Region - V seriálu Deníku a olomouckého Sklizena přinášíme návod, jak připravit lahůdku z hovězího masa, klasický hovězí steak na grilu. Velmi podstatná je základní surovina, hovězí maso je s minimem tuku a přípravou na grilu nedochází k jeho přepalování ve finálním jídle.
V červenci dozrává rybíz, ze kterého si můžeme připravit různé sladké moučníky a dezerty, ale i slané pokrmy nebo omáčky. Šťáva z červeného rybízu se využívá jako potravinářské barvivo. Rybíz obsahuje velké množství vitaminu C. Chrání cévy a podporuje trávení. Léčivé účinky má při žaludečních problémech a průjmech.
Praha - Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem. Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů. Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.
V receptáři se každý týden věnujeme tématům pro zahrádkáře, chovatele a pěstitele. A protože víme, že je mezi našimi diváky mnoho amatérských, ale přesto vynikajících kuchařů, čas od času vyhlásíme také kuchařskou soutěž.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Brusel - Evropská komise odstoupila od návrhu zakázat na stolech v restauracích lahve s olivovým olejem, do kterých se může olej opakovaně doplňovat. Oznámil to dnes eurokomisař pro zemědělství Dacian Ciolos poté, co se proti návrhu z minulého týdne zvedla řada kritických hlasů.
Zdravá Pětka, tak se jmenuje unikátní vzdělávací projekt Nadačního fondu Albert. Je zaměřený na edukaci dětí, potažmo ale vlastně i rodin v oblasti zdravého životního stylu. Vznikl v roce 2004 jako reakce na rostoucí počet obézních dětí i dospělých v České republice.
Brusel – Evropská unie chce v restauracích zakázat používání lahví a karaf s olivovým olejem, do kterých se olej opakovaně doplňuje. Restaurace by tak od příštího roku mohly zákazníkům nabízet olej pouze v jednorázových lahvích s etiketou, která informuje o obsahu lahve. Řekl to dnes mluvčí Evropské komise Olivier Bailly.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Ve chvíli, kdy si můžeme dovolit zahodit teplé šatstvo a místo něj obléknout krátké sukýnky, šaty a otevřené boty může být na správnou přípravu trošku pozdě. Hlavně nohy musíme mít „v kondici", aby bylo možné je vystavit na odiv.
Začalo jaro a to pro Čechy znamená jediné – začíná grilovací sezona. Jak připravit kuřecí, krůtí, hovězí i vepřové maso na grilu tak, aby zůstalo šťavnaté a vynikla chuť masa, zájemcům z celého kraje přijel do Plzně předvést šéfkuchař Dalibor Navrátil.
Plzeň – Začalo jaro a to pro Čechy znamená jediné – začíná grilovací sezona. Jak připravit kuřecí, krůtí, hovězí i vepřové maso na grilu tak, aby zůstalo šťavnaté a vynikla chuť masa, zájemcům z celého kraje přijel do Plzně předvést šéfkuchař Dalibor Navrátil.
Technická sůl v potravinách, plísně v olivovém oleji, koňské maso ve specialitách. Co by to bylo za den, kdyby se na nás nehrnula nějaká „potravinářská" kauza? Mne však, spíše než tyto přehmaty výrobců, trápí náš přístup k potravinám.
Technická sůl v potravinách, plísně v olivovém oleji, koňské maso ve specialitách. Co by to bylo za den, kdyby se na nás nehrnula nějaká „potravinářská" kauza? Mne však, spíše než tyto přehmaty výrobců, trápí náš přístup k potravinám.
Brusel, Praha – Evropská unie by měla přitvrdit v pravidlech pro značení původu potravin. „Odkud toto jídlo pochází" je totiž otázka, kterou chce u potravin jasně znát přibližně 70 procent evropských spotřebitelů. Ale ne vždy se jim to jednoznačně podaří.Vyplývá to z průzkumu Evropské organizace spotřebitelů (BEUC), která se dotazovala zákazníků v několika evropských zemích, například ve Francii či Rakousku.
Bangkok /VIDEO/ - Od opleskávání ňader a faceliftů šitých zlatými vlákny přes mýdla pro vybělení vaginy až po vstřikování olivového oleje pro zvětšení penisu - vzhledem posedlí Thajci při honbě za krásou zacházejí do čím dál větších extrémů. Píše o tom agentura AFP.
Praha /ROZHOVOR/ – Je členkou Bratrstva lanýžů a držitelkou hvězdy Michelin. Má za sebou řadu gastronomických ocenění. A v minulých dnech celý týden vařila v pražském restaurantu Avantgarde, kde připravovala středomořskou kuchyni.
Praha /ROZHOVOR/ – Je členkou Bratrstva lanýžů a držitelkou hvězdy Michelin. Má za sebou řadu gastronomických ocenění. A v minulých dnech celý týden vařila v pražském restaurantu Avantgarde, kde připravovala středomořskou kuchyni.
Praha /ROZHOVOR/ – Je členkou Bratrstva lanýžů a držitelkou hvězdy Michelin. Má za sebou řadu gastronomických ocenění. A v minulých dnech celý týden vařila v pražském restaurantu Avantgarde, kde připravovala středomořskou kuchyni.
Děčín - To říkávaly a stále říkají naše babičky. Někteří z nás si bez polévky nedokážou představit pořádný oběd a pro jiné není nic než trocha obarvené vody s něčím.
Damašek - Syrské letectvo dnes při náletu v severosyrské provincii Idlib zabilo 20 civilistů a asi pět desítek osob zranilo. Agentuře Reuters to sdělil jeden z opozičních aktivistů, podle něhož bomba spadla na pracoviště, v němž se lisuje olivový olej. Podle zdrojů citovaných agenturou AFP opozice ukrajuje vládním silám stále více území na severu země.
Praha - Zbytky pesticidů v některých extra panenských olivových olejích nalezl při jejich testování spotřebitelský časopis dTest. V patnácti ze sedmnácti výrobků byly nalezeny zbytky pesticidů, ve třech případech šlo dokonce o DDT, dávno zakázaný přípravek proti škodlivému hmyzu. Informovali o tom dnes zástupci časopisu.
Dublin - Kokosový olej by se mohl v budoucnu stát významnou přísadou zubních past. Vědci totiž zjistili, že dokáže ničit bakterie, které způsobují zubní kaz. Píše o tom zpravodajský server BBC. Irští experti při svém výzkumu odhalili, že kokosový olej po reakci s enzymy zastavuje růst streptokoků, které rozhodující měrou přispívají k tvorbě zubního kazu. Ten postihuje 60 až 90 procent dětí v průmyslových zemích. Kokosový olej napadá navíc i kvasinky, jež stojí za vznikem aft.
Praha – Veterináři se snaží stáhnout z tuzemského trhu konzervy s tuňákem v olivovém oleji původem z Kolumbie, po jehož konzumaci lidem hrozí otrava histaminem. Na nebezpečného tuňáka s vysokým obsahem histaminu upozornily pomocí systému rychlého varování italské úřady, které eviduji tři lidi hospitalizované s podezřením na otravu touto látkou.
Přinášíme vám nejlepší recepty z letošního festivalu Děti v restauraci, který nabídne vždy tři varianty dětských pokrmů za jednotnou cenu 90 korun. Potrvá do 16. září.
Dublin – Kokosový olej by se mohl v budoucnu stát významnou přísadou zubních past. Vědci totiž zjistili, že dokáže ničit bakterie, které způsobují zubní kaz. Píše o tom zpravodajský server BBC.