů a asi pět desítek osob zranilo. Agentuře Reuters to sdělil jeden z opozičních aktivistů, podle něhož bomba spadla na pracoviště, v němž se lisuje olivový olej. Podle zdrojů citovaných agenturou AFP opozice ukrajuje vládním silám stále více území na severu země.
Praha - Zbytky pesticidů v některých extra panenských olivových olejích nalezl při jejich testování spotřebitelský časopis dTest. V patnácti ze sedmnácti výrobků byly nalezeny zbytky pesticidů, ve třech případech šlo dokonce o DDT, dávno zakázaný přípravek proti škodlivému hmyzu. Informovali o tom dnes zástupci časopisu.
Dublin - Kokosový olej by se mohl v budoucnu stát významnou přísadou zubních past. Vědci totiž zjistili, že dokáže ničit bakterie, které způsobují zubní kaz. Píše o tom zpravodajský server BBC. Irští experti při svém výzkumu odhalili, že kokosový olej po reakci s enzymy zastavuje růst streptokoků, které rozhodující měrou přispívají k tvorbě zubního kazu. Ten postihuje 60 až 90 procent dětí v průmyslových zemích. Kokosový olej napadá navíc i kvasinky, jež stojí za vznikem aft.
Praha – Veterináři se snaží stáhnout z tuzemského trhu konzervy s tuňákem v olivovém oleji původem z Kolumbie, po jehož konzumaci lidem hrozí otrava histaminem. Na nebezpečného tuňáka s vysokým obsahem histaminu upozornily pomocí systému rychlého varování italské úřady, které eviduji tři lidi hospitalizované s podezřením na otravu touto látkou.
Přinášíme vám nejlepší recepty z letošního festivalu Děti v restauraci, který nabídne vždy tři varianty dětských pokrmů za jednotnou cenu 90 korun. Potrvá do 16. září.
Dublin – Kokosový olej by se mohl v budoucnu stát významnou přísadou zubních past. Vědci totiž zjistili, že dokáže ničit bakterie, které způsobují zubní kaz. Píše o tom zpravodajský server BBC.
Hradec Králové – Máte rádi domácí klobásky, ovčí sýr či koláče? Pak se při sobotě vypravte do Gayerových kasáren, kde můžete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z královéhradeckého regionu.
Hradec Králové – Máte rádi domácí klobásky, ovčí sýr či koláče? Pak se při sobotě vypravte do Gayerových kasáren, kde můžete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z královéhradeckého regionu.
Hradec Králové – Máte rádi domácí klobásky, ovčí sýr či koláče? Pak se při sobotě vypravte do Gayerových kasáren, kde můžete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z královéhradeckého regionu.
Jaký si vybrat suvenýr na dovolené, abychom si opravdu přivezli něco autentického z daného místa a ne nějakou vějičku pro turisty – touto otázkou se trápí snad každý turista. Například na řeckém Zakynthosu se vyplatí koupit si některou z místních lahůdek. A nebo i „obyčejnou" cibuli.
Hradec Králové - Víkendová porota Deníku: Vybrané osobnosti z regionu pravidelně každý týden sdělují na stránkách Deníku své názory k aktuálním tématům. Nejinak tomu bylo i tentokrát.